dostlarım bende 2 adet PALiT 9600 GT SONiC var.Pc herşeyiyle 2 ekran kartını da tanıdı nvidia kontrol panelinden de sli seçeneğini seçtim.ancak ben gta4 ü tek ekran kartım olduğu zaman oyunun içerisinde yer alan graphics sekmesinin içerisinde 988 mb ekran kartı ibaresi vardı ve çözünürlüğü ve detayları ona göre çoğaltabiliyordum veya kısabiliyordum.şimdi aynı ekran kartından 2 tane var yani toplam da orda 988 değil de 2000 e yakın mb yazması lazım.niye yazmıyor? oyunlarda SLI çalıştırabilmem için ne yapmam gerekiyor?
988mb gozukmesi normal cunku sli yada cf olsun ramleri ortak bir havuzdan kullanmiyorlar. Her kart kendisine ait olan rami kullaniyor. Mesela bende 4870x2 var ve toplamda 2gb ram var ama GT4'te sadece 1gb gozukuyor o yuzden endiselenecek bir durum yok.
Msn kullanmiyorum ne yazik ki :) (saat farkindan dolayi, Brezilya'dayim)
Herhangi bir sorunun varsa pm'den ulasabilirsin
Saygilarimla
ok dostum.peki ben aktif olarak bu 2 ekran kartını kullanabilmem için ne yapmam gerekiyor? 1. kartın yetmediği yerde otomatikman mı giriyor devreye? yani misal eski dandik bir oyun oynadığım zaman 2 si birden çalışmıyor mu?
quote:
Orjinalden alıntı: spade25
dostlarım bende 2 adet PALiT 9600 GT SONiC var.Pc herşeyiyle 2 ekran kartını da tanıdı nvidia kontrol panelinden de sli seçeneğini seçtim.ancak ben gta4 ü tek ekran kartım olduğu zaman oyunun içerisinde yer alan graphics sekmesinin içerisinde 988 mb ekran kartı ibaresi vardı ve çözünürlüğü ve detayları ona göre çoğaltabiliyordum veya kısabiliyordum.şimdi aynı ekran kartından 2 tane var yani toplam da orda 988 değil de 2000 e yakın mb yazması lazım.niye yazmıyor? oyunlarda SLI çalıştırabilmem için ne yapmam gerekiyor?