Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
96.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ksk307

Merhaba;

VW in bu yeni TDI 1.6 motoru için bakım aralıkları nasıl acaba?
    Mesela Trigeri kaç binde değişecek bu motorun?

Teşekkürler.

bakınız:

Skoda Periyodik Bakım Tablosu
    http://forum.donanimhaber.com/m_32861626/tm.htm
  • Teşekkür ederim.

TDI için her 10 binde bir ve triger 90 binde değişiyor. Ben daha yeni teknoloji olduğundan belki 120 bine falan çekmişlerdir diye düşünmüştüm.
    Birde octavia elegance ta submarine light (Tavandan konsol aydınlatması) var mı acaba?
  • bunlar da benim oktavianın ilk resimleri. bu arada uzun yolda arabamı deneme fırsatını buldum. tek kelimeyle harika. olumsuz tek şey arabanın çakıl asvaltta yol sesi alması. ama ınun dışında motor sesi yada kaymak asvaltta yol sesi namına hiç bir şey yok. çekiş konusunda zaten söylenecek bir şey yok. gayet iyi ivmeleniyor. hele hele 3. vitese attımmı bas gaza çık sollamaya. yakıt konusunda henüz bir şey diyemeyeceğim çünkü araba henüz bir depoyu bitirmedi ve daha çok yeni olmasından dolayı biraz fazla tüketebilir. toplamda yaklaşık 750 km yaptım şu anda henüz gösterge lambası yanmadı. ışıklandırma beyaz ışık oldukça değerli duruyor. ayrıca kelime tek kelime süper soğutuyor. antalya'nın o sıcağında ilk anda 2 yada 3. kademede açıyorsunuz fakat biraz soğuduğunda 1. kademe genelde kafi geliyor. hatta üfleçlerin yönünü başka yönlere çeviriyorum. konfor konusunda da oldukça iyi. resim eklemeyi becerebilmişimdir umarım. daha önce resim eklemediğim için nasıl olacağını bilmiyorum, denedim bakalım olmuş mu

http://img84.imageshack.us/img84/6382/oktavia.jpg
    http://img192.imageshack.us/img192/6186/oktavia2.jpg
    http://img713.imageshack.us/img713/1585/oktavia1.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

bunlar da benim oktavianın ilk resimleri. bu arada uzun yolda arabamı deneme fırsatını buldum. tek kelimeyle harika. olumsuz tek şey arabanın çakıl asvaltta yol sesi alması. ama ınun dışında motor sesi yada kaymak asvaltta yol sesi namına hiç bir şey yok. çekiş konusunda zaten söylenecek bir şey yok. gayet iyi ivmeleniyor. hele hele 3. vitese attımmı bas gaza çık sollamaya. yakıt konusunda henüz bir şey diyemeyeceğim çünkü araba henüz bir depoyu bitirmedi ve daha çok yeni olmasından dolayı biraz fazla tüketebilir. toplamda yaklaşık 750 km yaptım şu anda henüz gösterge lambası yanmadı. ışıklandırma beyaz ışık oldukça değerli duruyor. ayrıca kelime tek kelime süper soğutuyor. antalya'nın o sıcağında ilk anda 2 yada 3. kademede açıyorsunuz fakat biraz soğuduğunda 1. kademe genelde kafi geliyor. hatta üfleçlerin yönünü başka yönlere çeviriyorum. konfor konusunda da oldukça iyi. resim eklemeyi becerebilmişimdir umarım. daha önce resim eklemediğim için nasıl olacağını bilmiyorum, denedim bakalım olmuş mu

http://img84.imageshack.us/img84/6382/oktavia.jpg
    http://img192.imageshack.us/img192/6186/oktavia2.jpg
    http://img713.imageshack.us/img713/1585/oktavia1.jpg

Hayırlı olsun.
    Klima manuel gibi görünüyor.
    750 km güzel değer ilk depo için.
    İlerde 1000 km'yi rahat geçer sanırım.
    Depo kaç litre?

• Dün 10 bin bakıma girdik bizimkiyle.(1.6 TDİ Elagence)
    250 TL tuttu arkadaşlar kazıklandık mı nasıl ücret makul mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Dün 10 bin bakıma girdik bizimkiyle.(1.6 TDİ Elagence)

Reno megane 300'ün üstü tutuyor 10000'lik bakım.
    250 fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Dün 10 bin bakıma girdik bizimkiyle.(1.6 TDİ Elagence)

Nerede yaptırdınız bakımı? neler yaptılar??
  • ilk depo mazot bitti. bunun 100 km lik kısmı şehir içi kalan kısmı uzun yol olarak kullanıldı. km.deki tüketimi 18.5 kuruş. yeni araç için iyi gibi duruyor.
  • Şehir içi çok farkeder arkadaşım, en az 23.0-24.0 kuruş yakabilir... Aslında ortalama hızı yazsan oradan anlaşılır, mesela benim 29 km ortalama bir depoda çıktığında 500-520 km gidiyor 170 tl lik benzinle..
  • yolun 100 km. lik kısmını şehir içinde, kalan uzun yolu ise genelde 110-120 km hız aralığında kullanarak yaptım ve 18.5 kuruş yapmış depoyu tam doldurduğumda. depo elli küsür litre aldı. yanlış hatırlamıyorsam 53 litremi ne aldıydı. muhakkak ki şehir içinde daha fazla yakacaktır. ama karma tüketimde gerçi büyük kısmı uzun yol ama iyi gibi geldi. üstelik 110-120 km gibi nispeten ekonomi hızı olan 90'ın üzerinde kullanılarak. bugün eniştenin dizel albea'sını kullandım da acaip fark var arada. süspansiyon, vites, gaz, direksiyon say say bitmez. hatta benim roomster bile bana çok daha iyi geldi albea'dan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

yolun 100 km. lik kısmını şehir içinde, kalan uzun yolu ise genelde 110-120 km hız aralığında kullanarak yaptım ve 18.5 kuruş yapmış depoyu tam doldurduğumda. depo elli küsür litre aldı. yanlış hatırlamıyorsam 53 litremi ne aldıydı. muhakkak ki şehir içinde daha fazla yakacaktır. ama karma tüketimde gerçi büyük kısmı uzun yol ama iyi gibi geldi. üstelik 110-120 km gibi nispeten ekonomi hızı olan 90'ın üzerinde kullanılarak. bugün eniştenin dizel albea'sını kullandım da acaip fark var arada. süspansiyon, vites, gaz, direksiyon say say bitmez. hatta benim roomster bile bana çok daha iyi geldi albea'dan.

Albea'yla kıyas götürmez.
    At'la eşeği kıyaslıyorsun.

• octavianın beğenmediğim yanı şu.. Aractaki kadran çubukları inanılmaz dandik..Çocuk oyuncağı gibi oynuyor ibreler ! Cok sinir bozucu.. İbreler cok dandik..Ayağını gazdan çekiyosun sanki taş atıp düşermiş gbi yere yatıyor ibre..Gaza baskende aynı.. !
  • quote:

Orijinalden alıntı: albea_koliq

octavianın beğenmediğim yanı şu.. Aractaki kadran çubukları inanılmaz dandik..Çocuk oyuncağı gibi oynuyor ibreler ! Cok sinir bozucu.. İbreler cok dandik..Ayağını gazdan çekiyosun sanki taş atıp düşermiş gbi yere yatıyor ibre..Gaza baskende aynı.. !

Hocam Elegance lere baktınmı, muhtesem bir dashboard var, ozel lcd ekranlı ...
  • bence kadrandaki çubuklar gayet güzel. hele hele de hava kararmaya başladığında o çubuklar fosforlu beyaz beyaz parlıyorlar. gayet de kaliteli duruyorlar. neyle kıyasladığınızı bilmiyorum ama ben 15-16 tane araba değiştirdim hemen hepsinden kaliteli duruyor. geçen gün uzun yola çıktım, rampa yoktu yolda ve arabam henüz 1700 km de ortalama 16 kuruş yaktı ki biz genelde 100-110 km hızda seyrettik. şehir içi doğrudur muhtemelen çok daha fazla yakacaktır.
  • anLatmak istediqm şu idi.. KadranLarın mesela megane 2 gbi daha kaLın ve hos durması.. Yada baska bir deqişLe.. Aracta gaza basar basmaz kadran hemen oynuyor..Sanki rüzgar eserde mandallar hareket eder ya o şekilde.. Çubuk cok hafif gbi sanki Anlatmaya çalıstığım şey bu.. Umarım anLatabiLmişimdir.. KonsoLdaki ışıklara bişey demiyorum gayet hoş..Ama dediğim gbi kadran cok oynak
  • quote:

anLatmak istediqm şu idi.. KadranLarın mesela megane 2 gbi daha kaLın ve hos durması.. Yada baska bir deqişLe.. Aracta gaza basar basmaz kadran hemen oynuyor..Sanki rüzgar eserde mandallar hareket eder ya o şekilde.. Çubuk cok hafif gbi sanki Anlatmaya çalıstığım şey bu.. Umarım anLatabiLmişimdir.. KonsoLdaki ışıklara bişey demiyorum gayet hoş..Ama dediğim gbi kadran cok oynak

megane 2 yavaş olduğu için kadranı da bu yüzden az oynak olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 15 Ağustos 2010; 23:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

quote:

anLatmak istediqm şu idi.. KadranLarın mesela megane 2 gbi daha kaLın ve hos durması.. Yada baska bir deqişLe.. Aracta gaza basar basmaz kadran hemen oynuyor..Sanki rüzgar eserde mandallar hareket eder ya o şekilde.. Çubuk cok hafif gbi sanki Anlatmaya çalıstığım şey bu.. Umarım anLatabiLmişimdir.. KonsoLdaki ışıklara bişey demiyorum gayet hoş..Ama dediğim gbi kadran cok oynak

megane 2 yavaş olduğu için kadarnı da bu yüzden az oynak olmasın

Megane yavaş mı?
    Hehehe...
    Hayatında meganeye binmediğin belli...

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

quote:

megane 2 yavaş olduğu için kadarnı da bu yüzden az oynak olmasın

Megane yavaş mı?
    Hehehe...
    Hayatında meganeye binmediğin belli...

meganeye binmedim, öyle bir araba bile duymadım

ama megane 1 ve megane 2'ye çok bindim

ve bence onları octavia ile kıyaslamak bile abesle iştigal olur

• acaba octavia classic 1.6 tdi de yol bilgisayarı mevcutmudur bileniniz yada kullananınız varsa bildirirse çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikret3968

acaba octavia classic 1.6 tdi de yol bilgisayarı mevcutmudur bileniniz yada kullananınız varsa bildirirse çok sevinirim

bütün motor seçeneklerinde classic donanımında yol bilgisayarı standart donanımlar arasında yok:
    http://www.skoda.com.tr/new/donanimdetay.asp?KatID=5
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.