Şimdi Ara

skoda yeti mi peugeot 3008 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ortopedik engellilere taninan ÖTV'siz arac alma hakkindan yararlanarak otomatik vites, yerden yuksek (alcak arabalara binerken ve inerken sorun yasadigim icin), guvenli ve bana fazla sorun yaratmayacak bir arac almak icin uzun suredir arastirma yapiyorum, ilk aracim olacak. Dis gorunusu cok onemli degil ama bu indirimden yararlanabilmem icin 1.6 motordan yuksek de olmamasi gerekiyor. Crossover ya da SUV sinifindaki araclarin otomatik vitesleri genellikle 2.0'dan basladigi icin istedigim ozelliklerde tam olarak icime sinen bir arac bir turlu bulamadim. Su anda artik 2 modele indirgemis durumdayim: skoda yeti (1.2 tsi dsg) ve peugeot 3008 (1.6 hdi auto6R). Ikisinin de ust donanim fiyatlari yaklasik ayni. Duyduklarima ve ogrendiklerime gore Skoda'nin wv bunyesinde olmasi ve dsg sanzimani (en iyi yari-otomatik dsg diye duydum) artilari ama benzinli olusu, 1.2 olusu ve dis gorunusu eksileri gibi. Peugeot nun dizel olmasi ve ic-dis tasarimi artilari ama Turkiye'deki marka intibasi ve auto6R sanzimani eksileri gibi.
    Bu araclardan kullananlar varsa deneyimlerini ve tavsiyelerini yazarsa sevinirim.

Tesekkurler.

• Auto Show dergisinin suv araçlarda yaptığı karşılaştırmalarda yeti 4 araç içinde en iyisi seçildi.

bu araçlar skoda YETİ,nisaan qashqai,hyuındai ix35,renault koleos.

aldıkları puanlar:1.YETİ 302 PUAN
    2.İX35 277 PUAN
    3.OASHQAİ 270 PUAN
    4.KOLEOS 258 PUAN

3008 in kum modunda iken kuma saplanarak rezil oldugu bir video vardı... Tercihim yeti olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firarim19

Auto Show dergisinin suv araçlarda yaptığı karşılaştırmalarda yeti 4 araç içinde en iyisi seçildi.

bu araçlar skoda YETİ,nisaan qashqai,hyuındai ix35,renault koleos.

aldıkları puanlar:1.YETİ 302 PUAN
    2.İX35 277 PUAN
    3.OASHQAİ 270 PUAN
    4.KOLEOS 258 PUAN

3008 in kum modunda iken kuma saplanarak rezil oldugu bir video vardı... Tercihim yeti olurdu.
    Skoda ve Seat (konu ile alakası yok) güzel markalar ama ikinci elde ciddi değer kayıpları var. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: portiwashere

Skoda ve Seat (konu ile alakası yok) güzel markalar ama ikinci elde ciddi değer kayıpları var. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Alıntıları Göster
    tartışmasız" yeti "diyorum
    ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

tartışmasız" yeti "diyorum
    ben..

Alıntıları Göster
    Skoda'ya verilen paraya acırım. Peugeot iyi marka ancak servis kalitesini iyi, parça fiyatlarını ucuz bulmuyorum.

Ford Fusion alçak değil fazla da büyük değil. 1.4 TDCi, 1.6 benzinli motorunun otomatik vites seçeneği var. Bence bir Ford bayisine gidip inceleyin ve kararınızı öyle verin. Otomatik vitesi, vergiler dahil 30 bin liranın biraz üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 8 Kasım 2010; 11:02:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Skoda'ya verilen paraya acırım. Peugeot iyi marka ancak servis kalitesini iyi, parça fiyatlarını ucuz bulmuyorum.

Ford Fusion alçak değil fazla da büyük değil. 1.4 TDCi, 1.6 benzinli motorunun otomatik vites seçeneği var. Bence bir Ford bayisine gidip inceleyin ve kararınızı öyle verin. Otomatik vitesi, vergiler dahil 30 bin liranın biraz üzerinde.

Alıntıları Göster
    kia venga ya da bakmayı ve test etmeyi unutmayın
  • quote:

kia venga ya da bakmayı ve test etmeyi unutmayın

Alıntıları Göster
    Evet, Kore araçları da diğer bir alternatif olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel mokka mi opel astra mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Peugeot 308 mi Vw Golf7 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    VW GOLF mü TOYOTA AURİS Mİ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Evet, Kore araçları da diğer bir alternatif olabilir.

Alıntıları Göster
    skoda yeti'yi ülkemizde almak macera aramaktan başka birşey değildir kanımca,onun yerine 3008 veya QQ2 bakabilirsin..Eğer bütçen yetiyorsa QQ2 en doğru seçim olacaktır,malum TR'de en fazla satılan SUV olmayı başardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverbullet2

Merhabalar,

Ortopedik engellilere taninan ÖTV'siz arac alma hakkindan yararlanarak otomatik vites, yerden yuksek (alcak arabalara binerken ve inerken sorun yasadigim icin), guvenli ve bana fazla sorun yaratmayacak bir arac almak icin uzun suredir arastirma yapiyorum, ilk aracim olacak. Dis gorunusu cok onemli degil ama bu indirimden yararlanabilmem icin 1.6 motordan yuksek de olmamasi gerekiyor. Crossover ya da SUV sinifindaki araclarin otomatik vitesleri genellikle 2.0'dan basladigi icin istedigim ozelliklerde tam olarak icime sinen bir arac bir turlu bulamadim. Su anda artik 2 modele indirgemis durumdayim: skoda yeti (1.2 tsi dsg) ve peugeot 3008 (1.6 hdi auto6R). Ikisinin de ust donanim fiyatlari yaklasik ayni. Duyduklarima ve ogrendiklerime gore Skoda'nin wv bunyesinde olmasi ve dsg sanzimani (en iyi yari-otomatik dsg diye duydum) artilari ama benzinli olusu, 1.2 olusu ve dis gorunusu eksileri gibi. Peugeot nun dizel olmasi ve ic-dis tasarimi artilari ama Turkiye'deki marka intibasi ve auto6R sanzimani eksileri gibi.
    Bu araclardan kullananlar varsa deneyimlerini ve tavsiyelerini yazarsa sevinirim.

Tesekkurler.

Artıları ve eksilerini gayet güzel yazmışsınız aslında. İkisini de test ettim. 3008 iç mekan genişliği ve konfor olarak Yeti'den daha iyi. Bence dış görünümü de daha güzel. Auto6r şanzıman aslında kendini kanıtlamış bir şanzıman. Ama vites geçişlerini çok hissettiriyor. Yeti'de 1.2 TSI ve DSG gayet uyumlu çalışıyor. Ama yakıt konusunda cimri değil. İç mekanı daha dar, bagajı küçük, dış görünüşü ticarileri andırıyor. Marka olarak bakarsanız Skoda güvenilirlik bakımından Peugeot'dan daha önde. Zor bir tercih. İki aracı da test etmeden son kararınızı vermeyin .

• quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

quote:

Merhabalar,

Tesekkurler.

Artıları ve eksilerini gayet güzel yazmışsınız aslında. İkisini de test ettim. 3008 iç mekan genişliği ve konfor olarak Yeti'den daha iyi. Bence dış görünümü de daha güzel. Auto6r şanzıman aslında kendini kanıtlamış bir şanzıman. Ama vites geçişlerini çok hissettiriyor. Yeti'de 1.2 TSI ve DSG gayet uyumlu çalışıyor. Ama yakıt konusunda cimri değil. İç mekanı daha dar, bagajı küçük, dış görünüşü ticarileri andırıyor. Marka olarak bakarsanız Skoda güvenilirlik bakımından Peugeot'dan daha önde. Zor bir tercih. İki aracı da test etmeden son kararınızı vermeyin .
    Skoda'nın arkasında Doğuş Oto var hocam, nasıl güvenli?

• quote:

quote:

Merhabalar,

Tesekkurler.

yeti ye o kadar para verilmez çok tipsiz .3008 bence çok daha iyi.hatta partner tepee bile yetiden güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Bana söylüyorsanız güvenli demedim güvenilir dedim. Marka güvenilirliğinden bahsediyorum. Skoda Avrupa'da güvenilirlik (reliability), yani sorun-arıza çıkarmama indekslerinde ilk 5'de yer almakta. Örnek:

UK Reliability index:

1. HONDA 29.82
    2. SUZUKI 40.50
    3. TOYOTA 50.52
    4. SUBARU 55.53
    5. SKODA 59.67
    6. HYUNDAI 62.99
    7. LEXUS 66.91
    8. MAZDA 66.94
    9. FORD 68.47
    10. CITROEN 68.93
    11. FIAT 69.06
    12. NISSAN 71.28
    13. PEUGEOT 75.79
    14. SMART 77.44
    15. MCC 77.79
    16. DAEWOO 79.60
    17. KIA 82.53
    18. VAUXHALL 83.06
    19. MITSUBISHI 84.12
    20. VOLKSWAGEN 87.48
    21. SEAT 88.78
    22. MINI 93.90
    23. ROVER 96.16
    24. BMW 109.49
    25. VOLVO 109.86
    26. RENAULT 110.65
    27. MG 129.19
    28. SAAB 132.12
    29. CHRYSLER 133.46
    30. JAGUAR 137.57
    31. MERCEDES 140.23
    32. AUDI 150.55
    33. ALFA ROMEO 152.27
    34. JEEP 168.15
    35. PORSCHE 178.32
    36. LANDROVER 225.34

www.reliabilityindex.com
    Manufacturer Ratings - Car Reliability Index | Reliability Index | How reliable is your car?
    http://www.reliabilityindex.com/manufacturer

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Bana söylüyorsanız güvenli demedim güvenilir dedim. Marka güvenilirliğinden bahsediyorum. Skoda Avrupa'da güvenilirlik (reliability), yani sorun-arıza çıkarmama indekslerinde ilk 5'de yer almakta. Örnek:

UK Reliability index:

1. HONDA 29.82
    2. SUZUKI 40.50
    3. TOYOTA 50.52
    4. SUBARU 55.53
    5. SKODA 59.67
    6. HYUNDAI 62.99
    7. LEXUS 66.91
    8. MAZDA 66.94
    9. FORD 68.47
    10. CITROEN 68.93
    11. FIAT 69.06
    12. NISSAN 71.28
    13. PEUGEOT 75.79
    14. SMART 77.44
    15. MCC 77.79
    16. DAEWOO 79.60
    17. KIA 82.53
    18. VAUXHALL 83.06
    19. MITSUBISHI 84.12
    20. VOLKSWAGEN 87.48
    21. SEAT 88.78
    22. MINI 93.90
    23. ROVER 96.16
    24. BMW 109.49
    25. VOLVO 109.86
    26. RENAULT 110.65
    27. MG 129.19
    28. SAAB 132.12
    29. CHRYSLER 133.46
    30. JAGUAR 137.57
    31. MERCEDES 140.23
    32. AUDI 150.55
    33. ALFA ROMEO 152.27
    34. JEEP 168.15
    35. PORSCHE 178.32
    36. LANDROVER 225.34

www.reliabilityindex.com
    Manufacturer Ratings - Car Reliability Index | Reliability Index | How reliable is your car?
    http://www.reliabilityindex.com/manufacturer

Alıntıları Göster
    Skoda'ya verilen paraya acırmış :)
    Skoda'nın satmasının tek sebebi vw kalitesini daha uygun fiyata satması
    Vw grubu düşmanlığı kendini her başlıkta belli ediyor ..

Herneyse,

Bir Skoda Octavia 1.4TSI sahibi olarak(evet 47bin tl verdim ve paranın alabileceği en iyi aracı aldım), size herşeye rağmen 3008 öneriyorum.
    İç mekan ve motor-şanzıman uyumu bakımından yeti daha üstün ama, akıl mantık herşey 3008 diyor bu kıyaslamada..
    3008 de can sıkan tek şey bana göre, o abartılı orta konsol.. uçak havası yaratmak adına iç mekanı daraltmışlar..
    Ön görüşü sıkıntılı bir de..
    Octavia'dan inip 3008 e binince bir sürüş poisyonu ne kadar sıkıntılı olur anlıyorsunuz.
    Yeti bu konuda daha başarılı 3008 den

Siz yine de ikisine de bir bakın.
    İkisine de eşit mesafede olursanız, 3008 tercih edin :)
    Ben araç aldım mı 7-8 seneden önce satmıyorum, dolayısıyla yemişim 2.elini...

• quote:

Orijinalden alıntı: cnsuff

Skoda'ya verilen paraya acırmış :)
    Skoda'nın satmasının tek sebebi vw kalitesini daha uygun fiyata satması
    Vw grubu düşmanlığı kendini her başlıkta belli ediyor ..

Herneyse,

Bir Skoda Octavia 1.4TSI sahibi olarak(evet 47bin tl verdim ve paranın alabileceği en iyi aracı aldım), size herşeye rağmen 3008 öneriyorum.
    İç mekan ve motor-şanzıman uyumu bakımından yeti daha üstün ama, akıl mantık herşey 3008 diyor bu kıyaslamada..
    3008 de can sıkan tek şey bana göre, o abartılı orta konsol.. uçak havası yaratmak adına iç mekanı daraltmışlar..
    Ön görüşü sıkıntılı bir de..
    Octavia'dan inip 3008 e binince bir sürüş poisyonu ne kadar sıkıntılı olur anlıyorsunuz.
    Yeti bu konuda daha başarılı 3008 den

Siz yine de ikisine de bir bakın.
    İkisine de eşit mesafede olursanız, 3008 tercih edin :)
    Ben araç aldım mı 7-8 seneden önce satmıyorum, dolayısıyla yemişim 2.elini...

Alıntıları Göster
    ttp://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power/251608/the_top_100.html

• quote:

ttp://www.autoexpress.co.uk/carreviews/driver_power/251608/the_top_100.html

Alıntıları Göster
    Ben sizin yerinizde olsam 3008 tercih ederdim. Dizel olması, donanımı, iç-dış görünüşte bir skoda sever olarak daha iyi buluyorum peugeot 3008 i.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco917

Ben sizin yerinizde olsam 3008 tercih ederdim. Dizel olması, donanımı, iç-dış görünüşte bir skoda sever olarak daha iyi buluyorum peugeot 3008 i.

Alıntıları Göster
    3008
  • quote:

Orijinalden alıntı: tüplü ve öfkeli

3008

Alıntıları Göster
    yeti için 1.6 dizel gelecek 2011 yılında ama otomotik olup olmayacağını bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: syhgül

yeti için 1.6 dizel gelecek 2011 yılında ama otomotik olup olmayacağını bilmiyorum

Alıntıları Göster
    aldığınız aracı uzun süre kullanacağınızı tahmin ediyorum...vergi indirimi ile alacağınızı için uzun süre değiştirmeyeceğinizi düşünüyorum.bu durumda her iki araçta eşit sayılır..en güzeli 2 sinide test edip kendiniz karar verin forumda bilip bilmeden konuşan çok kişi var...skodanın arkasında doğuş var diyen adamdan yorum beklemeyin skodanın Türkiye distribütörü yüce oto dur.doğuş getirmiyor skodayı....

• quote:

Orijinalden alıntı: syhgül

Alıntıları Göster
    3008 iç mekanı biraz daha kaliteli ancak daha dar.

Yeti' nin iç mekanı kübik tasarımı sayesinde beklenenden daha geniş ve çok ferah. Yeti' nin içi bu açıdan daha rahat ve konforlu. Kalite seviyesi ise yeterli.

Yeti' nin bagajı 3008' e göre biraz daha küçük.

şanzuman olarak auto6r, dsg ile kıyasladığımızda her açıdan geride. dsg sarsıntısız ve çok hızlı. auto6r yavaş ve sarsıntılı. ayrıca alışkanlık gerektiyor.

dizel ve benzinli motorları doğrudan karşılaştırmak yanlış, yine de performans olarak aşağı yukarı aynı şeyi verir iki araç da.

3008 biraz daha nazik ve Yeti kadar pratik değil, ben Yeti' yi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalsiyum 17

3008 iç mekanı biraz daha kaliteli ancak daha dar.

Yeti' nin iç mekanı kübik tasarımı sayesinde beklenenden daha geniş ve çok ferah. Yeti' nin içi bu açıdan daha rahat ve konforlu. Kalite seviyesi ise yeterli.

Yeti' nin bagajı 3008' e göre biraz daha küçük.

şanzuman olarak auto6r, dsg ile kıyasladığımızda her açıdan geride. dsg sarsıntısız ve çok hızlı. auto6r yavaş ve sarsıntılı. ayrıca alışkanlık gerektiyor.

dizel ve benzinli motorları doğrudan karşılaştırmak yanlış, yine de performans olarak aşağı yukarı aynı şeyi verir iki araç da.

3008 biraz daha nazik ve Yeti kadar pratik değil, ben Yeti' yi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    yüce oto , dogus oto yuzde 50 50 pay sahibidir türkiyede skoda konusunda, wv skodayı satın alana kadar yuce oto idi, ancak satın almadan sonra wv türkiye olarak dogus oto soz sahibi oldu , yüce oto da kanunen distribitordür.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.