Şimdi Ara

Slr-like fotoğraf makinası tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merabalar. Böyle bir çok konunun açıldığını biliyorum fakat açılan konular benim fotoğraf makinasından beklentilerimle paralel olmadığından böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim. İstediğim özelliklere gelince,

-slr-like bir makina olmalı çünkü fotoğrafçılıkla ilgili hiçbir bilgiye sahip değilim. fakat öğrenmek istiyorum.

-öğrenmek istememden dolayı makina manuel kullanıma müsait olmalı.

-megapixel önemli değil

-optic zoom 10x civarı olmalı

-harici şarjlı piller yerine fotoğraf makinasının kendine ait bir li-ion pili olmalı (cep telefonları gibi)

-fiyatı 500 lira civarında olmalı

bunların yanı sıra bir tane de soru sorayım. istanbuldaki fotoğrafçılar çarşısı olarak bilinen hayyam pasajından alışveriş yapmak güvenilir midir ya da nerelerden yapılabilir? Fotoğraf makinasında ürünün ikinci el, sıfır ve garantili olması büyük önem teşkil eder mi?

bu isteklerim ışığında bir fotoğraf makinası tavsiyesi rica ediyorum. yardımcı olan herkese teşekkür eder, iyi günler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: erdeminanc

Öncelikle herkese merabalar. Böyle bir çok konunun açıldığını biliyorum fakat açılan konular benim fotoğraf makinasından beklentilerimle paralel olmadığından böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim. İstediğim özelliklere gelince,

-slr-like bir makina olmalı çünkü fotoğrafçılıkla ilgili hiçbir bilgiye sahip değilim. fakat öğrenmek istiyorum.

-öğrenmek istememden dolayı makina manuel kullanıma müsait olmalı.

-megapixel önemli değil

-optic zoom 10x civarı olmalı

-harici şarjlı piller yerine fotoğraf makinasının kendine ait bir li-ion pili olmalı (cep telefonları gibi)

-fiyatı 500 lira civarında olmalı

bunların yanı sıra bir tane de soru sorayım. istanbuldaki fotoğrafçılar çarşısı olarak bilinen hayyam pasajından alışveriş yapmak güvenilir midir ya da nerelerden yapılabilir? Fotoğraf makinasında ürünün ikinci el, sıfır ve garantili olması büyük önem teşkil eder mi?

bu isteklerim ışığında bir fotoğraf makinası tavsiyesi rica ediyorum. yardımcı olan herkese teşekkür eder, iyi günler dilerim.

-fiyatı 500 lira civarında olmalı dediğiniz için
    fuji s1500
    bütçenizi biraz zorlarsanız
    Panasonic Lumix DMC-FZ28

burayada bir bakın
    http://forum.donanimhaber.com/m_32389698/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 18 Haziran 2009; 12:34:58 >

• ilginiz için teşekkür ederim. fuji s1500'de makina harici pillerle çalışıyormuş o yüzden onu eledim. çünkü pillerle uğraşmak istemiyorum. Panasonic lumix dmc-fz28 ise güzel bir makinaya benziyor. Eğer uygun fiyata bulabilirsem düşüneceğim. tekrardan teşekkür ederim.

diğer sorularıma cevap verecek veya başka makinalar önerecek arkadaşlara ihtiyacım var
  • Sony H2 önerirdim, hatta dün forumdan bir abimize verdim..

Eğer bulabilirseniz, temiz bir H2 günümüzün yeni makinalarındanda daha tatminkar olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Sony H2 önerirdim, hatta dün forumdan bir abimize verdim..

Eğer bulabilirseniz, temiz bir H2 günümüzün yeni makinalarındanda daha tatminkar olabilir.

ilginize teşekkür ederim, değerlendireceğim.
  • Bence de FZ-28 sizin için uygundur. (dahili pilleri var)
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

Bence de FZ-28 sizin için uygundur. (dahili pilleri var)

biraz inceledim isteklerime uyuyor. ancak fiyatı pahalı. sahibinden.com'da bir satıcı 390 dolara satıyor fakat onun da yorumları iyi değil. Panasonic FZ28'i nerden almak uygundur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdeminanc -- 19 Haziran 2009; 14:10:10 >
  • FZ-28 performansına göre bence fiyatı en uygun makinelerdendir.
    700 liraya bulmak mümkün -ki bu tarz makineleri daha da düşük fiyata bulamazsınız- nitekim yurtdışı piyasaları da buna yakındır.
  • Peki 830a HX1 sizce iyi bir rakammı?
  • Hala arıyorsan buyur sana canon S5 IS + 2 gb hafıza kartı + vanguard çanta = 475 tl
    http://forum.donanimhaber.com/m_32534799/mpage_1/key_//tm.htm#32534799
  • olympus sp 590 uz incele derim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Hala arıyorsan buyur sana canon S5 IS + 2 gb hafıza kartı + vanguard çanta = 475 tl
    http://forum.donanimhaber.com/m_32534799/mpage_1/key_//tm.htm#32534799

ciddi manada uygun.bence kaçırma...
  • quote:

ilginiz için teşekkür ederim. fuji s1500'de makina harici pillerle çalışıyormuş o yüzden onu eledim. çünkü pillerle uğraşmak istemiyorum. Panasonic lumix dmc-fz28 ise güzel bir makinaya benziyor. Eğer uygun fiyata bulabilirsem düşüneceğim. tekrardan teşekkür ederim.

diğer sorularıma cevap verecek veya başka makinalar önerecek arkadaşlara ihtiyacım var

anlamadim ben..
    pilli olmasi avantaj zaten! neden boyle yazdiniz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

quote:

ilginiz için teşekkür ederim. fuji s1500'de makina harici pillerle çalışıyormuş o yüzden onu eledim. çünkü pillerle uğraşmak istemiyorum. Panasonic lumix dmc-fz28 ise güzel bir makinaya benziyor. Eğer uygun fiyata bulabilirsem düşüneceğim. tekrardan teşekkür ederim.

anlamadim ben..

gimmeluck
    bataryalılar daha iyi çektiği için herhalde

• quote:

Orjinalden alıntı: netün

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

quote:

anlamadim ben..

gimmeluck
    bataryalılar daha iyi çektiği için herhalde

bana göre bataryalı olması avantaj. kalem pilli olması dezavantaj.
    zira kendi bataryası kalem pillere göre daha çok dayanıyor. ayrıca kalem pil için ekstra para veriyorsun. onların da şarjı iyi tutanları baya külfetli. kullanmadıgın halde bile 1 hafta geçmeden kendini sıfırlayan piller var.

bazı kullanıcılara göre ise tam tersi durum. pille çalışsa ve pilim bitse markettem alır 2-4 pil kullanırım diyor. öbürünü şarj etmek için beklemem diyor. ama makinanızı tanıyorsanız ne kadar dayanır onu bilirsiniz zaten. ona göre davranırsınız. ben yanımda bi sürü pil taşımaktan hoşlanmıyorum. zaten kendi bataryası rahat 500 foto flaşlı çekiyor. 4 yıldır kullanıyorum hala ömrünü tamamlamadı. sıfır bi batarya alsam 50 lira civarı. kaliteli 4 pil ve şarj aleti de zati o civarda.
    bana göre batarya

• ee 1 sene sonra o lityum pilin doğal olarak ömrü yarıya düşünce ne yapacaksın? ya 2 sene sonra? bir orjinal pili 60-70 e alırsın artık tabi üretimden kalkıncada karaborsası olur ara dur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dOmi

ee 1 sene sonra o lityum pilin doğal olarak ömrü yarıya düşünce ne yapacaksın? ya 2 sene sonra? bir orjinal pili 60-70 e alırsın artık tabi üretimden kalkıncada karaborsası olur ara dur.

dandik bi markanın makinasını alırsanız, 1 sene sonra değil 6 ay sonra ömrü yarıya düşer tabi.
    zati orjinal pil için 60-70i gözden çıkartman lazım. karaborsa olması için 10 yıl geçirmen lazım. gerçi marka almazsanız zati karaborsaya 2 yıl sonra düşer.
    sağlam bi marka ürettiği ürünün arkasında durur. benim makinanın pili hala üretildiğine göre bu konuda sorunum yok.
    makina piyasaya 2003te çıktı.

• o kadar pahal idegiller ki piller artik,
    5 saatte sarj eden GP ve yaninda GP2700 hediyeli 50 yytl filan degil mi zaten.
    2 bataryali modelse 4GP pille yedek de olmus olur. yedek sart, orjinal batarya yedegi icin yine bu kadar para vereceksiniz sonucta. yani kutunun icinden cikmasi bisiyi degistirmemis olacak.
    bu konuda denk diyebiliri,

2 kalem pil ne kadar daha buyuk ki panasonic pilinden!)
    sarj aletleri de yaklasik ayni buyuklukte,,
    bu konudada denk diyebiliriz..

gewriye kaldi, pratik kullanimda yedek sarjininizin bitince bakkaldan bulabileceginiz sarjsiz pillerle durumu idare etmek!
    Petersburg'un en guzel manzaralarinin biri karsisinda sarjim bitti oturup agladim gecenlerde

Pratik kullanimda uzulursunuz. ha Panasonicigin modelini istiyorum ama derseniz yedek panasonic batarya da alirsiniz olur biter, buyuk dezavantaj degil ama avantaj olacak hicbir yeri yok bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 26 Haziran 2009; 23:30:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.