Şimdi Ara

Skoda Rapid Sedan (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
27
Favori
281.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rapid herne kadar boyut olarak iyi olsa da asla bir C sınıfı değil.Araç 1100 kilo civarında ve bu boyutlara göre bu ağırlık az.her ne kadar 5 yıldız alsa da hafif olması güvenlik ve uzun yıllar dayanıklılık konusunda soru işaretleri oluşturuyor.Arabanın iç tasarımı ise bana göre hiç güzel değil.tamamen alt sınıf hissi (tamamen b sınıfı) hiisi uyandırıyor, ucuzluk hissi var.ön kol dayamayı daha iyi yapabilirlerdi.arkadaki bardak koyma yerleri çok tipsiz bir görüntü.Üstelik arka camlar elektrikli ama şoför açıp kapamayı kitlemek haricinde bişi yapamıyor yani cama kumanda edemiyor.çok büyük eksiklik.bence 1.6 tdi elegance 49-50 olur.eğer çöpe atılacak para yoksa bu arabayı almak cesaret ister.bence tutmama ihtimali çok yüksek.bu arabnın sonu honda city nin sonuna benzeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

quote:

Ben alayım hocam
    530lt bagaj var

Serkan cidden öneririm. Jetta'nın kardeşi gibi oldu araç.
    Bakma adı B segmenti ama mevcut kasa Octavia'dan fazla dingil ve diz mesafesi sunuyor. Hani resmen B segmenti eksikliğine bakarak B denmiş gibi bir şey olmuş. Buna C deseler, Yeni Octavia'ya ne diyecekler karmaşasından B olarak geçiyor.

Üstelik benzinli / dizel motor arasında çok fiyat farkı yok. Dizel motor kendini kanıtlamış bir ünite. Full versiyon 46 bin lira gayet iyi muadilleri düşünüldüğünde.
    Aracı almadan bu tanıtılsaydı beklerdim bunu harbiden. Ama belli olmaz belki yaza bununla bir takas yaparım.

Evet hocam boyutları ile B sınıfını aşmış bi araç,bagajda fena değil ama tek sorun vergi tekrar en üst limitten vergi vermek can sıkıcı olur...
    Ama 1.2 motorlusu alınabilir

Evet, 1.2 TSI Elegance ideal olur cidden.

41 lira fiyatı olacak muhtemelen. Beyaz renk alınırsa ve sıkı pazarlıkla 40 olur bu. (Benim aracı versem, direkt alırım bunu. Galeriye öylesine bir sorduğumda 40'a alırız demişti )... Şaka bir yana dizelden vazgeçebilsem alırım. Bir kez daha sıfır araç kokusu hiç de fena olmaz hani.
    10.4 saniyede hızlanıyor. Benim araç 11 saniye vallahi.
    1.2 TSI zaten ilk niyetlendiğim motordu biliyorsun Serkan. Sakin kullanırsan dizele yakın değerler veren bir motor.
    En önemli olayı da vergi. 414 lirayı ödemek için ayın 15'ini bekliyoruz.

Evet ideal aslında 1.2 bende düşünebilirim meslek değişiminden sonra fazla km yapmaz oldum yılda 2-3kez şehir dışına çıkıyorum.
    39bine bile bırakabilirler bence full donanım için iyi bi rakam.
    Vergi zaten artık ilk önceliği aldı aklım almıyor gerçekten fındık kadar motorlara yılda 828tl vergi isteniyor,zaten yakıtın %70de vergi,aracı alırkende kdv+ödv veriyorsun...Birinin el atması lazım artık bu otomativ sektörü vergilerine ama nerdeee.

• quote:

Evet ideal aslında 1.2 bende düşünebilirim meslek değişiminden sonra fazla km yapmaz oldum yılda 2-3kez şehir dışına çıkıyorum.
    Vergi zaten artık ilk önceliği aldı aklım almıyor gerçekten fındık kadar motorlara yılda 828tl vergi isteniyor,zaten yakıtın %70de vergi,aracı alırkende kdv+ödv veriyorsun...Birinin el atması lazım artık bu otomativ sektörü vergilerine ama nerdeee.

Plazalarda yerini aldıktan sonra forumdan bir arkadaşlar detaylı incelemesine ve test sürüşüne gideceğiz Serkan.
    O zaman bol bol foto / video çekeceğim ve görüşleri aktaracağım. Haber ederim sana.
    Eğer ki aracıma göre konforlu gelirse masrafa girmeden takasa girerim. Ben lansmanla aldım biliyorsun 43 liraya, kaybım 3 lira olmuş olur, bir şey değil.
    Benim aracın şu anki liste fiyatı kredili 48, peşin 46...
    Elimde fırsat varken değerlendirebilirim, bakalım. Turbo benzinli motor bambaşka ya... Jetta'dan biliyorum. Yağ gibi akıyor, sessizliği filan mükemmel.
    Tamam ekonomi yapıyoruz dizelle ama dizel - benzinli fiyatı da çok yaklaştı birbirine (Bakma biz ucuz istasyonları tercih ettiğimizden farklı oluyor. Başka yerde bu kadar ekonomi yok dizelde artık).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 12 Ocak 2013; 22:41:14 >

• quote:

quote:

Plazalarda yerini aldıktan sonra forumdan bir arkadaşlar detaylı incelemesine ve test sürüşüne gideceğiz Serkan.
    O zaman bol bol foto / video çekeceğim ve görüşleri aktaracağım. Haber ederim sana.
    Eğer ki aracıma göre konforlu gelirse masrafa girmeden takasa girerim. Ben lansmanla aldım biliyorsun 43 liraya, kaybım 3 lira olmuş olur, bir şey değil.
    Benim aracın şu anki liste fiyatı kredili 48, peşin 46...
    Elimde fırsat varken değerlendirebilirim, bakalım. Turbo benzinli motor bambaşka ya... Jetta'dan biliyorum. Yağ gibi akıyor, sessizliği filan mükemmel.
    Tamam ekonomi yapıyoruz dizelle ama dizel - benzinli fiyatı da çok yaklaştı birbirine (Bakma biz ucuz istasyonları tercih ettiğimizden farklı oluyor. Başka yerde bu kadar ekonomi yok dizelde artık).

Valla hocam zaten sen bize jetta siparişi verip linea alarak bi ters yaptın yine bekelrim valla Lineayı verip Rapid almanı
    Her zaman benzinlinin sessizliği bi başka tabi ama dizelin kamyon gürültüsünede alıştık artık
    Çember daralıyor ama yinede indirimli yerler sayesinde avantajını koruyor dizel.
    Hayır olsun bakalım benim şu tazminatlar gelsin de ilk işim ev almak artan paraylada aracı değiştirmek olacak.İncelemeyi bekliyoruz hocam

• quote:

Valla hocam zaten sen bize jetta siparişi verip linea alarak bi ters yaptın yine bekelrim valla Lineayı verip Rapid almanı
    Her zaman benzinlinin sessizliği bi başka tabi ama dizelin kamyon gürültüsünede alıştık artık
    Çember daralıyor ama yinede indirimli yerler sayesinde avantajını koruyor dizel.
    Hayır olsun bakalım benim şu tazminatlar gelsin de ilk işim ev almak artan paraylada aracı değiştirmek olacak.İncelemeyi bekliyoruz hocam

Aynen, araç konusunda ne yapacağım asla belli olmuyor. Aniden karar verebilirim.
    Yolda pek gürültü olmuyor, hele ki 6. vitesle ama sabah ilk çalıştırdığında tıkır tıkır vallahi.

Gelsin yapacağız incelemeyi Serkanım.

• quote:

quote:

Aynen, araç konusunda ne yapacağım asla belli olmuyor. Aniden karar verebilirim.
    Yolda pek gürültü olmuyor, hele ki 6. vitesle ama sabah ilk çalıştırdığında tıkır tıkır vallahi.

Gelsin yapacağız incelemeyi Serkanım.

Sen bide beni düşün hocam sabah çalıştırıyorum -11 derece kamyon motoru gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

ulan ne kadar numaracılar.. aracın arkasını çekerken öndeki koltukları nerdeyse konsola dayıyorlar.. ön koltukları çekerkende ön koltukları arka koltuklara kadar dayıyorlar... böylece diz mesefesinin fazla oldugunu göstermeye calısıyorlar.. halbuki bir octavia dan daha iyi değil.. bukadarda yalan dolan olmaz..

araçta belliki yumuşak malzeme hiç bir yerde kullanılmamış.. kapı içleri sert.. konsol sert.. direksiyon tır direksiyonu.. ve araç nedense yerden bi hayli yüksek..

beğenmedim !

Ben arabanın içine, arkasına bindim en az jetta, 301 kadar diz mesafesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murti82

quote:

ulan ne kadar numaracılar.. aracın arkasını çekerken öndeki koltukları nerdeyse konsola dayıyorlar.. ön koltukları çekerkende ön koltukları arka koltuklara kadar dayıyorlar... böylece diz mesefesinin fazla oldugunu göstermeye calısıyorlar.. halbuki bir octavia dan daha iyi değil.. bukadarda yalan dolan olmaz..

araçta belliki yumuşak malzeme hiç bir yerde kullanılmamış.. kapı içleri sert.. konsol sert.. direksiyon tır direksiyonu.. ve araç nedense yerden bi hayli yüksek..

beğenmedim !

Size katılıyorum hocam, araca fuarda binmiştim. Arka koltuk diz mesafesi bana gayet uygun geldi. Benim boyum da 1,80 metre. Eğer 2 metre civarında boy yoksa hiçbir sıkıntı olmaz :) Bu arada, 1.2 TSI Elegance için kaporayı verdim. Fiyatını bilmiyorum ama alacağım bunu. Sanırım gelecek olan ilk Elegance'ta benim olacak :) (Tabii, benim alacak olduğum bayiden)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wimpir -- 13 Ocak 2013; 2:48:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wimpir

quote:

quote:

beğenmedim !

Size katılıyorum hocam, araca fuarda binmiştim. Arka koltuk diz mesafesi bana gayet uygun geldi. Benim boyum da 1,80 metre. Eğer 2 metre civarında boy yoksa hiçbir sıkıntı olmaz :) Bu arada, 1.2 TSI Elegance için kaporayı verdim. Fiyatını bilmiyorum ama alacağım bunu. Sanırım gelecek olan ilk Elegance'ta benim olacak :) (Tabii, benim alacak olduğum bayiden)

Ooo hocam hayırlı olsun diyelim biz o zaman.
    Peki size şimdiki fiyatı şu ama gelince artarsa fark alırız filan demediler mi?
    Yani bir fiyat koymadılar mı ortaya? Muhtemelen beyaz rengi seçtiniz ki Jetta ve Rapid tarzı araçlara en çok beyaz gidiyor + metalik renk için fark ödememek de yanına kâr kalıyor.

• Rapid ikinci elde, elde patlama ihtimali çok yüksek bir araba.en kabadayı manuel dizeline 45 den fazla verilmemeli bence.1100 kilo araba bu boyutlarda ne kadar sağlam olabilir ki.üstelik A sütunu denen ön cam yanındaki direklerde ince görünüyor.görüntü dıştan güzel ama iç görünüm çok basit.bence tutmayacak.alanlar sadece motorları nedeni ile tercih edecektir.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Skoda Türkiye sayfasında Elegance donanım seviyesini inceledeğim kadarıyla USB giriş yok !
    Yazmayı unutmuş olamazlar değil mi ?!
    Size komik gelebilir ancak benim önemsediğim bir ayrıntı.
    Eğer yoksa opsiyonel donanım listesinde olur mu?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

beğenmedim !

Ooo hocam hayırlı olsun diyelim biz o zaman.
    Peki size şimdiki fiyatı şu ama gelince artarsa fark alırız filan demediler mi?
    Yani bir fiyat koymadılar mı ortaya? Muhtemelen beyaz rengi seçtiniz ki Jetta ve Rapid tarzı araçlara en çok beyaz gidiyor + metalik renk için fark ödememek de yanına kâr kalıyor.

Teşekkür ederim hocam,
    Fiyat konusunda bir sıkıntı olmayacak, bir tanıdıktan alıyorum. Beyaz alıyorum ki dediğiniz gibi beyaz çok yakışıyor arabaya. Aslında başka araç düşünmediğim için fiyatı henüz belli olmasa da siparişi verdim :) Hyundai Accent Blue, Fiat Linea veya Jetta alma ihtimalim olan araçlardı ama Hyundai ve Fiat hiç düşünmediğim araçlar. Jetta Highline'da 51.200 TL olmuş ki sadece birazcık geniş diye almayacağım.

• quote:

Teşekkür ederim hocam,
    Fiyat konusunda bir sıkıntı olmayacak, bir tanıdıktan alıyorum. Beyaz alıyorum ki dediğiniz gibi beyaz çok yakışıyor arabaya. Aslında başka araç düşünmediğim için fiyatı henüz belli olmasa da siparişi verdim :) Hyundai Accent Blue, Fiat Linea veya Jetta alma ihtimalim olan araçlardı ama Hyundai ve Fiat hiç düşünmediğim araçlar. Jetta Highline'da 51.200 TL olmuş ki sadece birazcık geniş diye almayacağım.

Neyse araç gelsin, incelemeye gideceğim hocam ben de...
    Sizin de izlenimleriniz bize ışık tutacaktır. Aldıktan sonra başlıkta paylaşımlarınızı bekleriz.
    Dediğim gibi yakıt ve konfor hoşuma giderse aracımla başa baş 1.2 TSI Elegance takasına girerim. Benim araç full ama bu araç da öyle.
    Yakıt ekonomisi yapıyoruz dizelle ama bizim araçlarda DPF var, ne bileyim mazot alırken her istasyondan alamamak var, küçük şehirlerde, şehir içi dizellerin çok yakması var, bir de işin açıkçası dışı benim araçtan çekici görünüyor. Yandan benimki iyi ama önden ve arkadan Rapid.

• Sipariş veren arkadaşlara tavsiyem, videolar ve fuarlardaki gibi 17 jantlı ve büyük lastikli alın.

215/40/17 lastikler var 17 jantlı pakette.

Skoda Rapid Sedan
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim hocam,

Neyse araç gelsin, incelemeye gideceğim hocam ben de...
    Sizin de izlenimleriniz bize ışık tutacaktır. Aldıktan sonra başlıkta paylaşımlarınızı bekleriz.
    Dediğim gibi yakıt ve konfor hoşuma giderse aracımla başa baş 1.2 TSI Elegance takasına girerim. Benim araç full ama bu araç da öyle.
    Yakıt ekonomisi yapıyoruz dizelle ama bizim araçlarda DPF var, ne bileyim mazot alırken her istasyondan alamamak var, küçük şehirlerde, şehir içi dizellerin çok yakması var, bir de işin açıkçası dışı benim araçtan çekici görünüyor. Yandan benimki iyi ama önden ve arkadan Rapid.

Tabii ki hocam, arabayı alınca izlenimlerimi mutlaka paylaşacağım. Ben fazla yol yapmadığım için 1.2 TSI motor alıyorum. Almışken de araç biraz donanımlı olsun istiyorum. Yeter ki araç gelsin hocam. Dört gözle bekliyorum vallahi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Sipariş veren arkadaşlara tavsiyem, videolar ve fuarlardaki gibi 17 jantlı ve büyük lastikli alın.

215/40/17 lastikler var 17 jantlı pakette.

Skoda Rapid Sedan

Bence 16 jantlı lastikler daha ideal. 17 jantlı alınca yazlık-kışlık lastik uygulamasında cepler fazla hasar alıyor. :)
  • kardeş bende sabırsızlıkla bekliyorum bu aracı ama bazı şeyler kafamı karıştırıyor bende 1.2tsi elegance düşünüyorum almayı yağmur sensörü far sensörü falan yok diyolar bu doğru donanımlarını falan ögrendin mi biliyorsan bi yazar mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat890

kardeş bende sabırsızlıkla bekliyorum bu aracı ama bazı şeyler kafamı karıştırıyor bende 1.2tsi elegance düşünüyorum almayı yağmur sensörü far sensörü falan yok diyolar bu doğru donanımlarını falan ögrendin mi biliyorsan bi yazar mısın

Buyrun sitesinden bakın donanımlara;
    Evet, yağmur ve far sensörleri görünmüyor...

http://www.skodarapid.com.tr/donanim.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 14 Ocak 2013; 7:07:52 >
  • Kaça bırakıyorlar 1.2 tsi elegance aracı?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.