Merhaba arkadaşlar, İmzamda ki işlemci anakart ikilisini AMD Zen mimarisi çıkana kadar tutmak niyetindeydim lakin gelen haberler AMD' nin yeni işlemcilerinin en erken Aralık 2016 gibi geleceği yönünde. Beklemenin manası yok diye düşünerek İntel' in yeni SKYLAKE serisini kurcalamaya başladım, fakat burada da DDR3 vs DD4 ikilemi var, eliimdeki 4gbx2 1600 mhz DDR3 bellekler işimi görmekte ve bellek masrafı çıksın istemiyorum, SKYLAKE işlemci fiyatları da yüksek derken aşağıdaki üçlü dikkatimi çekti;
İşlemcinin temel hızı 2.7 ghz biraz düşük, Turbo Boost ile 3.3 ghz e çıkartıyor kendini, alternatifi olan İ5 4460 ise 3.2 ghz ile 3.4 ghz arasında ayarlıyor kendini. DDR3 vs DDR4 farkı daha ziyade dahili GPU kullanılınca ortaya çıkıyor, Anandtech testleri yapmış; http://www.anandtech.com/show/9483/intel-skylake-review-6700k-6600k-ddr4-ddr3-ipc-6th-generation/8 Bu nedenle DDR3 kullanımı ile alakalı performans kaygım yok. Lakin ileride bellek arttırımı yapmak istersem DDR3 bellek bulabilirmiyim ve DDR4 bellekler daha performanslı hale gelir ve DDR3 kullandığıma beni pişman eder mi? Yeni işlemci almışken SKYLAKE tercih edilmeli lakin İ5 6400' ün düşük işlemci hızı aklımı karıştırdı. Bunlar soru işareti benim için. Yorum rica ederim.
K ibaresiz bir işlemci alıyorsan Z ibareli anakarta hiç gerek yok çünkü overclock yapamıcaksın o işlemciye , o farkı bir üst i5 6500 alabilirsin mesela , Ddr4 ramler de gün geçtikçe ucuzluyor o bakımdan elindeki ddr3 leri satıp rahatlıkla geçebilirsin. Ufak bir tavsiye elindeki ramleri de satıp böyle birşey toplayabilirsin.
Yorumlar iin teşekkür ederim. Bellek için ne uğraşmak ne de masraf yapmak istemiyorum, K serisi dışında ki işlemcilere overclok yaptırmamak için kilit bir engel var mı, FSP arttırımı ile overclock mümkün değil mi?