Şimdi Ara

Skoda Kamiq 1.0 Tsi 110 Ps 65 Bin Km DSG Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2021 model Skoda Kamiq 1.0 Tsi 110 Ps Premium paket aracım var. 62 Bin km şuanda. Aracı severek kullanıyorum.

Öncelikle Aracım 7 ileri DSG şanzımana sahip. Motor No DLA07*** diye devam ediyor. DSG şanzıman bakımını merak ediyorum, bakım için ne yaptırmam gerekiyor. Vites geçişlerinde bir sorun yok, 62 Bin km de herhangi bir sorun yaşamadım, gayet seri geçiyor hissettirmiyor hiç. Mevcut km itibariyle herhangi bir bakım yaptırmam gerekiyor mu?

Bu km de hangi bakımları öneriyorsunuz?

Motor yağı olarak da yeni çıkan Castrol Edge 0w20 LL IV kullanıyorum.

• Bnmde hiç bilgim yok ama merakim var.DSG kullanan biri yağini belli aralikliği var değiştirmesi gerek,kitapcikda bu uyari olmasi lazim.Youtube de formens motor var video cekiyor gereken bilgileri ayrintisina kadar verip bakimlari yaptiriyor.Sağlam kaliteli usta istersen arada izleyip yada arayip bilgi al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsg nin basınc tüpü oring kısmından ortalama 2 senede bir kaçırmaya başlıyor buda basıncı toplayamadığı için mekatroniğe zararı var güçlendirilmiş basınc tüpü veya oring değişimi yaptırmalısınız yetkili servis yapmıyor sanırım.

ayrıca sanzuman yağı ve mekatronik yağını da ortalama 60-80 bin km de bir değişmelisiniz.

• Evet basınç tüpü olayını biliyorum, ama daha 62 bin km araç. Basınç tüpü 100 bin üzeri kontrol edin deniyor, tabi şehir içi şehir dışı farkı vardır, dsg ler genelde şehir içinde yıpranır uzun yolda bişey olmaz vites çok değişken olmadığı için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Ateca 1.4 TSI 150 PS DSG
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.