arkadaşlar masa ustunde kullandığım skystar 2 tv kartını laptopla paylaşmak istiyorum. iki makinedede windows 7 kurulu ve aralarında ağ kurulu. internette bu konuyla ilgili bazı yazılar okudum ama başarılı olamadım. Laptoptan masa ustune uzak yardımı kullanarak bağlanıyorum tv dvbvieweri açıp izliyorum ama görüntü çok akıcı değil. Görüntü bozulmadan laptopa aktarabileceğim bir yontem varmı acaba. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kusura bakmayın deneme şansım olmayan şeyi size tavsiye edeceğim. Genelde önce kendim dener ve işer yarıyorsa soru soran arkadaşlara dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
Öncelikle DVBDream 1.4 sürümünü kurun üstüne yama dosyasını ekleyin. DVBDream programında stream özelliği var ve görüntüyü VLC (video lan client ) programına gönderebiliyor ( ana pencere toolbarındaki sağdan 3. ikon , R (renderless)harfi olan monitör simgesi). DBVdream ayarlarında stream özelliğin açmalı ve vlc.exe dosyasının linkini belirtmelisiniz. VLC üzerinden stream yapmayı deneyin. Media (en soldaki menü) altında device - network seçenekleri var. Bu işlere yatkınlığınız varsa sanırım çözersiniz. Gerekli linkler:
sizden ricam eğer başarılı olursa bunu anlatan ekran görüntülü bir başlık hazırlamanız. Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
Kusura bakmayın deneme şansım olmayan şeyi size tavsiye edeceğim. Genelde önce kendim dener ve işer yarıyorsa soru soran arkadaşlara dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
Öncelikle DVBDream 1.4 sürümünü kurun üstüne yama dosyasını ekleyin. DVBDream programında stream özelliği var ve görüntüyü VLC (video lan client ) programına gönderebiliyor ( ana pencere toolbarındaki sağdan 3. ikon , R (renderless)harfi olan monitör simgesi). DBVdream ayarlarında stream özelliğin açmalı ve vlc.exe dosyasının linkini belirtmelisiniz. VLC üzerinden stream yapmayı deneyin. Media (en soldaki menü) altında device - network seçenekleri var. Bu işlere yatkınlığınız varsa sanırım çözersiniz. Gerekli linkler:
sizden ricam eğer başarılı olursa bunu anlatan ekran görüntülü bir başlık hazırlamanız. Kolay gelsin
arkadaşım yardımın için çok teşekkür ederim network işini hallettim. bu mesajı bu bağlığı açtığım gece bir forumda bu konuyla ilgili bir yazı buldum. anlatılanlar biraz karışık gelsede bana sansımın yardımı vede fazla uğraşmam deneme yanılma yontemini kullanmam sonucu ağ kurmayı başardım senin yontemi deneme şansım olmadı ama doğru uygulandığında buyuk ihtimalle oda işe yarayacaktır.
"sizden ricam eğer başarılı olursa bunu anlatan ekran görüntülü bir başlık hazırlamanız"
demissiniz ama ben,m forum hakkında pek bilgim yok yani oyle bir başlık hazırlamam için çok fazla uğraşmam gerekir daha resim nasıl eklenir bile bilmiyorum malesef :)
ama eğer yasak değilse benim referans aldığım forum adresini verebilirim orada anlatılanlarla ağ kurulabilir. malesef benim bu konularda pek bilgim yoktur doğrusu. bu konuyla ilgilenenler buraya yazarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım kendilerine
Ben TeamViewer ile görüntüyü gönderdim, ama sesi gönderemedim.
Bu paylaşımda yapılması gereken stream - akan yayın olarak yani bir tür ham data olarak aktarabilmek . Teamviewer ile görüntüyü almak , ekrana kamera tutup diğer bilgisayardan izlemek gibi oluyor. Bu akşam deneme yaptım ama dvbdream vlcye görüntüyü vermedi. Verseydi vlc ile stream yaptırıp diper bilgisyardan izlemeye caşılasaktım. MPC ( media player classic) görüntüyü pasladı ama vlcye nedense görüntü gelmedi. UDP protokolü üzerinden izleme yapacaktım ama vlc huysuzluk yaptı.
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
Bu paylaşımda yapılması gereken stream - akan yayın olarak yani bir tür ham data olarak aktarabilmek . Teamviewer ile görüntüyü almak , ekrana kamera tutup diğer bilgisayardan izlemek gibi oluyor. Bu akşam deneme yaptım ama dvbdream vlcye görüntüyü vermedi. Verseydi vlc ile stream yaptırıp diper bilgisyardan izlemeye caşılasaktım. MPC ( media player classic) görüntüyü pasladı ama vlcye nedense görüntü gelmedi. UDP protokolü üzerinden izleme yapacaktım ama vlc huysuzluk yaptı.
ben tv kartının takılı olduğu makinedeki dvbviewer programının içinde serverdvb.exe diye bir program var onun ayarlarını yapıyorum sonra laptopuma dvbviwer kuruyorum ayarlar kısmından donanım kısmında unicas networku seçip ayarlarından da gerekli ayarları yaptıktan sonra laptopumda istediğim kanalı izleyebiliyorum. ama ana makinedeki dvbviewer kapalı olmak koşuluyla laptoptan istediğim kanalları izliyorum istersem kayıtta yapabiliyorum ustelik görüntü kalitesindede en ufak bir bozulma olmadı. buraya ayarların nasıl yapıldığını resimli olarak koymak isterdim ama resim eklemeyi falan bilmiyorum ilgilenen arkadaşlar bana özelden mail adreslerini yollarlarsa musait olduğum bir ara yardımcı olmaya çalışırım.
dvbdream tv kartı olan pcde, vlc playerde laptopta olacak şekilde sorunsuz izleniyor.port ayarları falan yapmak gerekiyordu googledan bulmuştum bir zamanlar...