arkadaşlar asus gtx 670 direct cu2 2gb ve 4gb olan modelini asrock z77 extreme6 anakarta taktım sli köprüsünüde taktım fakat nvidia denetim masasında sli opsiyonu çıkmıyor kartları görüyor tek physix oluyor ama 1 türlü sli olarak gözükmüyor köprüdemi bi sıkıntı var caba bilmiyorum ki sli köprüde anakartla gelen köprü
anakartın üzerinde bir yerde SLI ı açık konuma getirmen için bir anahtar olabilir. Bir kontrol et kitapçığından.
dostum kontrol ettim sadece power connector var başkada bi şey yok
kartların yerlerini değiştirmeyi de bir dene istersen. güç soketlerin hepsi takılı değil mi? insanlık hali olur bir kontrol et derim.
bios ta ayarı olabilir asrock bilmiyorum kontrol et bence
biri 2gb digeri 4gb diyorsun bu sekilde kabul ettigini nereden biliyorsun ben hic gormedim o sekilde kullanan.
bu baslikta adam 400-500 serisinde bile boyle ram karisimi sli olmuyordu demis.
arkadaşlar cevaplarınız çok teşekkür ederim.diyorsunuz ki kartın biri 4gb diğeri 2gb olduğu için sli olmuyor olabilir arkadaşlar ben birşey diyemiyorum.ben şu anda after effects ray tracing render alıyorum yani gpu render kartların 2 tanesininde cuda çekirdeğini kullanıyor yani render alırken kartların 2 tanesinide kullanıyor.
NVIDIA kontrol panelde sli açmak için registry edit yapman gerekiyormuş. Bunun nedeni farklı ramlı ekran kartlarının büyük olanının küçük olana ayarlanmasının gerekli olması imiş.
Coolbits i açmak (senin ihtiyacın olan mod):
Adım 1. Başlat Menüsünden Çalıştıra tıkla ve Regedit yaz enter bas. Registry editör açılınca HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE \NVIDIA Corporation \Global \NVTweak sekmesine git. Menü de NVTweak ayracına sol mouse bas. sonra sağdaki boşlukta sağ mouse tuşu basıp Yeni ye tıkla ve DWORD değerini seç. Value/değer kısmını Coolbits olarak gir.
Adım 2. Coolbits a sağ tıkla ve Düzenle*Modify seç. Value*Değeri 18 olarak değiştir.
Editörü kapa. Bilgisayarı yeniden başlat.
Eğer mavi ekran alırsan safe modda aç bu değerleri sil.
!!!!!! ÖNEMLİ NOT: Deniztns yukarıdaki işlemden doğacak herhangi bir yazılımsal/donanımsal sorundan sorumlu tutulamaz. Bu işlemleri yapacak arkadaş bu yazdığımı kabul etmiş sayılır.!!!!
Deniztns
kullanıcısına yanıt
dostum ilk önce sana çok teşekkür ederim.Coolbits nedir onu bilmiyorum.Araştırıp dediklerini yaptıktan sonra sonucu sana burdan yazacağım.
Deniztns
kullanıcısına yanıt
dostum sli ekinleştir kısmı geldi sli enable yapabiiliyorsun fakat sli enable yapınca lomple görüntü gidiyor.coolbitsi kurdum dediğini yaptım.dediğin yerde coolbits diye zaten değer var o yüzden tekrar coolbits diye ekleymiyorsun.18 değerini 16lık olrak mı?onluk olarak mı?yazacağım.valla biraz daha kafa yorsak biz bunu yaparız
quote:
Orijinalden alıntı: murat07murat
dostum sli ekinleştir kısmı geldi sli enable yapabiiliyorsun fakat sli enable yapınca lomple görüntü gidiyor.coolbitsi kurdum dediğini yaptım.dediğin yerde coolbits diye zaten değer var o yüzden tekrar coolbits diye ekleymiyorsun.18 değerini 16lık olrak mı?onluk olarak mı?yazacağım.valla biraz daha kafa yorsak biz bunu yaparız
18 değeri 16lık düzende yazmayı dene.
Eğer çalışmazsa driverı yükseltmeyi dene veya internetten beta driverla dene derim.
Aslında iş burada da bitmiyor. Bir de oyunların SLI patchleri filan gerekebilir.
Coolbits = 18 tüm fonksiyonlar açık Coolbits = 1A tüm fonksiyonlar + Overclock açık
Ben de netten okuduklarımı çevirip buraya yazıyorum. Yoksa daha önceden bilgi , tecrübe sahibi değilim o yüzden kusura bakma.
Deniztns
kullanıcısına yanıt
dostum sana çok teşekkür ederim 18 değerini onluk düzende yazdım kart sli oldu 18 değerini onaltılık olarak yaptım görüntü gitmişti ama senin için tekrar deneyeceğim
vay kardeşim sen de ne cevherler varmış.olayı çözdünya bravo sana tekrar teşekkürler.
murat07muratM
kullanıcısına yanıt
Rica ederim umarım mavi ekransız ve crashsız oynarsın. SLI ın hayırlı olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme