Şimdi Ara

Skylake ve GTX1070'e Uygun Bir Sistem Toplamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir masaüstü toplama niyetindeydim ve sanırım o an 1 ay içerisinde gerçekleşecek. Lise yıllarımdan beri laptop kullanıcısıyım ama artık kalıcı ve biraz daha ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum, hem iş hem de eğlence amaçlı. Bu nedenle Skylake sistem toplayıp,işlemcinin onboard kartıyla GTX 1070 çıkana kadar beklemeyi düşünüyorum.

Dipnot olarak tasarıma önem verdiğim için parça seçimini ona göre yapmayı düşünüyorum. Totalde her şey dahil yaklaşık 6000 TL bütçem var diyebilirim; bunun içerisinde kasa, monitör, klavye ve diğer aksesuarlar dahil.

Kasa: NZXT S340 Razer (399,17 TL) ->www.coraxalpha.com

Anakart: GIGABYTE G1.Sniper B7 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz (445,57 TL) -> VATAN BİLGİSAYAR

İşlemci: Intel i5 6500 (728,08 TL) -> HepsiBurada

RAM: Hyperx Savage 8GB 2133MHz (159,98 TL) -> TeknoBiyotik

PSU: Corsair 650W 80+ (232,91 TL) -> EKSEN BİLGİSAYAR

HARDDISK: WD 1TB BLUE (180,84 TL) -> EKSEN BİLGİSAYAR

KLAVYE: Corsair K70 RGB (500-600 TL) -> Amazon.com ya da 2.el forum

Sleeved Kablo: Komple Takım PSU Yeşil Kablolar (119,90 TL) ->http://www.modifiyemalzemecisi.com/

MONITOR: 27'' 1080P ya da 2K (uygun fiyata bulabilirsem)

EKRAN KARTI: GTX 1070

Monitör ve Ekran Kartı hariç toplam fiyat şuan için yaklaşık olarak 2800-2900 TL civarı. Bu sistem için herhangi bir öneriniz var ise yazarsanız sevinirim arkadaşlar. Benim size soracaklarım ise ;

-Anakartın 2133mHz olması Ram de darboğaz yapar mı? İleride bir 8GB daha eklemeyi düşünüyorum.

-27'' monitörde 1080p de insanlar "piksel sayarsın" vari konuşmalar içerisinde. Kullanan ya da deneyimleyen var mıdır?

-Herhangi bir bileşeni daha ucuza bulabileceğim bir yer var mıdır?

-en az 240GB SSD ekleyip 1TB HDD yi 500GB a çekmek ekstra ne kadar masraf açar?

Bu sorularıma cevap olabilen ya da farklı kombinasyonlarla gelip ama yine görselliğin ön planda olduğu bir sistem önerirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler,
    İyi Forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint BigJon -- 14 Mayıs 2016; 21:08:07 >

• Overclok yapmasanız dahi z170 in en ucuz serisinu bile alsanız 3400 mhz ram destegi sağlarsınız basit bi sekilde biosdan xmp aktif ederseniz 3000 mhz ram in 2133 e göre size dönüşü 10 fps ye yakın olur islemci bazli oyunlarda ucurum olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx1070 tahminen 1400 lira civari fiyatlanacaktır 6000 lira butce varsa modifiye kablosu vs aldıktan sonra sistemi kafanıza gore değiştirebilirsiniz nzxt kasa guzel eyvallah ama aşırı pahalı hayırlısı olsun sizin için
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Saint BigJon kullanıcısına yanıt
    1-Ram darboğaz yapmaz.
    2-27'' 2k olursa daha iyi olur kanaatindeyim.
    3-Eksen bilgisayara bakabilirsiniz.
    4-1tb hdd 200TL ise 500gb hdd 170TL yani ssd almak size ssd'nin fiyatı kadar masraf açar.
  • @Babanın.Oğlu.Kemal Teşekkürler tavsiyelerin için hocam, yalnız anakart değişikliği düşünmemin nedeni ram frekans aralığıydı fakat bi kaç inceleme videosu izledikten sonra gerçekten de o kadar fark olmadığını gördüm, bu nedenle b150 serisinin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. + olarak @ydagli42 da aynı fikirde gibi. Monitör 2k güzel hoş da, üstüne bir de ms oranını düşürünce gerçekten fiyatlar uçuyor. Araştırmaya devam etmek lazım. Çok teşekkürler..
  • k serisi olmadığından daha uygun bir anakart alabilirsiniz. Amazondan ayrıca 16 gb ddr4 3000mhz ram $70 alırsanız daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babanın.Oğlu.Kemal

Gtx1070 tahminen 1400 lira civari fiyatlanacaktır 6000 lira butce varsa modifiye kablosu vs aldıktan sonra sistemi kafanıza gore değiştirebilirsiniz nzxt kasa guzel eyvallah ama aşırı pahalı hayırlısı olsun sizin için
    Bu mesaja eklenen görseller:

Bu fiyatlar hangi siteden topladınız hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Altta yazıyor hocam sinerji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 15 Mayıs 2016; 14:02:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saint BigJon

Şimdiden teşekkürler,
    İyi Forumlar.

Amazon'dan alacakların

EVGA 650 GQ GOLD PSU

16GB Corsair 3000Mhz Ram

Buradan alacaklarına ek

Kesinlikle 850 Evo 250GB

MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 15 Mayıs 2016; 14:09:05 >
  • @MühendisMurat DH Amazon bölümünün reis-i cumhuru gelmiş konuya :D, çok teşekkürler hocam tavsiyeler için. Amazondan al dediğiniz ürünlerden ileriye dönük bir sıkıntı yaşamam sanırım, + olarak ekran kartını da TR ile arada fiyat farkı çok olursa oradan almamı önerir misiniz? Gerçi bu durum biraz da kartın ne kadar kronik sorunlarla çıkacağına bağlı diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saint BigJon

@MühendisMurat DH Amazon bölümünün reis-i cumhuru gelmiş konuya :D, çok teşekkürler hocam tavsiyeler için. Amazondan al dediğiniz ürünlerden ileriye dönük bir sıkıntı yaşamam sanırım, + olarak ekran kartını da TR ile arada fiyat farkı çok olursa oradan almamı önerir misiniz? Gerçi bu durum biraz da kartın ne kadar kronik sorunlarla çıkacağına bağlı diyebiliriz.

Kart bir çıksın görüşleri alalım ona göre fiyat farkı 400 500 liradan fazlaysa direkt Amazon'dan alırsın + verginin geri yatma ihtimali bile var, o olursa zaten komik rakamlara gelir.

• quote:

Overclok yapmasanız dahi z170 in en ucuz serisinu bile alsanız 3400 mhz ram destegi sağlarsınız basit bi sekilde biosdan xmp aktif ederseniz 3000 mhz ram in 2133 e göre size dönüşü 10 fps ye yakın olur islemci bazli oyunlarda ucurum olur

Şu son cümleyi açıklarmısınız merak ettim ben 2133mhz ram yerine 3000mhz ram kullanınca 10fps ye yakın fark nasıl oluşuyormuş.
  • kasa ve klavyeye verilen paraları iptal edebilirseniz

hepsi eksenden;

i5 6600K
    msi z170a pc mate
    2 adet 8gb kingston fury cl15 2400mhz ram
    aerocool ds 800 kasa
    high power 80+ bronze 750w
    ocz trion 240 gb ssd
    wd blue 1 tb hdd
    silverstone td03 lite sıvı soğutma

şu hali ile 2540 lira civarı.

monitör ve ekran kartı size kalmış.

eğer işlemci fazla gelirse i5 6500 ile msi b150 bazooka alınabilir. böyle olunca klavye ve kasa da istediğiniz yönde değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Overclok yapmasanız dahi z170 in en ucuz serisinu bile alsanız 3400 mhz ram destegi sağlarsınız basit bi sekilde biosdan xmp aktif ederseniz 3000 mhz ram in 2133 e göre size dönüşü 10 fps ye yakın olur islemci bazli oyunlarda ucurum olur

Şu son cümleyi açıklarmısınız merak ettim ben 2133mhz ram yerine 3000mhz ram kullanınca 10fps ye yakın fark nasıl oluşuyormuş.

Islemci bazlı multiplayer oyunlarda veya farcry4 gta t gibi oyunlarda en az 10 fps fark olur inceleyebilirsiniz

Core i7 6700k (4.0GHz/ 2666MHz DDR4): 81.7
    Core i7 6700k (4.6GHz/ 2666MHz DDR4): 88.7 +hız aşırtma,
    Core i7 6700K (4.0GHz/ 3000MHz DDR4): 89.4 +ram,
    Core i7 6700K (4.6GHz/ 3000MHz DDR4): 92.7 +ram ve hız aşırtma.

Sırf 3000 MHz belleklerden, çekirdeği sonuna kadar zorlamışçasına performans elde ediyorsunuz

Sadece linkteki videoda 6100 un yaşadığı darboğazı bile nasıl dezavantajdan avantaja çevirdiğini görebilirsiniz stok i5 6500 6600 ile 2133 mhz ram kullanan biri 3000 mhz ram aldığında max fps muhtemelen aynı olur ancak avg de isler değişir ve hatta 6700k yı overclok ettiginizde daha da değişir

https://youtu.be/mSU0UWFCa1Y

Kısacası islemci ram arasındaki hız ne kadar fazla islenirse ani tıkanmalar ve genel fps üzerindeki etkisi bir o kadar fazla oluyor

• Bahsettiginiz hangi oyublar zaten kac fps aliniyorki 10fps artiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bahsettiginiz hangi oyublar zaten kac fps aliniyorki 10fps artiyor

Hocam siz okumuyor musunuz veya izlemiyor musunuz :)
    Ben diyorum ki gta5 far cry4 gibi crysis gibi veya bf 4 multi gibi islemciye yuklenen oyunlarda ve bi tanede orda video link attım keske sorduğunuz sorunun birde cevabına baksanız

Oyun dünyasının %70 inde i5 le i7 nin farkı yok ama bu ileride hic olmayacağı anlamına gelmez bende o sebeple ister i5 ister i7 farketmez alsınlar yanina ram anakart secerken hem fp olarak uygun hem sonradan degismesi daha maliyetli olacak parçaları iyi secin diyorum ozellikle ram dusunun 300 liraya 16gb 3000 mhz ram alıyorsunuz buda kullanıcılara bugun gta 5 de fark yaratır yarın ise gta6 bugun farcry4 de yarin farcry5 de demek istedigim arada cuzyi bi fark varken keske 3000mhz ram alsaymisim veya i7 alsaymisim demesin insanlar diye yazıyorum bunu.

Simdi yeterince açık mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 15 Mayıs 2016; 16:35:03 >

• quote:

Altta yazıyor hocam sinerji

high power 600w şuan 192 tl dün 160 tl miydi yani hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanxtr

quote:

Altta yazıyor hocam sinerji

high power 600w şuan 192 tl dün 160 tl miydi yani hocam.

Onlar Kdv haric hocam + %18kdv

• çok sağol hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.