Şimdi Ara

SKODA ROOMSTER Kulübü (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
210
Cevap
11
Favori
101.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: igneli

quote:

Orijinalden alıntı: suyunsesi

Hocam sen 100 km de 4.8 litre harcıyorsun ki bu çok iyi bir rakam. Benim 1.1 motorlu benzinli Picanto şehir içinde 100 Km de 6 litre yakıyor. (ortalama değerdir kimi zaman 5.7 litreyide gördüm 6.3 litreyi de).
    Peki senin verdiğin bu değer şehir içi mi?
    Acaba Roomster 1.2 TSI ne yakar? Ayrıca çekişi, performansı, bakımı ve vergileri dikkate alındığında tercih edilebilir mi? Sonuçta 2. elde 1.4 TDI çok daha pahalı ve bulması da bi o kadar zor bir araç.

%40 sehir ici % 60 sehirler arasi diyebilirim. Yani hemen hemen karisik bir ortalama.

1.2 motorlar hakkinda hic bir bilgim yok. Ne soylesem yalan soylerim.

Bu aracta yakitin disinda ic haciminin genisliginden cok memnunum. Piyasda satilan ticari araclardan, hususi olmasina ragmen cok daha genis. Ayrica hususi oldugu icin muayene iki senede bir yaptirirsin.

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Eğer biraz daha para bulabilirsem ikinci el bi roomster 1.4 tdi almak istiyorum.

• s.a. arkadaslar bastan sona yazılanları okudum ve keske daha cok yazan ve bilgilerini tecrubelerini paylasan olsaydı diyorum.
    ben de 2009 symbol 18671km aracımı satıp roomster almayı dusunuyorum. pek km yapmam ama artık biraz konforlu ve köye gidince iş görsün istiyorum. symbolün bagaj hacmi de cok fazla aslında ama roomstere aşık oldum sanırm fiyat konf olarak :) daha once fabia bir sure kullandım ve 2000 modelinde bile simdiki symbolden cok konfor vardı roomster dusunemiyorum :)
    araç fiyatları resmen ucmus. motor konusunda kararsızlık bende de var. 1,2 70hp ve 1,2 tsi karsılastırması yapabilecek varmı? yada 1,4 benzinli mi almalı. dedigim gibi cok km yapmıyorum. 1,2 vergi acısından filan daha avantajlı malum her yanımız zamlarla doldu maaşlar haric :) param 2. ele yetecek gibi 30-34 cıkabilirim ama cam tavan da olsun istiyorum. tavsiyelerinize ve cevap verecekelre simdiden tesekkurler. vermeyenlere slmlar :)
  • Skoda roomster almayı düşünen arkadaşlar için ; Bu aracın yeni kasası 2015 de çıkacak, Geneva Motor Show da 2015 de tanıtılacakmış.
    Yeni kasanın VW Touran a benzediği söyleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: judgeofnights

s.a. arkadaslar bastan sona yazılanları okudum ve keske daha cok yazan ve bilgilerini tecrubelerini paylasan olsaydı diyorum.
    ben de 2009 symbol 18671km aracımı satıp roomster almayı dusunuyorum. pek km yapmam ama artık biraz konforlu ve köye gidince iş görsün istiyorum. symbolün bagaj hacmi de cok fazla aslında ama roomstere aşık oldum sanırm fiyat konf olarak :) daha once fabia bir sure kullandım ve 2000 modelinde bile simdiki symbolden cok konfor vardı roomster dusunemiyorum :)
    araç fiyatları resmen ucmus. motor konusunda kararsızlık bende de var. 1,2 70hp ve 1,2 tsi karsılastırması yapabilecek varmı? yada 1,4 benzinli mi almalı. dedigim gibi cok km yapmıyorum. 1,2 vergi acısından filan daha avantajlı malum her yanımız zamlarla doldu maaşlar haric :) param 2. ele yetecek gibi 30-34 cıkabilirim ama cam tavan da olsun istiyorum. tavsiyelerinize ve cevap verecekelre simdiden tesekkurler. vermeyenlere slmlar :)

Çok büyük hata yaparsınız. 1.2 70 hp kullanıyorum, şehiriçi çok fazla tüketimi var. Ayrıca roomster bence çok konforsuz... istanbuldaysanız uğrayın çayımı için aracı inceleyin isterseniz biz yandık başkaları yanmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottiman

quote:

Orijinalden alıntı: judgeofnights

s.a. arkadaslar bastan sona yazılanları okudum ve keske daha cok yazan ve bilgilerini tecrubelerini paylasan olsaydı diyorum.

Çok büyük hata yaparsınız. 1.2 70 hp kullanıyorum, şehiriçi çok fazla tüketimi var. Ayrıca roomster bence çok konforsuz... istanbuldaysanız uğrayın çayımı için aracı inceleyin isterseniz biz yandık başkaları yanmasın

Roomster i hangi araçla karşılaştırdınız acaba, merak ettim.

• Peki arkadaşlar sizce 1.2 TSI mi, 1.4 TDI mi? Yakıt/Performans bakımından?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suyunsesi -- 19 Kasım 2014; 9:02:35 >
  • suyunsesi S kullanıcısına yanıt
    Dostlar birkaç ay önce yapmış olduüum incelemedir.Sorunuz varsa lüten çekinmeden sorunuz.Roomster kötü araç diyen birkaç arkadaş gözüme çarptı ama keşke gidip aynı paraya fiat gurubu yada japon araçlarından alsaydınızda konfor varmı yokmu roomsterde anlardınız :D
  • Arkadaşlar bir aile aracı arıyorum ve son zamanlarda Roomster araçlarına takmış durumdayım. Ancak hem bir aile aracı olsun, hem az yaksın, hem de performansı standartların altında kalmasın istiyorum. Altta linkini verdiğim aracı tavsiye eder misiniz? Çok yakar mı? Araç 1.2 motora sahip ve performansı ailemle yüklü bir halde giderken ne kadar düşer? Uzun yolda performansı ve yakıtı nasıldır? Yani ben bir önceki minik aracımda şehir içi 100 Km de 6.5 litre şehir dışı 4.4 Lt ortalama benzin harcıyordum. Aracım ufak bir araçtı ve LPG'li araç yada lpg taktırmak gibi bir düşüncem olmadı hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suyunsesi -- 23 Ocak 2015; 15:51:17 >

• quote:

Arkadaşlar bir aile aracı arıyorum ve son zamanlarda Roomster araçlarına takmış durumdayım. Ancak hem bir aile aracı olsun, hem az yaksın, hem de performansı standartların altında kalmasın istiyorum. Altta linkini verdiğim aracı tavsiye eder misiniz? Çok yakar mı? Araç 1.2 motora sahip ve performansı ailemle yüklü bir halde giderken ne kadar düşer? Uzun yolda performansı ve yakıtı nasıldır? Yani ben bir önceki minik aracımda şehir içi 100 Km de 6.5 litre şehir dışı 4.4 Lt ortalama benzin harcıyordum. Aracım ufak bir araçtı ve LPG'li araç yada lpg taktırmak gibi bir düşüncem olmadı hiç.

Aracımız 1.2 panorama. İstanbulda 11-12 lt.yakıt sarfiyatı var.

• quote:

quote:

Arkadaşlar bir aile aracı arıyorum ve son zamanlarda Roomster araçlarına takmış durumdayım. Ancak hem bir aile aracı olsun, hem az yaksın, hem de performansı standartların altında kalmasın istiyorum. Altta linkini verdiğim aracı tavsiye eder misiniz? Çok yakar mı? Araç 1.2 motora sahip ve performansı ailemle yüklü bir halde giderken ne kadar düşer? Uzun yolda performansı ve yakıtı nasıldır? Yani ben bir önceki minik aracımda şehir içi 100 Km de 6.5 litre şehir dışı 4.4 Lt ortalama benzin harcıyordum. Aracım ufak bir araçtı ve LPG'li araç yada lpg taktırmak gibi bir düşüncem olmadı hiç.

Hocam sizin araç gerçekten çok yakıyormuş. Şimdi ben haftada ortalama 300 km yol yaparım normalde. Bu da bu araçla 36 Litre benzin demek. Günümüz benzin fiyatları ile haftalık 150 TL gibi bir rakam. Yani yaklaşık olarak aylık 600 TL sırf benzine harcamak demek. :(
    Peki çekişten performanstan bakıldığında nasıl bir araç?

• quote:

quote:

quote:

Hocam sizin araç gerçekten çok yakıyormuş. Şimdi ben haftada ortalama 300 km yol yaparım normalde. Bu da bu araçla 36 Litre benzin demek. Günümüz benzin fiyatları ile haftalık 150 TL gibi bir rakam. Yani yaklaşık olarak aylık 600 TL sırf benzine harcamak demek. :(
    Peki çekişten performanstan bakıldığında nasıl bir araç?

Berbat bir araç, eğer yakınımdaysan gel test et ve gör abs bile yok araçta. Basarsın gitmez, basarsın durmaz. Yaza kurtuluyoruz inşallah.

• arkadaşım 2 yıldır kullanıyorum 1.2 benzinli roomsteri, ankara yoğun trafik ve keçiören her yer rampa yokuş 8 litrenin üstüne çıkmadım hiç..nasıl beceriyorsun 11 litre yakmayı pes..sen aracı kullanmıyor parçalıyorsun demek ki
  • ayrıca abs olmayan roomster yok, nerden buldun da aldın hayret
  • değerli arkadaşlar

kayınpeder roomster'i satıyor ama araç hakkında benim donanım bilgim yok..

nereden elde edebiliriz..

güvenlik donanımları ve teknik özellikleri vs için soruyorum

2009 model araç, 1.4 tdi style 80hp 103.000 km'de
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    apple storede skoda service diye bir program var indirip şasi numarasını girin tüm özellikleri çıkar
  • suyunsesi S kullanıcısına yanıt
    ben 1.6 panorama kullanıcısıyım yakıt performans süper sınıfına göre tüplü araç almanızı tavsiye etmem helede motor küçükse uzun yolda performans ve ekonomi beklemeyin fakat şehiriçi tasarrufluolur
  • süleymanoto S kullanıcısına yanıt
    merhaba 2013 1.6 panoroma garantiden çıkmayacak şekilde orjinal hız sabitleyici varmıdır varsa fiyat konusunda bilgilendirirmisiniz
  • var ama 1000 lira serviste
  • quote:

Orijinalden alıntı: skodamania

arkadaşım 2 yıldır kullanıyorum 1.2 benzinli roomsteri, ankara yoğun trafik ve keçiören her yer rampa yokuş 8 litrenin üstüne çıkmadım hiç..nasıl beceriyorsun 11 litre yakmayı pes..sen aracı kullanmıyor parçalıyorsun demek ki

İstanbula geldiğinde haber et kaç litre yaktığını
  • Merhaba Arkadaslar.Bende 2007 roomstervar.bisisormak istedim bu roomsterin radyosu Dance diye bir model biz buna nasil mp3 yuklicez varmi bilgisi olan neroda yazmaya calisiyorm bir basaramadim yardim ederseniz cok sevinirim iyi calismalar herkese.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.