Şimdi Ara

Skoda Octavia vs Toyota Corolla (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yahu arkadaş okuduğunu idrak etme problemin var hala iddialaşıyorsun. Ortalama kullanım yılı 6.5 yıl, ortalama yapılan mil 30.000 küsür yazıyor orda.

Neyse sen haklısın Toyota sorunsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Octovia alın pişman olmazsınız.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Yeni corolla sahibiyim ve corollanın da yol sesi konusunda başarılı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim
  • Ula Octavia nerde corolla nerde tabiki octavia

• quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

Yeni corolla sahibiyim ve corollanın da yol sesi konusunda başarılı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim

Dusuk motor hacminden dolayi corolla hic dusunmemistim ve arastirmadimda (dizel). Oktavyanin a5 kasasindan sonra yeni kasasini dusundum arastirmalarimda yol sesi sikayetlerinden cok bahsediliyordu ...

• Bir araba ve araba üreticileri nasıl değerlendirilir? Elimizdeki kaynaklar nelerdir?

J.D. Power IQS ( Initial Quality Study ) Araba satın alındıktan 90 gün sonra sürücülere arabaları hakkında sorulan sorularla yapılan anket. 2015 anketine 84.000 sürücü cevap vermiştir.

J.D.Power VDS (Vehicle Dependability Study ) Bu çalışma, tek sahipli, 3 yaşındaki arabaların son 12 ayda çıkardıkları arızalara göre araçları sınıflandırır

Consumer Reports Brand Perception survey Araba üreticilerini nasıl algıladığımızı gösteren bir çalışmadır. (These scores reflect how consumers perceive each brand in seven categories: quality, safety, performance, value, fuel economy, design/style, and technology/innovation. )

http://www.consumerreports.org/cro/2014/02/2014-car-brand-perception-survey/index.htm

Consumer Reports Reliability Survey Consumer Reports provides the most available to consumers (available to subscribers). It's based on CR's annual surveys of our over 8 million magazine and website subscribers. These surveys ask about any serious problems they've had with their vehicles in the preceding 12 months. They generate hundreds of thousands of responses—the 2014 survey, for instance, provided information on about 1.1 million vehicles—which give us a solid foundation for our reliability Ratings.

For used-car buyers we give Ratings for 17 different trouble areas over ten model years, so you can see a model's individual strengths and weaknesses. We also provide a Used Car Verdict for each model year that sums up its overall reliability. The verdicts are weighted to emphasize areas such as the engine-major, transmission-major, cooling system, and drive system, which can be more serious and expensive to repair.

For new-car buyers we provide a Predicted Reliability Rating that indicates how vehicles currently on sale are likely to hold up. To create these Ratings, Consumer Reports averages a model's Used Car Verdicts for the newest three model years, providing it wasn't significantly redesigned during that time. Predictions are made for some new models if the manufacturer's track record or the model's history has been consistently outstanding. All of these Ratings are included in the Reliability History charts and in the vehicle overviews.

http://www.consumerreports.org/cro/2012/04/understanding-reliability-ratings/index.htm

2015 istatistiği ;http://www.consumerreports.org/cars/how-car-brands-compare-for-reliability/

Consumer Reports' testing procedures are the most comprehensive of any U.S. publication or Web site. More than 50 individual tests are performed on every vehicle, including evaluations of braking, handling, comfort, convenience, safety, and fuel economy. Roughly 6,000 miles of general driving and evaluations are racked up on each test car during the testing process. CR buys all its test cars anonymously from dealers. Other reviewers base their evaluations on press cars that are hand-picked by the automakers.

Warranty Direct Reliability Index Warranty Direct uzatılmış garanti satar. Prim miktarını tespit edebilmek için bir Reliability Index geliştirmiştir. Bu RI ile arabaların güvenirliklerini sıralar.

Based on data gathered from millions of pounds worth of claims handled by Warranty Direct every year, the Reliability Index brings you the most comprehensive overview of cars on the road today.

Analysis shows that one in four cars suffer some degree of mechanical failure during years 4 and 5 of ownership - ironically just as the manufacturers UK standard warranty expires. Now you can see the information the manufacturers don't want you to see.

As a transparent and free data source for the car buyer, the Index provides you with valuable information on the sort of costs you can expect with your car, how frequently it might go wrong and which parts you should expect to go wrong.

The integrity of the Reliability Index is based on the data available to Warranty Direct. That is why some makes and models have been purposely ommitted. If we don't carry enough policies and claims to provide a fair reflection of that models place in the UK car market today, it will only act to skew the overall picture if included in the Index. However, as the site is automatically linked to claims processed by Warranty Direct, the data is updated daily and the small number of omissions will only get smaller.

Warranty Direct offers extended warranty protection on most makes of cars that are under 10 years old and 100,000 miles on the clock.

http://www.warrantydirect.co.uk/reliability_index.html

LTOI ( Long Term Quality Index ) Steve Lang adında ABD’li bir kullanılmış araba al-satçısının elinde patlayan “lemon”lar dolayısı ile zorunlu olarak 2013 ten sonra oluşturduğu lndex. Yukarıda görüldüğü üzere JD Powers 3 yıl, Consumer reports ise 10 yıla kadar arabalar hakkında data biriktirmekte. Halbuki ABD’de ortalama araba yaşı 11 yıl olup 10 yaşından büyük arabalar için data ihtiyacını karşılamakta.

http://longtermqualityindex.com/QIR.png
    http://www.dashboard-light.com/

Truedelta 99.000 üyeli, 40.000 arabayı takip eden bir kuruluş. The site collects and utilizes 'real-world' repair rates from regular survey data supplied by its user base. The site is one of a few services to utilize statistical analysis to report this data. The site then updates the results quarterly. With this frequency, information on new models will be at most 3 months old, making it possible for these models to be closely tracked as they age

http://www.truedelta.com/car-reliability-results/03-2015

CarMD ; "check engine" ile garajlara gelen arabaların istatistiğini tutar 2015 istatistiği ; https://www.carmd.com/wp/vehicle-health-index-introduction/2015-carmd-manufacturer-vehicle-rankings/

Türkiye’ye gelince bunların dışında elimizde anektod , folklore, söylence ve önyargılarımızdan başka bir şey yok bir dereceye kadar şikayet sitelerini kullanabilirsiniz. Türkiye piyasanın ne kadar başıboş, bilgi noksanı olduğunu bundan iyi anlatılamaz.

Nasıl bir kullanıcısınız? Arabanın sizin için ne yapmasını istiyorsunuz? Kaliteden anladığınız nedir? Öncelikle kalitenin 8 boyutundan ( https://en.wikipedia.org/wiki/Eight_dimensions_of_quality ) hangileri sizin için önemli onu tespit ediniz. Arabayı kaç sene elinizde tutacaksınız? Bunları tespit ettikten sonra size uygun test ve değerlendirme kuruluşunun uygun yayınını takip ediniz.

Araba satın almak istediğinizde Predicted Reliability Rating verebilen tek kuruluş CR’dır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 15 Mart 2017; 7:20:19 >

• değerli dsg mağduru kardeşlerim,207m nickli üyemiz size 5 bin liralık faturalar çıkarılmadığını,tamamen yalan ve iftira olduğunu,bu şanzımanın sorunsuz olduğunu,patlarsa da bu işin 150 liraya çözüldüğünü iddia ediyor.sizleri buraya davet ediyorum.buyrun bu fanboy arkadaşımıza dsg nin tamirinin kaça patladığını anlatın,belki size yol gösterir de 150 tl ye yaptırırsınız @207m
    http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_65115788/mpage_25/tm.htm
    burda da doğuşun dsg ile ilgili yanıtı var.
    bu arada doğuş çalışanıymışsın.
    merak ediyorum bunca şeyden sonra halen çıkıpta dsg yi savunabilecekmisin sen kardeş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 24 Haziran 2015; 13:30:35 >

• _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    Bu şanzımanı hala savunan adamla muhattap olmam NET.
  • ayrica diğer sorunlu dsg li kardeşler(isminizi fazladan mesaja ekleyemedim,bir üstteki mesajımı okuyunuz.dsg nize çözüm bulundu 150 tl ye hemde
    O tehdit belgesi de servisin ayıbıymış,vw yapmazmış öyle şeyler.yani yarın öbürgün mahkemelik olursanız bu arkadaşın mesajını referans gösterip kendisini şahit yazdırın.hatta kefil yapın 5 bin 10 bin tl lik faturalara imza atsın.dsg yi savunmak kolay değil mi kardeş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 24 Haziran 2015; 13:29:12 >
  • Her markanında kendine göre bir avantajı ve dezavantajı var . İnsan karar vermekte zorlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SkiP_

değerli dsg mağduru kardeşlerim,207m nickli üyemiz size 5 bin liralık faturalar çıkarılmadığını,bu şanzımanın sorunsuz olduğunu,bu işin 150 liraya çözüldüğünü iddia ediyor.sizleri buraya davet ediyorum.buyrun bu fanboy arkadaşımıza dsg nin tamirinin kaça patladığını anlatın,belki size yol gösterir de 150 tl ye yaptırırsınız @207m
    merak ediyorum bunca şeyden sonra halen çıkıpta dsg yi savunabilecekmisin sen kardeş?

1. DSG' nin sorunsuz olduğuyla ilgili tek bir cümle kurmuş muyum ? Riskli olduğunu kabul ettiğimi söylüyorum zaten. Abartmanın anlamı yok kardeş.

2. 5.000 TL masrafın 2. bir örneği var mı ? Ben senden onu istemiştim kardeş. 1 tane örnekle mi firmayı karalamaya çalışıyorsun ? Eklediğin konuları zaten biliyorum ben.

3. Vw' de çalışıyorDUM. Şuan çalışmıyorum.

4. İstediğiniz kadar dil dökün, bu şanzıman dünyanın en hızlı upshift yapan ( 8ms ) şanzımanı. Bu kadar hızlı vites değiştiren, konforlu, tepkileri başarılı olan bir şanzıman yok. Kuru kavrama olduğundan arıza yapma riski mevcut. Bu tüm çift kavramalı şanzımanlarda var. DSG piyasada çok fazla satılan bir şanzıman. Orana vurduğumuz zaman diğer çift kavramalardan pekte farkı yok. 2 tane DSG şanzıman eskittim ( 7-DSG Kuru ) çok şükür bir problem olmadı. Şuan 3.yü kullanıyorum nedense onda da problem yok. Bu şanzıman madem kronik arızalı, hadi ilki şanslıydım diyelim, 2. de de mi şanslıydım, 3. oldu ne tuhaftır ki onda da problem yok. Çok şanslıyım gerçekten

• quote:

değerli dsg mağduru kardeşlerim,207m nickli üyemiz size 5 bin liralık faturalar çıkarılmadığını,tamamen yalan ve iftira olduğunu,bu şanzımanın sorunsuz olduğunu,patlarsa da bu işin 150 liraya çözüldüğünü iddia ediyor.sizleri buraya davet ediyorum.buyrun bu fanboy arkadaşımıza dsg nin tamirinin kaça patladığını anlatın,belki size yol gösterir de 150 tl ye yaptırırsınız @207m

Dostlar, arkadaşlar benim şuanlık dsg şanzımanla bir problemim yok.. Aramız gayet güzel ve anlaşıyoruz, daha önceki mesajlarımı bakıp okursanız durumun içeriğini görebilirsiniz..
    Dsg şanzıman bozuluncaya kadar ya da arıza çıkarıncaya kadar on numara beş yıldız bir şanzıman ama arıza çıkardığında komple şanzımanı kucağınıza almanız lazım.. Diğer türlü tamiri ya da geçici onarımı söz konusu değil.. Şanzıman problemimi ilk anladığımda ve ustalar tarafından da arızalı olduğunu kesin olarak öğrendiğimde bu 207 nickli arkadaşla forum üzerinden özel mesajla iletişime geçtim.. Aracımın benden önceki sahipleri hep yetkili serviste bakım yaptırmış ve şanzımanı iyi niyet garantisine alınıp/alınmayacağını sordum ve kendisinin bana bu konuda bir yardımı olup/olmayacağını sordum.. Lakin kendisi ukala sayabileceğim bir tavırla artık doğuş otoda çalışmadığını ve yardımcı olmayacağını ancak kendisinin hala ortada çalışan bir arkadaşının olduğunu ve selamımı iletirsen sana yardımcı olacağını söyledi.. Bundan sonra 1-2 özel mesaj daha attım cevap verme tenülünde olmadı kendileri..
    Neyse doğuş oto çankayaya gittim, yönlendirdiği kişiyi buldum (servis danışmanı) selamını ilettim ve durumun içeriğini anlattım.. Kendisinin birşey yapamayacağını yardımcı olamayacağını söyleyip kestirip attı durumu.. Ama tüm vw sahiplerinin bildiği üzere araç hep servis bakımlıysa mutlaka iyi niyet garantisine alınıyor araç ve belli bir miktar bu işçilik ya da parça olabilir, kullanıcıya yansıtılıyor.. Hatta bazı durumlarda onarımın tamamı iyi niyet garantisi altında tamamen ücretsiz yapılıyor.. Bu durumdan sonra vw almanyaya mail attım ve istanbul merkezden hatice hanım adında bir bayan geri dönüş yaptı, almayaya mail atmışsınız almanyanın geri bildirimi ile size ulaşıyoruz sorun nedir diyerek ve onada anlattım.. Aracı yetkili servise randevu alarak bırakın gerekli incelemeler yapılsın sonrasında durumu değerlendirmek için konuşalım denildi.. Peki iyi niyete alınmaz ise ne olacak dediğimdeyse servis arıza tesbit ücreti ve varsa başka ücret ödeyerek aracımı teslim alabileceğimi söylediler..
    Şimdi dostlar arkadaşlar durum burada biraz komik bir hal alıyor, kullanıcı olarak ben arızayı söylüyorum detaylı bir şekilde ve kaldıki servisdeki bir usta aracı binip test için kullansa sorunu çok kolaylıkla anlar.. Neticede ilk kez karşılaştıkları bir arıza türü ve belirtisi değil.. Hatice hanım aracımın servisin yoğunluğuna göre 1 günde kalabilir 10 günde kalabilir dediğinde ise aracımın yerine ikame arac verilip/verilmeyeceğini sorduğumda böyle bir hizmetimiz yok ama dilerseniz size arac kiralaması yapabiliriz dedi.. Dedim hem iyi niyete girip/girmeyeceği belli değil ve girmezse üstüne birde benden para alacaksınız böyle iş mi olur dediğimdeyse sessizlik oldu.. Hatta konuşmanın bazı yerlerinde gerildiğimden dolayı konuşma sesimi yükseltmemden dolayı hatice hanım beni telefonda beklemeye aldı ve söylediklerimin bir bölümünü dahi dinlemedi.. Bunu nasıl mı fark ettim, çok kolay konuşmanız bitince gayri ihtiyari karşı taraftan bir ses beklersiniz ama en ufak bir ses gelmeyince anlarsınız ki sizi dinlemiyor ve beklemeye almış.. Neyse dostalar arkadaşlar çok uzattım sonrasında ankarada özel bir şanzıman servisi bulup aracımın onarımını yaptırdım ve şuan sorunsuzca ilk günki gibi biniyorum.. Doğuş otoya da sadece bakım zamanlarında yedek parça (tüm filtreler) almak için gidiyorum..
    207 nikli arkadaşın konusuna ya da yazdığına bakmadım ama yukarıdaki mesajda söylediği gibi 150 liraya arızanın ya da sorunun çözülmesi imkansızdır..

Ekleme: benim aracım 6 ileri yağlı şanzıman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahtalı_mıçı -- 24 Haziran 2015; 13:55:42 >

• quote:

ayrica diğer sorunlu dsg li kardeşler(isminizi fazladan mesaja ekleyemedim,bir üstteki mesajımı okuyunuz.dsg nize çözüm bulundu 150 tl ye hemde
    O tehdit belgesi de servisin ayıbıymış,vw yapmazmış öyle şeyler.yani yarın öbürgün mahkemelik olursanız bu arkadaşın mesajını referans gösterip kendisini şahit yazdırın.hatta kefil yapın 5 bin 10 bin tl lik faturalara imza atsın.dsg yi savunmak kolay değil mi kardeş?

Senin daha önce DSG ile ilgili bir problemin falan mı oldu kardeş ? Neyse ben lafı uzatmayayım, en güzeli muhattap olmamak. BLOK !

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m
    muhattap olmamak. BLOK !

adama niye yardim etmedin özelden 150 liraya hallediyordun kardeş?senden yardim isteyenlere özelden ukala ukala cvplar vereceğine gidip servise sorunlarini çözseydin ya?ayip ayip,göz göre göre yalan söylemeyin şurada bari.
    Neyse biz görmesek de bilen biliyor sizin ne olduğunuzu,dsg yi millete aldir faturayi görünce de muhatap olma blok,konuyu açan da görsün bunlari da tanisin sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 24 Haziran 2015; 17:13:45 >
  • Yorumlar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. DSG sorunu yüzünden Skoda grubundan soğudum. Alacağım araç otomatik olmak zorunda. Her iki araçtan da vazgeçip Ford Focus Trend X 1.5L TDCi 120PS PowerShift almaya karar verdim. Dolu bir araç karizması da Hoşuma da gitti ayrıca.

Tekrar teşekkürler hepinize.

• Hocam focus tabut.. Octavia dan inip focusa binice ki gözlemim.. Bildiğin tabut..
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

Hocam focus tabut.. Octavia dan inip focusa binice ki gözlemim.. Bildiğin tabut..

Sağlamlık güvenlik konusunda mı eksiği var Aracın ?

• Hayır, tam tersi sağlam, keyifli ve güvenlirdir focus, sadece cuma günleri bir mümessil arkadaşla işe giderken biniyorum, bazende veriyor sürüyorum, içi çok dar ve boğucu.. Hele benim Octavia dan sonra tabuta girmiş gibi.. O anlamda kullandım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemangroovy -- 25 Haziran 2015; 14:54:24 >
  • Uzun yolda aile de varsa üzer focus onu söyleyelim.

• Corolla çöp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.