Şimdi Ara

SKYRIM - Stormcloaks mı yoksa İmperial Legion mu? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
9
Favori
91.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazdıklarımı sonuna dek okuyup da hâlâ Ulfric Fırtınapelerin diyecek adam yoktur.

Bu mesajımda neden Ulfric Fırtınapelerin'in tarafını seçMEmeniz gerektiğini yazacağım.

Öncelikle birkaç meseleyi açığa kavuşturmak istiyorum.

- İmparatorluk Talos'a ibadet etmeyi yasakladı.
    + Birincisi, Talos bir insandı. Savaştaki beceri ve zaferlerinden ötürü kuzeyliler ona Tanrı sıfatını ekledi. Kuzeylilerin nezdinde 8 tanrının yanına Talos da eklenerek 9 tanrı oldu. Diğer tanrılara şirk koşuldu.
    İkincisi, İmparatorluk Talos'a ibadet etmeyi yasaklamadı. Aldmeri hükümdarlığı ile yaptığı Ak Altın Anlaşması'na göre yasaklaması gerekiyordu ancak anlaşmayı hiçe sayarak Ulfric ve adamlarına Talos'a ibadet için izin verdi. Markarth Ayısı kitabına bakmanızı öneririm. Hatta hiç uğraşmayın, kitabı aynen buraya aktaracağım. Böylece Ulfric'in nasıl masum yaşlı insanları ve çocukları öldüren bir katil olduğunu da görebilirsiniz.

- Kuzeyliyim. Ulfric'in yanında savaşmayayım da ne yapayım?
    + Ulfric'in yeri geldiği zaman kuzeylileri bile nasıl acımadan kılıçtan geçirdiğini, aşağıya yazacağım Markarth Ayısı kitabından okuyabilirsiniz.

- İmparatorluk Thalmor dostu, Ulfric Fırtınapelerin ise Thalmor düşmanı!
    + İşte en çok yanıldığınız tuzak mesele. Bu görünür yüzü. Asıl olay tam tersi. Bunu da, Markarth Ayısı kitabının altına ekleyeceğim "Thalmor Dosyası: Ulfric Fırtınapelerin" isimli dosyadan, bizzat Thalmor'ların ağzından okuyabilirsiniz.

- İmparatorluk'un Skyrim'de ne işi var?
    + Skyrim zaten İmparatorluk toprakları ve sınırları içerisinde yer alıyor. Bu tıpkı, Hakkari'de oturan bir Kürdün "Türk polisinin burada ne işi var?" demesine benziyor.

Bu meseleleri açıklığa kavuşturduysak, bizim Ejderdoğan olduğumuzu hatırlatarak devam etmek isterim. Bilindiği üzere bütün İmparator'lar Ejderdoğan idi. Bizim de son Ejderdoğan olarak İmparatorluk varisi olduğumuzu belirtmeme bilmem gerek var mı? Dolayısı ile kendi mirasımızı Ulfric'in saflarına geçerek mahvetmek istemeyiz.

Ve asıl mesele, Ulfric'in yaşlı ve çocuk katili olması ve Thalmor'ların adamı olması. Önce Markarth Ayısı kitabını, sonra da Thalmorların Ulfric Fırtınapelerin raporunu aktarıyorum. Buyrun:

------------------
    - Markarth Ayısı -

Ulfric Fırtınapelerin, Yeminlilerin başlattığı ayaklanmanın bastırılmasındaki rolünden dolayı pek çok insan tarafından bir kahraman olarak kabul ediliyor. İmparatorluk Skyrim'i kaderine terk ettiği zaman Enginyurt yerlileri isyan başlattılar (hiç şüphesiz kuzeylilerin kötü muamelesi yüzünden), Ulfric Fırtınapelerin ve onun milis güçleri 'kendi' topraklarını yeminlilerden geri almak için oradaydı. Onca meydan okuma ve şairlerin yazdıkları kahramansı hikayeden ötürü Ulfric'in kurnazlığıyla, liderliğiyle ve attığı adımlardaki kararlılığıyla Tiber Septim'e denk, iri yarı dev gibi bir adam olduğunu düşünebilirsiniz.

Ama gerçek çok daha farklı. Evet, 4. Çağ 174-176 yılları arasında yeminliler, Skyrim'de yer alan bağımsız bir krallık olarak Enginyurt üzerinde hakimiyet kurdular. Evet, İmparatorluk Aldmeri hükümdarlığı güçleri tarafından kuşatılmış ve düzeni yeniden kurmak için birliklerine gönderemeyecek durumdayken bu bir başarıydı. Ve evet, Ulfric Fırtınapelerin, isyanı İmparatorluk desteği olmadan bastırdı. Bu genel itibariyle doğru kabul edilebilir ama şairlerin hikayelerinde atladıkları bir nokta var.

Yeminliler krallığı, yönetimde oldukları 2 yıl boyunca oldukça huzurlu bir yerdi.

Kuzeyli toprak sakinlerine karşı bir takım suçlar işlenmiştir, doğrudur. (Genelde yerli işçilere karşı kötü muamelede bulunmakla suçlananlara karşı) ama genel itibariyle Yeminliler topraklarını gayet iyi yönettiler ve İmparatorluk tarafından resmen tanınabilmek için görüşme tekliflerinde bulundular.

Büyük Savaş'ın akabinde İmparatorluk'un elinde ne kadar birikmiş mesele olduğunu tahmin edebilirsiniz. Yeminlilerle yapılan barış görüşmeleri bir sonuca ulaşmadan önce Ulfric Fırtınapelerin komutasındaki milis güçleri Yeminlilerin ana merkezi olan Markarth'ı kuşattı. Savaş alanında yaşananlar sadece savaştan ibaretti ama savaş sonrası yaşananlar savaş suçundan başka bir şey değildi.

Yeminlilerle birlikte çalışmış ne kadar resmî görevli varsa, teslim oldukları hâlde kılıçtan geçirildi. Yerli kadınlara, şehirden kaçmış ya da Enginyurt tepelerinde bulunan Yeminli savaşçıların isimlerini vermeleri için işkenceler yapıldı. Şehrin giriş kapısı kırıldığında Ulfric ve onun adamlarının yanında savaşmamış herkes şehirde yaşayan Yeminli ya da kuzeyli fark etmeksizin infaz edildi.

"Ya bizimlesin ya da Skyrim'in düşmanısın."
    Bütün dükkan sahiplerinin, çiftçilerin, yaşlıların ve onun yanında savaşmamış olan tüm çocukların öldürülmesini emrederken Ulfric'in ağzından çıkan sözlerdi bunlar.

Durumdan memnun olan İmparator, Ulfric'in zaferini kabul edip Enginyurt'ta düzeni yeniden kurmak için askerlerini gönderince İmparatorluk Lejyonu daha şehre girmeden Talos'a özgürce ibadet etmeye izin verileceği öngörülüyordu. Markarth sokaklarında yayılan kargaşa ve her geçen gün artan ölü sayısı haberleri İmparator'a Ulfric ve adamlarına diledikleri gibi ibadet etme izni vermekten başka bir çare bırakmadı.

Bizler Talos'un sadece bir insan olduğunu ve bir tanrı olamayacağını savunan Elf inancını benimseyen Aldmeri Hükümdarlığı'yla yapılan Ak Altın Anlaşması'nı hiçe sayarak onların Talos'a ibadet etmelerine izin verdik. İmparatorluk'un çok sayıda insanın Büyük Savaş esnasında uğruna hayatlarını feda ettikleri anlaşmayı riske atması bir hataydı. Ama soruyorum size başka ne seçenekleri vardı? Markarth Ayısı Ulfric Fırtınapelerin'e karşı "hayır" kelimesi bir cevap değildir.
    ------------------

------------------
    Thalmor Dosyası: Ulfric Fırtınapelerin

Durum: Değerli, Pasif, Resmi Elçi Onaylı

Tanıtım:
    Miğferyeli Mevkibeyi, Fırtınapelerin asilerinin lideri, eski İmparatorluk Birliği Askeri

Geçmiş:
    Ulfric ilk defa İmparatorluk'a karşı açılmış Birinci Savaş sırasında, Ak Altın Kulesi kuşatmasında esir alınınca dikkatimizi çekti. Onu sorgularken muhtemel değerini öğrendik (Miğferyeli Mevkibeyi'nin oğlu olduğunu) ve onu sorgulayan kişiye değerli varlık olarak atandı. O kişi de şu anda Resmi Elçi Elenwen'dır. Onun vereceği bilgilerin İmparatorluk Şehri'ni ele geçirmek için çok önemli olduğuna inandırıldı (aslında o kırılana kadar şehir düşmüştü) ve sonrasında kaçmasına izin verildi. Savaştan sonra bağlantı kuruldu ve değerli bir varlık olduğunu kanıtladı. Markarth Olayı, Skyrim'deki stratejik amaçlarımız için kısmen önemli olsa da sonrasında Ulfric direkt iletişime geçmekten kaçındı.

Operasyon Notları:
    Direkt olarak iletişim kurma şansımız var (olağanüstü durumlarda) ama değerli varlığın ölmüş olduğu varsayılmalıdır. İç savaş, sonucu henüz belirsiz biçimde devam ettiği müddetçe bir şey yapma şansımız yok. Helgen'deki olay, nasıl bir istisna yapılması gerektiğine örnek teşkil ediyor - Ulfric'in ölümü elbette İmparatorluk'un kazanma ihtimalini büyük oranda artıracak ve bu da Skyrim'deki konumumuza zarar verecek.
    (NOT: Helgen'deki olaya ejderhanın tesadüf olarak karışması hâlâ inceleme aşamasındadır. Varılan sonuç, ejderhaların arkasında olan kişinin savaşın ilerleyişiyle de ilgilenmesi ama bizim amaçlarımızı taşıdıklarını varsaymıyoruz.)
    Fırtınapelerin zaferi de önlenmiş oldu fakat Fırtınapelerinlere dolaylı yoldan yapılan yardımlar bile dikkatli yürütülmelidir.
    ------------------

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşte diyorum ya kardeşim, iki taraf da katliam yapmış, ama bence İmparatorluk yani :D

Grupima iyi anlatmış, Ulfric Thalmor uşağı. Bu arada grupima kardeşim bu yazıyı kendin bi Türkçeye çevirdin yoksa yama falan mı kullanıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruhadze -- 19 Ağustos 2014; 18:02:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhadze

İşte diyorum ya kardeşim, iki taraf da katliam yapmış, ama bence İmparatorluk yani :D

Grupima iyi anlatmış, Ulfric Thalmor uşağı. Bu arada grupima kardeşim bu yazıyı kendin bi Türkçeye çevirdin yoksa yama falan mı kullanıyorsun

Oyunçeviride %100 türkçe yaması var, onu kurdum.

• Bu arada yazmayı unutmuşum, iki ucu moklu değnek her biri. Tarafsız bitirmenin bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aiden.

Bu arada yazmayı unutmuşum, iki ucu moklu değnek her biri. Tarafsız bitirmenin bir yolu var mı?

Ana senaryo için herhangi bir tarafı seçmeden oyunu bitirmek mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: grupima

quote:

Orijinalden alıntı: Aiden.

Bu arada yazmayı unutmuşum, iki ucu moklu değnek her biri. Tarafsız bitirmenin bir yolu var mı?

Ana senaryo için herhangi bir tarafı seçmeden oyunu bitirmek mümkün.

Yok onu biliyorum da bu savaş ne oluyor peki? Hiçbirine katılmadığım için kazanan - kaybeden oluyor mu? Veya birine katılana kadar her şey oyunun başındaki hâliyle mi kalıyor?
  • grupima kullanıcısına yanıt
    Arkadasim yanlis bilgi verme lutfen. Whiterun'a gitmisligin varsa ve dis kapidan girerken bir etrafina baktiysan gorursunki khajiit irkindan birkac zat disarida yani sehirin disindadir.Buda demek olurki legion da sutten cikmis ak kasik degildir. Sectigim tarafa gelince, ben o ulfric denen o it ile ayni arabada bulunmak bile istemem neden mi, o herif gozunu makam ve para hirsi burumus bir hayvandan baska bir sey degildir. Bazi arkadaslarimiz demis, kendi irkini oldurmus(nordlari). Bu yuzden stormcloaklari sevmem. Ayrica onlari secsek nolucak. Ulke sanki duzene giricek demi. Yav hehe. Bence iki tarafta iyi degil yani sunun gibi. Suriyede eskiden kotu de olsa bi hukumet bi baris vardi. Sonra bi it geliyo, ulkenizi savasa surukliyor. Ne dusunursunuz.l, tabiki eski barisi secerdiniz neden cunku icinizde azicik merhamet varsa, insanlarin olmesine goz yummassiniz. Yani simdi herkes impde birlesse biz o diger o bok anlasmasini nah imzalrdik. Bunlar.hep o irkci stormcloaklar yuzunden. Yani tabii ki secim sizin oyun bu ama bir dusunun derim. Demek istedigimi insallah anlamissinizdir. Bu arada oyle bir sinirlenmisimki ilk basta imperial soverken stormcloaka sovmee baslamisim.

• tusubasa1 T kullanıcısına yanıt
    Tamam, ben Ulfric'i yerin dibine soktum ama bu şu anlama gelmiyor ki imparatorluk sütten çıkmış ak kaşıktır. Ancak muhakkak ki Ulfric'ten daha iyiler. Peki ben ne yaptım? Taraf seçmedim.
    Whiterun'un dışındaki khajiit'leri gördüm tabi. Ama imparatorluk komutanlarının olduğu şehre git pek çok khajiit var. Hatta birisi deniz feneri görevi veriyor. Ama git Ulfric'in şehrine, kuzeyli dışındaki herkes kenar mahallelere sürülmüş, ticaret yapılmıyor, görüldükçe aşağılanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 22 Ağustos 2014; 1:16:49 >
  • Stormcloak seçmiştim. Çünkü skyrim bize bakmiyi isyeaann

• grupima kullanıcısına yanıt
    Zaten bende imperial sectim imperial en azindan cok irkci deil o khajiitler disinda hatta ben o khajiitlere aciyip gitip gidip onlardan skill ogreniyom halbuki gerek yok yardim olsun diye KING IMPERIAL

• Ben Stormcloakı seçtim aksiyon olsun diye
  • Öncelikle Stromcloak lar tamamiyle nord ları düşünüyor khajit veya elfleri umursamıyorlar ve asi bi ırk oldukları için sadece kendi türüyle haraket ediyorlar başları Ulfric sadece ulu kralı yenebilmek icin thum öğreniyor ve thum u kullanabildiği için dragon born sayılmaz.
    Her iki ırkta khajit lerin görünümü yüzünden onlara güvenmiyorlar ve fark ettiyseniz şehir dışlarında seyyar satıcılık yapıyor bu khajit ırkı.
    ama onun dışında imperial in kuralları daha esnek tam bir devlet gibi bütün sorumluluğu alıyor.
    Hepimiz Biliyoruz ki imperial lar Stromcloak lardan çok daha eski bir kırallık, tamamiyle kendilerini savunmus,Yıllarca ayakta kalmış bir kırallık.
    Bazı arkadaslarımız Savunamaz dese bile :)
    Görevlerden de anlaşıldığı üzere Barış Görevi İçin Dragon Born için toplantı yapılıyor Ulu Hrothgar da Amaç İki krallığı Ejderha Tehditi yok oluncaya kadar Savaşın sona ermesi
    Ama ordada ulfric in pazarcı kendi çıkarına şehir almaya çalışmasından zaten stormcloak lıysanız bile soğuycaksınız yani kısaca anlatmam gerekirse adamın umru tamamiyle taht ne özgürlük ne kardeşlik nede nordlar sadece mevkisini yükseltmeye ve ulu kral olmak istiyor.Zararın neresinden dönsem kardır kafası.
    oyunda 70 lvl oldum henüz bi krallığa bağlı değilim ama imperial olmayı düşünüyorum şuan DarkBrotherHood ve winterhold college görevlerini yapıyorum :D
    Tabikide bazı arkadaşlarımız ilk başta kafamız kütükte idam edilirken bi kin beslemiş olabilir onun için baya bi kafa yormak gerekiyor ztn sonralarında katılmak isteyince
    imperiallara senin idam edildiğni duysalar bile umursamıyolar affediyorlar.White run daki mevkibeyi gibi normalde Krallık özgür kimsenin tarafını tutmayan bi kırallık ama ulfric in zoruyla İmperial oluyor.
    Bu kadar yazı yazmayı bende beklemiyordum :D umarım bazı arkadaşların sorularına cevap olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexq -- 26 Ağustos 2014; 18:04:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asosxpppp

quote:

Orijinalden alıntı: grupima

quote:

Orijinalden alıntı: asosxpppp

Ben KHAJIT ırkıyla oynuyorum. Hangi imperial in yanına gitsem bana stay away cat çakıyor. Bende sen misin bana kedi diyen diyip geçiriyorum kafasına iki tane. Ama stormcloack lar boyle mi , adamlar bi kere kişiliğine saygı duyuyo. Imperialler anca önüne geleni tutuklayıp kesmeye götürsün. Sonuç inanç özgürlüğü için Stormcloack. Talos KHAJIT i korusun. Amin

Ben de Khajiit'im. (2 tane i harfi var dikkatini çekerim )

Fakat sana kedi diyenlere neden kızıyorsun onu anlamadım. Ben kızmıyorum şahsen. Sonuçta kedi değil miyiz?

Fırtınapelerinlere ("Fırtınapelerin ney lan?" diyebilirsin, oyunu Türkçe oynuyorum da) bir vurmayı dene. Hemen "kürkünü evime paspas yapacağım." diyorlar. Hakaret neymiş görmüş olursun.

iki i olduğuma dikkat cektigin için teşekkürler ama kedi diyince kendimi aşağılık bi mahluk hibi hissediyorum. belki karakteri fazla içsellestirdim. sonuçta özel bir ismimiz var ve bunun kullanılmasını tercih ediyorum.

her biji khajiit

• selamun aleyküm arkadaşlar, bu forumda birden fazla ingilizcesi çok iyi olan oyuncu gurubu insan var. Bende The elderscrolls skyrim oyunun dlc 'si dragonborn dlc sini türkçeye çevirmeye karar verdim. Bana katılmak ve destek ve fikir vermek isteyen olursa
    lütfen bu sayfayı ziyaret etsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_96360473/f_//tm.htm#96470077
  • şöyle bi bag oluştu

iki tarafıda seçmedim ikiside yemin etmemi istiyo

ama alduin le yapılan ilk savaştan sonra tuzak kurmamız isteniyo. iki tarafı buluşturmam için konuşmam lazım ama ikiside yemin et diyo bana

onun için bi tarafı seçicem mecbur.
  • İkisi de çöp, Thalmor hayranı kimse var mı forumda? Elf kardeşlerim, burada mısınız???
  • Konuyu yeni görüyorum o yüzden fikrimi yazayım, Fırtınapelerinliler davaları ve düşünce bakımından haklı gibi dursalarda işin derinine inince davalarının ne kadar kokuşmuş olduğu görülebiliyor imparatorluğun doğuş yerlerinden biri olan skyrim ve nordlar imparatorluğa karşı sırf çevirmesi çok çok saçma tabiki ulfric'inde bunda payı büyük markarth'da yaptıkları falan kitaplarda gayet iyi anlatılıyor birazcık yerel insanlarla konuşursanız davalarının ne kadar güzel ancak içindeki insanların nasıl istekler sonucu bu hale geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreeKSouL

Bundan önceki serilerde Empire' a sempatim vardı. Ancak Skyrim' de bu sempatim nedense kalmadı. Nedenlerinide kısaca açıklıyayım...

Hepimiz Empire ' ı iyice biliyoruz. Bu yüzden Empire ile ilgili pek eklemek istediğim birşey yok. Ben çoğu kişinin Ulfric Stormcloak' ı tam olarak bilmediğini ve ona alelade bir hain olarak gördüğünü düşünüyorum. Hepinizin aklına gelmiştir, kimdir bu Ulfric Stormcloak?? Ben kısaca oyundaki kitaplardan, npclerden ve resmi olmayan elder scrools bilgi tabanlarından öğrendiklerim çerçevesinde bilgi vereyim.

Ulfric Stormcloak
    Ulfric Stormcloak, küçük bir çocukken Greybeards'lar tarafından High Hrothgar'da eğitilmek üzere seçilirler. On yıl gibi bir süre eğitilip ve yetenekleri geliştirildikten sonra tam bir Greybeard olacakken Büyük Savaş patlak verir. Ulfric, bu savaşta İmparatorluğun ona ihtiyacı olduğunu ve öğrendiği yetenekleriyle İmparatorluğa çok büyük faydası dokunacağını düşündü ve High Hrotgar'ı İmparatorluğa hizmet etmek için terketti. O ve Nord savaşçıları İmparatorluğun yanında sayısız savaşa katılmışlardır. Bu savaşlarda Ulfric sayısız Nord savaşçısını İmparatorluğu Kurtarmak adına feda etmiştir.

Hatta bu savaş esnasında Forsworn olarak bilinen yerli Bretonlarda Reach bölgesinin kontrolünü ele geçirip Markart'ı İşgal etmişlerdir.Ulfric bu durum üzerine ordusuyla Reach bölgesini ve Markart'ı Forswornlardan kurtarmıştır ve tekrar Forsworn saldırılarına karşı bir miktar askerini Markarth'ta bırakmıştır. Fakat Dominion Markarth Jarl'ını Talos inacını yasaklaması konusunda tehdit etmesi üzerine, Markarth Jarl'ı Talos inancını yasaklar ve Ulfric'in onları koruması için bıraktığı askerlerini Markarth'tan kovar.Son olarak hem Dominion hemde İmparatorluk bu büyük savaşta çok büyük kayıplar verdikten sonra, Dominion' un lehine White-Gold Concordat anşlaşmasını yaparlar. Bu antlaşmanın Dominion'un lehinde olmasının nedeni İmparatorluğun merkez bölgesinin batı kısmının o sırada Dominion'un elinde bulunması ve İmperial City'i savaş esnasında bir defa işgal etmiş olmalarıdır (daha sonra toparlanan İmperial güçleri başkentlerini geri almayı başarmışlardır). Bu antlaşma ile Dominion'a İmparatorluk topraklarında büyük yetkiler verilmiştir. Örneğin; Dominion Talos'a tapmayı ve ibadet etmeyi yasaklamıştır, ve Talos'u 9 Kutsal Tanrı arasından çıkarmıştır. Bunun nedeni Talos'un İmparatorluğun Ruhu ve kurucusu olması, tüm Tamriel kıtasını tek çatı altında toplaması ve ardından diğer Tanrıların hepsinin isteiğiyle onuda aralarına alıp 9 Kutsal Tanrıyı oluşturmasıdır. Talos, neredeyse tüm İmparatorluk vatandaşlarının kendilerine model seçtiği ve sevdiği büyük kahraman tanrıydı. Altmer'lere göre insan ırkını perişan etmenin ilk adımı Talos inancını yasaklamaktan geçiyor olması, ve bir insanın bu başarıları yapabilmesini hazmedememeleridir. Böylelikle yeni Talos gibi kahramanlar insanlardan çıkamayacaktır.

Ulfric geri döndüğünde Windhelm'de büyük bir hüzün ve herkesin yasta oldugunu farkeder ve kısa süre sonra babasının savas sırasında öldüğünü öğrenir. Ardından Ulfric Windhelm'in Jarl'ı olur. Ulfric' e göre İmparatorluk White-Gold Concordat'ı kabul ederek tüm vatandaşlarına ihanet etmiştir ve Ulfric bu antlaşmayı tanımamıştır. İmparatorluğun kaybettiği sayısız insanın ardından bu antlaşmayı kabul etmesini ve İmparatorluğun ruhu olan Talos inancını reddetmesini hazmedememiştir. Ona göre artık uğrunda ölmeyi göze aldığı ve sayısız insanını kaybettiği İmparatorluk artık yoktu.

Ulfric bir müddet sonra, Skyrim'in High King'i olan Jarl Torygg' e Talos inancı yasağını kaldırmasını ve İmparatorlukla olan bağlarını koparmasını ister. Fakat Jarl Torygg bunu reddeder. Ulfric' e göre Jarl Torygg ve ona bağlı Jarllar hiçbir inancı, ahlaki değerleri olmayan, geneleklerine bağlı olmayan ve Nord ulusunuda kendileri gibi yapmaya çalışan bozulmuş İmparatorluğun adi kuklalarıdır. Torygg'in Ulfric'in önerilerini reddetmesi üzerine, Ulfric onu atalarının zamanında olduğu gibi adil düelloya davet eder. Bu düelloda Ulfric çok zorlanmadan High King Torygg'i yener. Bu düellodaki amacı hem İmparatorluğun hemde Torygg'in ne kadar güçsüz ve çaresiz olduklarını ve Torygg'in High King makamına ve Skyrim'e layık olmadığını Skyrim halkına göstermek istemesidir (birçok İmparatorluk yanlısı düello esnasında Ulfric'in T'huum kullandıgını ve bu yüzden düellonun geçersiz olduğunu, bu yüzden Ulfric'in katil oldugunu söylediklerini göreceksiniz.Ancak antik dönemlerde T'huum çok yaygındı ve düellolarlada da savaşçılar kullanıyorlardı, ayrıca Ulfric'in savaş deneyimlerini ve kahramanlıklarını gözönüne alırsak bu sadece Ulfric'i suçlamak için basit bir bahane olmaktan öteye geçmiyor).Öte yandan İmparatorluk Skyrim'i kaybetme endişesiyle duruma hemen el koyar, ve Ulfric ve Torygg'in düellosunu tanımaz. İmparatorluğa göre Jarl Ulfric, High King Torygg' e suikast düzenleyip onu öldürmüştür. Ulfric ve onu korumakla görevli birkaç komutanı Windhelm'e geri dönerlerken İmparatorluk birliklerinin pususuna düşerler. Devamı oyunun başlangıcında...

Ben buradaki birçok detayı gözardı etmeme rağmen yazım çok uzun oldu. TES dünyası gerçekten çok derin. :) Konuya dönecek olursak, ben Jarl Ulfric'in geçmişte yaptıklarından onun bir hain olmadığını rahatlıkla görebiliyorum.Forswornlar Reach'i cehenneme çevirdiklerinde orayı sadece Jarl Ulfric önemsedi,ne High King nede diğer Jarllar... Orayı savunması için bıraktığı askerleri bile oradan kovdular. İmparatoluğu, inandıklarını ve değerlerini değerleri korumak ve savunmak adına sayısız savaşta sayısız savaşçısını kaybetti, karşılık olarak İmparatorluğun Dominion önünde eğilmesi ve degerlerini,inançlarını reddetmesi dışında ne aldı...Hiçbir şey... Skyrim için High King olabilecek en iyi kişi o dur (High Kingler Jarların oyları ile seçilirler, babadan oğula geçen birşey değil). Bozulmuş bir İmparatorluğun kuklası olan eski High King'in eşi ile Skyrim'in yönetilmesi o bölgenin yokoluşuna hizmet etmekten öteye geçmez.

Birçoğumuz Skyrim iç savaşının en çok Dominion'a hizmet edeceğini, İmparatorluğu zayıflatacağını ve bu yüzden İmparatorluğun bölgenin kontrolünü ele geçirmesi gerektiğini düşünüyor... Bu nedenle İmparatorluğun yanında yer almaları gerektiğini düşünüyorlar... Fakat İmparatorluk, White-Gold Concordat ile Hammerfell'i Dominiona bırakmıştır. Buradaki Redguardlar tamamen bireysel biçimde Dominion'u püskürtüp bölgeden atmışlardır. Ulfric gibi cesur bir kahramanın liderlik ettiği savaşçı Nordlar, tıpkı Redguardlar gibi Dominionu kolaylıkla yenebilirler. Bu yüzden endişeye gerek yok!Stormcloak Forever... :D

Vay be... Bu kadar detaylisini ilkkez okudum ellerinize saglik, tarafim ulfricten yana olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ulfric'i seçerseniz aşırı ırkçı ve onursuz bir devleti kuruyorsunuz
    Başta sadakatimizi sunduğumuz ve tarafsızlığını ilan etmiş olan Whiterun Jarl'ını arkadan vuruyorsunuz
    ki artı olarak Ulfric'in dediği gibi liderlik hakkı olanda değil güçlü olanda olacaksa tahtı teke tekte Ulfrici rahatlıkla yenebilen Balgruf ya da dargonborn olarak bizim almamız lazım.

Imperialleri seçerseniz düşmanının kontrolüne geçmiş yozlaşmış bir tarafı tutacaksınız. Kendi insanlarının evlerinden sorgusuz sualsiz götürülmesine göz yuman bir imparatorluk. Thalmor'un Talos'u yasaklatmasının nedeni insan olması değildir ayrıca. Nitekim Boetiah'a tapanların olduğu bir ülkede birilerinin insana tapması çok da önemli değil. Burda amaç İmparatorluğun temel gücü olan Nordları sindirmek.

İki taraf da haklı olduğunu iddia ediyor ama iki taraf da kendi çıkarını düşünüyor sadece. Dürüstçe davranan bir Balgruf var.Seçim sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: Napoleonfd

Ulfric'i seçerseniz aşırı ırkçı ve onursuz bir devleti kuruyorsunuz
    Başta sadakatimizi sunduğumuz ve tarafsızlığını ilan etmiş olan Whiterun Jarl'ını arkadan vuruyorsunuz
    ki artı olarak Ulfric'in dediği gibi liderlik hakkı olanda değil güçlü olanda olacaksa tahtı teke tekte Ulfrici rahatlıkla yenebilen Balgruf ya da dargonborn olarak bizim almamız lazım.

Imperialleri seçerseniz düşmanının kontrolüne geçmiş yozlaşmış bir tarafı tutacaksınız. Kendi insanlarının evlerinden sorgusuz sualsiz götürülmesine göz yuman bir imparatorluk. Thalmor'un Talos'u yasaklatmasının nedeni insan olması değildir ayrıca. Nitekim Boetiah'a tapanların olduğu bir ülkede birilerinin insana tapması çok da önemli değil. Burda amaç İmparatorluğun temel gücü olan Nordları sindirmek.

İki taraf da haklı olduğunu iddia ediyor ama iki taraf da kendi çıkarını düşünüyor sadece. Dürüstçe davranan bir Balgruf var.Seçim sizin

Hocam yukarida alintiladigim yaziya gore Ulfric i hakli bulsam da Skyrim de ki cesitli kitaplarda Ulfric in Thalmor usagi oldugu yaziyormus. Bu dogru mu?

Eger oyleyse imperial a katilirim ileride.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.