Şimdi Ara

Skoda Octavia vs Toyota Corolla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiki aracı 3 yılda değiştireceğiniz düşünülünce, skoda +2 yıl garanti ile alınabiliyorsa dsg riski karşılanmış olur ve octavia iyi tercih olur. Bütçe elveriyorsa ve aile olarak ihtiyaç varsa bir üst segmente geçmekte faydalı olabilir. Mondeo, superb, avensis gibi araçlar, arabanızı değiştirdiğinize değecek araçlar olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekkonetto

quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

octavia ezer geçer her anlamda. Toyota'nin tek avantajlı kısmı ikinci elde olur ancak skodalarda gayet yaygınlaştı oda sizi üzmez. octavia alın derim

Octavia her anlamda Corollayı ezip geçseydi aynı fiyatta olmalarına rağmen dünyanın en çok satan otomobili Skoda Octavia olurdu.

Octavia Donanım ve görünüş Corolla ise sorunsuzluğuyla ön plana çıkıyor. Eğer aracı uzun süre kullanmayacaksan (8-10 sene ve Donanım,tasarım önemliyse senin için).) Skoda Octavia tercih etmelisin. Uzun süreli kullanımda Corolla daha avantajlı olacaktır

Yahu ağızlara pelesenk olmuş sorunsuzluk diye. Şanzımanda problem var, bir alt kasada direksiyon kutusu, motor kronik problemli (servise teyit ettirilmiş bilgi), bir sürü problemi olan, ya da diğer araçlar kadar problemi olan bir model Toyota. Sorunsuzluk dediğiniz şey ae101 kasa ve bir alt kasadan süregelip, Toyota'nın halen kaymağını yediği bir mevzu.

Konu SKoda ya da değil farketmez, hepsi de aynı uzaklıkta bana. Ama "Toyota sorunsuzdur" tarzı sanayi ustası klişelerinden vazgeçin artık.

• Toyotanın çağdışı iç mekanından dolayı ve eski nesil dizel motorundan dolayı octavia diyorum

• Versoyuda ekleyin seçeneklerinize mümkünse gidip test edin.

• arkdaşlar kimse oktavyanın yol sesi problemlerinden bahsetmemiş. Sınıfında yol sesini en fazla içeri alan araç oktavya diye bir sürü şikayet ve inceleme videoları var ?.. şahsen hiç binmedim ama oktavya bir dönem araştırdığım bir araçtı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SkiP_

quote:

Orijinalden alıntı: 207m
    Millet DSG ye saydiriyor ama

garantisi biten dsg kullanicilarina doğuşun neler yaptiğini daha önce paylaştılar burda kardeş.ne saydirmasindan bahsediyon pardon da?
    toyota en azindan malinin arkasinda duruyor.hizli vites değiştiriyor bilmemne diye 5 bin lira fatura ödeyip tehdit belgesi imzalayamam kusura bakma.insanlara eğer dsg önerecekseniz çıkıp "garantisi benim 5 kuruş vermeden yaptirican" diyerek imza da atmanız gerekirmalum kimseden para çıkmadı diyenler faturayi görünce arkalarina bile bakmadan kaçıyor
    Daha önce forumda belgesi de paylaşildi kardeş,1.4 d-4-d ve mmt şanzıman sorunlarini çözdü toyota.
    dsg gibi bir saatli bombaya bineceğime antika mmt ye binerim daha iyi

Dsg sorunları çözüldü diyince tu ka ka, Toyota motor ve şanzıman sorunlarini çözdü diyince tepki yok öyle mi ? araçları geri çağırınca motor ve şanzıman üretim sorunu mu cozulurmus. Yeni üretilen araçlar ne olacak peki ? artık bozuk çıkınca geri cagirirlar, nasılsa alıştılar. Sorunun çözüldügu falan yok. 1.4 D4d motorların piston gomlekleri normalden küçük üretiliyor. Nedeni performansı iyi olsun diye. Ama işte öyle oluncada motor yağ yakıyor. Bu motorun genlerinde olan birsey bu. Geri cagirdiklarinda sanırım komple pistonlari falan degistiriyorlar Dsg istediği kadar riskli olsun, çağ dışı kalmış, konfordan bi haber MM şanzımana her türlü tercih ederim.

• evet edersiniz garantisi bitmedende bir garibana kakalarsiniz degilmi kardes
    mmt ve d4d ile ilgili belge yayinladi toyota sorunu cozduk dedi senin elinde dsg patlamayacagina dair belge var mi?kardes fanatikligin alemi yok ben arkamda bana tehdit belgesi imzalatan firma degil sorun cozen firma gormek isterim.bak sende eger `garantisi benim dsg patlamaz bes kurus masraf acmazcilar`cilardansan soyle bir konu acip orda tartisalim.bu arada vag grubu arac kullaniyorum japon fanatigi degilim bilesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 23 Haziran 2015; 6:05:31 >
  • Eğer manuel şanzımanlı araç önerisi isteseydin Octavia modelini önerebilirdim ama otomatik şanzıman istediğiniz için başka markalara yönelinebilir Örnek olarak Mazda 3 Sedan olabilir tek sıkıntısı servis ağı ve satarken diğer markalara göre biraz uzun sürmesi

• Yenilenen octavia bence tam kelime ile harika

• quote:

Orijinalden alıntı: _SkiP_

evet edersiniz garantisi bitmedende bir garibana kakalarsiniz degilmi kardes
    mmt ve d4d ile ilgili belge yayinladi toyota sorunu cozduk dedi senin elinde dsg patlamayacagina dair belge var mi?kardes fanatikligin alemi yok ben arkamda bana tehdit belgesi imzalatan firma degil sorun cozen firma gormek isterim.bak sende eger `garantisi benim dsg patlamaz bes kurus masraf acmazcilar`cilardansan soyle bir konu acip orda tartisalim.bu arada vag grubu arac kullaniyorum japon fanatigi degilim bilesin

Benim öyle bir niyetim hiçbir zaman olmadı Allah a şükür. Kullandığım araçlarında DSG si patlamadi. Bende patlamadiysa ben bu şanzımana kesin patlar diyemem kusura bakma. Yok belgeymis yok tehditmis geçiniz bunları. O belgelerin ne olduğunu ben biliyorum sen merak etme. Velev ki gerçekten öyle bir belge imzalatildi o işlem o bayiyi bağlar suçu tüm markaya atamazsin. Varsa elinde 2.bir örnek koyda görelim. Ayrıca o işlemi yapan bayiyi şikayet ettiğinizde o bayinin anasını ağlatırlar, öyle kolay birşey değil bu. Toyota'nin sorunu cozdugune dair belge de nerden çıktı. Öyle bir belge ya da bildiri yok. Hiç bir marka '' sorunu çözdük bu araç arıza çıkartmaz artık '' şeklinde bir deklarasyon yayınlayamaz kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 23 Haziran 2015; 9:20:02 >

• Paralı parasız doğuş şakşakçıları octavia önerir ama iş satın almaya gelince corolla alınır. Sırf ikinci el değeri için bile corolla alınır.

Skoda alıp vw'nin üvey evladı muamelesi görmek yerine her türlü corolla tercih edilir.

Corolla kalite, sağlamlık olarak octavia ile kıyaslanmaz. Boşuna dünyanın en çok satan aracı değil.

Ben alacak olsam ikisini de almazdım ama ikisi arasında corolla tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Paralı parasız doğuş şakşakçıları octavia önerir ama iş satın almaya gelince corolla alınır. Sırf ikinci el değeri için bile corolla alınır.

Skoda alıp vw'nin üvey evladı muamelesi görmek yerine her türlü corolla tercih edilir.

Corolla kalite, sağlamlık olarak octavia ile kıyaslanmaz. Boşuna dünyanın en çok satan aracı değil.

Bu konuya da Doğuş u koydun ya ne diyeyim.
    Kayınço da bir önceki kasa Corolla var.
    Araba yakmıyor çünkü gitmiyor diyor.
    Aynen öyle, uzun yolda rampada yokuşta bir kaç kez sıkıntısını da yaşadık 2 şeritli yolda kamyon sollarken.
    O bir şey değil sanki ilk defa uzun yola çıkan acemi şoför gibi hissediyorsun kendini.
    Kasa tamamen değiştirilip motor tamamen aynı tutulmuş bir araba corolla.
    Octavia bir çok konuda üstün Corolla dan şimdi Japon şakşakçılığı yapma.
    Özellikle içine bile oturmadığın araba hakkında hele hiç bir şey söyleme bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 23 Haziran 2015; 10:14:07 >

• var kardes forumdada paylasildi o belge.istersen git toyota servisine sor yani.garantisi biten dsg patlayinca 5binden basliyor ha yok tamir bedava diyorsan cihanair gibi,arkadaslari sana yonlendireyim.
    ama adamlar faturayi onune koyunca diger vag fanboylari gibi bende patlamadi banane almasaydiniz garantisi bitmeden birine kakalasaydiniz deme sonra bak adamlari tek tek cagiririm buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 23 Haziran 2015; 10:07:18 >
  • vosvos bile halk arabasıyken bi de alt versiyonunu almaya gerek yok korolla derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Paralı parasız doğuş şakşakçıları octavia önerir ama iş satın almaya gelince corolla alınır. Sırf ikinci el değeri için bile corolla alınır.

Aynen öyle, uzun yolda rampada yokuşta bir kaç kez sıkıntısını da yaşadık 2 şeritli yolda kamyon sollarken.
    O bir şey değil sanki ilk defa uzun yola çıkan acemi şoför gibi hissediyorsun kendini.

Bu birçok konu dediğin ne?

Tüketim - corolla(fabrika verileriyle gelmeyin)
    Yalıtım - corolla
    Konfor - corolla
    Sağlamlık - corolla
    Servis - toyota
    Garanti - Toyota(toyota 3 yıl, skoda 2 yıl garantili. toyotada 5 yıl garanti 500tl, skoda da 2500tl)
    ikinci el - corolla

Octavianıın iyi olduğu yönler

Bagaj hacmi
    Performans
    Donanım

Başka ne artısı var söyler misiniz?

İkinci el 3-4 yaşında dsg ler ne kadar değer kaybediyor bir ikinci el fiyatlarına bakın isterseniz. Octavia geçen sene çok uygundu, o zamanlar ben de tavsiye ederdim ama şu an corolladan daha pahalı. Bu fiyatlara tercih edilecek bir araç değil.

Octaviayı öyle bir övüyorlar ki gören de audi a6 ayarında falan zanneder. Balon gibi şişirilmiş biçimsiz bir araç.

• Octavia iç malzeme ve işçilik kalitesi bence sınıfında vasat. almanların VW in altında bariz ucuzcu bir arabası mahiyetinde. Corolla bence daha kaliteli..
  • İki aracı da aynı gün test edin.Hangisi içinize siniyorsa onu alın.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Sevgili Aytürk CR'ı da sanayi ustası yaptı ya....... http://www.usatoday.com/story/money/cars/2015/02/24/consumer-reports-brand-ranking-lexus-fiat/23910563/

Taze taze 2015 sorunsuzluk listesi, en iyi en üstte ;

•Lexus, 78, 78%

•Mazda, 75, 67%

Toyota, 74, 68%

•Audi, 73, 56%

•Subaru, 73, 80%

•Porsche, 70, 60%

•Buick, 69, 83%

•Honda, 69, 58%.

•Kia, 68, 78%

•BMW, 66, 50%

•Acura, 65, 40%

•Volvo, 65, 67%

•Hyundai, 64, 36%

•GMC, 61, 17%

•Volkswagen, 60, 46%

Yurdum insanının genel tavrı : Ben ne dersem o'dur ! Bre insan evladı, neden öyle diyorsun? Bir iki dakika ayır da öncüllerini, dayandığın doneleri açıkla ki, dediğin havada kalmasın, bir bağlam/context içerisinde muradın anlaşılsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_106925711/f_//tm.htm#106974393

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 23 Haziran 2015; 10:55:07 >

• Uygun fiyata verdiler ve içi geniş diye 1 hafta kadar kiraladım mmt dizel 2014 Corolla. Daha sonra liste fiyatına da baktım da, sakın Skoda'yı DSG şanzımanla almak, Corolla'yı ise "almak" gibi bir hata yapmayın. Nerede o 2002'de çıkan kaliteli, avrupalı Corolla'lar, nerde bu leş gibi döşenmiş araba. Her yerinden ucuzluk akıyor, gösterge tablosu 1990'lardan kalma, iç mekan komple faul zaten. En ufak bir zevklilik yok, insanın aklına kocaman ucuz plastikleri basan seri üretim robotları, fabrika falan geliyor. Bagajı kapatmak için tam ortasından falan bastırmak gerekiyor, mekanizma o kadar zayıf ki, herşey maliyet odaklı yapılmış. mmt Şanzıman fabrikadan stock olarak bozuk geliyor, DSG gibi sonradan bozulacak mı acaba sıkıntısı yok Allahtan.

Motoru sessiz, çekişi gücüne ağırlığa göre fena değil de, 1.6tdi kadar iyi de değil. Yol tutuş vasat, dışarıda ne kadar yağmur çamur sıçratma sesi varsa hepsi içeride. Genel olarak da inanılmaz sıkıcı bir otomobil zaten, bir hafta surat bir karış gezdim. Bişeyler hissetmek için arabayı ağaca falan vurası geliyor insanın, hoş Skoda'da da Maserati mi sanki diyen de haklı =)

Dünyada çok satmasından yola çıkıp da iyi araba olmasaydı bu kadar satmazdı diyen adamın ağzına derhal kürekle vurmak lazım. Dünya çapında devasa satış servis ağları, bilinirlik ve 2.el avantajları sebebiyle ezbere alınan araçlar bunlar, Mcdonalds'ın hamburgeri gibi.

Neyse Skoda'yı DSG şanzımanla almayın, bu zevksiz plastik döküntüsüne bin basar. Böyle odun, vasıfsız, fakir bir adamın öz evladı olacağına, zengin ama çakal VW'nin üvey evladı olduğunuza şükredersiniz =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 23 Haziran 2015; 15:24:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trust06

quote:

Bu birçok konu dediğin ne?

Tüketim - corolla(fabrika verileriyle gelmeyin)
    Yalıtım - corolla
    Konfor - corolla
    Sağlamlık - corolla
    Servis - toyota
    Garanti - Toyota(toyota 3 yıl, skoda 2 yıl garantili. toyotada 5 yıl garanti 500tl, skoda da 2500tl)
    ikinci el - corolla

Octavianıın iyi olduğu yönler

Bagaj hacmi
    Performans
    Donanım

Başka ne artısı var söyler misiniz?

İkinci el 3-4 yaşında dsg ler ne kadar değer kaybediyor bir ikinci el fiyatlarına bakın isterseniz. Octavia geçen sene çok uygundu, o zamanlar ben de tavsiye ederdim ama şu an corolladan daha pahalı. Bu fiyatlara tercih edilecek bir araç değil.

Octaviayı öyle bir övüyorlar ki gören de audi a6 ayarında falan zanneder. Balon gibi şişirilmiş biçimsiz bir araç.

Tüketimde de Octavia
    Gerçek verilerle de geleyim o zaman

Yalıtım ve konfor kısmı zaten tartışmaya açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 23 Haziran 2015; 11:53:28 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.