Şimdi Ara

SKYRIM - Stormcloaks mı yoksa İmperial Legion mu? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
9
Favori
91.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğunluk stormcloak seçmiş konuyu okuduğuma göre. Doğru oyunun ilk başında görürsünüz bunlar beni öldürmeye çalıştı niye onlara katılayım diye. Arkadaşlar Stormcloaklar kendilerini her zaman Talos inancının arkasına alarak koruyorlar. Ama farkında değiller bu durumdan Nordlardan çok Imperiallar rahatsız. Ayrıca ana görevi yaparken Thalmor Embassy girdiğimiz bir görev var. Orda Thalmor dosyalarının arasında Ulfric Stormcloak adında dosya var. İçerisinde Thalmorun Stormcloaklara yardım götürdüğü ve Ulfric Stormcloak'ın ölümünün onlar için kötü olacağı yazıyor. Şimdi ne demek bu derseniz Thalmora karşı koyacak güç yine Empire. Siz Imperiallara katılıp Ulfric'i öldürdüğünüz zaman Empire Skyrimde güçlenmiş oluyor-Thalmora karşı güç kazanmış oluyor. Ancak Stormcloaklara katıldığınız zaman Empire zayıflıyor ve resmen Thalmorun onları yok etmesine olanak sağlamış oluyorsunuz.

Yani Imperial seçin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: grupima

quote:

Orijinalden alıntı: Aiden.

quote:

Orijinalden alıntı: Grozny

Arkadaşlar karanlık kardeşliğin son görevini yaptım ama hala taraf seçmemişdim bu son görevden sonrada taraf seçebilme ihtimalim varmı?

Evet seçebilirsin, o görev sadece altın kazanmanı sağlıyor başka da bir işe yaradığı yok. Seçim konusunda serbestsin hâlâ. :)

Görevlere "sadece altın kazandırıyor" gözüyle bakarsan role playing olayının içine etmiş olursun.

Ama söyler misiniz, o görev başka neye yarıyor? :) Cidden o
    imparator ölünce
    kimse sallamıyor bile. Tavuk kessem bile bütün köy saldırıyor be. Eğer cidden bir işe yarasaydı role play yapmak iyi olabilirdi.

• Çok saolun peki bu şehirlerdeki aranma seviyemizi nasıl duşuruyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çok saolun peki bu şehirlerdeki aranma seviyemizi nasıl duşuruyoruz?

Eğer birini öldürdüysen, tanıkları da öldürerek aranma seviyeni düşürebilirsin. Eğer tanıklar öldürülmediyse veya kaçtılarsa; para cezası ödeyebilir veya hapse girebilirsin.
    Eğer hırsızlık yaptıysan, çaldıklarını korumalardan birine iade edebilirsin + para cezası ödersin.
    Korumalardan birine rüşvet teklif edip, aranma seviyeni bu sayede düşürebilirsin(sanıyorum bunun için speech / konuşma yeteneğinin ''Bribery'' perk'ünü açmanız lazım). Türkçesi'ni bilmiyorum ama açıklama kısmında ''korumalara para vererek suçlarınızı görmemesini sağlar'' gibisinden şeyler yazıyor olabilir.

• quote:

quote:

Eğer birini öldürdüysen, tanıkları da öldürerek aranma seviyeni düşürebilirsin. Eğer tanıklar öldürülmediyse veya kaçtılarsa; para cezası ödeyebilir veya hapse girebilirsin.
    Eğer hırsızlık yaptıysan, çaldıklarını korumalardan birine iade edebilirsin + para cezası ödersin.
    Korumalardan birine rüşvet teklif edip, aranma seviyeni bu sayede düşürebilirsin(sanıyorum bunun için speech / konuşma yeteneğinin ''Bribery'' perk'ünü açmanız lazım). Türkçesi'ni bilmiyorum ama açıklama kısmında ''korumalara para vererek suçlarınızı görmemesini sağlar'' gibisinden şeyler yazıyor olabilir.

karanlık kardeşliğe ilk katıldığımda lider bana hırsızlar loncasında bazı kişilerin para karşılığında, şehirlerdeki aranma seviyesini sildiğini soylemişdi ama kime gitsem oyle bi seçenek yok yada atladımmı acaba

• quote:

quote:

quote:

karanlık kardeşliğe ilk katıldığımda lider bana hırsızlar loncasında bazı kişilerin para karşılığında, şehirlerdeki aranma seviyesini sildiğini soylemişdi ama kime gitsem oyle bi seçenek yok yada atladımmı acaba

Hmm bunu duymamıştım, bu konuda bir bilgim yok ancak Hırsızlar Loncası'na katılırsanız olabilecek bir şeydir belki de. Sözlüklerde okuduğuma göre; kanunla başınız derde girince size yardım ediyorlarmış. Deneyin isterseniz. Hırsız olmak istemiyorsanız dediğim perk'ü yani yetenek ağacını aktif etmeniz gerekir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hmm bunu duymamıştım, bu konuda bir bilgim yok ancak Hırsızlar Loncası'na katılırsanız olabilecek bir şeydir belki de. Sözlüklerde okuduğuma göre; kanunla başınız derde girince size yardım ediyorlarmış. Deneyin isterseniz. Hırsız olmak istemiyorsanız dediğim perk'ü yani yetenek ağacını aktif etmeniz gerekir.

hocam zaten girmediğim lonca kalmadı karanlık kardeşlikde liderim hırsızlardada liderim bir kaç tane daha bulup onlardada lider olup ana göreve geçeceğim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam zaten girmediğim lonca kalmadı karanlık kardeşlikde liderim hırsızlardada liderim bir kaç tane daha bulup onlardada lider olup ana göreve geçeceğim

Ee siz de lider olmuşsunuz ama hâlâ korumalara mı yakalanıyorsunuz ? İşinizi gizlice yapmanız gerektiğini bilmeniz lazım.

Eğer hâlâ sorunuzda ısrarcıysanız, geriye sadece benim dediğim yetenek ağacını aktif etmek kalıyor. Ondan sonraki suçlarınızda bazı korumalara rüşvet teklif ederek aranma seviyenizi düşürebilirsiniz. Daha da diyecek bir şeyim kalmadı. :)

• quote:

Muhafızlara rüşvet vermek bir çözümdür. Bunun için (Türkçe versiyonu için konuşuyorum):

Oyun içinde TAB tuşuna basıp üstteki "Yetenekler" bölümüne tıklayın.

Gelen ekranda "Hitabet" yeteneğine gelin.

İlk önce "Pazarlık, Alım-Satım fiyatları %10 daha iyidir." Yeteneğine bir yetenek puanı verin. Bunu vermeden bir sonraki açılmıyor zira.

Daha sonra solda "Çekicilik", sağda "Rüşvetçilik" şeklinde iki yeteneğin yolunu açmış olacaksınız.

Sağdaki "Rüşvetçilik, Suçları görmezden gelmeleri için muhafızlara rüşvet verebilir." Yeteneğine bir yetenek puanı harcayın.

Artık nerede suç işlediyseniz gidin ve suçunuzu silmesi için bir muhafıza rüşvet verin.

Not: İşlediğiniz suçun cezası, vereceğiniz rüşvetten az ise direkt cezayı ödeyin. Mesela 40 altın ceza ödemeniz gereken suçu sildirmek için gidip 200-300 altın rüşvet vermeyin. Ben yaptım o salaklığı ordan biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Esquada11

Çoğunluk stormcloak seçmiş konuyu okuduğuma göre. Doğru oyunun ilk başında görürsünüz bunlar beni öldürmeye çalıştı niye onlara katılayım diye. Arkadaşlar Stormcloaklar kendilerini her zaman Talos inancının arkasına alarak koruyorlar. Ama farkında değiller bu durumdan Nordlardan çok Imperiallar rahatsız. Ayrıca ana görevi yaparken Thalmor Embassy girdiğimiz bir görev var. Orda Thalmor dosyalarının arasında Ulfric Stormcloak adında dosya var. İçerisinde Thalmorun Stormcloaklara yardım götürdüğü ve Ulfric Stormcloak'ın ölümünün onlar için kötü olacağı yazıyor. Şimdi ne demek bu derseniz Thalmora karşı koyacak güç yine Empire. Siz Imperiallara katılıp Ulfric'i öldürdüğünüz zaman Empire Skyrimde güçlenmiş oluyor-Thalmora karşı güç kazanmış oluyor. Ancak Stormcloaklara katıldığınız zaman Empire zayıflıyor ve resmen Thalmorun onları yok etmesine olanak sağlamış oluyorsunuz.

Yani Imperial seçin derim.

yanlış anlamışsın.

1 thalmor ve empire 2 side stormcloak yani nordların güçlenmelerini istemiyor.

2 ulfric in ölmesini thalmor istemiyor diyosun o yüzden mi oyunun başında idam ediyorlardı dragon gelmese gitmişti..

3 empire dan ve thalmor dan banane ben skyrim i düşünüyosam o zaman stormcloack ı seçeceksin. sen diyosun ki empire ı zayıflatmak istiyor thalmor bu yüzden ulfric i kullanıyor.

doğru olsa bile ulfric de thalmor u ve empire ı da sevmiyor. nordların kendini yönetmesini istiyor. bence en güzel ve geçerli bir neden kendi topraklarında hatta doğduğun topraklarında 2 farklı güç gelmiş seni yönetmek istiyor.

burada doğru veya kötü yanlış yok

bu rol yapma oyunu 2 taraf var ve sen hangi rolde olmak istiyosan osun. yok ulfric şöyle yok impreial bu diye bişi yok

benim rolüm anavatanları olduğundan ulfric oldu. seninde lejyon

ama kesinlikle imperial doğru haklı deme yanlış bir düşünce.

saygılar.

• arkadaşlar bir sorum var
    skyrım de düşüş görevini yapıyorum hani thu m la ejderha çağırıp tutsak etmek için ama ejderha gelmiyor
    ne yapabilirim çok sıkıldım artık gelmiyor birtürlü
  • Daha çok bağımsız hareket etmeyi sevdiğim için stormcloacks ları seçtim.Tabi nedenleri arasında benim (kendimin oyundaki değil ) kuzeyli olmam,her film,dizi vb de kuzeylileri desteklemedende kaynaklanıyor.Ama bağımsız alanlarda her zaman en tepeye çıkmak daha rahat olur.Rüşvet vb olmaz diye düşünüyorum.Fakat şöyle bir seçenek de var,ulfric öldüğünde ne olacak?Başa kim geçecek.Birde akçay mevkibeyinin yerine başka bi adam var onu koyduğumuzda üzüldüm.Bu 2 şey beni stormcloacks lardan biraz soğuttu fakat thalmorlardan nefret ediyor sonuçta.Ve önemli olan skyrim.Empire ise normal bir toprak olarak görüyor,vatanları olarak değil.Sonuçta kesinlikle katılabilirsiniz diyecebileceğimiz bir yönü yok iki tarafında.
  • Hiçbirini seçmedim. High elf'im bu arada ama onunla bir ilgisi yok. Biz doğuştan dragonborn olmamıza rağmen ikisinde de oyunu bitirince high king iddiasında bulunamıyoruz. Irkçı ulfric bizim yüzümüze bile bakmıyor en son. İmperialler zaten daha bir berbat. O kalt*k Legate Rikke ve burnu havalarda tallus sinir ediyor adamı. Sanırsın onlar tanrı, biz köle! Tarafsız olmak en iyisi. Gördüğüm her imperial ve storcloak askerini öldürüyorum. Hırsızlar loncası ve yoldaşlar akar
  • Akçay çok daha güzel. Imperials!
  • Ben iki tarafın kanlı olduğunu bilmiyordum oyun başlarında öyle kim nereye gönderirse gider görev yapmaya çalışırdım. Yolum bi şekilde Ulfrick'ede düşmüş bana 1-2 görev vermişti yapmıştım sonra ıce wraiht öldür diye bi görev geldi yapamadım. Öyle görev listesinde duruyordu daha sonra biraza güçlenince gidip kestim, ulfrice geri gittim böyle böyle uzun uzun konuştu yemin faan ettirdi sonra ekranda failed imperials falan bilmem ne çıktı noluyo lan dedim sonra interneten öğrendim durumlarını. Böylece kör cahil bir şekilde stormcloaksa katılmış oldum.
  • imperial kral.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulfric'in sesi çok karizmatik diye Stormcloak olmak istemişimdir hep. Ama beceremiyorum hep Imperial oluyorum Nord karakterle bile Imperial oldum.

İki taraf da haksız katliamlar yapmış. Elder Scrolls hikayesini baya biliyorum. Bu Nordlar her şeyi hakediyo arkadaş... Falmerleri o kadar sıkıştırmışlar ki en sonunda Falmerler Dwemere sığınmak zorunda kalmışlar. Dwemer de yardım karşılığında Falmerlerin kör edilmesini istiyor, mecbur kalan Falmerlar ağır da olsa bu bedele katlanıyor. Nordların kurduğu baskıyı siz düşünün. Forswornları da Markarthdan sürmüşler sırf gümüş madenleri için... Sonra bide Great War var, aptal Stormcloaklar savaşı kaybettiği için White Gold Concordat (bi anlaşma) imzalanıyor ve Aldmeri Dominion İmparatorluğa istediği herşeyi yaptırma hakkını kazanıyor. Sonra da Stormcloaklar çıkıp Talos diyor utanmadan... Bre kafir zaten sizin yüzünüzden imzalandı anlaşma Hem Talos nedir ya sapkın mısınız siz? İnsanın insana taptığı nerde görülmüş? Hele Whiterunda Heimskrr var ya ayar oluyorum zibidiye, her oyunda ilk iş gidip gırtlağını kesiveriyorum. Windhelmde Elflere çok yükleniyolar mesela... Snow Quarter meydanının adı Gray Quarter olarak değiştirilmiş Dunmerlar gelince. Bu nasıl ırkçılıktır arkadaş, tamam Dunmerlar da az şerefsiz değil. Sonra Ulfric'in ırkçılığı var bide. Nordlar saldırıya uğradığında ilk boruyu çalıp asker yollayan o oluyor, ama başka ırk saldırıya uğrarsa kılını bile kımıldatmıyor. Hem de Ulfric biraz burnu havada bi tip:

Ralof: Jarlf Ulfric, is that a dragon? Could the legends be true?
    Ulfric: Legends dont burn down villages.

Böyle bi artistik, bi kendini üstün görmeler falan. Alt tarafı bi Fus Ro Dah çekebiliyosun, Dragonborn bile değilsin, neyin tribindesin lan zibidi? Karşısına çıkıyosun böyle sallamıyo bile seni, haddini bil ulan, karşında Dragonborn var!

Imperialler de az değil , onlar da katliam yapmışlar ama adamlar First Wardan beri bütün Tamrieli yönetiyor, yaklaşık 4 Eradan beri (4000 yıl) hüküm sürüyolar. Hatta Empire Stormcloakların çok kıymetli Talos'u (Tiber Septim) tarafından kurulmuş. Madem Talosçusunuz niye adamın kurduğu imparatorluğa kafa tutuyosunuz.

Uzun lafın kısası:

-Ulfric zibidinin teki.
    -Nordlar zalim.
    -Stormcloaklar ırkçı.
    -Thalmorun Skyrime gelmesinin sebebi Stormcloaklar, İmparatorluğu suçlamaları mantıksız.
    -İmparatorluk Nordların çok kıymetli Talosu tarafından kurulmuş, savaşın tek sebebi Ulfric'in taht sevdası.
    -Empire herkese karşı ılımlı, zamanında bir çok işgalden bunları kurtaran da yine İmparatorluk (bkz Argonian Invasion)
    -Anarşiye gerek yok, ayrılıkçıları hiç bi zaman sevmedim.

• Modena07 kullanıcısına yanıt
    Ulfric Dragonborn değil hacı. Greybeardlar da Dragonborn değil. Canlı olan son Dragonborn bizim karakterimiz oluyor. (Birde DB DLCde Miraak var) Yeterince bilgiye sahip olan ve Sözlerle yeterince meditasyon yapıp onları kavrayan herkes bağırabiliyor. Ulfric ve Greybeardlar böyle yapıyor.
  • Ruhadze R kullanıcısına yanıt
    Valla güzel demişsin bir de thalmor elçiliğinde Ulfricle alakalı bir belge vardı. Oynamayan arkadaşlar için spoiler olmasın.

Ama ben fırtınapelerin olmayı daha kendime uygun gördüm yine de. Oyun başında ralofun canayakınlığı, helgendeki işkence odası, kafeslerde cürümüş fırtınapelerin askerlerini gördükten sonra fırtınapelerin olmamak ayıp olurdu. Tuliusu da sevmedim ayrıca. Ama insan öldürmek bana göre olmadığından boşverdim bitirmedim fırtınapelerin görevlerini orası ayrı. Keşke oyun iç savaşı durduracak bir yol sunsaymış.

• Gerçek hayatta Yahudilerden nasıl nefret edersem, bu oyunda da Thalmorlardan öyle nefret ederim. Gördüğüm yerde de dalarım.

Ulfric Fırtınapelerin ise, Thalmor'ların uşağıdır arkadaşlar.

Bunu yazarken TV'ye çıkıp "bunlar dış mihrakların oyunu" diyen takım elbiseli göbekli adamlar edasında yazmıyorum. Kanıtım var. Thalmor elçiliğinde bulduğum belge. Şu an PC başında değilim ama PC başına geçer geçmez kelimesi kelimesine buraya yazacağım o belgeyi arkadaşlar.

Görün Ulfric Fırtınapelerin'in nasıl bir adam olduğunu. Görün Fırtınapelerinler denen oluşumun nasıl Thalmor'ların işine geldiğini.

Görünüşte Fırtınapelerinler Thalmorlara karşı, ama göründüğü gibi değil işte.

Bekleyin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.