Şimdi Ara

SKYRIM - Stormcloaks mı yoksa İmperial Legion mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
9
Favori
91.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Skyrimde Bu iki taraftan hangisini seçtiniz ve neden? Hangi tarafı seçmeliyiz? Cevaplayanlar gerekçelerini yazarlarsa seçmekte zorluk çekenler içinde yönlendirici olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Suraz

Bir mod çıksada kendi ordumuzu kursak

Alıntıları Göster
    Dragonborn falan dediniz aklıma yine geldi benim bu oyunda en gıcık olduğum şeylerden biri koskoca Dovahkiin gelmiş guardlar diyorki yok saygısızlık yapma kelleni alırım bilmem ne cart curt guardların bize laf bile edememesi lazımken adam bize alt sınıf insan muhamelesi yapıyor çok gıcık oluyorum bu duruma
    Bundan önceki serilerde Empire' a sempatim vardı. Ancak Skyrim' de bu sempatim nedense kalmadı. Nedenlerinide kısaca açıklıyayım...

Hepimiz Empire ' ı iyice biliyoruz. Bu yüzden Empire ile ilgili pek eklemek istediğim birşey yok. Ben çoğu kişinin Ulfric Stormcloak' ı tam olarak bilmediğini ve ona alelade bir hain olarak gördüğünü düşünüyorum. Hepinizin aklına gelmiştir, kimdir bu Ulfric Stormcloak?? Ben kısaca oyundaki kitaplardan, npclerden ve resmi olmayan elder scrools bilgi tabanlarından öğrendiklerim çerçevesinde bilgi vereyim.

Ulfric Stormcloak
    Ulfric Stormcloak, küçük bir çocukken Greybeards'lar tarafından High Hrothgar'da eğitilmek üzere seçilirler. On yıl gibi bir süre eğitilip ve yetenekleri geliştirildikten sonra tam bir Greybeard olacakken Büyük Savaş patlak verir. Ulfric, bu savaşta İmparatorluğun ona ihtiyacı olduğunu ve öğrendiği yetenekleriyle İmparatorluğa çok büyük faydası dokunacağını düşündü ve High Hrotgar'ı İmparatorluğa hizmet etmek için terketti. O ve Nord savaşçıları İmparatorluğun yanında sayısız savaşa katılmışlardır. Bu savaşlarda Ulfric sayısız Nord savaşçısını İmparatorluğu Kurtarmak adına feda etmiştir.

Hatta bu savaş esnasında Forsworn olarak bilinen yerli Bretonlarda Reach bölgesinin kontrolünü ele geçirip Markart'ı İşgal etmişlerdir.Ulfric bu durum üzerine ordusuyla Reach bölgesini ve Markart'ı Forswornlardan kurtarmıştır ve tekrar Forsworn saldırılarına karşı bir miktar askerini Markarth'ta bırakmıştır. Fakat Dominion Markarth Jarl'ını Talos inacını yasaklaması konusunda tehdit etmesi üzerine, Markarth Jarl'ı Talos inancını yasaklar ve Ulfric'in onları koruması için bıraktığı askerlerini Markarth'tan kovar.Son olarak hem Dominion hemde İmparatorluk bu büyük savaşta çok büyük kayıplar verdikten sonra, Dominion' un lehine White-Gold Concordat anşlaşmasını yaparlar. Bu antlaşmanın Dominion'un lehinde olmasının nedeni İmparatorluğun merkez bölgesinin batı kısmının o sırada Dominion'un elinde bulunması ve İmperial City'i savaş esnasında bir defa işgal etmiş olmalarıdır (daha sonra toparlanan İmperial güçleri başkentlerini geri almayı başarmışlardır). Bu antlaşma ile Dominion'a İmparatorluk topraklarında büyük yetkiler verilmiştir. Örneğin; Dominion Talos'a tapmayı ve ibadet etmeyi yasaklamıştır, ve Talos'u 9 Kutsal Tanrı arasından çıkarmıştır. Bunun nedeni Talos'un İmparatorluğun Ruhu ve kurucusu olması, tüm Tamriel kıtasını tek çatı altında toplaması ve ardından diğer Tanrıların hepsinin isteiğiyle onuda aralarına alıp 9 Kutsal Tanrıyı oluşturmasıdır. Talos, neredeyse tüm İmparatorluk vatandaşlarının kendilerine model seçtiği ve sevdiği büyük kahraman tanrıydı. Altmer'lere göre insan ırkını perişan etmenin ilk adımı Talos inancını yasaklamaktan geçiyor olması, ve bir insanın bu başarıları yapabilmesini hazmedememeleridir. Böylelikle yeni Talos gibi kahramanlar insanlardan çıkamayacaktır.

Ulfric geri döndüğünde Windhelm'de büyük bir hüzün ve herkesin yasta oldugunu farkeder ve kısa süre sonra babasının savas sırasında öldüğünü öğrenir. Ardından Ulfric Windhelm'in Jarl'ı olur. Ulfric' e göre İmparatorluk White-Gold Concordat'ı kabul ederek tüm vatandaşlarına ihanet etmiştir ve Ulfric bu antlaşmayı tanımamıştır. İmparatorluğun kaybettiği sayısız insanın ardından bu antlaşmayı kabul etmesini ve İmparatorluğun ruhu olan Talos inancını reddetmesini hazmedememiştir. Ona göre artık uğrunda ölmeyi göze aldığı ve sayısız insanını kaybettiği İmparatorluk artık yoktu.

Ulfric bir müddet sonra, Skyrim'in High King'i olan Jarl Torygg' e Talos inancı yasağını kaldırmasını ve İmparatorlukla olan bağlarını koparmasını ister. Fakat Jarl Torygg bunu reddeder. Ulfric' e göre Jarl Torygg ve ona bağlı Jarllar hiçbir inancı, ahlaki değerleri olmayan, geneleklerine bağlı olmayan ve Nord ulusunuda kendileri gibi yapmaya çalışan bozulmuş İmparatorluğun adi kuklalarıdır. Torygg'in Ulfric'in önerilerini reddetmesi üzerine, Ulfric onu atalarının zamanında olduğu gibi adil düelloya davet eder. Bu düelloda Ulfric çok zorlanmadan High King Torygg'i yener. Bu düellodaki amacı hem İmparatorluğun hemde Torygg'in ne kadar güçsüz ve çaresiz olduklarını ve Torygg'in High King makamına ve Skyrim'e layık olmadığını Skyrim halkına göstermek istemesidir (birçok İmparatorluk yanlısı düello esnasında Ulfric'in T'huum kullandıgını ve bu yüzden düellonun geçersiz olduğunu, bu yüzden Ulfric'in katil oldugunu söylediklerini göreceksiniz.Ancak antik dönemlerde T'huum çok yaygındı ve düellolarlada da savaşçılar kullanıyorlardı, ayrıca Ulfric'in savaş deneyimlerini ve kahramanlıklarını gözönüne alırsak bu sadece Ulfric'i suçlamak için basit bir bahane olmaktan öteye geçmiyor).Öte yandan İmparatorluk Skyrim'i kaybetme endişesiyle duruma hemen el koyar, ve Ulfric ve Torygg'in düellosunu tanımaz. İmparatorluğa göre Jarl Ulfric, High King Torygg' e suikast düzenleyip onu öldürmüştür. Ulfric ve onu korumakla görevli birkaç komutanı Windhelm'e geri dönerlerken İmparatorluk birliklerinin pususuna düşerler. Devamı oyunun başlangıcında...

Ben buradaki birçok detayı gözardı etmeme rağmen yazım çok uzun oldu. TES dünyası gerçekten çok derin. :) Konuya dönecek olursak, ben Jarl Ulfric'in geçmişte yaptıklarından onun bir hain olmadığını rahatlıkla görebiliyorum.Forswornlar Reach'i cehenneme çevirdiklerinde orayı sadece Jarl Ulfric önemsedi,ne High King nede diğer Jarllar... Orayı savunması için bıraktığı askerleri bile oradan kovdular. İmparatoluğu, inandıklarını ve değerlerini değerleri korumak ve savunmak adına sayısız savaşta sayısız savaşçısını kaybetti, karşılık olarak İmparatorluğun Dominion önünde eğilmesi ve degerlerini,inançlarını reddetmesi dışında ne aldı...Hiçbir şey... Skyrim için High King olabilecek en iyi kişi o dur (High Kingler Jarların oyları ile seçilirler, babadan oğula geçen birşey değil). Bozulmuş bir İmparatorluğun kuklası olan eski High King'in eşi ile Skyrim'in yönetilmesi o bölgenin yokoluşuna hizmet etmekten öteye geçmez.

Birçoğumuz Skyrim iç savaşının en çok Dominion'a hizmet edeceğini, İmparatorluğu zayıflatacağını ve bu yüzden İmparatorluğun bölgenin kontrolünü ele geçirmesi gerektiğini düşünüyor... Bu nedenle İmparatorluğun yanında yer almaları gerektiğini düşünüyorlar... Fakat İmparatorluk, White-Gold Concordat ile Hammerfell'i Dominiona bırakmıştır. Buradaki Redguardlar tamamen bireysel biçimde Dominion'u püskürtüp bölgeden atmışlardır. Ulfric gibi cesur bir kahramanın liderlik ettiği savaşçı Nordlar, tıpkı Redguardlar gibi Dominionu kolaylıkla yenebilirler. Bu yüzden endişeye gerek yok!Stormcloak Forever... :D
    Yapay Zekanın Yanıtı

Skyrim: Fırtınapelerin mi Yoksa İmparatorluk Lejyonu mu?

"The Elder Scrolls V: Skyrim" oyununda, oyuncular iki ana hizipten birine katılma seçeneğine sahiptir: Fırtınapelerin veya İmparatorluk Lejyonu. Her iki hizip de benzersiz hedefleri, inançları ve oyun tarzları ile birbirinden ayrılmaktadır.

Fırtınapelerin

Fırtınapelerin, Skyrim'in bağımsızlığı için savaşan bir isyancı gruptur. Thalmor'un Skyrim'e müdahalesine ve Talos ibadetinin yasaklanmasına karşı çıkmaktadırlar. Fırtınapelerin, geleneksel Skyrim değerlerine ve kültürüne güçlü bir bağlılığa sahiptir.

İmparatorluk Lejyonu

İmparatorluk Lejyonu, Skyrim'i İmparatorluk egemenliği altında tutmakla görevli bir askeri güçtür. Roma lejyonlarına dayanmaktadır ve disiplin, düzen ve imparatorluğa sadakate değer verir. İmparatorluk Lejyonu, Skyrim'in istikrarını sağlamayı ve Thalmor tehdidini kontrol altında tutmayı amaçlamaktadır.

Hangi Hiziple Katılmalısın?

Her iki hizip de Skyrim'in geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğundan, hangi hiziple katılacağına karar vermek oyuncuların karşılaştığı zor bir seçimdir. Seçiminiz, siyasi inançlarınıza, oyun tarzınıza ve Skyrim'in hangi geleceğini görmek istediğinize bağlıdır.

Fırtınapelerin, Skyrim'in kaderini kendi ellerine almak isteyen bağımsızlık yanlısı oyuncular için uygun bir seçenektir. İmparatorluk Lejyonu, İmparatorluğa sadık kalmak ve Skyrim'de istikrarı sağlamak isteyen oyuncular için daha iyi bir seçim olabilir.

Sonuç olarak, "Skyrim: Fırtınapelerin mi Yoksa İmparatorluk Lejyonu mu?" seçimi, oyuncunun Skyrim'in geleceğiyle ilgili kişisel görüşlerine ve oyun tarzına bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben İmperial Legion nu seçtim çünkü StormCloaks liderine neden HİGH KİNG i öldürdügünü sordugumda bana "kendini bile koruyamıycak durumdaydı" dedi bu öldürülmesini gerektiricek bir gerekçe degil bence bilgeliginden yararlanabilirlerdi ve onuda geçtim sen HİGH KİNG i öldürerek savaş çıkmasını ve bütün skyrim in huzurunun kaçmasına neden oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxıs

Ben İmperial Legion nu seçtim çünkü StormCloaks liderine neden HİGH KİNG i öldürdügünü sordugumda bana "kendini bile koruyamıycak durumdaydı" dedi bu öldürülmesini gerektiricek bir gerekçe degil bence bilgeliginden yararlanabilirlerdi ve onuda geçtim sen HİGH KİNG i öldürerek savaş çıkmasını ve bütün skyrim in huzurunun kaçmasına neden oluyorsun.
    ben 50 saatin üstünde oyunu oynamama rağmen ikisini de seçmedim. dragonborn gelip dragonborn gittim nötral bi şekilde

• quote:

Ben İmperial Legion nu seçtim çünkü StormCloaks liderine neden HİGH KİNG i öldürdügünü sordugumda bana "kendini bile koruyamıycak durumdaydı" dedi bu öldürülmesini gerektiricek bir gerekçe degil bence bilgeliginden yararlanabilirlerdi ve onuda geçtim sen HİGH KİNG i öldürerek savaş çıkmasını ve bütün skyrim in huzurunun kaçmasına neden oluyorsun.
    Aslında en başlarda hep Stromcloak'dan yana olmak istemiştim.Çünkü sizin topraklarınıza sizin isteğinizin dışında birilerinin yerleşmesi canınızı sıkar.Ulfric'in isyanını doğru buluyordum.Ulfric'in sizden önce Greybeards tarafından yetiştirildiğini öğrenince haliyle üstad gibi birşey oluyordu :) Hatta High King'i ortadan ikiye ayırması hoşuma bile gitmişti.Fakat iki Dragonborn'un kapışması güzel olur diye Imperial'ı seçtim.Tabi seçimden önce yanlışlıkla okuduğum bir spoiler yüzünden amaçların ne olduğunu bildiğim için işin büyüsü biraz kaçtı.

• quote:

Ama High King'i öldürmesinin sebebini "Niye bu savaşı veriyorsun?" sorusunda cevap veriyor.

Ulfric :

-İmparatorun tahtını korumak için thalmora (elflere) ülkeyi sattığını ve nordların aslında skyrimin gerçek yöneticileri olmaları gerektiğini söylüyor. Nordlar da nordlar diyor.

-Skyrim'in yönetiminin kokuşmuşluğuna ve yönetilemediğine , gerçek bir kahramanın çıkıp Skyrim'i hakkıyla yönetmesi gerektiğini ve bu kişinin onlar olduğunu söylüyor

Imperials:

-Ulfric i ve birliğini Skyrim'in ve halkının huzurunu ve düzenini bozmakla sorumlu tutan isyancı çapulcu birlik olarak adlandırıyor.

-Başlangıçtan beri imperialların varolduğunu ve skyrimi koruğunu , yönetimi isyancılara bırakamayacaklarını ve savaşacaklarını söylüyor.

Böyle devam ediyor aslında bildiğim kadarıyla. Peki hangi taraf seçilmeli? Türk sitelerinde ben tartışıldığını görmediğim için konuyu açtım. Yabancılar oyun tabiriyle First Era'ya kadar taşımışlar konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Existing

quote:

Ama High King'i öldürmesinin sebebini "Niye bu savaşı veriyorsun?" sorusunda cevap veriyor.

Ulfric :

-İmparatorun tahtını korumak için thalmora (elflere) ülkeyi sattığını ve nordların aslında skyrimin gerçek yöneticileri olmaları gerektiğini söylüyor. Nordlar da nordlar diyor.

-Skyrim'in yönetiminin kokuşmuşluğuna ve yönetilemediğine , gerçek bir kahramanın çıkıp Skyrim'i hakkıyla yönetmesi gerektiğini ve bu kişinin onlar olduğunu söylüyor

Imperials:

-Ulfric i ve birliğini Skyrim'in ve halkının huzurunu ve düzenini bozmakla sorumlu tutan isyancı çapulcu birlik olarak adlandırıyor.

-Başlangıçtan beri imperialların varolduğunu ve skyrimi koruğunu , yönetimi isyancılara bırakamayacaklarını ve savaşacaklarını söylüyor.

Böyle devam ediyor aslında bildiğim kadarıyla. Peki hangi taraf seçilmeli? Türk sitelerinde ben tartışıldığını görmediğim için konuyu açtım. Yabancılar oyun tabiriyle First Era'ya kadar taşımışlar konuyu.

Alıntıları Göster
    Doğru bir tarafa yok, ikisi de kendine göre haklı ve haksız.
    O an oynadığın karaktere göre kafanda karar verip katıl derim ben. Bir elf olarak sana dalan Nordlardan sa direkt imparatorluğu tutabilirsin.
    Ya da herhangi bir neden olmadan kafanı kesmek isteyen imparatorluktan tiksinip direkt Stormcloaklara katılabilirsin.

First Era'ya kadar tartışmanın pek bir manası yok :) Olay bugünden ibaret, ben en başından beri Stormcloaklara katılmayı düşündüm.
    İmparatorluğun Altmer ile yaptığı antlaşmalar,Talosa tapınmayı yasaklamaları, Ulfric'i adil bir yargılama olmadan kıyıda köşede idam etmeye çalışmaları(arada sadece sınır kaçağı olan bizide) ve genel olarak kendi şehirlerindeki davranışlarından sonra pek semtapimi kazanamadılar.

Ulfricte direkt bir faşist gibi gözüksede sadece Skyrimin ve geleneklerinin korunmasında başka bir şey istemiyor. Sadece yöntemleri biraz aşırı.
    Zaten belli bir hikaye yolu izlerseniz kendisi de neler ettim ben,saçmalaşım, pişmanım diyor. (nasıl karşılaşıtğınız yazmak biraz spoiler o yüzden yazmadım)

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Doğru bir tarafa yok, ikisi de kendine göre haklı ve haksız.
    O an oynadığın karaktere göre kafanda karar verip katıl derim ben. Bir elf olarak sana dalan Nordlardan sa direkt imparatorluğu tutabilirsin.
    Ya da herhangi bir neden olmadan kafanı kesmek isteyen imparatorluktan tiksinip direkt Stormcloaklara katılabilirsin.

First Era'ya kadar tartışmanın pek bir manası yok :) Olay bugünden ibaret, ben en başından beri Stormcloaklara katılmayı düşündüm.
    İmparatorluğun Altmer ile yaptığı antlaşmalar,Talosa tapınmayı yasaklamaları, Ulfric'i adil bir yargılama olmadan kıyıda köşede idam etmeye çalışmaları(arada sadece sınır kaçağı olan bizide) ve genel olarak kendi şehirlerindeki davranışlarından sonra pek semtapimi kazanamadılar.

Ulfricte direkt bir faşist gibi gözüksede sadece Skyrimin ve geleneklerinin korunmasında başka bir şey istemiyor. Sadece yöntemleri biraz aşırı.
    Zaten belli bir hikaye yolu izlerseniz kendisi de neler ettim ben,saçmalaşım, pişmanım diyor. (nasıl karşılaşıtğınız yazmak biraz spoiler o yüzden yazmadım)

Alıntıları Göster
    iste ıngılızce bılmıyor olmamın yan etkılerı ben konusmaları tam anlayamadıgım ıcın bazılarınıda yanlıs anladıgımdan Imperıal'a katıldım.. Su yazılanları anlayabılseydım buyuk ıhtımalle stormcloaklara katılırdım cunku bende bıraz gelenekcıyımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

iste ıngılızce bılmıyor olmamın yan etkılerı ben konusmaları tam anlayamadıgım ıcın bazılarınıda yanlıs anladıgımdan Imperıal'a katıldım.. Su yazılanları anlayabılseydım buyuk ıhtımalle stormcloaklara katılırdım cunku bende bıraz gelenekcıyımdır.

Alıntıları Göster
    thalmora verilen tavizlerin nedeni de anlaşılıyor fakat oyunda. eli kolu bağlı durumdaki imparatorluk highelflerle (thalmorla) anlaşma yapmak zorunda kalıyor.
    thalmoru iki taraf da sevmiyor arkadaşlar. ulfrice yani bekara karı boşamak kolay. ben thalmoru def ederim modunda takılıyor. ama imperiallara baksanız onların da haklı nedenleri var.

thalmora çok ayar olduğum için. ayda 1 (30 oyun günü) haritanın kuzeyinde bir yerde thalmor embassy var..gidip basıyorum orayı kurt adam olarak. bi ziyafet çekiyorum kendime.

• quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

thalmora verilen tavizlerin nedeni de anlaşılıyor fakat oyunda. eli kolu bağlı durumdaki imparatorluk highelflerle (thalmorla) anlaşma yapmak zorunda kalıyor.
    thalmoru iki taraf da sevmiyor arkadaşlar. ulfrice yani bekara karı boşamak kolay. ben thalmoru def ederim modunda takılıyor. ama imperiallara baksanız onların da haklı nedenleri var.

thalmora çok ayar olduğum için. ayda 1 (30 oyun günü) haritanın kuzeyinde bir yerde thalmor embassy var..gidip basıyorum orayı kurt adam olarak. bi ziyafet çekiyorum kendime.

Alıntıları Göster
    Ben Imperial'in baştaki tavrından dolayı (canımı zor kurtardım lan!!) hemen Stormcloaks'u seçtim, ama sonradan pişman oldum, çünkü biraz daha hikayeyi öğrenip Stormcloaks'ları tanıyınca sevmedim. Tekrar oynarsam Imperial'i seçerim.

Oyunda "biri haklı biri haksız" (veya "biri iyi biri kötü") olarak yapmamışlar. Kendine göre iki tarafın da haklılıkları var.... Keşke biraz daha seçeneğimiz olsaydı, "tarafsız" götürmek, veya 3. 4. seçeneklerimiz olsa iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 22 Aralık 2011; 2:52:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Ben Imperial'in baştaki tavrından dolayı (canımı zor kurtardım lan!!) hemen Stormcloaks'u seçtim, ama sonradan pişman oldum, çünkü biraz daha hikayeyi öğrenip Stormcloaks'ları tanıyınca sevmedim. Tekrar oynarsam Imperial'i seçerim.

Oyunda "biri haklı biri haksız" (veya "biri iyi biri kötü") olarak yapmamışlar. Kendine göre iki tarafın da haklılıkları var.... Keşke biraz daha seçeneğimiz olsaydı, "tarafsız" götürmek, veya 3. 4. seçeneklerimiz olsa iyi olurdu.

Alıntıları Göster
    Valla ikisi de çiğ süt emmiş, iki grup da insanoğlu, iki grup da beşer elbet şaşar...

Imperial a gıcığım, o nedenle Stormcloak (tamamen kişisel sebepler).

• quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Alıntıları Göster
    Tarafsız olabiliyorsun :) Ben ilk thief karakterimle, karakterin yapısına sığdıramadığım için hiç kimseye katılmadım Thieves guild ve Bards Collage dışında.
    Ana hikayenin sonlarına doğru göstermelik kısa süreli bir barış sağlıyoruz. Bu görüşmelerde Riften'i İmparatorluğa verip (güya) başına Black Briarların geçmesini sağladım. Şehir benim oldu bir nevi :)

Taraflar arasında komple Forswornları görmek yada Ejderhaların başına geçip önce Blades'i ezip(gıcığım gavatlara) sonrada bütün Skyrimi kontrol altına almak güzel olurdu.
    Hatta Elfler için Thalmorlara katılma kısmı olabilirdi. Bards Collage gibi yüzeysel olsa bile güzel olurdu bu tip ufak detaylar.

• quote:

Tarafsız olabiliyorsun :) Ben ilk thief karakterimle, karakterin yapısına sığdıramadığım için hiç kimseye katılmadım Thieves guild ve Bards Collage dışında.
    Ana hikayenin sonlarına doğru göstermelik kısa süreli bir barış sağlıyoruz. Bu görüşmelerde Riften'i İmparatorluğa verip (güya) başına Black Briarların geçmesini sağladım. Şehir benim oldu bir nevi :)

Taraflar arasında komple Forswornları görmek yada Ejderhaların başına geçip önce Blades'i ezip(gıcığım gavatlara) sonrada bütün Skyrimi kontrol altına almak güzel olurdu.
    Hatta Elfler için Thalmorlara katılma kısmı olabilirdi. Bards Collage gibi yüzeysel olsa bile güzel olurdu bu tip ufak detaylar.

dikkat spoiler içerebilir.

bladelere ben de gıcığım. komple oyunda en gıcık olduğum durum bladelerin surat yapma anıydı. istediklerini yapmayabilirim karar bana ait. ki adamlar bize inanılmaz borçlular.
    şuan bladeler essetial yani öldürülmez tipteler. komut satırıyla non.essential yapıp hakkettiklerini verecem.

• quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

quote:

dikkat spoiler içerebilir.

bladelere ben de gıcığım. komple oyunda en gıcık olduğum durum bladelerin surat yapma anıydı. istediklerini yapmayabilirim karar bana ait. ki adamlar bize inanılmaz borçlular.
    şuan bladeler essetial yani öldürülmez tipteler. komut satırıyla non.essential yapıp hakkettiklerini verecem.

Alıntıları Göster
    Ben direk yaptım hocam onu. Hiç acımadım şerefsizlere.

Ana questi 1 karakterle bitirdim sadece ama diğer karakterle bile yapamam herhalde istediklerini.

• Bu baslik isime yarayabilir. Cunku oyunun basindayim ve daha level 1'im. Yaratik oldurmeden level atlayamayacak miyim bunu da bilmiyorum
    isin kotusu. WhiteRun'da imperial legion'a katilmami kabul ettiler. Fakat onlar icin bir sey alip getirmem gerekiyormus. Derken, jarl'in yanina
    ciktim. O da StormCloaks tarafindaymis sanirim, mage'i bana dragonstone kap getir dedi.

Napmaliyim? Stormcloaks mu evil yoksa imperial legion mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usak_Efesi

Bu baslik isime yarayabilir. Cunku oyunun basindayim ve daha level 1'im. Yaratik oldurmeden level atlayamayacak miyim bunu da bilmiyorum
    isin kotusu. WhiteRun'da imperial legion'a katilmami kabul ettiler. Fakat onlar icin bir sey alip getirmem gerekiyormus. Derken, jarl'in yanina
    ciktim. O da StormCloaks tarafindaymis sanirim, mage'i bana dragonstone kap getir dedi.

İyi de oraya gelene kadar en azından lvl 2 olmalıydın. Çünkü dövüşmen gerekiyor bir şekilde.

• quote:

Bu baslik isime yarayabilir. Cunku oyunun basindayim ve daha level 1'im. Yaratik oldurmeden level atlayamayacak miyim bunu da bilmiyorum

Dostum bence imperial

• quote:

Orijinalden alıntı: Jinnet

quote:

Dostum bence imperial

Alıntıları Göster
    dragonborn forever

• quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

dragonborn forever

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suraz

Alıntıları Göster
    Dragonborn falan dediniz aklıma yine geldi benim bu oyunda en gıcık olduğum şeylerden biri koskoca Dovahkiin gelmiş guardlar diyorki yok saygısızlık yapma kelleni alırım bilmem ne cart curt guardların bize laf bile edememesi lazımken adam bize alt sınıf insan muhamelesi yapıyor çok gıcık oluyorum bu duruma

• quote:

Orijinalden alıntı: Jax T.

Alıntıları Göster
    Bende genellikle tam tersi oluyordu, bir şehre girdiğimde "o cadıları doğrayan şampiyon gelmiş" "üzerindeki Ebony zırhı mı, muhteşem" gibilerinden hayranlıklarla karşılıyordu muhafızlar. Ama nedense bazı kasabalarda "kanuna karşı gelirsen bana karşı gelmiş olursun" gibilerinden kendince ayar çekmeye çalışanına da denk gelmedim değil. Ama en nefret ettiğim (sonradan söz konusu laneti kaldırmama rağmen) bazı muhafızların Arnold Schwarzenegger lehçesiyle "o kulağından çıkan şeyler kıl mı?" şeklindeki sözleriydi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.