arkadaş sıfır 9800 gt ekran kartı aldım pc ye taktıktan sonra pc açılmadı daha doğrusu ekrana görüntü gelmedi önceki ekran kartım 8500 gt y di ve pc sorunsuz çalışıyordu 9800 gt nin modeline paktım sparklenin düşük güç tüketimli ekran kartı yani ek güç girişi yok hinede psu dan şüpheleniyorum arkadaşlar ne yapmalıyım psu:400 watt everest işlemci e5400
doğru taktıysan güç kaynağından olabilir ama açılması lazımdı hiç değilse
Psu'dan kaynaklandığını sanmıyorum. Kartı çıkarıp tekrar takın. Yeni aldığınız kartı deneyebileceğiniz farklı bir sistem varsa onda deneyin.
psu yetersiz olduğunda ekran kartı normal çalışır ama saat hızlarını düşürür en azından ati radeon öyle.
ekran kartını tekrar çıkarıp eski kartımı taktm çalıştı yine 9800 gt yi taktm çalşmadı.yalnız pc ekranında en başta mavi ışık yanıyor sonra kırmızıya dönüyor.
arkadaşlar bios mu güncellemem lazım ne yapmalıyım
Evet sen başka bir kasada dene eğer kart sorunsuz çalışyorsa kartta sorun yoktur,sonra gel buraya yardımcı olmaya çalışalım sana
arkadaşlar bugün internet cafede denicem eğer çalışsa problem neden kaynaklanıyo olabilir .. kart sıfır olduğu için bi arızası olma ihtimali çok düşük
kasayı söke iyi bir temizle sona bir daha tak bazen ve bazen kaba şiddet iş görebiliyor ^^
quote:
Orijinalden alıntı: vedat25617
sakın bios filan güncelleme garanti dışı kalır kartın.
benzer bi PSU'da 9600gt çalıştıramamıştık biz.
kardeş 8500 gt sorunsuz çalışıyor yani tozla alakası yok biosu da güncelledim olmadı bıktım pc sorunlarından
quote:
Orijinalden alıntı: El Mukteda
quote:
Orijinalden alıntı: vedat25617
sakın bios filan güncelleme garanti dışı kalır kartın.
bios la alakası yok ama garanti dışı falan kalmaz
sorunun çözümünü bilen yok mu
Kartta sorun yoksa, Anakart vs sistemde karta uygunsa tek şey kalıyor, psu.
Şimdi şöyle bir durumda olabilir.Neticede ek güç girişi olmasa bile psu yetmemezliği olabilir.Emin değilim ama o everest 400 watt sahte gibime geliyor.Yinede diğer arkadaşların yorumlarını bekleyelim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme