Şimdi Ara

Sli performansı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni sistem toplayan herkesin aklına gelen bazen dile getirdiği bi soruyu bende bu başlık altında sormak istiyorum. bazı başlıklarda sorulmuş ama herkes tarafında verilen ortak bir cevap bulamadım. yeni sistem toplayıpta benim gibi aklına bu soru takılan herkese yardımcı olabileceğini umarak bu soruyu soruyorum. Ben şu anda yeni bir sistem topluyorum şu anda param ancak 8800gt bir ekran kartı almaya yetecek ama bilindiği üzere Sli diye bir teknoloji geliştirildi ve bu teknoloji 2 kart takarak kağıt üstünde nerdeyse 2 katına yakın bir performans elde edilebileceğini söylüyor. Benim aklıma bu nedenle şimdi bu karttan bir tane alıp kullanayım 3-4 ay sonra fiyatı düşünce ve biraz daha para toplayınca bi adet daha alıp 2sini birden kullanayım fikri geliyor. GIGABYTE P35-DS3P model bir anakart ile sliden yeterince faydalanabilmek mümkün mü acaba bazı yerlerde Pcı-exp 16 girişlerinin birinin 16x 4x veriyoluna sahip olduğu ve by yüzden performansının düşük olacağı söyleniyor. bu doğru mu eğer doğruysa sli den tam olarak faydanabileceğim uygun fiyatlı ve orta düzeyde hızaştırmaya izin veren bir anakart var mı? ben gene aynı markanın aynı chipsetini kullanan GIGABYTE P35 DS4 modelini buldum bu işimi görürmü sizce?? birde ASUS - P5K-E WIFI var internete Wı-fi ile bağlanacağım için benim için büyük bir avantaj olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edebali33 -- 4 Ocak 2008; 16:50:34 >

• NVidia chipsetli anakart almalısınız SLI için, sizin baktığınız Crossfire için yanlış bilmiyorsam. Ayrıca SLI ile %30-%40 performans artışı Crossfire ile %70'e yakın performans artışı elde edersiniz. Bence SLI veya Crossfire yerine bir tane çok iyi kart kullanmak daha mantıklı, SLI ve Crossfire'ın çok sorunlu olduğu söyleniyor. 2x8800GT 3DMark ile 1 tane Ultra neredeyse aynı puanı alıyor, ama 2x3870 ikisini de geçiyor Çok yüksek çözünürlükte oynamayacaksanız 8800GT 1 yıl rahat yeter.
  • işte sorun çözünürlük işi 22" ekran alacağım dolayısıylada yüksek çözünürlükten faydalanmak istiyorum.
  • O zaman Crossfire daha verimli olacaktır, Crossfire ile SLI karşılaştrımalarında Crossfire'ın daha iyi olduğu söyleniyor. (http://en.expreview.com/?p=53)
    Özetle; Testlere göre AMD söz konusu olan 2 ekran kartı olduğunda çok daha verimli bir şekilde 2 kartı kullanabiliyor. Aynı şeyi nVidia için söylemek mümkün değil. Tek kart olarak 8800GT her ne kadar üstün olsa da 2 kart söz konusu olunca bayağı bir tökezliyor. SLI yapmak istediğinizde de anakart seçeneğiniz oldukça az (nvidia chipsetli olması lazım). Eğer Ultra tarzı bir ekran kartı alamayacaksanız Crossfire daha mantıklı.
    Ben 8800GT aldım, bir müddet kullanacağım sonra 9xxx serisi Ultra muadili yada x2 (çift GPU'lu) ile değiştireceğim. Karar sizin.
  • çok teşekkürler dediğin gibi yapmak heralde en mantıklısı olacak. birde bir soru daha sorayım seninkine benzer bi sistem düşünüyorum Asus P5B Deluxe WiFi yi seçme nedenin neydi acaba? GIGABYTE P35-DS3R ile onun arasında bir seçim yapıcam sli kullanmayacaksam. arada ciddi bir fiyat farkı var senin asus tercih nedenin neydi?
  • Anakarta verilen parayı kısmamak gerekir, anakart sistemde en önemli bileşendir. Bu kart ben aldığımda en stabil ve OC potansiyeli en yüksek kart idi, ayrıca Crossfire destegi vardı, ve bence Asus 1 numara Gigabyte 2 numaradır. Şu an alsam gene Asus alırım fakat yeni chipsetlisini (x38 veya nvidia).
  • tekrardan saolasın heryerde gigabyte tavsiye ediliyor ama ben şu ana kadar 4 bilgisayar topladım 4üde asus anakarttı hiç bir sorunum olmadı ve zaten abartılı bi hız aştırma düşünmüyorum yani yok rama fazladan para yok fana fazladan para vermem. Bu şartlar altındada heralde asus ta istediğim hız artışını yapacaktır. ayrıca asusun wifi bulundurması cezbedici gel çık işin içinden

eskiden 3 marka vardı 3 erde model olsa tama işte seçmek çok kalaydı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard ekran ile performans
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni chipsetli alsanız daha iyi olur, WiFi özellikli yeni chipsetli modeller var yanlış hatırlamıyorsam. Asus iyidir
  • yeni derken Asus P5k-e wifi ile Asus P5B Deluxe WiFi ile arasındada chip farkı var değilmi?? çok soru sordum ama kusruma bakma artık
  • evet var ve p5k-e daha iyi
    p5k-e p35 çipsetli p5b 965p
  • overclockta istediğim düzeyde yaparsam yıllardır asus kullanıyorum P5k-e ile asusa devam ozmn.
    hepinize tekrardan çokkk teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.