Şimdi Ara

Slackware64-15.0-install-dvd Türkçe sürümü hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Slackware64-15.0-install-dvd sürümünü kurdum.XFCE masa üstü ingilizce türkçe kurulumu nasıl yaparım

• Language Support utility yok mu?

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Bayaaa kurcaladım.Ama yok ne yapmalıyım.Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz.???

• azata A kullanıcısına yanıt

Application Launcher ya da benzer ana menü var ya masaüstünün hani...

Windows'un Start/Başlat menüsünün eşdeğeri...

Onu açıp... Language yahut Language Support yazıp uygulamayı arayıp çalıştıracaksınız.

Türkçe'yi ekleyip default/varsayılan yapacaksınız.

Yalnız...

Slackware'i ilk kez... Linux'u da yeni (5 seneden az) kullanıyorsanız...

Slackware zor gelir. Slackware özellikle UNIX mantığını takip eder. systemd yoktur. INIT'li sistemin mantığını bilmeniz, öğrenmeniz, hakim olmanız gerekir.

Slackware kurulumu yaparken dil dosyasını seçmemiş olabilirmiyim???

Kurulum sırasında seçmemiş olsanız bile... dil değiştirirken Türkçe'yi işaretleyince ya medya (mount point) ya da repo sorar zaten.

• /usr/share/locale

veya

/usr/xfce###/share/locale

(### yerine sizdeki xfce dizin adını koyacaksınız)

dizinlerinde tr var mı?

Slackware evde son kullanıcı olarak kullanıyorum bir tür hobi yeniden temiz kurulum yapabilirim.Wi-fi da çalışmıyor, zaten

Wi-fi... modül üreticisi yüzünden generic firmware istiyordur büyük ihtimalle. (Linux=GNU. Wi-Fi=kapalı kaynak. Hoşgeldiniz tezatlar dünyasına)

Cihazın veya içindeki modülün adını bulmanız lazım ki... slackware firmware MODÜLADI diye arayabilin internette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 23 Ağustos 2024; 21:3:41 >
  • Ya... Slackware candır. SysVinit kullanan nadirlerden biri.

Dürüsttür Slackware. GNU'ca izin verilmeyen çözüm içermez. Dürüstlük sınırları içinde, problemlerinin çareleri vardır ama yorucudur.

Makinaya değil de, VM olarak kurun... altını üstüne getirin Slackware'in. Patlatın, çökertin, açılmasın, defalarca baştan kurun, sürekli internette arayın.

Slackware gerçek mantıkta Linux'tur.

• Son Çare Olarak KDE yüklü nasıl çalıştırırız?

• Aşağı yukarı aynı olmalı.

xfce GTK APIleri kullanıyor, KDE ise Qt ama... GUI/desktop (X) kurulu ve açıksa Language illa ki vardır. Ha niye Language'de ısrar ediyorum. Öbür türlü... türlü conf dosyasıyla uğraşmak ve birebir ayar yazmak, dosya kopyalamak lazım.

• Slackware çok beğendim.Sende emek verdin sağol Debian-live-12.6.0-amd64-lxqt.iso indiriyorum. Sağol

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.