Şimdi Ara

SkyWell Çin Malı Otomobil Sorunlar ve Yorumlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
17
Favori
65.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otomobil günlüklerim kanalındaki videoyu izledim fakat lastiklerden kaynaklıda bir tutunma sorunu var. Benim bahsettiğim durum ise fren pedalının yumuşaklığı ve frene bastıkça oluşan hissiyat.

• Bakım maliyetleri bana da fazla geldi. Diğer markalar nasıl bilemiyorum. Ama MG 10bin de bir demişti bana Mg4 modeli için. Servis bir takım sıvıların değişmesini gerektiğini söyledi.

Frenler bende tedirginlik yaratmadı. Bir kere sert fren ihtiyacım oldu zınk diye durdurdı aracı. Flaşörleri yakarak. Belki alışkanlıklar ve beklentiler farklı olabilir. Mg4 test etmiştim. Regen freni oldukça yüksek seviyede ve herhangi bir ayarlama imkanınız yok. Skywell de 0-100 derece arası ayarlayabiliyorsunuz. Ben 13 te kullanıyorum. Ona rağmen frenlemede sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracin rejenerasyon ve fren sistemi baslarda bana da bir farkli gelmisti. Ancak kisa sure icinde adapte oldum. Su anda %0 geri kazanimda kullaniyorum ve birkac zor durumda fren sistemi beni yuzustu birakmadi
    Sahsi fikrime gore biraz bakis acimizi degistirmemiz lazim. Elektrikli araclar artan bir hizla icten yanmalilarin yerini alacak. Bir cok yeniligi oldugu gibi farkliligi da beraberinde getirecek. Nasil ivmelenmesi farkli ise, fren sistemlerinde de farkliliklar olabilir. Veya ne bileyim, ben bugune kadar hiz sinirlamasi olan bir arac gormemistim ancak Skywell 160 dan fazla gidemiyor.
    Skywell ozelinde soylemiyorum, ancak eninde sonunda bu teknoloji hayatimiza girecek. Konu sadece "oncusu mu olacagiz yoksa takipcisi mi" ye dayaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibariyle Line aracımı bayiye geri teslim ettim farkını ödedim önümüzdeki hafta içerisinde uzun menzilli legend modelini teslim alacağım. alcantara koltuğu deneyelim birde bakalım nasılmış :)

• cahitdikici kullanıcısına yanıt
    Ne kadar fark ödediniz acaba? Km kaçtı verdiğiniz aracın?

Hayırlı uğurlu olmasını dilerim.
    Line versiyonu bilemiyorum ama Legend versiyonda 3.Tam şarjımda 580km şehir içi menzil almayı başardım. Menzili artırmamda ki en büyük etken giderek araca alışmış olmam diye düşünüyorum. Araç pürüzsüz ve sessiz hızlandığı için sakin sürüyorum derken gayet seri kullanıyormuşum. Şimdi gaza daha tatlı davranıyorum:)
    Diğer etkenler havaların yumuşak gitmesi ve pilin giderek kalibre olması diye düşünüyorum.
    Parkurumun yakıt açısından okdukça dezavantajlı olduğunu söylemiştim. Buna rağmen Km de 80 kuruş yakmak hele de bu güç ve konfor ile beni çok mutlu etti. Giderek araca ısınıyor ve alışıyorum. Ancak hala park ederken özellikle dar yerlerde zorlanıyorum. 360 kamera iyi olurmuş. Herkese keyifli sürüşler dilerim.

• Aracla ilgili keyfi olarak biseyler yapan var mi. Ben camlar cok buyuk ve isigi direk iceri yansittigi icin cam filmi yaptirdim klimayi az kullanmak acisindan cam tavanada ayni sekilde yaptirdim. Tavanda perde cok ince. On kisim cok duz geldi goruntusu hosuma gitmiyordu on panjura karbon fiber kaplama yaptirdim makyajsiz skywelle benzettim biraz. Direksinyonla ilgili cok ince geliyordu pejo direksiyonundan sonra onun icinde guzel suni deriden kaplama yaptiricam olcusunu aldi arkadas bakalim guzel etli direksiyon olmasini istiyorum. Torpido gozune kaplama yaptim torpiido cok basit sekilde sokuluyor. Kapi ici gozleri bir turlu beceremedim artik onuda graficar firmasinin yapmasini beklicem.

• Verdiğim araç 4500km'deydi. Üzerine 140000TL ödeme yaptım. Ancak ilk line paket aracı alırken o şekilde anlaşmıştık. 3 ay içerisinde memnun kalırsam 140K bedel ile legend modeline geçeceğiz diye. Araçtan da açıkçası çok memnun kaldım. Performans ve konforu çok güzel.

Hayırlı olsun, güzel teklif almışsınız. Güle güle kullanın

• İlk elektrik faturam geldi :-)

Toplamda 1050 TL fatura geldi. Bunun 250 TL si, her ay gelen ev elektrik tüketimi. Diğer 250 TL side geceleri terasta yaktığımız elektrikli sobadan kaynaklanıyor. Yani Skywell bir ayda 550 TL elektrik yakmış. Eskiden Nissan Qashqai kullanıyordum ve ayda ortalama 2.5 depo gibi bir tüketimim oluyordu. Bu da kaba bir hesapla 4.000 TL gibi bir tutara denk geliyor. 550/4.000 dediğimizde %87 tasarruf ettiğimi görüyorum.

Çok avantajlı bir iş olmuş. Hayırlı olsun şimdiden.

• Legend aracımı 15 gün önce aldım tek sorun carplayi çalıştıramamak harici çok memnunum inşallah onuda çözerler mezil olayını çok iyi çözmüşler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Android auto kablosuz olarak baglaniyor bayada hizli aracin etrafindayken hemen uyari geliyor baglandi diye birisi ararsa sikinti oluyor.

• Bende yaklaşık 10 gün önce aracımı teslim aldım.

Arama yaptım ama bulamadım, genel bir 'Skywell Kullancıları' başlığı olması çok iyi olurdu. Bu konu başlığı hangi mantıkla seçilmiş anlayamadım açıkçası.

Başlıkta sorunlar yazılarak direkt önkabul bir algı var. Çin malı olmasıda özellikle vurgulanmış.

Başlığı değiştirmek mümkün mü acaba, ya da yeni bir konu açmalı

• Arkadaşlar özellikle kullanıcılar olarak daha sağlıklı bilgi alışverişi yapabileceğimizi düşündüğüm bir konu açtım. Burada direkt sorunlar olarak başlık açılmış. Genel bilgi ve fikir alışverişlerimizi oradan yapalım isterseniz. Buyrun https://forum.donanimhaber.com/skywell-et-5-kullanicilari--157219972

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turknur -- 1 Kasım 2023; 11:7:0 >
  • https://forum.donanimhaber.com/skywell-et-5-kullanicilari--157219972

• turknur T kullanıcısına yanıt
    Başlıkta “yorumlar” da var

Benden sonra tarihli başka bir konu açarsanız bölünmüş olur.

Olumlu yorumlarınız varsa tabii ki paylaşabilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Bence başlığı değiştirmek daha verimli olur.

• elektrikli araçlar ağır olduğu için fren kontrolü önemli ama dışarıda da yaptırılabilir tabi. poleni elinden iş gelen çoğu kişi kendi bile değiştirebilir ama polen+fren bakımı yine 3 binin çok altında olur çünkü her 15binde bir balata bitecek değil.

• dişçi79 kullanıcısına yanıt

bu firma ilave gümrük kaldırılsın fiyatı kesinlikle düşürmez. zaten zor tutuyorlardı çinden zam yaptılar deyip aynı fiyata satarlar demedi demeyin.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.