Şimdi Ara

SkyStar 2 TV Kartı ile W3A 7 derece yayınlarını nasıl izlerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elimde Skystar 2 digital TV kartı mevcut, bu kart ile (Digitürk W3A 7 derece) yayınlarını nasıl izleyebilirim? Digitürk yayınları Dreambox ve server ile izlenebiliyor ancak ben PC den Skystar 2 TV kartı ve server ile bu yayınları izlemek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitanuova -- 2 Aralık 2013; 4:04:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vitanuova

Merhaba arkadaşlar. Elimde Skystar 2 digital TV kartı mevcut, bu kart ile (W3A 7 derece) yayınlarını nasıl izleyebilirim? W3A 7 derece yayınları Dreambox ve server ile izlenebiliyor ancak ben PC den Skystar 2 TV kartı ve server ile bu yayınları izlemek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim.

TV kartınız ile SD yayınları izleyebilirsiniz. Daha açık ifade ile, DVB-S transponder 'lerinden yapılan yayınları izleyebilirsiniz.

Örneğin ; DVB - S transponder 'inden TRT HD yayınlanıyor. Bu kanalı Skystar 2 tv kartınız ile izleyebilirsiniz.

Ancak bu kanal DVB-S yerine, DVB-S2 transponder 'inden yayınlansaydı, TV kartınız ile izleyemeyecektiniz.

Kısaca; TV kartınız ile SD / HD yayın izleme işleminde, yayının hangi tip transponder 'den yayınlandığına bakmalısınız.

Uydu TV kartı ile uydu yayınlarını izleyebilmek için; PC 'ye DVB arayüzlerden birini kurmalısınız.

En kaprissiz DVB arayüz ise, DVBDream 'dir. Yani DVB arayüzlerle ilgili tecrübeli değilseniz, DVBDream ile başlamakta yarar var.

DVBDream 'i kurduktan sonra, NWemu plugin 'ini kurun. İşlem tamamdır. Yani Cryptoworks şifrelemeli SD yayınlar için server 'e ihtiyaç yoktur.

O nasıl kuruluyor, bu nasıl oluyor türünden sorular sorulmaması dileğiyle... Zira elimizin altında Google var.

Ben size doğru ipuçlarını verdim. Gerisi sizin becerinize kalmıştır.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Aralık 2013; 9:02:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Merhaba arkadaşlar. Elimde Skystar 2 digital TV kartı mevcut, bu kart ile (Digitürk W3A 7 derece) yayınlarını nasıl izleyebilirim? Digitürk yayınları Dreambox ve server ile izlenebiliyor ancak ben PC den Skystar 2 TV kartı ve server ile bu yayınları izlemek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek olan arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim.

TV kartınız ile SD yayınları izleyebilirsiniz. Daha açık ifade ile, DVB-S transponder 'lerinden yapılan yayınları izleyebilirsiniz.

Örneğin ; DVB - S transponder 'inden TRT HD yayınlanıyor. Bu kanalı Skystar 2 tv kartınız ile izleyebilirsiniz.

Ancak bu kanal DVB-S yerine, DVB-S2 transponder 'inden yayınlansaydı, TV kartınız ile izleyemeyecektiniz.

Kısaca; TV kartınız ile SD / HD yayın izleme işleminde, yayının hangi tip transponder 'den yayınlandığına bakmalısınız.

Uydu TV kartı ile uydu yayınlarını izleyebilmek için; PC 'ye DVB arayüzlerden birini kurmalısınız.

En kaprissiz DVB arayüz ise, DVBDream 'dir. Yani DVB arayüzlerle ilgili tecrübeli değilseniz, DVBDream ile başlamakta yarar var.

DVBDream 'i kurduktan sonra, NWemu plugin 'ini kurun. İşlem tamamdır. Yani Cryptoworks şifrelemeli SD yayınlar için server 'e ihtiyaç yoktur.

O nasıl kuruluyor, bu nasıl oluyor türünden sorular sorulmaması dileğiyle... Zira elimizin altında Google var.

Ben size doğru ipuçlarını verdim. Gerisi sizin becerinize kalmıştır.

Kolay gelsin.

Öncelikle Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ancak ben sorunumu tam olarak anlatamadım yada eksik anlattım sanırım. Şimdi durum şöyle, 2005 ten beri skystar 2 tv kartını pc de sorunsuz bir şekide prog dvb ve DvB Dream gibi programlarla kullanıyorum. (Turksat ve Hotbird yayınlarını sorunsuz bir şekilde hatta bazı şifreli kanalları skystar2 de sofcam ile izliyordum) Ayrıca Dreambox cihazı ile Digitürk yayınlarını server kullanarak izledim. Şimdi asıl sorum şu; Skystar 2 tv kartım ile digitürk yayınlarını server kullanarak (dreambox'ın çalışma prensibindeki gibi) nasıl izleyebilirim? Yada Skystar 2 tv kartını nasıl dreambox haline getirebilirim? Şu anda Yurtdışında olduğum için maalesef Türksat yayınlarını alamıyorum bu yüzden çanağı sadece Eutelsat w3a 7 dereceye yani Digitürk'ün yayınlarının olduğu uyduya çevirmek durumunda kaldım. Şuan için Elimde Dreambox cihazı olmadığından dolayı Skystar 2 TV kartı ile durumu nasıl çözebilirimin derdindeyim :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Öncelikle Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ancak ben sorunumu tam olarak anlatamadım yada eksik anlattım sanırım. Şimdi durum şöyle, 2005 ten beri skystar 2 tv kartını pc de sorunsuz bir şekide prog dvb ve DvB Dream gibi programlarla kullanıyorum. (Turksat ve Hotbird yayınlarını sorunsuz bir şekilde hatta bazı şifreli kanalları skystar2 de sofcam ile izliyordum) Ayrıca Dreambox cihazı ile Digitürk yayınlarını server kullanarak izledim. Şimdi asıl sorum şu; Skystar 2 tv kartım ile W7A yayınlarını server kullanarak (dreambox'ın çalışma prensibindeki gibi) nasıl izleyebilirim? Yada Skystar 2 tv kartını nasıl dreambox haline getirebilirim? Şu anda Yurtdışında olduğum için maalesef Türksat yayınlarını alamıyorum bu yüzden çanağı sadece Eutelsat w3a 7 derece yayınlarının olduğu uyduya çevirmek durumunda kaldım. Şuan için Elimde Dreambox cihazı olmadığından dolayı Skystar 2 TV kartı ile durumu nasıl çözebilirimin derdindeyim :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tekrar selamlar,

Forum kurallarına aykırı olmaması için alıntılarda, mesajlarınızın bazı bölümlerini düzenledim. Sizde kendi mesajlarınızda konu başlığı da dahil olmak üzere, tamamında aynı düzenlemeyi yapmalısınız. Alıntılarda dahil ! Bu konu öncelikle önemlidir yani...

Sorunuzun içeriğine gelince;

Şu an ki imkanlara göre DVB arayüzlerde W7A uydusunu server'li izlemeye gerek yoktur. NWemu 1.1.1 son sürümü kurunuz, işlem tamamdır. İleride NWemu ile izlenemez hale gelirse, Hadu plugin'i kurup, server'li izlemeye geçebilirsiniz.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Aralık 2013; 10:11:11 >

• quote:

quote:

Öncelikle Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim ancak ben sorunumu tam olarak anlatamadım yada eksik anlattım sanırım. Şimdi durum şöyle, 2005 ten beri skystar 2 tv kartını pc de sorunsuz bir şekide prog dvb ve DvB Dream gibi programlarla kullanıyorum. (Turksat ve Hotbird yayınlarını sorunsuz bir şekilde hatta bazı şifreli kanalları skystar2 de sofcam ile izliyordum) Ayrıca Dreambox cihazı ile Digitürk yayınlarını server kullanarak izledim. Şimdi asıl sorum şu; Skystar 2 tv kartım ile W7A yayınlarını server kullanarak (dreambox'ın çalışma prensibindeki gibi) nasıl izleyebilirim? Yada Skystar 2 tv kartını nasıl dreambox haline getirebilirim? Şu anda Yurtdışında olduğum için maalesef Türksat yayınlarını alamıyorum bu yüzden çanağı sadece Eutelsat w3a 7 derece yayınlarının olduğu uyduya çevirmek durumunda kaldım. Şuan için Elimde Dreambox cihazı olmadığından dolayı Skystar 2 TV kartı ile durumu nasıl çözebilirimin derdindeyim :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tekrar selamlar,

Forum kurallarına aykırı olmaması için alıntılarda, mesajlarınızın bazı bölümlerini düzenledim. Sizde kendi mesajlarınızda konu başlığı da dahil olmak üzere, tamamında aynı düzenlemeyi yapmalısınız. Alıntılarda dahil ! Bu konu öncelikle önemlidir yani...

Şu an ki imkanlara göre DVB arayüzlerde W7A uydusunu server'li izlemeye gerek yoktur. NWemu 1.1.1 son sürümü kurunuz, işlem tamamdır. İleride NWemu ile izlenemez hale gelirse, Hadu plugin'i kurup, server'li izlemeye geçebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Uyarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Tekrar selamlar,

Kolay gelsin.

Uyarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    NWemu 1.1.1 Linux isletim sisteminde nasil kullanilabilir? Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitanuova -- 3 Ocak 2014; 20:14:49 >

• quote:

Ben size anlatımın windows için olanını vereyim.

En azından kıyaslama yöntemi ile denersiniz ve linux'ta hangi klasörlerde çalışacağı konusunda bir fikir üretmenize yardımı dokunur.

http://s3.dosya.tc/server14/ZXfpPQ/NWemuFAQ.doc.html
  • quote:

quote:

En azından kıyaslama yöntemi ile denersiniz ve linux'ta hangi klasörlerde çalışacağı konusunda bir fikir üretmenize yardımı dokunur.

Daha onceki yardimlarinizla Windows altinda zaten sorunsuz bir sekilde kullanmaktayim Serkan Bey. Ancak linux isletim sisteminde cok yeniyim. skystar 2 tv kartini bu isletim sisteminde calistirmayi basardim ancak windows isletim sisteminden farkli olarak linux ta terminal altinda komutlarla yapiliyor bir cok islem. Windows taki gibi Pip00 a kopyalayabilecegim herhangi bir klasor yok yada ben bilmiyorum. Bu yuzden linux altinda NWemu 1.1.1 kullanabilmek icin yardima ihtiyacim var. Sorumu cevapladiginiz ve ayrica, daha onceki yardimlariniz icinde cok tesekkur ederim.

• quote:

quote:

quote:

Daha onceki yardimlarinizla Windows altinda zaten sorunsuz bir sekilde kullanmaktayim Serkan Bey. Ancak linux isletim sisteminde cok yeniyim. skystar 2 tv kartini bu isletim sisteminde calistirmayi basardim ancak windows isletim sisteminden farkli olarak linux ta terminal altinda komutlarla yapiliyor bir cok islem. Windows taki gibi Pip00 a kopyalayabilecegim herhangi bir klasor yok yada ben bilmiyorum. Bu yuzden linux altinda NWemu 1.1.1 kullanabilmek icin yardima ihtiyacim var. Sorumu cevapladiginiz ve ayrica, daha onceki yardimlariniz icinde cok tesekkur ederim.

Şuraya mesaj yazıp, Sayın @Night_wolf1619 sorarsanız, yardımcı olacaktır.
    http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=261316&page=2

Ayrıca, linux üzerinde Tv kartı işletimi ile ilgili sorularınız olursa, şuraya da sorabilirsiniz ;
    http://rickcaylor.websitetoolbox.com/?forum=106995 ( Özellikle @crazycat nick'li ustanın linux altındaki sinyal ve benzeri uylamalardaki deneyimi oldukça iyidir. )

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şuraya mesaj yazıp, Sayın @Night_wolf1619 sorarsanız, yardımcı olacaktır.
    http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=261316&page=2

Ayrıca, linux üzerinde Tv kartı işletimi ile ilgili sorularınız olursa, şuraya da sorabilirsiniz ;
    http://rickcaylor.websitetoolbox.com/?forum=106995 ( Özellikle @crazycat nick'li ustanın linux altındaki sinyal ve benzeri uylamalardaki deneyimi oldukça iyidir. )

Kolay gelsin.

Night_wolf1619 a ozel mesaj atmaya calistim ancak basarili olamadim sanirim satuniverse forumunda yeni uye oldugum icin ozel mesaj gonderemiyorum. Ayrica bu bahsi gecen arkadaslar Turk mu? Ona gore mesaj atayim :) Ayip olmasin sonra :) Tesekkurler.

• quote:

Night_wolf1619 a ozel mesaj atmaya calistim ancak basarili olamadim sanirim satuniverse forumunda yeni uye oldugum icin ozel mesaj gonderemiyorum. Ayrica bu bahsi gecen arkadaslar Turk mu? Ona gore mesaj atayim :) Ayip olmasin sonra :) Tesekkurler.

Ama ben size mesaj yazacağınız başlığın link'ini gönderdim !... Özel mesaj atmakta nereden çıktı ?

Bahsi geçen kişi Türk değil.
  • quote:

quote:

Ama ben size mesaj yazacağınız başlığın link'ini gönderdim !... Özel mesaj atmakta nereden çıktı ?

Peki tesekkurler.

• quote:

quote:

quote:

Peki tesekkurler.

Rica ederim de... SU Forum kurallarını okumadan üye olduğunuz anlaşılıyor !

Ben size mesajı yazmanız gereken link'i vermeme rağmen, siz sorunuzu sürümlerin paylaşıldığı başlığa sormuşsunuz !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 5 Ocak 2014; 19:44:54 >

• Haklisiniz biraz acele ile yanlis yere yazdim. Umarim forum yoneticileri anlayisla karsilayip kaldirirlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.