Şimdi Ara

Skoda Felicia 1.3 Kullanıcı Yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
20.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Sizlere kullandığımız 1998 Model 1.3 Enjeksiyonlu Felicia Combi hakkında bilgi vermek istedim.Umarım faydalı bir konu olur. Bu arada baştan özür dilerim resim ekleyemedim.

Aracımızı 2010 Yılında aldık.5 sene oldu yani alalı. 5 senede 50.000 Km kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz.Araç şu an 188.000 km civarında.Aracı aldığımızda değiştirdiklerimiz:

Zincir(araç zincirli 1.6 lar kayışlı)
    Akslar
    Salıncaklar
    Baskı balata
    Sonradan değişenler:
    Radyatör(bu kış)
    Benzin Filtresi(geçen yaz)
    V kayışı(bu kış)

Aks körükleride ömrünü doldurdu onlarda değişecek bu ara.

Aslında durumları kötü değildi ancak babamın oto tamir servisi olduğu için ve biraz pimpirikli olduğu için değiştirdik.Aracın parçaları pahalı değil.Orijinal parçalar artık azalmaya başladı.
    Gelelim benim görüşlerime:

Motor
    68 Hp'lik bir motoru var.Çekişi abarttıkları kadar kötü değil sonradan açılıyor biraz. Araçta LPG yok.Ancak kullandığım diğer araçlara göre zayıf bir çekişi var.
    Şanzıman
    Araç 5 ileri.Vitesi biraz kemikli.Geçişler rahat.Vites oranları normal bence.100 km hızda 3000 Rpm civarı çeviriyor ve 6000'de kesiciye giriyor.
    Yakıt
    Aracın yakıtını hiç hesaplamadık Ancak 1.3'e göre bence biraz fazla yakıyor.
    Yol Tutuş
    Aracın yol tutuşu bence güzel.Ancak biraz savrulma var.Bir önceki nesli Favorit'in yol tutuşu bence bundan daha iyi.175/70/13 lastikler var üstünde.
    Yalıtım
    Araçta yalıtım falan yok Lastik sesi, rüzgar sesi, hepsi içerde.
    Frenler
    Önler disk sadece.Ama aracın sağlam frenleri var.Kale marka balata var araçta ve frenlerinin o yılki araçlardan aşağı kalır bir yanı yok.ABS yok araçta.
    İç Mekan
    İç mekan taştan yapılmış arkadaşlar Direksiyon ve vites topuzu hariç yumuşak yüzey yok.Ancak sağlam parçalar kullanmışlar ve işçilik güzel.Torpido üstü Accent'lerde Tofaşlarda vs çatlar ama bunda milim çatlak yok.Araç çok geniş.Ön koltukta oturuken kafamdan tavana bayağı bir mesafe kalıyor.(1.79'um)
    Bagaj
    Bagaj 445 litre.Çok geniş bagajı var ama yükleme eşiği bence yüksek.Ancak hatchbacklerin bagaj bence küçük.

Araçta herkes hararetten şikayetçi ancak bakımlı binerseniz hiçbir sıkıntı olmaz.Bizim arabanın motoru 17 yıldır hiç açılmamış ve yağ eksiltme yok henüz.Aracın kaportası bence gayet sağlam.Ancak hava yastığı yok.Sadece Safeline serisinde var.Safelinelarda ABS de bulunuyor.Sol tarafta da bir ekranları var.
    Sonuç olarak elimde 10.000 Tl civarı para var diyenlere bu aracı önerebilirim.Bakımları vs düzgün yapılırsa cefakar arabadır bunlar.Bundan önce Forman'ımız vardı oda böyleydi.Babamın çok anıları var bu Skodalarla sanayide küçüklükten beri Skodalarla geçmiş hayatı.
    Evet abilerim kardeşlerim elimden geldiği kadar aracı sizlere anlattım hatam olduysa kusura bakmayın.Sormak istediğiniz soru varsa sorabilirsiniz...Kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsaviorx -- 9 Ekim 2015; 19:58:01 >

• Eline sağlık,Almak isteyenler için yeterli doneler var yazında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirici bir konu olmuş.. Bir kaç foto ile, örneğin içini falan veya yazıda geçen yükleme eşiğinin yüksek olması durumunu gösteren fotolarla daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz bence..
  • Teşekkur ederim hocam.

• Hocam en kısa zamanda yuklemeye calisacagim tesekkur ederim.

• Kaliteli paylaşım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsaviorx -- 14 Eylül 2015; 14:01:01 >
  • Güncel.
  • Yukarı.

• Ayni aracin 2000 model hb glxi olani kaynimda var.araci sik olarak ben de kullaniyorum. arac 2500 den sonra aciliyor motoru biraz gec tepki veriyor..sehir ici arac lpg ile 11 litre yakiyor.sehir disi ise 6-7 litre arasi yakiyor.ici genis ferah diz mesafesi yeterli koltuklar kadife oldugu icin cok rahat.suspansuyonlar sert.bagaj ufak.malzeme olarak her taraf sert plastilk ama saglam.aracta yalitim yok motor sesi yol sesi oldugu gibu icerde.yalniz ek olarak tes tusla acilip kapanabilen sofor ve yolcu tarafi camlari var ve isik aydinlatmali.genel olarak memnunuz.

• Hocam bizimki de GLXi 98 model eski yüz olduğu için elektrikli ayna,cam vs yok.Tüple neredeyse yakıt yarı yarıya iniyor.Ekonomik bir araç eğer tüp varsa.Yorum için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: xsaviorx

Hocam bizimki de GLXi 98 model eski yüz olduğu için elektrikli ayna,cam vs yok.Tüple neredeyse yakıt yarı yarıya iniyor.Ekonomik bir araç eğer tüp varsa.Yorum için teşekkürler.

Bi sey degil hocam.evet soylemeyi unuttum elektrikli yan aynalar mevcut ve yeni yuz oluyor.kazasiz surusler.skodalari severim.

• 97 model 1.6 sını 5 yıl , 80 bin km kullandım tık demedi... temizi memmun eder....
  • Sizede kazasız sürüşler hocam.
  • Aynen öyle hocam
  • Güncel.

• quote:

Orijinalden alıntı: xsaviorx

Hocam bizimki de GLXi 98 model eski yüz olduğu için elektrikli ayna,cam vs yok.Tüple neredeyse yakıt yarı yarıya iniyor.Ekonomik bir araç eğer tüp varsa.Yorum için teşekkürler.

SW Mpi 9 litre 10 litre LPG yakıyor .

Gücüne göre normal . Ölü bir motor değil .

2 bin devir altında düşünce daha çok yakıyor .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.