Şimdi Ara

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
2
Favori
96.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isikayhan

quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Orijinalden alıntı: isikayhan

quote:

Orijinalden alıntı: albea_koliq

anLatmak istediqm şu idi.. KadranLarın mesela megane 2 gbi daha kaLın ve hos durması.. Yada baska bir deqişLe.. Aracta gaza basar basmaz kadran hemen oynuyor..Sanki rüzgar eserde mandallar hareket eder ya o şekilde.. Çubuk cok hafif gbi sanki Anlatmaya çalıstığım şey bu.. Umarım anLatabiLmişimdir.. KonsoLdaki ışıklara bişey demiyorum gayet hoş..Ama dediğim gbi kadran cok oynak

megane 2 yavaş olduğu için kadarnı da bu yüzden az oynak olmasın

Megane yavaş mı?
    Hehehe...
    Hayatında meganeye binmediğin belli...

meganeye binmedim, öyle bir araba bile duymadım

ama megane 1 ve megane 2'ye çok bindim

ve bence onları octavia ile kıyaslamak bile abesle iştigal olur

1.6 megane 1.6 octaviaya toz yutturur.. Octavia cok hos bir arac..Ama Kadran aşırı dandik

• quote:

Orijinalden alıntı: albea_koliq

1.6 megane 1.6 octaviaya toz yutturur..

kaynak-ispat lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isikayhan -- 18 Ağustos 2010; 1:13:47 >
  • en üst donanım seviyeleri hesaba katılacak şekilde, manuel 1.5 dci laguna ile manuel 1.6 tdi octavia arasında kalsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

servis yaygınlığı ve 2. el artısı dışında, lagunayı tercih etme sebebi olacak etken nedir? ya da skodayı?
  • Mevcut Octaviada kadran aydınlatması Siyah zemin üzerine Beyaz ( çok hoşuma gidiyor) ancak diğer tüm düğme aydınlatmaları yeşil değil mi?
    Neden böyle seçilmiş acaba, örneğin kırmızı yapılsa çok daha çekici olurmuş kişisel fikrimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk307

Mevcut Octaviada kadran aydınlatması Siyah zemin üzerine Beyaz ( çok hoşuma gidiyor) ancak diğer tüm düğme aydınlatmaları yeşil değil mi?
    Neden böyle seçilmiş acaba, örneğin kırmızı yapılsa çok daha çekici olurmuş kişisel fikrimce.

Škoda Auto logosundaki yeşil nedeniyle olabilir

SKODA OCTAVIA 1.6 TDI

• quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

en üst donanım seviyeleri hesaba katılacak şekilde, manuel 1.5 dci laguna ile manuel 1.6 tdi octavia arasında kalsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

servis yaygınlığı ve 2. el artısı dışında, lagunayı tercih etme sebebi olacak etken nedir? ya da skodayı?
  • valla renault grubu dökülmeye her zaman daha yatkın. yani orasından burasından sesler falan gelmeye ve ufak tefek arızalar vermeye başlıyor. ben oktavia'dan önce roomster kullandım ve 70000 km de sattım arabanın herhangi bir yerinde en ufak bir tıkırtı dökülme falan yoktu. ama örneğin megane 2 de kullandım o daha 40000 km. lerde dökülmeye başlamıştı, bilmem anlatabildimmi. ayrıca ben 15-16 kadar araba değiştirdim alt ve üst segmentlerden olmak üzere ve genel olarak skodalar oldukça tatminkar arabalar. yani bence skoda türkiye'de henüz hakettiği değeri bulmadı. vw grubundan eksisi yok hatta bazı konularda belki fazlası bile var. özellikle oktavia'nın bulunduğu segmentte yani c segmentinde bence en iyi araç. bunu almadan önce toyota corolla ile test sürüşüne de çıktım ama örneğin direksiyon fazla sentetik bir etki yani hissiz bir iz bıraktı bende. oysa oktavia direksiyon yol tutuş süspansiyon kalitesi bagajı görünümü itibariyle gayet iyi bence. size bugün yaşadığım bir olayı anlatayım. bir mekana gittiğimde beni tanıyan biri arabayı gördü ve hayırlı olsun dedi. sonra yeni olduğunu duyduktan sonra fiyatını sordu ve 40000 dediğimde ilginç şuna yakından bir bakayım falan deyip arabanın yanına gitti ve incelemeye başladı. sonrada arabanın 70-80000 tl. lik bir araba gibi göründüğünü söyledi bana. yani kalite algısı gayet yüksek arabada. ben şimndilik çok memnunum ve niyetim de bir kaç yıl en azından aynı arabaya binmek. şimdiye dek en uzun süre bir arabaya 2 yıl binebildim. hep bir kusur buldum, armudun sapı üzümün çöpü falan deyip sattım hep arabaları. bunda şimdilik dandik bir durum görünmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

valla renault grubu dökülmeye her zaman daha yatkın. yani orasından burasından sesler falan gelmeye ve ufak tefek arızalar vermeye başlıyor. ben oktavia'dan önce roomster kullandım ve 70000 km de sattım arabanın herhangi bir yerinde en ufak bir tıkırtı dökülme falan yoktu. ama örneğin megane 2 de kullandım o daha 40000 km. lerde dökülmeye başlamıştı, bilmem anlatabildimmi. ayrıca ben 15-16 kadar araba değiştirdim alt ve üst segmentlerden olmak üzere ve genel olarak skodalar oldukça tatminkar arabalar. yani bence skoda türkiye'de henüz hakettiği değeri bulmadı. vw grubundan eksisi yok hatta bazı konularda belki fazlası bile var. özellikle oktavia'nın bulunduğu segmentte yani c segmentinde bence en iyi araç. bunu almadan önce toyota corolla ile test sürüşüne de çıktım ama örneğin direksiyon fazla sentetik bir etki yani hissiz bir iz bıraktı bende. oysa oktavia direksiyon yol tutuş süspansiyon kalitesi bagajı görünümü itibariyle gayet iyi bence. size bugün yaşadığım bir olayı anlatayım. bir mekana gittiğimde beni tanıyan biri arabayı gördü ve hayırlı olsun dedi. sonra yeni olduğunu duyduktan sonra fiyatını sordu ve 40000 dediğimde ilginç şuna yakından bir bakayım falan deyip arabanın yanına gitti ve incelemeye başladı. sonrada arabanın 70-80000 tl. lik bir araba gibi göründüğünü söyledi bana. yani kalite algısı gayet yüksek arabada. ben şimndilik çok memnunum ve niyetim de bir kaç yıl en azından aynı arabaya binmek. şimdiye dek en uzun süre bir arabaya 2 yıl binebildim. hep bir kusur buldum, armudun sapı üzümün çöpü falan deyip sattım hep arabaları. bunda şimdilik dandik bir durum görünmüyor

teşekkürler yorum için. belli konularda fikir edinmeme yardımcı olacaktır

• arkadaşlar başka 1.6 tdı hatta dsg şanzımanlı alan yok mu ?
    izlenimler? 2.elini de göremedim... bir tane gaziantep şehit kamil den var o da 54.500 istiyor zaten sıfır o kadar gerçi araç da 1500 km de...
  • norton 772 sen aracı 40 000 e mi aldın 1.4 tsı 0 değil heraqlde kaç km deydi dostum...?
  • Beyler bende yorum bekliyorum şu anki arabamız octavia 1.8T bundan sonra yeni octavia 1.6 TDI DSG ye geçmeyi düşünüyoruz ama performans konusunda kafamda sorular var arabanın ara hızlanmaları,son hız ataklığı rampada yüklü iken dur kalkları vs bunlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Birde şu ana kadar kaç km yaptınız DSG nin durumu nasıl aldıkmı hemen satan biri değiliz en az bi 150 bin sorunsuz gitmesi lazım
  • DOSTLAR ÖZELLİKLE ARACI ALALI BAYYA OLAN 1.6 TDİ İLE 1.4 TSI KIYASLAMANIZI İSTİYORUM...NASIL PERFORMANS YAKIT VS? BİR ARKADAŞ 1.4 TSİ DAN KÖTÜ BİR PERFORMANSI VAR ATAK DEĞİL DİYOR AMA 250 TORKU OLAN BU ARAÇIN ATAK OLMAMASI NASI BİŞŞEYDİR ANLAMADIM YA?
    1.6 TDI DSG ALAN YOK GALİBA? FULL DEPO Ş İÇİ DIŞI VEYA KARMA KAÇA DOLUP KAÇ KM YAPIYOSUNUZ? KRONİK BİR SES GELMESİ VEYA ARIZASI VAR MI? BOLERO EKRANA 3G Lİ BLUTOOT LU GÖRÜŞME YAPABİLME OLANAĞI KAÇA PATLAR ? + DVD ÖN KOLTUK BAŞLARINA ARKADAKİ UFAKLIKLAARA...? SORAN BİLEN VAR MI ACABA?
    BEN BU ARADA 1.6 TDİ DSG DÜŞÜNEN HATTA MÜMKÜNSE AZ KULLANILMIŞINA BAKACAK BİRİYİM... ;)
    2.EL BİLEN GÖREN VAR MI?
  • tdi vites oranlarının uzun tutulması sonucu çok atak değil. neticede 0-100 hızlanma verisi 12 sn. ama hızlanmalarda falan öyle zayıflık yok. tsi ler ilk hızlanmada tabii ki daha hızlı. fakat sollamalarda bir sorun yok bence gayet iyi. sağında solunda dökülme falan da yok, zaten bunu daha önce roomsterımda da yaşamadım, bunda yaşayacağımı hiç sanmıyorum. çünkü bu onun bir üstünde bir segment. ben aracımı sıfır olarak 40000 tl ye aldım. arabam düz vites baz versiyon dizel. alaşım jantı ve park sensörünü hediye aldım. kapı kolları ile aynaları da hediye olarak ücretsiz boyadılar. çünkü bıktırdım adamları . şehir içinde şimdilik 7-7.5 litre gibi yakıyor (klima açık). uzun yolda da 100-110 km hız aralığında 5 litre civarında arabam daha henüz 3500 km de bu arada

• merhaba arkadaşlar bizde bugün itibariyle 2010 skoda octavia elegance mpı aracımızı sattık. lpgliydi açıkcası lpg octavia ile uyuşmuyor çekişi düşüyor ve yol bilgisayarı hata veriyor. bizde bu yüzden sattık ve 1- 2 aya kadar 2011 skoda octavia elegance tdı almayı düşünüyoruz. benim tek kaygılandığım benzinli araçtan indikten sonra dizel aracın sesi çok olur mu ? bizim octavianın çalıştığını bile hissetmezdik. acaba dizel nasıl olur ? kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • bence bu segmentteki en sessiz dizellerden biri. yani sizi rahatsız edeceğini hiç sanmıyorum. ayrıca elegance donanımı çok güzel bence. araba dolu dolu bir araç. şahsen ben de almak isterdim. bence alırsanız hiç pişman olmazsınız. hele hele otomatiğini alabilirseniz bence tadından yenmez. hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: norton772

bence bu segmentteki en sessiz dizellerden biri. yani sizi rahatsız edeceğini hiç sanmıyorum. ayrıca elegance donanımı çok güzel bence. araba dolu dolu bir araç. şahsen ben de almak isterdim. bence alırsanız hiç pişman olmazsınız. hele hele otomatiğini alabilirseniz bence tadından yenmez. hayırlısı olsun

teşekkürler cevap için hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin
  • slm lar arkadaslar bende oktavıa 1.6 tdı elegance aldım aracdan ılk olarak baya memnun kaldım dsg sanzıman
  • norton772 sizin aldığınız model classic diye geçen serisi değilmi?
    geçen gün istanbul yolundaki showrooma gittim arabaya bayıldım gayet kalitesi vs fakat o yapıştırıcı kokusu arabanın içindeki o çok kötü bence olmaması gereken bir koku vw ailesi bünyesinde olan bir arabada yetkili satış personeliyle konuştum,daha sonra araca ekleme yapabiliyormuyuz diye malesef dedi.Eklemeden kastım şu Ben araca park sensörü,sis lambaları,Aux-in Soketli kol dayama yeri
    Elektronik olarak ayarlanabilen hafızalı sürücü koltuğu ve Ses sistemi (12 hoparlör + dijital ekolayzır) (Radyo Bolero ile temin edilmektedir.) bunları daha sonrada temin edip edemeyeceğimdi fikri olan arkadaş var mı? acaba yada sunroof ben ambiente serisini beğendim ama elegance olan serideki bazı özellikleride arabamda istiyorum alırken değil belki ama bir sene sonra parasını tamamlayıp almak istediğim özellikleri yok değil satıcı arkadaş klimasının motora bağlı olmadığını söyledi bununda çekişi düşürmeyeceğinden bahsetti ki arabanın piyasadaki en performanslı dizel olduğundan 250 torka sahip olduğundan klimanın motora bağlı olmasının sorun teşkil etmeyeceğinden bahsetti.Bunların dışında bence fiyat konusunada değinmek istiyorum skoda Türkiyede pek revaşta olan bir araba değil eski modellerinin insanlarda bıraktığı intiba neticesinde bunu düşünerek biraz daha ucuz olmasını bekliyordum ben benim baktığım model 1.6 TDI Manuel versiyondur fiyatda 45bin tl artı park sensörü ve metalik boya 1100tl dahayıdı sanırım.

• Bütün hepsi eklenmese bile park sensörü ile sis farlarını opsiyon olarak alabilirsiniz sorun olacağını sanmam büyük ihtialle bayinin ilgisizliğidir o yüce oto ya mail atın yada telefonlar görüşün onlar daha iyi bilgi verirler
  • Yüce oto kadar sorumsuz bir distiribütör var mı diye merak ediyorum bi seneye yakın araba bakıyorum vw ağırlıklı düşünüyordum taki skodaya girene kadar aşık oldum octaviya ya ama gelin görün ki yüce oto çok savsak başarısız bir yer forumda da dolaşırken aynı şikayetleri yazanları gördüm bende şimdi bi kaç saattir inceliyorum da sonuçta benim arkadaşımda 2000 kasa golf var 4.nesil direksiyonunu dahi değiştirip multimedialı takabiliyorlar satış personeli bana direk fabrikadan isterseniz olur başka türlü takamazmısınız serviste dedim mümkün değil dedi.Yüce oto ya mail atalı 5 gün oldu umarım okuyup dönecekler sorunsuz iyi bir araba istiyorum merciye baktım 3 haneden aşağıda araba yok bmw de de durum farksız vw zaten çıplak arabayı deli paralara satıyor skoda fiyat açısından biraz daha makul gerçi ben oradayken birisine araba satıldı showroom sahibi tarafından adama sakın bu paraya aldığını söyleme diye tembihliyordu artık ne indirim yapıldıysa yıl sonunu bekleyeceğim ben indirim olur diye düşünüyorum birde şu insanlardaki skoda antipatisi olmasa daha çok seveceğim arabayı mesela bana 12 hoparlörlü ses sistemi bana o kadar cazip geliyor ki fakat babam asla o parayı verip almaz işe girince kendim birgün sipariş edip taktırcam çaktırmadan:D ne gerek var diye bana yaptırtmaz :D biliyorum yani skoda bunu yapamassa bir müşteri kaybedecek:(
    quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

Bütün hepsi eklenmese bile park sensörü ile sis farlarını opsiyon olarak alabilirsiniz sorun olacağını sanmam büyük ihtialle bayinin ilgisizliğidir o yüce oto ya mail atın yada telefonlar görüşün onlar daha iyi bilgi verirler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.