Şimdi Ara

SKYRIM - Stormcloaks mı yoksa İmperial Legion mu? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
9
Favori
91.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Technology41

arkadaşlar hangi seviyeye kadar taraf seçmek gerekiyor bir sınırı varmı? ben suan 15 lvlim paso hayvan avladım haydut kestim ve demircilik kastım. daha görevlerin başında erken lvl atladım sanırım:) ırkım wood elf sizce hangi tarafı seçeyim?

edit:wood elf olarak en iyi hangi tarafta para kazanılır?
    @TheAnormaly
    @SellYourSoul

Imperial askerlerinin zırhları daha çok para ediyor diye biliyorum. O yüzden Stormcloak tarafını seçmek her zaman cazip gelmiştir bana. Öldürdüğün askerlerin zırhlarını toplayıp satsan yeter.
  • Nord olmadigim surece imperialleri secerim.Oblivion danda bi sempati kalmis imperiallere karsi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu iş siyasete döndü bari ben de fikir beyan edeyim ben imperial legionu seçtim çünkü bence stromcloackslar özgürlükçü değil. Anca high kingi öldürürler sebebini sorduğunuzda daha kendini biler koruyamıyor diyo bence gereksiz bi sebep ve asıl savaşı onlar tetiklio
  • quote:

Orijinalden alıntı: madriyo

bu iş siyasete döndü bari ben de fikir beyan edeyim ben imperial legionu seçtim çünkü bence stromcloackslar özgürlükçü değil. Anca high kingi öldürürler sebebini sorduğunuzda daha kendini biler koruyamıyor diyo bence gereksiz bi sebep ve asıl savaşı onlar tetiklio

High King Thalmorların kuklasıymış diye biliyorum ben.Yanılıyor muyum?
  • bilmiyom ama genede öldürmeseydi high kingi . bilgisi ve tecrübesinden yararlanrırdı . ( bence)
  • Ben henüz bir taraf seçmedim ama inparatorluğu seçmeyi düşünüyorum.

Taraf seçerken "Ulfric karizma adam" "sesi çok etkileyici" "hem imparatorluk kafamızı kesiyordu" şeklinde düşünmek sığ bir düşünce olur bana göre.

Önce oyunun başındaki kafamızın kesilmesi olayına gelelim. Ülke çapında aranan, ölüm emri çıkmış olan Ulfric ve saz arkadaşları yakalandığında, tesadüfen onların yanından geçtiğimiz için biz de yakalandık. İmparatorluk adamları ne bilsin onlardan olmadığımızı? "Onlardan değilim ben." Desek de inanırlar mı sizce? Hoş bir örnek olmayacak ama Abdullah Öcalan ve arkadaşları yakalansa, biz de o sırada tesadüfen onların yanından geçtiğimiz için yakalansak, Türkiye Cumhuriyeti mi suçlu olur bu durumda? Demek istediğim, oyunun başındaki olay yanlış anlama sadece.

Üstelik Fırtınapelerinler 1 kişiye bağlı, ve onun ölümü halinde kolayca dağılabilecek bir yapıya sahip. Yeminde bile Ulfric Fırtınapelerin üzerine yemin ettiriyorlar.
    Oysa ki imparatorluk yüzlerce yıllık tarihe sahip, belli bir kişiye bağlı olmayan sağlam temellere sahip.

Üstelik Dragonborn olduğumuz için Ulfric Fırtınapelerin bize daima mesafeli yaklaşır. Fazla görev vermez. Arada sırada tersler. Bunun sebebi ise, Dragonborn olarak dünyaya gelenlerin doğuştan imparatorluk varisi oluşudur ve Ulfric Fırtınapelerin bizim güçlenmemizi ve ileride imparator olmamızı istememektedir. Yani kısaca bize "güvenmemektedir".

Oysa ki imparatorluğu seçtiğinizde sizi tahtın varisi olarak görürler. Fırtınapelerinler size köpek muamelesi çekerken (hele hele Nord değilseniz daha beter muamele çekerken), bu adamlar size saygı duyar.

WhiteRun (Akçay), ilk fedai olduğumuz, ilk göz ağrımızdır. Çoğumuzun ilk evi buradadır. İlk fedaimiz Lydia buradan gelir. Hah. Ulfric Fırtınapelerin denen adam
    - spoiler -
    Bu güzelim şehre mancınıklarla saldırarak mahveder.
    - spoiler -

Thalmorların oradaki mektuplara, kitaplara baktığınızda da, Ulfric Fırtınapelerin'in sadece piyon olduğunu görürsünüz. İç karışıklık çıkarıp ülkeyi bölmek isteyenler Ulfric Fırtınapelerin'i gazlayıp piyon olarak kullanmaktadır.

Yine Ulfric Fırtınapelerin, savaşta Skyrim'in özgürlüğünden çok, güç ve kuvvet için, kendini tatmin etmek için de bu işi yapmaktadır. Eski dostu, biricik arkadaşı Ulu Kral'la konuşup anlaşmak yerine düelloya davet etmesi ve adil olmayan bir şekilde yenmesi bunu gösterir niteliktedir. Yine savaşın ortasında kendi halkını katledip insanları öldürdüğünde, bunun nedenini sorarsanız gözdağı vermek olduğunu falan anlatır. Olmaz olsun öyle gözdağı. Kendi insanlarını katleden bizden değildir.

Fırtınapelerin şehirlerine giderseniz Nord üstünlüğü kurulmuş haldedir. Diğer ırklar ezilir ve hatta sokakta bile bunlarla kavga edip nordların üstünlük tasladığını görürsünüz. Oysa imparatorluk şehirlerine giderseniz tüm ırkların eşit ve kardeş kardeş yaşadığını görürsünüz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bu nedenle Fırtınapelerin yerine imparatorluğu seçmeyi düşünüyorum.

• İmparatorluk Thalmorun kuklası olduğu için Stormcloak'lara katıldım direk daha hiç İmparatorluk Lejyonuna katılmadım.
    İmparatorluk iyiydi önceden Oblivion'danda biliriz onları adamlar kendilerini Tamriel'i başkasının eline geçmesin diye ölüme adamışlar
    çok iyi insanlar ama sonra ne olduysa Thalmor onları tehdit etti ve antlaşma imzaladılar ve Skyrim'de Talos'a tapınmak yasaklandı sinir oldum bende
    adamlar resmen Thalmor'un Tamriel'i ve daha sonra Dünya'yı ele geçirmesine göz yumdu artık İmparatorlu'ğa bir samimiyetim kalmadı İmparatorluk'da olup
    Tamriel'i Thalmor'a vermek istemeyenler ve normal kahraman Kuzeylilerde Ulfric'in yanına geçti ve böylece büyük mücadele başladı kişisel görüşüm
    Ulfric daima haklı İmparatorluk resmen Thalmor'a saattı Tamriel'i ve Thalmor'un egemenliği altında yaşıyorlar böyle bir salaklık varmı arkadaş koskoca
    Dovahkiin var yanınızda kockoca milyonlarca diğer ırklardan insanlar var bir birleşip şu Yüce Elf'leri yenemedinizmi adamların gücüde yok anca büyü yapıyorlar Yay'ına efsun zehri koysan artık bitti
    kılıcını çek adamı doğra resmen aptal bu İmparatorluk korkak! Yaşasın Ulfric!!!!!!! artık lanet olası İmparator'luğa sempatim kalmadı bir avuç lanet Elf'e birşey yapamıyorlar!
    Yaşasın özgürlük İmparatorlu'ğu seçip Thalmor'un egemenliği altında yaşamaktansa Ulfric'e katılıp ölürüm Skyrim için daha iyi yaşasın Ulfric yaşasın Stormcloak'lar yaşasın yeni
    High King!!!!!!!!!!!
    Bak şimdi gaza geldim oyuna tekrardan başliyip İmparatorlu'ğun derisini yüzecem onları gördüğüm yerde öldürüyorum lanet olası İmparatorluk!
    Biraz taze İmparatorluk kellesinden zarar gelmes umarım evime koyucam birkaç tane kafa!!!!!
    Kaç İmparatorluk ben geliyorum kaçççç !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Zuper Gahraman -- 12 Haziran 2014; 9:01:50 >

• Ben KHAJIT ırkıyla oynuyorum. Hangi imperial in yanına gitsem bana stay away cat çakıyor. Bende sen misin bana kedi diyen diyip geçiriyorum kafasına iki tane. Ama stormcloack lar boyle mi , adamlar bi kere kişiliğine saygı duyuyo. Imperialler anca önüne geleni tutuklayıp kesmeye götürsün. Sonuç inanç özgürlüğü için Stormcloack. Talos KHAJIT i korusun. Amin

• Kesinlikle İmperial Çok basit bir şekilde açıklayayım.
    Kendini bilmez 1 kadın kafanızın kesilmesini emretti diye isyana katılmak isteyebilirsiniz ama daha önce oblivion oynayanlar bilir ki imparatorluk düzeni ve yasaları korumak için herşeyi yapabilir. Ve bu gereklidir. Cyrodilde tüm halklar bir arada barış içerisinde yaşar. Ancak ulfric ve nord sevdalıları diğer ırkları dışlar. hodvar'ın dediği gibi başınıza gelenler sadece yanlış anlaşılmadan ibaretdi. Skyrimde sadece imparatorluk lejyonu bulunmakta yani tüm imparatorluk ordusunu bununla yargılamak saçma olur ama diğer yandan Ulfric ve yandaşlarının tamamını yargılayabiliriz. Çünkü skyrim dışında yoklar. Irkçı yaklaşımları barışdan çok uzak. Thalmoru bahane edersenizde imparatorluk thalmor mağdurudur. Bunuda oyun içerisinde konuşmalar ile göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosxpppp

Ben KHAJIT ırkıyla oynuyorum. Hangi imperial in yanına gitsem bana stay away cat çakıyor. Bende sen misin bana kedi diyen diyip geçiriyorum kafasına iki tane. Ama stormcloack lar boyle mi , adamlar bi kere kişiliğine saygı duyuyo. Imperialler anca önüne geleni tutuklayıp kesmeye götürsün. Sonuç inanç özgürlüğü için Stormcloack. Talos KHAJIT i korusun. Amin

Ben de Khajiit'im. (2 tane i harfi var dikkatini çekerim )

Fakat sana kedi diyenlere neden kızıyorsun onu anlamadım. Ben kızmıyorum şahsen. Sonuçta kedi değil miyiz?

Fırtınapelerinlere ("Fırtınapelerin ney lan?" diyebilirsin, oyunu Türkçe oynuyorum da) bir vurmayı dene. Hemen "kürkünü evime paspas yapacağım." diyorlar. Hakaret neymiş görmüş olursun.

• Ben imperial ı seçmiştim ama Hihg Hrothgar daki 4 rahip dışında kimseye eyvallahım olmaz.
  • stormcloaks tabi ki imperialler elf lerin altında ezilmişler onların sözleri ile hareket ediyorlar.. zaten isminizin bile olmadığı bir listede hain olarak idam edilmek isteniyorsunuz. çok neden var stormcloak için..

diğer bir bakıma burası nordların ülkesi ve oyunda ülkesi ve kendi ırkı için savaşan ulfric var.. tabi roleplay olarak gidip imperial da olabilirsin tabi onlar seni yine başta idam etmeye çalışıyorlar orası ayrı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: grupima

quote:

Orijinalden alıntı: asosxpppp

Ben KHAJIT ırkıyla oynuyorum. Hangi imperial in yanına gitsem bana stay away cat çakıyor. Bende sen misin bana kedi diyen diyip geçiriyorum kafasına iki tane. Ama stormcloack lar boyle mi , adamlar bi kere kişiliğine saygı duyuyo. Imperialler anca önüne geleni tutuklayıp kesmeye götürsün. Sonuç inanç özgürlüğü için Stormcloack. Talos KHAJIT i korusun. Amin

Ben de Khajiit'im. (2 tane i harfi var dikkatini çekerim )

Fakat sana kedi diyenlere neden kızıyorsun onu anlamadım. Ben kızmıyorum şahsen. Sonuçta kedi değil miyiz?

Fırtınapelerinlere ("Fırtınapelerin ney lan?" diyebilirsin, oyunu Türkçe oynuyorum da) bir vurmayı dene. Hemen "kürkünü evime paspas yapacağım." diyorlar. Hakaret neymiş görmüş olursun.

iki i olduğuma dikkat cektigin için teşekkürler ama kedi diyince kendimi aşağılık bi mahluk hibi hissediyorum. belki karakteri fazla içsellestirdim. sonuçta özel bir ismimiz var ve bunun kullanılmasını tercih ediyorum.

• Imperial tabiki ne kadar kelleni kesmek isteseler bile bence disiplin iyidir
  • Şimdi neden Fırtınapelerin;
    Skyrim'in yerlileri,İmparatorluk baskısındalar,İmparatorluk Cyrodiil yetmiyormuş gibi skyrim'i kendi yurtlarında yönetiyorlar
    Neden Lejyon;
    Ulfric isyanı başlatana kadar İmparatorluk yönetiyordu ve savaş yoktu,barış yapmak için Talos'u yasakladı,Ulfric Talos'u bahane ederek ulu kral olmak istedi :d 2 profilim var biri lejyonda diğeri fırtınapelerinde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aela

Şimdi neden Fırtınapelerin;
    Skyrim'in yerlileri,İmparatorluk baskısındalar,İmparatorluk Cyrodiil yetmiyormuş gibi skyrim'i kendi yurtlarında yönetiyorlar
    Neden Lejyon;
    Ulfric isyanı başlatana kadar İmparatorluk yönetiyordu ve savaş yoktu,barış yapmak için Talos'u yasakladı,Ulfric Talos'u bahane ederek ulu kral olmak istedi :d 2 profilim var biri lejyonda diğeri fırtınapelerinde :D

"neden Fırtınapelerin" kısmına yanıt olarak:
    Oralarda Skyrim'in yerlileri de otursa oralar imparatorluk toprakları içerisinde. E adamlar da kendi sınırlarını yönetme hakkına sahip olsun bir zahmet.
  • Arkadaşlar karanlık kardeşliğin son görevini yaptım ama hala taraf seçmemişdim bu son görevden sonrada taraf seçebilme ihtimalim varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

Arkadaşlar karanlık kardeşliğin son görevini yaptım ama hala taraf seçmemişdim bu son görevden sonrada taraf seçebilme ihtimalim varmı?

Evet seçebilirsin, o görev sadece altın kazanmanı sağlıyor başka da bir işe yaradığı yok. Seçim konusunda serbestsin hâlâ. :)
  • quote:

Arkadaşlar karanlık kardeşliğin son görevini yaptım ama hala taraf seçmemişdim bu son görevden sonrada taraf seçebilme ihtimalim varmı?

Aslında mantıken o karanlık kardeşliğin son görevinden sonra imparatorluğu seçemememiz gerek.

Ama yok ya, işi gizli saklı hallettiğimiz için (en azından ben öyle yapmıştım, kimse farketmeden arkalarından herkesin boğazını kestim) imparatorluk adamları o işi yapanın biz olduğumuzu bilmezler diye düşünüyorum. Böyle düşününce de az evvelki mantığım çürüyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 30 Haziran 2014; 4:52:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aiden.

quote:

Evet seçebilirsin, o görev sadece altın kazanmanı sağlıyor başka da bir işe yaradığı yok. Seçim konusunda serbestsin hâlâ. :)

Görevlere "sadece altın kazandırıyor" gözüyle bakarsan role playing olayının içine etmiş olursun.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.