Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
96.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: firsttrue

1.6 TDI'nın Türkiye'ye hâla gelmemiş olmasında en büyük pay Doğuş Oto'nun. Her ne kadar ana Distribütör hala Yüce Auto gibi görünse de Doğuş işi VW'den bitiriyor sanırım. Jetta'lar ile pazara girdiler dizelde fakat çok başarılı olamadılar. Octavia'da biraz akıllı bir fiyat politikası ile ciddi araç satarlar fakat öyle bir dertleri yok galiba.

Yüce Auto'nün %50'si Doğuş Oto'nun:

http://www.skoda.com.tr/new/yuceauto.asp

1997 yılında Orhan Yüce ve Doğuş Otomotiv arasında SEAT markasının Distribütörlüğü için başlatılan %50-50 ortaklığa 1999 yılında Skoda Markası ile Yüce Auto AŞ de katılmıştır.

SEAT için ek bilgi:

http://www.seat.com.tr/seat/seat/dogus.aspx?menu=dogus

2006 Aralık ayında, Doğuş Otomotiv Katalonya Oto’nun Yüce Auto’ya ait %50 hisselerini satın aldı ve SEAT markasının Türkiye’deki tek temsilcisi haline geldi. 2006 yılında makyajlanan Yeni Ibiza’yı pazara sunan Katalonya Oto, 4897 adet araç satışı ile binek otomobil pazarında 1,31% pazar payına ulaştı.

25 Eylül 2007 tarihi itibari ile Katalonya Oto Servis ve Ticaret A.Ş., Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. şirketi ile birleşmiştir. Bu tarih itibari ile SEAT markası, Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. çatısı altında bir marka haline gelmiştir.

• Haftasonu maltepdeki Yüce otoya uğrayıp Ocyavia yı yakından inceledim.
    Elegance modelindeki naylon ağırlıklı koltuk döşemelerinin aracın kalitesine gölge düşürdüğünü düşünüyorum, ki 2005 model Focus ghia aracımda koltuk döşemeleri çok kaliteli kadifeden aralarında 5 yaş var yani. Octavia ya da sürücü koltuğunda kendimi rahat hissedemedim.
    1.6 TDI için nisan, dsg li TDI için mayıs ayı dediler bu arada.
  • http://www.milliyet.com.tr/skoda-yeti-turkiye-pazarinda/ekonomi/sondakika/16.03.2010/1212207/default.htm

OCTAVIA’NIN 1.6 DİZEL MOTORU

Mahmut Kadirbeyoğlu, Yeti’den sonra önümüzdeki ay içinde Octavia’nın 1.6 dizel motoru ile pazarın bugüne kadar hitap etmedikleri yüzde 15’lik bir kısmına daha hitap etmiş olacaklarını bildirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

http://www.milliyet.com.tr/skoda-yeti-turkiye-pazarinda/ekonomi/sondakika/16.03.2010/1212207/default.htm

OCTAVIA’NIN 1.6 DİZEL MOTORU

Mahmut Kadirbeyoğlu, Yeti’den sonra önümüzdeki ay içinde Octavia’nın 1.6 dizel motoru ile pazarın bugüne kadar hitap etmedikleri yüzde 15’lik bir kısmına daha hitap etmiş olacaklarını bildirdi.

Güzel haber nihayet geliyor aylar sonra,inşallah Leon'a da 1,6TDI seçeneğini eklerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk307

1.6 TDI için nisan, dsg li TDI için mayıs ayı dediler bu arada.

Ankara And otomotivde mart sonu dediler 1.6 TDI için 40 bin tl den başlayacağını söylediler..
  • sonunda dizeller geldi

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogmatik

sonunda dizeller geldi

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI

hem de yepyeni DGS şanzıman seçeneği ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 2 Nisan 2010; 16:01:08 >
  • giriş donanımında jetta'ya göre avantajlı, fakat orta ve üst donanımda fark azalıyor:

http://binekarac.vw.com.tr/html/fiyat.htm?model=jetta

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI
  • hangisi alınmalı jetta mı - oktavia mı ?

jetta nın dış görüntüsü itici geliyor bana çok . kafalar karışıyor ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

hangisi alınmalı jetta mı - oktavia mı ?

ben octavia aldım
    bagaj ve iç hacmi daha büyük
  • Oktaviada xenon far secenegi ve sunroof yok galiba istesekte alamiyoruz sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

Oktaviada xenon far secenegi ve sunroof yok galiba istesekte alamiyoruz sanirim.

sipariş ile mümkün, fiyatlar bayilerden öğrenilebilir :

Yeni Skoda Octavia Kataloğu-Türkçe

http://forum.donanimhaber.com/m_31732666/tm.htm

Sayfa 27

http://new.skoda-auto.com/TUR/Documents/OCTAVIA/CATALOGUES/OctaviaKatalog.pdf

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 5 Nisan 2010; 17:12:00 >

• 1.6 TDI elegance donanımlı modelde fiyat 3 bin TL daha düşük olsa bence daha cazip olurdu. hatta satış rekoru bile kırardı diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

hangisi alınmalı jetta mı - oktavia mı ?

İkisine de binip test sürüşü yapmadan alınmaz. Octavia sert süspansiyonları nedeniyle Jetta'dan daha konforsuz geldi bana. Ayrıca iç hacim olarak Jetta'dan geniş değil. Özellikle arkadaki şaft tüneli arka koltukları neredeyse iki kişilik hale getirmiş. Octavia'nın güncel Jetta'ya göre tek avantajı Jetta'nın bu yıl sonunda kasa değiştirecek olması .
  • Octavia 1.6 TDI Elegance için ilave donanım fiyatları:

alıntı:

http://forum.donanimhaber.com/m_38862678/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38944092

Akadaslar Octavia 1.6 TDI DSG Elegance icin ilave donanimlari bayiye emaille sordum. Gelen cevaptaki fiyatlar asagidadir. Birde bu ilave donanim istenince 2.5 ayda getirtilebiliyomus arac. Bilginize...

Parça Kodu OCTAVIA ELEGANCE Fiyat
    0NA Motor ibaresi olmaması 0
    PJC Orijinal jantlı stepne (17" jantlarla alınamamaktadır.) 336
    3G2 Ön yolcu koltuğunda ISOFIX çocuk koltuğu için sabitleyici kancalar 80
    3U3 Bagaj çevresini koruyucu file 32
    3X1 Kayak çantası 268
    3Y1 Arka güneşlik (Sedan) 172
    6M6 Bagaj için file programı (çift fileli) 128
    7X2 Ön park sensörü 735
    PDB İç gözlem ve eğim sensörlü alarm sistemi 100
    PH0 Elektrikli sunroof 2,037
    PJ2 Crateris tipi 6,5 Jx16" boyutunda alaşım jant (Fiyat farkı alınmamaktadır.) 0
    PJ6 Pegasus tipi 7Jx17" boyutlarında alaşım jant (Stepne lastiği jant üzerindeki lastik boyutundan küçük olacaktır.) 459
    PJ7 Pallas tipi 7Jx17" boyutlarında alaşım jant (Stepne lastiği jant üzerindeki lastik boyutundan küçük olacaktır.) 459
    PK4 Kötü yol paketi (17" jantlarla temin edilememektedir.) 372
    PKB 3. arka kafalık 68
    PLF 4 kollu radyo ve telefon kontrollerini sağlayan çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi (Telefon kiti ile alınabilir.) 48
    PLK 3 kollu DSG şanzıman değiştirme özelliği, radyo ve telefon kontrolünü sağlayan çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi (Telefon kiti ile alınabilir.) 1,107
    PLL 3 kollu DSG şanzıman değiştirme özelliği, radyo kontrolünü sağlayan çok fonksiyonlu deri direksiyon simidi 1,067
    PT2 Bluetooth bağlantı özelliği olan telefon tutuculu GSM II özellikli telefon kiti (PLF veya PLK ile sipraiş edilmelidir.) 675
    PT3 Bluetooth bağlantı özelliği olan GSM II özellikli telefon kiti (PLF veya PLK ile sipraiş edilmelidir.) 591
    PT4 Bluetooth bağlantı özelliği olan GSM III özellikli premium telefon kiti (PLF veya PLK ile sipraiş edilmelidir.) 1,170
    PWA Elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu (PW4 ile birlikte sipariş edilmelidir.) 1,298
    PWC Sürücü tarafı hafızalı elektrikli ön koltuklar (PW4 ile birlikte sipariş edilmelidir.) 2,145
    PW4 Elektrikli hafızalı yan aynalar 511
    PLC Supreme tam deri döşeme 3,999
    PLI Alcantara deri döşeme 3,999
    PW0 Isıtmalı ön koltuklar 451
    PK8 AFS özellikli dinamik açı kontrol özelliği olan xenon farlar ve entegre far yıkayıcısı 2,077
    RAD Entegre 6'lı CD değiştirici özelliği sunan Radio Bolero Radyo CD/MP3 çalar 727
    RA1 12 hoparlörlü ses sistemi (Radyo Bolero ile temin edilebilir.) 859
    RCA 6'lı CD değiştirici (Radyo Bolero ile temin edilemez) 815
    UF6 Torpido gözünde USB bağlantı noktası MDI 316

• Bayiden gelen maildeki teknik degerleride yazayim.

1.6 TDI CR 1.6 TDI CR TIP. DSG
    MOTOR
    SİLİNDİR SAYISI 4 4
    SİLİNDİR HACMİ (cc) 1598 1598
    ÇAP / STROK (mm) 79,5/80,5 79,5/80,5
    MAX. GÜÇ [Kw(Hp) / dev/dak] 77 (105) / 4400 77 (105) / 4400
    MAX TORK [Nm / dev/dak] 250 / 1500-2500 250 / 1500-2500
    PERFORMANS
    MAX. HIZ (km/h) 190 190
    İVME (0-100 km/h) 11.8 12.0
    TÜKETİM
    Şehiriçi ( lt / 100 km ) 5.7 5.6
    Şehirlerarası ( lt / 100 km ) 3.9 4.2
    Ortalama ( lt / 100 km ) 4.5 4.7
    CO2 (g/km) 119 123
    ÖLÇÜLER
    UZUNLUK / GENİŞLİK / YÜKSEKLİK (mm) 4569 / 1769 / 1462 4569 / 1769 / 1462
    DİNGİL MESAFESİ (mm) 2,578 2,578
    BAGAJ HACMİ (dm3) 560 / 1420 560 / 1420
    LASTİKLER Versiyona göre değişmektedir Versiyona göre değişmektedir
    GARANTİ
    MEKANİK 2 YIL SINIRSIZ KM. 2 YIL SINIRSIZ KM.
    KOROZYON 12 YIL 12 YIL

• arkadaşlar octavia dizel motor nasıl acaba??kronik problemi var mı?? performans nasıl??
  • arkadaşlar Octavia Dizel Elegance paketlisini hafta sonu inceledim.

kendim araç için 10 adet opsiyonel seçenek eklettim.aracın fiyatı 49 milyardan 59 milyara yükseldi.

10 adet opsiyon yaklaşık 10 milyara geldi.ama araçta yok yok resmen.nerdeyse superb gibi oldu araç :)

ancak şu var.yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi aracın koltukları kesinlikle çok kötü.benim 2008 model kia ceratomun koltuklarında belim o kadar rahat ediyorki ama skodanın naylon ağırlıklı koltuklarında gerçekten benim belim ve vücudum hiç rahat etmedi.yok teflon kaplı yok su geçirmez bunların hepis hikaye.

o koltukla vücudumuz kaç saat geçirecek o yüzden rahat etmesi çok önemli.şunuda düşünmüyor değilim 60 milyara 1.6 litre motorlu araç alınırmı???

bence dizelin fiyatı biraz daha uygun olmalıydı gibime geliyor.ama yinede fiyat / performans olarak mantıklı bir seçenek bence.,,

ayrıca elegance pakette sadece iç döşeme rengi beje mahkum etmeleri bence çok saçma.ben iç döşemeyi her zaman gri tercih ederim.ama benim zevkime göre araçta olan reng ambiante donanımda mevcut.ilginç yani...sanki bana pazarlama hataları var gibi geliyor yüce otonun...

• quote:

Orijinalden alıntı: ingeniatorem

arkadaşlar octavia dizel motor nasıl acaba??kronik problemi var mı?? performans nasıl??

1.6 TDI CR motor ilk defa 2009'da çıktı ve VW modellerinde kullanıldı daha sonra SEAT ve SKODA tarafından da kullanılmaya başlandı. bu nedenler henüz bir yılını daha doldurmamış bir motorda kronik bir problemden bahsedilmesi zor.

Performanıs hakkıda yorumları, VW ve SEAT modelleri daha önce geldiği için onların kullanıcılarından almak gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.