Şimdi Ara

skoda superb 1.6 tdı dsg test sürüşü ve inceleme (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
14.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

d sınıfında ömürlük lazımsa otomatik şart değilse avensis şirvan kardeşimin önerisi asıl ömürlük o 1.8 otomatikleri de varmış

http://forum.donanimhaber.com/m_80680348//tm.htm#80682507

Burda yeni inceleme abi.

Incelemen çok güzel senden biraz ders almak lazım bu arada peugeot bitmiştir benim için tasarım güzel ancak huyu suyu sonra çıkıyor meydana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Alınacak superb:
    Elegance 1.4 TSI 62.000
    3000 de donanım ekletirsin 65 bin indirimle zaten donanıma 4 bin fiyat çekiyorlar illa ki indirirler.
    gerisine tek kelimelik bir cümle yazalım:
    geçiniz.

Bu forumdaki az-öz adamlardan birisin.

+1
  • inceleme için teşekkürler. emeğinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cdmpf

quote:

quote:

quote:

quote:

nası performansı yetersiz, 12.1 sn 0-100 son hız 194, son hızda c max ı tokatlar, hızlanmada 0.8 sn iyi sadece c-max, performansları çok yakın aynı bile denilebilir.Belki araç gittiğini fazla hissettirmiyor olabilir o sebeple aracı hantal zannetmiş olabilirsiniz.Vw yeni motorları hızlanmayı fazla hissettirmiyor, 160 lık scirocco bile koltuğa yaslamıyordu tam gazda, onun için hissedilene aldanmamak lazım.

benim c maxi mi tokatlayacak superb yapmayın hocam test etmesem farklı araçtan bahsediyoruz diyeceğim ben benim araçla 210 gördüm 4 bin devirde daha giderdi bu araçta ben o şeyi göremedim

skoda superb 1.6 tdı dsg test sürüşü ve inceleme

Hocam fabrika verisi 10 km daha yüksek sizin araçtan son sürat olarak, siz 210 görmüş olabilirsiniz, oda aynı şartlarda 220 görür o zaman ne diyebilirim ki, fabrika verileri yanlış gerçeği yansıtmaz, skoda nınkini çok benimkini az yazmışlar tezini savunuyorsanız saygı duyarım

öyle bir derdim yok ancak c max grubunda 230 görende var forddaki motorlar için biraz fazla yakar ancak basar diye bir kanı var gelirken benim araçta 4 kişi bagaj dolu klima açıkken passat tek kişi bana yetişemedi beni forumda bilen bilir bir markayı savunma amacım yoktur ben oraya superbi almaya gittim ancak araba gitmeyince vazgeçtim ha seni illa tdı dersen anlarım ki profil resmin bile tdı ben bi fanlık kokusu aldım piyasanın en yavaş 1.6 larından biri sonuçta ben veriye bakmam nerde resil olduğuma bakarım passatı rezil ettim ben bunu biliyorum ya bu yüzden tdı motor almam test ettim gitmiyor bu yüzden tdı almam alana da alma demem

Fanlık bi durumum yok, bn tdi en hızlısı demiyorum, sadece performansları karşılaştırılan 2 araçda hızlanmada birbirine çok yakın, son hızdada superb üstün, bilimin söylediği bu.Adam belki basmamış olabilir, bnde focus tdci la 122 passat ı geçtim.Ama demiyorum adamı tokatladım, belki tam gaz gelmiyordu.gene fanlık diyeceksiniz ama tdi da en hantal 1.6 olduğunu kabul etmiyorum, en hantal dediğiniz tdi golf 105 beygirlik motoruyla 115 lik focusdan seri teknik verilere göre...güç olarak evet en zayıfı ama adamlar aktarma organlarıyla aero ile verimi arttırıyorlar demek ki.

c max i fazla abartmayalım isterseniz son hızda superb alır...

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nası performansı yetersiz, 12.1 sn 0-100 son hız 194, son hızda c max ı tokatlar, hızlanmada 0.8 sn iyi sadece c-max, performansları çok yakın aynı bile denilebilir.Belki araç gittiğini fazla hissettirmiyor olabilir o sebeple aracı hantal zannetmiş olabilirsiniz.Vw yeni motorları hızlanmayı fazla hissettirmiyor, 160 lık scirocco bile koltuğa yaslamıyordu tam gazda, onun için hissedilene aldanmamak lazım.

benim c maxi mi tokatlayacak superb yapmayın hocam test etmesem farklı araçtan bahsediyoruz diyeceğim ben benim araçla 210 gördüm 4 bin devirde daha giderdi bu araçta ben o şeyi göremedim

Hocam fabrika verisi 10 km daha yüksek sizin araçtan son sürat olarak, siz 210 görmüş olabilirsiniz, oda aynı şartlarda 220 görür o zaman ne diyebilirim ki, fabrika verileri yanlış gerçeği yansıtmaz, skoda nınkini çok benimkini az yazmışlar tezini savunuyorsanız saygı duyarım

öyle bir derdim yok ancak c max grubunda 230 görende var forddaki motorlar için biraz fazla yakar ancak basar diye bir kanı var gelirken benim araçta 4 kişi bagaj dolu klima açıkken passat tek kişi bana yetişemedi beni forumda bilen bilir bir markayı savunma amacım yoktur ben oraya superbi almaya gittim ancak araba gitmeyince vazgeçtim ha seni illa tdı dersen anlarım ki profil resmin bile tdı ben bi fanlık kokusu aldım piyasanın en yavaş 1.6 larından biri sonuçta ben veriye bakmam nerde resil olduğuma bakarım passatı rezil ettim ben bunu biliyorum ya bu yüzden tdı motor almam test ettim gitmiyor bu yüzden tdı almam alana da alma demem

Fanlık bi durumum yok, bn tdi en hızlısı demiyorum, sadece performansları karşılaştırılan 2 araçda hızlanmada birbirine çok yakın, son hızdada superb üstün, bilimin söylediği bu.Adam belki basmamış olabilir, bnde focus tdci la 122 passat ı geçtim.Ama demiyorum adamı tokatladım, belki tam gaz gelmiyordu.gene fanlık diyeceksiniz ama tdi da en hantal 1.6 olduğunu kabul etmiyorum, en hantal dediğiniz tdi golf 105 beygirlik motoruyla 115 lik focusdan seri teknik verilere göre...güç olarak evet en zayıfı ama adamlar aktarma organlarıyla aero ile verimi arttırıyorlar demek ki.

c max i fazla abartmayalım isterseniz son hızda superb alır...

hocam bakın ben arabayı beğendim almaya gittim zaten ancak 2 araçta 4 bin devirde 220 yi görmüş son hızda yapacakları aynı mesele bu araçların 0-200 ü kaç bunu görmek arada 200 kg fark 20 nm tork ve 10 beygir fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: kyoshocu

inceleme için teşekkürler. emeğinize sağlık

ne demek
  • Abi sen gözü karartmissin, otm. alacaksın illa. Performans varsın C-max gibi olmasın, konforu yeter Superb'in. Ama su var, tikirti varsa ben uzak durdurdum ki şansıma (şanssızlığıma!) yeni Focus'ta da bu sorunu yaşıyorum.

• Burada bir çok topikte yazdım..Dev gibi muhteşem kasaya getirip 105 HP motoru koyup satışa vermek insanlarla dalga geçmek....İkinci elde satılık 1600 CC DİZEL SUPERB ve PASSAT ne kadar araba var ? Bir bakın...Bunca insan yepyeni arabalarını neden satmaya koşuyorlar ?...O kasanın normali 140 Hp motor....Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Abi sen gözü karartmissin, otm. alacaksın illa. Performans varsın C-max gibi olmasın, konforu yeter Superb'in. Ama su var, tikirti varsa ben uzak durdurdum ki şansıma (şanssızlığıma!) yeni Focus'ta da bu sorunu yaşıyorum.

öyle deme otomatik olması için performansı atmayalım kenara kardeşim rampayı çıkarken diğer dizelleri alt etmek geride kalmamak daha iyi bu ufak tefek dızırtılar ne yazıkki benim araçta da var ama skoda superb d sınıfı araç özellikle arka bagaj kısmındaki cam güneşliği ve arkada saati gösteren bir ekran var piano black olan yer oralardan ses geliyordu arabada ses duymaya dayanamıyorum işte birde motorun vasat olması beni vazgeçirdi
  • Napcaz abi, geriye dizel otm. S-60/ passat 1.6 kalıyor ki senin gibi genc ruhlu performans sevdalısı abimizi kesmez onlar :)

• quote:

Napcaz abi, geriye dizel otm. S-60/ passat 1.6 kalıyor ki senin gibi genc ruhlu performans sevdalısı abimizi kesmez onlar :)

valla kesmez gibi aslında çok sakin giderim sabitleyiciyi 110 a ayarlar öyle giderim ama arabada özellikle teksem biri gelir bi numara yaparsa pek yetiremem kendime :) bazen diyorum al bi 2.0 motor şöyle ama üniversitede çocuk okutuyorum artık onlarda kesmez beni
  • Açıkcası 2010-2011 model temiz beyaz bir 3.20 d cok iyi ancak arka koltuk kısmı özellikle saft tüneli nedeniyle sana dar gelebilir. Bir de direksiyonu baya sert gelebilir C-max'a gore. Ama makine hem az yakar hem de hiç üzmez performansta. İmaji da ayrı tabi

• Bu taş arabasını 220 yaptırmak için yokuş aşağı salıp yarım saat dip gaz yapmak lazım
  • quote:

Napcaz abi, geriye dizel otm. S-60/ passat 1.6 kalıyor ki senin gibi genc ruhlu performans sevdalısı abimizi kesmez onlar :)

Passatı geçelim de modülle 140ps olan 1.6 dizel S60 R design ruhunu çalar adamın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Eylül 2013; 11:49:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Passatı geçelim de modülle 140ps olan 1.6 dizel S60 R design ruhunu çalar adamın

gösterme kardeşim fordu alırken otokoç volvoda satıyor aklım gitti o an param yetmedi 2012 vardı dizel otomatik 75 istiyorlardı peşin para 0 km içim gidiyor zaten s60 a bu gerçekten çok güzel

• quote:

Açıkcası 2010-2011 model temiz beyaz bir 3.20 d cok iyi ancak arka koltuk kısmı özellikle saft tüneli nedeniyle sana dar gelebilir. Bir de direksiyonu baya sert gelebilir C-max'a gore. Ama makine hem az yakar hem de hiç üzmez performansta. İmaji da ayrı tabi

aslında bakıyorum şöyle temiz 3.20 tokatta bir arkadaşımın vardı bizim hanımla çocuk arkaya bindi geri indi istemediler çok dar arkası aslında superb benlik ama şu motor biraz güçlü olsa işte geniş donanımlı otomatik araba performanslı olsa dsg nin riskinide göze almıştım
  • quote:

Arkadaşlar hepinize merhaba, üniversite kayıtları başladı bende oğlumu üniversiteye kayda elazığa götürdüm. Tokat ve çevre illerde skoda olmadığı için orada test edebildim.

İncelediğim araç 1.6 tdı + dsg elegance modeli, ben latitudeyide yakından inceledim ancak bana kalırsa superb daha geniş. Milimetrik ölçümlerden anlamam göz kararı. Özellikle arka koltuğa oturunca boyu 1.85 kiloda hayli fazla göbek falan, dizlerim ön koltuğa değmiyor bu çok güzel bu genişlik en son berlingoda vardı benim. Malzeme kalitesi güzel eski kasaya göre direksiyonun değişmesi çok iyi olmuş, direksiyon harici superb aynı eskisi ile. Dış tasarım olarak bence asıl iş burada tasarımı d sınıfına uygun ancak marka model yazılarını kime nispet yapmışlar anlayamadım çok büyük. Son olarak aracın bagaj kısmı en çok hoşuma giden kısım. Tam bu araba benlik dedim ancak test sürüşüne çıkınca değişti fikrim

gelelim test sürüşüne. Kullandığım araç bayide incelediğimin beyaz olanı ve prestij paketlisiydi. Fiyat olarak 85 bin lira ve arabada yok yok bu arada araç 2 bin lira zam yemiş.

Araç yalıtım ve konfor olarak çok güzel yormuyor. çevre yolunu bayağı gittik geldik, şehir içi şehir dışı tüketim 6.3 çıktı biraz fazla gibi ancak motor zayıf kalıyor arabada. Çok isteksiz hızlanıyor hele ki camı açıp motorun çırpınışını duyduktan sonra tam anlamıyla vazgeçtim çünkü rezil olmak istemem kimseye rampada. Dönüş yolunda passatın dizeli geçemedi benim c maxi. Bu arada yine bir satış danışmanı saçmalığı yaşandı. Bu 7 ileri dsglerde sıkıntı varmış bunlarda kullanılanın yeni nesil olduğu problemin giderildiği söyleniyor dedim satış danışmanı bana 7 ilerilerde sorun olmadığını hiç sorunlu aracın gelmediğini 6 ilerinin sorunlu olduğunu söyledi bende diyecek laf bulamadım.

Son olarak neyzen61 kardeşime çok yüklenildi corollanın superbi almasında. Dönüşte 1.4 dizel corollayıda test ettim sivasta tekrar. Sonuna kadar haklı superb o cüsseyle corollaya yetişemez belki golf falan olsa tamam ama corollada gördüğüm kadarıyla boş bir araba değil motor konusunda. Bu yüzden marka fanlığı yapıp da kimseye yüklenmeyin son olarak resimler ve işin özü.

Eğer performans isteğiniz yoksa superb hem parasal hemde genişlik açısından d sınıfının lideri umutsirvan sende bak istedim bu işler sendeydi ama bu aralar pek test sürüşü yapmıyorsun hayırdır?

Yalan söylemiş satın danışmanı. 6 DSG sorunsuz olan şanzıman, 7 DSG sorunlu şanzıman.

• hocam biliyordum zaten öyle olduğunu adamın ağzını aramak için sordum suçu 6 ileriye attı
  • quote:

hocam biliyordum zaten öyle olduğunu adamın ağzını aramak için sordum suçu 6 ileriye attı

SuperB 2.0 TDİ 170 HP kullanıcısı idim, bende aracı test ettim, motor çok zayıf kalıyor ama düz vitesi sanki daha atik olabilecek gibi.

Birde test araçları henüz açılmamış onun da etkisi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba63

quote:

hocam biliyordum zaten öyle olduğunu adamın ağzını aramak için sordum suçu 6 ileriye attı

SuperB 2.0 TDİ 170 HP kullanıcısı idim, bende aracı test ettim, motor çok zayıf kalıyor ama düz vitesi sanki daha atik olabilecek gibi.

Birde test araçları henüz açılmamış onun da etkisi var.

valla hocam yakıtı acayip az uzun yolda 140-150 geldik bir arkadaşın aracıyla 4.5 litre tüketti öyle bakakaldım benim araç 5.5 yakıyor uzun yolda birde performansın vasat olduğu ortada
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.