Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
96.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla dostum ben benimklasik dizeli sıfır 40 bine aldım, üstelik alaşım jant, park sensörü ve aynayla kapı kollarını ücretsiz boyatıp aldım. Bildiğim kadarıyla aracın fiyatı değişmedi ama dizel çok sattığı için belki biraz tuzu kuru davranıyorlardır. Araca sonradan sis, cruse control, bolero teyp falan takılabiliyor. Aslında istanbulda doğu bankta alt ve üst katta bazı dükkanlarda büyük ekran dokunmatik ve navigasyonlu teypler satılıyor 1500 tl gibi fiyatlara ben onu tercih ederdim, daha güzel ve tv de izleyebilme özelliği var bildiğim kadarıyla.
  • beyler şaşımayın ya ,octavia ,jetta aynı fiyata üst donanımda...

bence vw tercih edin,babam 2000 de bora almıştı,köyde tarlaa arazide kullandık ne arızası ne bişeyi var,ancak servis yönünden çok artistler.

Neyse 2010da sattık kolayca 20.000 tl ye .10 senellik aracı almak için millet cepten deli gibi aradı.

yeni jetta geliyor,cok fiyat farketmez ise onu tercih edin..
  • arkadaşlar bu konuyu araç tercih kıyaslamaya açmıştım ama ben sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. iki araba hakkındaki düşüncelerinizi rica edeceğim.

OVTAVİA Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 49.990. FOCUS Titanium 4K 1.6 109PS TDCi 46.140,00 TL

octavia 4 bin lira kadar pahalı ancak focusdan daha donanımlı. ESP standart mesela focusda neredeyse parayla bile alamıyorsunuz.
    bir de şunu mrak ediyorum; focus bayii 44 bine kadar indi yani 2140 tl lik indirim var. peki skoda bayileri de bu tür güzellikler yapıyor mu yoksa liste fiyatında diretiyor mu?
  • valla focus bende düşündüm almadan ama dediğin gibi donanım daha iyi. üstelik focus kasa değiştirecek. ayrıca araba oldukça sessiz bir dizel olarak. konforlu ve üst sınıf gibi duruyor. ben arabayı alırken arabanın lansman fiyatı 39900 idi. ben alaşık jant+park sensörü+ kapı kolları ve aynayı boyattım= 40000 tl. yani ufak da olsa bir pazarlık şansınız olabilir. elegans bambaşka bence.
  • bilmiyorum da en az 1000 liralık bir indirim var gibi gözüküyor. ama sanırım sizin talepte bulunmanız pazarlık gücünüzü zayıflatmış biraz.
  • Octavia kesinlikle Focus'dan daha üstün bir araç..

Ki Focus'un 2011 kasası Ocak-Şubat gibi satışa çıkacak..

3 ayda eskiyecek bir aracı kesinlikle almam..

Mevcut kasa ile Octavia kıyas kabul etmez.. Eğer bu ikisinden birini alacaksan ikisininde test sürüşünü yap eminim Octavia'yı alırsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

arkadaşlar bu konuyu araç tercih kıyaslamaya açmıştım ama ben sizlerin de görüşlerini merak ediyorum. iki araba hakkındaki düşüncelerinizi rica edeceğim.

OVTAVİA Elegance 1.6 TDI CR 105 HP 49.990. FOCUS Titanium 4K 1.6 109PS TDCi 46.140,00 TL

octavia 4 bin lira kadar pahalı ancak focusdan daha donanımlı. ESP standart mesela focusda neredeyse parayla bile alamıyorsunuz.
    bir de şunu mrak ediyorum; focus bayii 44 bine kadar indi yani 2140 tl lik indirim var. peki skoda bayileri de bu tür güzellikler yapıyor mu yoksa liste fiyatında diretiyor mu?

Bu konu çok çelişkili bir konu aslında. ben octaviayı almadan önce focus titanium ayırtmıştım.
    ancak sonra gittim aynı fiyata octavia ambiante dizel aldım. param okadardı çünkü.
    arabamdan çok memnunum. ancak fordunda donanmımı süperdi. bence 44binliraya yarı boş octavia alınacagına full bir ford alınır.
    şuanda alacak olsam full donanımlısını alırım. o kadar para veripte basit detayları aracına koymayan zihniyete kızıyorum.
    maliyeti 5tl olmayan aksesuarı dahi koymamışlar.
    ama araçtaki konfor, güç, ekonomi süper.
    forda göre daha sessiz. motor sesi dizelde tabiki geliyor biraz ama hareket halinde hiç rahatsız edici degil.
    dış görünüş süper.
    iş malzeme kalitesi focustan çok iyi.

• 1.6 dizel octavia elegance manuel satın alınmıştır. araç 30 kasım salı günü elimde olacak inşallah. izlenimlerimi burada paylaşırım.
    bu arada yakıt tüketiminde fabrika verilerini tutturabilen biri var mı merak ediyorum. şu ana kadar okuduklarımdan yaklaşan bile olmamış anladığım kadarıyla.
  • valla fabrika verileriyle alakası yok şimdilik benimkinin. yani demem o ki daha fazla yakıyor. uzun yolda 100-130 km aralığında km. de 17-18 kuruş yakıyor. belki çok dikkatli kullanımda bu verilere yaklaşılabilir. ama onun dışında aracımdan son derece memnunum. sessizlik, serilik, konfor vs olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

valla fabrika verileriyle alakası yok şimdilik benimkinin. yani demem o ki daha fazla yakıyor. uzun yolda 100-130 km aralığında km. de 17-18 kuruş yakıyor. belki çok dikkatli kullanımda bu verilere yaklaşılabilir. ama onun dışında aracımdan son derece memnunum. sessizlik, serilik, konfor vs olarak.

eğer bu hızlarda elde ettinse bu veriyi iyi derim. yakıt sarfiyatı 100 km de 5,50-60 litreye denk geliyorki 90 km sabit hızla daha da aşağılara çekilebilir.
    bir de bu arabalarda vites yönlendirme var mı ? yani duruma göre vitesi düşür ya da yükselt diye uyarı veriyor mu ?
  • arkadaslar yaklasık 7 aydır kullanıyorum octavia elegance tdi 15000 km arabam 2 kere uzun yola cıktım ve size acık yureklılıkle sunu soyleyebılırım verdıgınız her kurusu hak eden bır araba,aldıktan sonra dıger markalarıda keske bı baksaydım dıyordum ama oto show dan sonra anladım kı fıyatına gore bır cok markadan cok daha kalıtelı .)) aklınızda varsa hıc dusunmeyın sıze sunu soyleyebılırım 180 tl mazot ıle 945 km yol yaptım ''yazın'' klima hep calıştı gerısını sız dusunun ,))
  • Geç oldu belki ama geçen hafta Octavia 1.6 TDI DSG Ambiente kullandım; vites geçişleri , sessizliği, konforu... çok hoşuma gitti. Bir tarafım al gitsin diyor sürekli, durduramıyorum.
  • 105 beygir 1.6 tdi motorla nereye kadar gideceksin eeeey vosvos...
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

105 beygir 1.6 tdi motorla nereye kadar gideceksin eeeey vosvos...

Öyle bir gidiyor ki...
  • Arkadaşlar

15 gündür Octavia 1.6 Dizel DSG Ambiente kullanıyorum
    Bu araç bana sakin araç kullanmayı öğretiyor diyebilirim...

Hızlı yükselen vitesler...düşük motor devirleriyle iktisat sağlıyor...DSG bu anlama geliyor...
    İlk günlerde nedir bu DSG ...du bakalım topuklayalım dedim...eski alışkanlık...böylede çok iyiydi aslında....
    Ama sonra metro fm i kapatıp...hızlı CD leri kaldırıp...klasikleri koydum ....evet işte o anda DSG yi çözdüm...

Şimdilerde yılların compressive ve competitive araç kullanma alışkanlığını bir kenara bırakıp ....1500-2000 devirde sakince dolaşıyorum....

Araç aslında kendisi gidiyor...size pek az iş bırakıyor....yürümüyor...akıyor adeta...

Diğer kullanıcıların tecrübelerini paylaşması dileği ile....

sevgiler
  • Skodalarda 1000 lira civarında zam var....% 2- 2.5

doğru mu ??
  • Ben de 2 hafta önce 2.el 2010 model (20bin km) Skoda Octavia Elegance 122hp TSI DSG aracımı teslim aldım. Koltukları da Skoda servisinde krem deri kaplattım çok güzel oldu :)
    araçla ilgili izlenimlerimi detaylı olarak paylaşacağım fakat ilk olarak halletmem gereken bir konu var.
    aracın eski sahibi biraz müzik meraklısıymış, araca necvox marka dokunmatik ekranlı navigasyon, dvd, tv, bluetooth, ipod, aux, USB ve SD kart özelliği olan bir cihaz takmış..
    hatta bagajda da kocaman kenwood marka bir woofer ve anfi koymuş :)
    ben orjinal takıntılı bir adam olduğum için acilen aracın orjinal teybini takmak istiyorum, bunun için necvox u satacağım ya da octavia sahibi birinden orjinal teyp ile takas yapacağım. bagajdaki aparatlar şimdilik kalacak sesi hoşuma gidiyor :)

ilgilenen arkadaşlar pm atabilir..
  • Mesut,

Topiğin adı...Skoda Octavia 1.6 TDI....

Sen 2. El TSI 122 aldın....Koltukları da Skoda servisinde krem deri kaplattın....

Aracın eski sahibi biraz müzik meraklısıymış, araca necvox marka dokunmatik ekranlı navigasyon, dvd, tv, bluetooth, ipod, aux, USB ve SD kart özelliği olan bir cihaz takmış.. hatta bagajda da kocaman kenwood marka bir woofer ve anfi koymuş ...
    Sen
    "takıntılı bir adam olduğum için acilen aracın orjinal teybini takmak istiyorum" diyorsun ve..
    Teybi satıyosun..ama bagajdaki woofer ve amfiyi satmıyorsun...

Doğru anlamışmıyım ???

Sevgili Mesut topiğe hoşgeldin...
  • Bugun ankara skoda bayisine gidip aracı bizzat gördüm açıkcası 1.6 dizel fabia düşünüyordum ama Octavia'nın içine oturunca alacagım araba bu dedim..ancak oraya nakit parayla gitmek istediğimden bi 6 -8 ay daha biriktirmem lazim ..
    0 kokusu ,kadranın ışıkları, o işçilik , kibar uyarı sesine yandığımın arabası 2 yıl da beklesem bu kasa bu motordan alacagım
    Alalı 7.bin km yaptıgım meganımdan soğudum yahu ..

Saka bir tarafa Allah herkese nice arabalar almak nasıp etsin ..
    Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim

• arkadaşlar herkese merhaba. ben de dün octavia ailesine katıldım hayırlısıyla. aldığım araç 1.6 TDI DSG Elegance Siyah. arabayı İstanbul Oğuşlar Grup'tan aldım. bu vesileyle satış sorumlusu Sinan Beye ilgisinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyavuz -- 10 Ocak 2011; 1:06:11 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.