Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
96.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SARPERSELİM

Neden şubat sonu...

Araç mı yok...

Özel bir seçim mi yaptınız ?? ya da ?

sevgiler

Hiçbir bayide şu an 1.6 TDI DSG Elegance olmadığı için şubat sonu oldu.Bayilerde clasic veya ambiante var özellikle elagance istediğim renk tercihinide antrasit gri olarak kullanınca biraz beklemem gerekti.
  • ŞUAN BAYİMİZDE
    OCTAVİA AMBİANTE 1.6 TDİ CR 105 HP 7 İLERİ DSG KAPİÇİNO RENK BULUNMAKTADIR
    OCTAVİA ELEGANCE 1.6 TDİ CR 105 HP 7 İLERİ DSG GÜMÜŞ RENK ARACIMIZ OCAK SONU YADA ŞUBAT İLK HAFTASI GELİCEKTİR

OĞUŞLAR GROUP OTOMOTİV LTD.ŞTİ
    SKODA&SSANGYONG YETKLİ BAYİ
    SİNAN ÇELİK
    0216 533 74 74 pbx
    0216 533 74 75 fax
    0530 881 83 82 gsm

2010 YILI İSTANBUL SATIŞ BİRİNCİSİ

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI
  • valla ben bu formu açtım jetta almıycam galiba çok para octiva daha makul geldi bana kesinlikle dsg olmuycak nyemi polo 1.6 dizel dsg kullndım hiç ama him memnun kalmadım
  • Bende 1.2 TSI Comfortline ile 1.6 TDI Octavia arasında kaldım , Jetta daha yeni bir kasa ve WV prestiji ile 2. eli kuvvetli ama Octavia'daki işçilik , kalite yeni Jettadan daha iyi diye düşünüyorum , ayrıca dizel ekonomiside ağır basan bir artı , bunun yanında 50.000 TL'ye FULL Elegance alınabiliyor...Yinede kafam karışıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackgoldboy

Bende 1.2 TSI Comfortline ile 1.6 TDI Octavia arasında kaldım , Jetta daha yeni bir kasa ve WV prestiji ile 2. eli kuvvetli ama Octavia'daki işçilik , kalite yeni Jettadan daha iyi diye düşünüyorum , ayrıca dizel ekonomiside ağır basan bir artı , bunun yanında 50.000 TL'ye FULL Elegance alınabiliyor...Yinede kafam karışıyor....

Bu tarz ikilem durumlarında her zaman söylediğim gibi asla araçları çıplak gözle görmeden ve test sürüşü yapmadan karar vermeyin...
    Bunun dışında; dediğiniz gibi Jetta Comfortline Octavia Elegance'a göre donanım olarak biraz daha zayıf gibi; CC bile yok sanırım en basitinden. Ancak bunlardan daha önemlisi; benzinli mi dizel mi konusunu netleştirin bence; yıllık yaptığınız kilometreye göe bu kararı almak daha kolay olacaktır.

• Bende jetta highline ile octavia elegance arasında gidip geldim ama gerek fiyat gerekse donanım olarak artılarından dolayı octaviayı tercih ettim.
  • arkadaşlar bana göre jetta ile octavia'nın kıyaslanması yanlış. çünkü çevremdeki araba konusunda uzman sayılan bir çok kimsenin söylemine göre octavia jetta'dan üst, passat'a yakın sınıfta sayılan bir araç. hatta bazıları passat ile denk tutyor. Almanya'daki bazı otomotiv siteleri octavia'yı D segmentinde sayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyavuz -- 20 Ocak 2011; 0:20:20 >
  • Yavas yavas octavia ya kayıyorum sanırım.Jettayı showroomlarda görenlerin yorumları hiç iç açıcı değil , Octavia nın kalite ve donanımı jettadan çok daha iyi görünüyor.Octavia alan arkadaşlara şunu sormak istiyorum , liste fiyatı üzerinden ne kadar bir indirim alabildiniz/alma şansımız var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyavuz

arkadaşlar bana göre jetta ile octavia'nın kıyaslanması yanlış. çünkü çevremdeki araba konusunda uzman sayılan bir çok kimsenin söylemine göre octavia jetta'dan üst, passat'a yakın sınıfta sayılan bir araç. hatta bazıları passat ile denk tutyor. Almanya'daki bazı otomotiv siteleri octavia'yı D segmentinde sayıyor.

Çevreniz biraz abartmış... Tamam hani Octavia hakkaten güzel araç, donanımı zengin vs. vs. biz de tavsiye ediyoruz ama el insaf Passat yani, mukayesesi olmaz... E o zaman Superb'i neyle karşılaştırmak lazım; bu mantıkla Superb Audi A6 ile mi yarışıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

quote:

arkadaşlar bana göre jetta ile octavia'nın kıyaslanması yanlış. çünkü çevremdeki araba konusunda uzman sayılan bir çok kimsenin söylemine göre octavia jetta'dan üst, passat'a yakın sınıfta sayılan bir araç. hatta bazıları passat ile denk tutyor. Almanya'daki bazı otomotiv siteleri octavia'yı D segmentinde sayıyor.

Çevreniz biraz abartmış... Tamam hani Octavia hakkaten güzel araç, donanımı zengin vs. vs. biz de tavsiye ediyoruz ama el insaf Passat yani, mukayesesi olmaz... E o zaman Superb'i neyle karşılaştırmak lazım; bu mantıkla Superb Audi A6 ile mi yarışıyor?

Evet böyle bir şey var octavia jettadan daha geniş D segmentine yakın ölçüleri var ama kesinlikle D segmenti değil C segmenti diye geçer SuperB ise D segmentidir ve sınırlarında dolaşır E segmentine yakın genişlik ve rahatlık sunar bunu en rahat koltuğu ayarlayıp arka koltuğa geçtiğinizde anlarsınız ama superB de D sınıfı diye geçer.

Octavia alan arkadaşlara hayırlı olsun biraz google dan taratıp skoda forumlarına üye olup bizlere katılırsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

quote:

quote:

Evet böyle bir şey var octavia jettadan daha geniş D segmentine yakın ölçüleri var ama kesinlikle D segmenti değil C segmenti diye geçer SuperB ise D segmentidir ve sınırlarında dolaşır E segmentine yakın genişlik ve rahatlık sunar bunu en rahat koltuğu ayarlayıp arka koltuğa geçtiğinizde anlarsınız ama superB de D sınıfı diye geçer.

Octavia alan arkadaşlara hayırlı olsun biraz google dan taratıp skoda forumlarına üye olup bizlere katılırsanız sevinirim

biz de bekleriz.

• quote:

quote:

evet a6 ile mukayese ediliyor zaten. hatta superb a6 şasisi üzerine kurulmuş bir araba.

• quote:

quote:

quote:

evet a6 ile mukayese ediliyor zaten. hatta superb a6 şasisi üzerine kurulmuş bir araba.

Yazmayım, polemik olmasın diyordum ama madem işi uzatıyorsunuz birşeyler yazayım...
    Öncelikle insanların sahip oldukları ya da almayı düşündükleri araçları bu derece yüceltmelerini asla anlayamam... Araçların sınıfları da sadece boyuta göre belirlenemez. Benim kendi aracım Superb 1.4TSI Elegance ve bu aracı benden daha iyi bilen de pek azdır herhalde... Bu araca sahibim diye abuk sabuk tavırlar sergileyemem... Delikanlı gibi eleştiririm sahip olduğum aracı da... Sizi bilmem de ben A6'ya da binme şansı buldum... A6 ile mukayese edenin aklına şaşarım ben; boyut olarak eyvallah ama bunun dışında iki aracın alakası yok... A6 ile karşılaştırılacak bir araçta bu kadar asfalt sesi ve titreşim olmaz herşeyin başında! Pürüzlü bir yolda bütün asfalt sesi içeride, eee nasıl oluyor bu iş??? Ön panelden zaman zaman gelen çıtırtı seslerini de saymadım bakın... Haaa, bunları öyle çok sorun yapıyor muyum? Hayır? Niye peki? Bu paraya bu kadarı oluyor... Herşey boyut olsa idi ne BMW 3, ne Mercedes C ne de Audi A4 D sınıfı olabilirdi... Abartmayalım kısacası... Octavia C serisi bir araçtır, ötesi değil... C sınıfındaki iyi araçlardan biridir, fakat kusurları da vardır... Misal ufak tefek işçilik hataları, misal yol sesini anormal derece içeri alması vs... Bunlar benim şahsi görüşüm; siz ne şekilde düşünerek mutlu oluyorsanız o şekilde devam edin tabii...

• enoktakenokta sanırım en doğru cevabı vermiş. evet pütürlü asvaltta yol sesini biraz fazla alıyor ama oktavia gerçekten sınıfının üzerinde bir araba gibi duruyor bu da bir gerçek. ama netice itibariyle c sınıfı bir araba. bu arabayı c sınıfı araba almak isteyip d sınıfındaymış gibi hissetmek isteyenlere hitap ediyor.
    galiba biraz acaip bir cümle oldu , neyse. netice itibariyle c sınıfında elit görünümlü bir araba bana göre oktavia. temmuzda aldım dizelini gerçekten de çok memnunum. keşke otomatik elegance versiyonunu alacak maddiyatım olsaydı.
  • Selam Arkadaşlar ,

C idi , D idi bence biraz gereksiz tartışmalar , evet şahsi fikrim C segmentinde en iyi arabalardan biri , Almanyada bir çok değerlendirmedede D segmenti araçlarla bir tutuluyor , kaldıki WV güvencesi ile WV e ait fabrikada üretiliyor amaaaa....açıkçası benim için C imiş D imiş yoksa E imiş hiçte önem arzetmiyor , eğer ben beğendiysem , benim ihtiyaçlarımı karşılıyorsa , istediği tutarıda hakediyorsa ve ödeyeceğim tutara gücümde yetiyorsa ,gerisi umurumda olmaz...

Benim sizden ciddi olarak aşağıdaki konularda desteğe ihtiyacım var , fikir verebilirseniz çok sevinirim ;

1- Araç için yakın zamanda kasa değiştirecek diyorlar , ben biraz araştırdım ama nette bununla ilgili tam doğru bir bilgiye ulaşamadım , belirli bir tarih varmı bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

2- Octavia sahibi olan arkadaşlar aracı objectif olarak yorumlayabilirlermi , tavsiye edermisiniz?
    Ben Yeni Jetta , Octavia ve Yeni Focus arasında kalmış durumdaydım fakat Jetta hakkındaki son yorumlardan sonra vazgeçmiş durumdayım , Focus konusundada nisanda geleceği yönünde bilgiler var fakat ben kesinlikle sedan bir araba istiyorum , "sedan versiyonunun ancak yıl sonunu bulur gelmesi" yönünde bazı bilgilere ulaştım , beklemeye değermi açıkçası bilemiyorum.

3- Alan arkadaşlar hangi bayiden ve % kaçlık bir indirimle alabildiler bilgi verebilirlerse sevinirim.

Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: blackgoldboy

Selam Arkadaşlar ,

C idi , D idi bence biraz gereksiz tartışmalar , evet şahsi fikrim C segmentinde en iyi arabalardan biri , Almanyada bir çok değerlendirmedede D segmenti araçlarla bir tutuluyor , kaldıki WV güvencesi ile WV e ait fabrikada üretiliyor amaaaa....açıkçası benim için C imiş D imiş yoksa E imiş hiçte önem arzetmiyor , eğer ben beğendiysem , benim ihtiyaçlarımı karşılıyorsa , istediği tutarıda hakediyorsa ve ödeyeceğim tutara gücümde yetiyorsa ,gerisi umurumda olmaz...

Benim sizden ciddi olarak aşağıdaki konularda desteğe ihtiyacım var , fikir verebilirseniz çok sevinirim ;

1- Araç için yakın zamanda kasa değiştirecek diyorlar , ben biraz araştırdım ama nette bununla ilgili tam doğru bir bilgiye ulaşamadım , belirli bir tarih varmı bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.

2- Octavia sahibi olan arkadaşlar aracı objectif olarak yorumlayabilirlermi , tavsiye edermisiniz?
    Ben Yeni Jetta , Octavia ve Yeni Focus arasında kalmış durumdaydım fakat Jetta hakkındaki son yorumlardan sonra vazgeçmiş durumdayım , Focus konusundada nisanda geleceği yönünde bilgiler var fakat ben kesinlikle sedan bir araba istiyorum , "sedan versiyonunun ancak yıl sonunu bulur gelmesi" yönünde bazı bilgilere ulaştım , beklemeye değermi açıkçası bilemiyorum.

3- Alan arkadaşlar hangi bayiden ve % kaçlık bir indirimle alabildiler bilgi verebilirlerse sevinirim.

Teşekkürler...

1.Araç 2013 yılında kasa değiştirecek ve bu makyaj değil tamamen yeni bir kasa olacak. Bu nedenle Octavia alacak olsaydım şu önümüzdeki 6 ay, en fazla 1 yıl içinde alırdım...

2.Octavia sahibi değilim; fakat araç hakkında epey bilgim var, yeterince inceleme şansım da oldu... Ayrıca plazaya Octavia 1.6TDI DSG almaya giden ancak Superb'in büyüsüne kapılıp Superb 1.4TSI Elegance alan biriyim... Parasını hak eden bir araç olduğunu düşünüyorum; özellikle bu sınıfta dizel ve otomatik şanzıman gibi birşey düşünüyorsanız çok doğru bir tercih olur... Olumsuz yön olarak yukarıda da yazdığım gibi ufak işçilik hataları ve yol sesi izolasyonu sıkıntıları mevcut... Tasarım olarak ise yüzünün biraz eskidiğini düşünüyorum, zira makyajlansa da bir önceki makyajsız halinden radikal biçimde ayrılmıyor bence... Başkalarının yorumuyla ne araba alın, ne de araçtan vazgeçin... Kesinlikle bayiye gidin, araca "dokunun", çıplak gözle "görün", kendiniz "test edin", işte ondan sonra alın ya da almayın. Demem o ki kendiniz direkt incelemeden jetta'yı da silmeyin... Yeni Focus biraz gecikecek gibi haklısınız, ancak eğer çok aceleniz yoksa beklemeniz yerinde olur diye düşünüyorum... Ama 1.6 dizel ve otomatik şartsa beklemenize gerek yok...

3.Fiyat konusunda araçlarını yeni alan arkadaşlar daha net bilgi verebilir... İnternette skoda forumlardan da bakmanızda fayda var... Kafanızdaki tüm soru işaretleri gitmiş olur...

• Arkadaşlar,

Aracın hangi segmentte olduğunun ne önemi var...

D diye aldınız da C mi çıktı....

Araç ne ise o...Bana sorarsanız F segmenti....hatta segment ötesi...
    (46 liraya 1.6 Dizel DSG Octavia...ve ESP dahil)

Verilen parayı vw motoru ve DSG gibi bir teknoloji harikasına ve sağlam bir alt yapı ve gövdeye verdik...
    İyi ses izolasyonu...digital klima...cruise control....vs ....çok da umurumda değil...hepsi maliyet artışı demek...Markanın bu donanımlara sahip versiyonları zaten var....

sevgiler
  • Sevgili enoktakenokta ,

En başta emek verip , zaman harcayarak değerli görüşlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim sana....

Şu anda elimde 6 yaşında FİAT bir araç var ve ufak ufak masraflar yapmaya başladı , hazirandada muayenesi var , eğer bu masrafları (triger,baskı balata,debriyaj vs.) yaparak muayenesinide gerçekleştirirsem sonrasında araç değiştirmek kısa bir zaman diliminde çokta mantıklı olmayacak benim için.O yüzden mümkünse mart en geç nisan gibi aracı değiştirmeyi düşünüyorum.

Kasa değişiminin 2013 yılında olacağını düşünürsek belirttiğin gibi önümüzdeki 6 ay içinde bu kasayı almak mantıklı olacaktır , yılda ortalama 20.000 km yol yapan birisiyim , istanbulda şehir içinde araç kullanıyorum bu bağlamda alacağım aracın Dizel olması benim için öncelikli olacaktır.Ayrıca ufak birde çocugum olduğundan bagaj boyutuda önem kazanıyor , kaldıki gördüğüm kadarıyla Octavia'da bu yönden tatmin edici boyutlarda.

Belirtiğin görüşlere kesinlikle katılıyorum , sanal resimlerle ve yorumlarla araç seçmek çok mantıklı değil , bu yüzden Jettayıda en kısa zamanda bayide incelemeyi düşünüyorum , Octavia içinde süreç aslında benim için şöyle başladı ; daha önce ne düşünüyordum nede dikkatimi çekmişti ama OtoShow'a yeni Jettayı görmeye gittiğimde giriş kapısında ilk gördüğüm araç bu oldu , uzun uzun inceledim oturdum kalktım ve sonra tüm fuarı gezdim ama yinede octavia aklımdan çıkmadı , incelediğim tüm arabaları onunla kıyaslıyordum ve hepsindede octavia daha iyi gibi geliyordu , o günden sonra takip etmeye başladım.Yinede önümüzdeki hafta test sürüşü yapmaya gideceğim ve son kararımı vereceğim.

Benim düşündüğüm araç Beyaz Octavia 1.6 TDI Manuel Elegance.Şu andaki liste fiyatı yaklaşık 50.000 civarında , aslında aracımı değiştirmeyi düşündüğümde kafamdaki rakam 40.000 kadardı , sonra 45.000 son sınır diye kararlaştırdım ama Ambiante ve Elegance arasındaki donanım farkınıda gördükten sonra (En başta ESP olmak üzere) 45.000 - 50.000 arasında bir rakam ile Elegance'a karar verdim.

Focus konusundada kararsızım , Focus'un yeni kasasını çok beğendiğimi söyleyemem , fakat yeni kasa olması mutlaka bir avantaj , siz skoda kullanan biri olarak daha iyi bilirsiniz ama sanki yeni focus octavia donanımında ve kalitesinde olamazmış gibi geliyor , fiyat faktörü bir çoğumuz için benim içinde çok önemli , ama full dizel octavia 50.000 iken full aynı donanımdaki focus'un da ondan aşağı kalacağını açıkçası düşünmüyorum.(Yanlışsam düzeltin lütfen)
    Eğer aynı donanımı 45.000e alabileceksem tabiki Focus ağır basacaktır.

• octavi C.5'ten D eder !
  • Lüzumsuzdur, silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 22 Ocak 2011; 0:22:32 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.