Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O zaman gidip FF bir makina alman lazım 18-55 bir obektif makina alırsan nikon larda 27 Canon larda da 28 mm olur FF sensörlü makinalar dışında

Yani D70 D80 D50 Eos 400d 350d 30D 20D 10D 300D hepsinde de fokal çarpan denen bir bela var Nikonlarda bu çarpan 1.5 Canonlara ise 1.6

Onun için 12 MM falan alman lazım iyi bir geniş açı istiyorsan
  • doğru, bir de çarpan mevzusu var.
    ben en iyisi f80'ime sarılıp uyuyayım:)
  • Bugün S6500FD siparişini verdim. Hepsiburada'dan. 2Gb kart + çanta + sigorta 950 YTL. Yurtdışından getirtemedik malesef.
  • hadi hayırlısı
    darısı bize
    ilginç pozlarını bekliyoruz
  • Darısı tüm isteyenlerin başına. Çok acemiyim. Ama çok meraklıyım. İlk zamanlar iyi fotolar beklemeyin. Ama sonraları güzel fotolar çekeceğimden emin olabilirsiniz.
  • Fuji S6000fd (s6500fd) ile ilgili olumsuz düşüncelerim;

1- ışık kaynağı kadraja girmeye görsün, fotoğrafta mutlaka ışık/güneş lekesi bırakıyor..

2- ilginç bir şekilde hızlı netleme sorunu var.. ne makro ne tele, 3-4metre uzağımdaki sabit bir objeyi çekerken bile bazen netlemeyebiliyor ve tekrar tekrar netlemesi için uğraşıyorum..

şimdilik bu kadar
  • +1
    özellikle 2 nolu sorun..

quote:

Orjinalden alıntı: antique

Fuji S6000fd (s6500fd) ile ilgili olumsuz düşüncelerim;

1- ışık kaynağı kadraja girmeye görsün, fotoğrafta mutlaka ışık/güneş lekesi bırakıyor..

2- ilginç bir şekilde hızlı netleme sorunu var.. ne makro ne tele, 3-4metre uzağımdaki sabit bir objeyi çekerken bile bazen netlemeyebiliyor ve tekrar tekrar netlemesi için uğraşıyorum..

şimdilik bu kadar

• 1- sorunla fuji f30 da tam karşılaşmadım . daha doğrusu nasıl birşey olduğunu bilmiyorum.
    2-bu sorun bendede oluyor ama nedeni belli aynı homojen ortamda makine odaklanamıyor.
    mesela renkli desenli kanepede aynı renk homojen bir onje varsa netleyemiyor ilk başta.
    fakat yan tarafındaki objelere netleyip çekerseniz odaklanıyor.
    mesela gökyüzünü öçekecekseniz masmavi bulutsuz gökyüzünü odaklayamıyor ama bulut falan varsa odaklanır.
    evde tek tip renkli duvarı deneyerek test edebilrsiniz.
    ama duvardaki takvim veya benzeri eşyaya odaklanır.

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

+1
    özellikle 2 nolu sorun..

quote:

şimdilik bu kadar

• Evet, çözümü 2. maddede açıklandığı gibi bulabildim. Özellikle parlak zeminlerde rengarenk desenli yakın plan çekimlerde bunu defalarca yaşadım.. beyaz veya daha koyu objelere odaklayınca çekmek istediğiniz alana dönünce sorun olmuyor. Tek renk duvar örneği çok doğru.
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

1- sorunla fuji f30 da tam karşılaşmadım . daha doğrusu nasıl birşey olduğunu bilmiyorum.
    2-bu sorun bendede oluyor ama nedeni belli aynı homojen ortamda makine odaklanamıyor.
    mesela renkli desenli kanepede aynı renk homojen bir onje varsa netleyemiyor ilk başta.
    fakat yan tarafındaki objelere netleyip çekerseniz odaklanıyor.
    mesela gökyüzünü öçekecekseniz masmavi bulutsuz gökyüzünü odaklayamıyor ama bulut falan varsa odaklanır.
    evde tek tip renkli duvarı deneyerek test edebilrsiniz.
    ama duvardaki takvim veya benzeri eşyaya odaklanır.

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

+1
    özellikle 2 nolu sorun..

quote:

şimdilik bu kadar

• ışık lekesi veya güneş lekesi için 1-2 örnek foto koyayım görün..

aslında birinci fotodaki güneş lekesi enteresan olduğu için buraya koydum yoksa direkt güneşi kadraja almak zor tabi

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

buradaki fotoğrafta ise ışık kaynağı kadrajda olmadığı halde birçok çekim yaptım, hepsinde de ışık lekesi oluştu..

netleme sorununa gelecek olursak;
    2-3metre ileride çimenlerin üzerinde bir köpek mesela.. bazen makina nedensiz yere netlememekte ısrar ediyor..
    konu sabit, uzaklık ideal, ışık yeterli, kısacası ortam müsait oluyor ama netlemiyor işte..
    zoom ileri/geri yaparak farklılaştırmaya çalışıyorum da ancak düzeliyor..
    bazen kendi kendime gülüyorum çekmek istediğim şeyi makina beğenmedi çekmiyor diyorum

• Bu tip sorunlar yaşamış olmanız ilginç zira özellikle bu makinenin çok hızlı bir odaklama sistemi olması bu makineyi diğerlerindenf farklı kılan bir özellik. Acaba siz bu bahsettiğiniz fotoğrafları çekerken "high speed focus mod"unda kullanıyor olabilir misiniz? Eğer böyle kullanıyorsanız bu durumda makine geniş açıda 2m ve telede 4m öncesinde odaklama yapmıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: supersonicbluepearl

Bu tip sorunlar yaşamış olmanız ilginç zira özellikle bu makinenin çok hızlı bir odaklama sistemi olması bu makineyi diğerlerindenf farklı kılan bir özellik. Acaba siz bu bahsettiğiniz fotoğrafları çekerken "high speed focus mod"unda kullanıyor olabilir misiniz? Eğer böyle kullanıyorsanız bu durumda makine geniş açıda 2m ve telede 4m öncesinde odaklama yapmıyor...

"high speed focus mod" açık kullanıyorum ama bilemiyorum.. bir süre de kapalı kullanayım bakalım sonuç değişecek mi
  • Muhtemelen değişecektir :)
  • @Antique ve Arkadaşlar,
    Odaklamada sorun şurada, Fotografı çekilecek Obje(nesne) ile zemin arasında kontrast yaratacak bir fark bulunmuyor veya bariz olarak üzerilerine düşen ışığı yansıtabilecek bir fark yoksa, daha teknik anlamda zemin ve nesnenin renkleri, üzerilerine çarpan ışığı soğuruyorsa ( koyu renkler ışığı yansıtmaz, yutar) makine odaklanamama sorunu yaşıyor ve bu kanımca bu durum normal. Benim bulduğum çözüm makineyi sağa sola kaydırarak, olabildiğince aynı mesafede daha açık renkli bir nesne veya zemine kaydırmak ve oraya odaklanmak sonra esas fotografı çekilecek nesnenin fotografını çekmek.
    Yeşil zemin üzerinde kahverengi köpek çekmeye çalıştım, bugün. Mümkün değil makine odaklanamıyor. Köpeğin sağında açık renkli gri, çakıllı bir yürüyüş yoluna odakladım ve köpeğin fotografını çektim. Mükemmel ! ve hemen arkasından köpeğe tekrar odaklamaya çalıştım, odaklanma bozuldu ve odaklanamadı ve bu yolu 3-4 defa denedim, sonuç Mükemmel....
    Bu arada dikkatimi çeken bir diğer durum odaklanamama ile birlikte flaşın açılması (ama patlatmıyor) ve makinedeki yeşil ışığın devreye girmesi. Yani karanlık ortamda imiş gibi davranması.... Ama ortamda yeterli ışığın olması yeşil ışığın geri dönüşünü algılatamadığı gibi, yeşil ve kahve rengi bu ışığın yansımasını da engelleyerek resmen yutuyor. Teorik olarak düşüncem, karanlıkta bu köpeğin resmini otomatikte çekmeye kalksaydım fıstık gibi odaklanmış bir fotograf elde edebilecektim.
    quote:

quote:

Bu tip sorunlar yaşamış olmanız ilginç zira özellikle bu makinenin çok hızlı bir odaklama sistemi olması bu makineyi diğerlerindenf farklı kılan bir özellik. Acaba siz bu bahsettiğiniz fotoğrafları çekerken "high speed focus mod"unda kullanıyor olabilir misiniz? Eğer böyle kullanıyorsanız bu durumda makine geniş açıda 2m ve telede 4m öncesinde odaklama yapmıyor...

"high speed focus mod" açık kullanıyorum ama bilemiyorum.. bir süre de kapalı kullanayım bakalım sonuç değişecek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Mart 2007; 20:06:23 >

• Arkadaşlar "High Speed Focus" modu nedir ? High Speed Shooting (Hızlı çekim modu)olmasın
  • bipekkan, odaklama yaparken makine renk seçmemesi lazım böyle birşey olmamalı, varsa da makinenin bir manası ok demektir... Elimdeki ufak sony bile çok düşük ışıkta veya normal ışıkta koyu-açık renk demden her noktaya odağını yapıyor... Söylediğim gibi High Speed Focus açık kullanıyor olabilir misiniz?
  • Ama, odaklamanın çalışma prensibi bu, YANSIYAN IŞIĞA VEYA FARKLI KONTRASTLARA ODAKLANMA, yani konuya odaklanırken renk seçme olayı değil o rengin ışığı yutması veya yansıtması.
    Bir on dk, önce mesajınızı görünce bir an tereddüt geçirdim, ve düşündüğümün %100 doğru olduğunu, kullanma kitabında da benzer ifadelerin bulunduğunu gördüm. Aynen yazan şey şu:
    "Subjects not suitable for autofocus."(Otomatik netleme için uygun olmayan nesneler)(Sayfa 40)
    FinePix S6000fd/S6500fd, yüksek doğrulukta bir otomatik netleme sistemi kullanmaktadır. Bununla birlikte, makine, aşağıdaki durumlarda otomatik netleme yaparken zorlanabilir.
    - Aşırı parlak nesneler ayna ve araç gövdesi gibi, Hızla haraket eden nesneler...
    - Cam arkasında bulunan nesnelerin fotografları çekilirken.....
    - Saç veya kürk gibi fazla yansıma yapmayan nesneler.....
    - Duman veya ateş gibi belirli biçimi olmayan nesneler......
    Karanlık nesneler.....
    - Zemin veya arka plan ile, nesne arasında küçük veya kontrastın
    bulunmaması (nesne' nin giyimi ile aynı renkte arka plan gibi)
    - Nesne haricinde, AF çerçevesi içinde yüksek kontrastlı başka cisim (eşya) bulunması ve bunların ana nesneden daha uzak veya daha yakın konumda olması durumunda......(Kuvvetli kontrast yaratan eşya(cisim) önünde fotografı çekilen birisi gibi)
    Bu tür nesneler için AF/AE kilidini kullanınız"

Kısacası konu, fotografı çekilecek nesnenin ışığı yansıtması veya yansıtmaması veya aşırı yansıtması veya ışığı kıran bir cismin (cam) arkasında bulunması veya fotografı çekilecek nesnenin önünde veya arkasında ondan daha yüksek kontrast yaratan bir ışık kaynağı ya da yansımanın bulunması, hatalı odaklanmaya neden oluyormuş ve kitaba göre bunun için AF/AE kiliti kullanılmalıymış.....
    Benim tercümem böyle..... Yani konu, marka'ya göre de değişmiyor....Fizik kuralları böyle.....
    quote:

bipekkan, odaklama yaparken makine renk seçmemesi lazım böyle birşey olmamalı, varsa da makinenin bir manası ok demektir... Elimdeki ufak sony bile çok düşük ışıkta veya normal ışıkta koyu-açık renk demden her noktaya odağını yapıyor... Söylediğim gibi High Speed Focus açık kullanıyor olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 10 Mart 2007; 23:29:59 >

• quote:

Böyle lekeye can kurban. Keşke hepimizin makinası böyle güzel ve estetik lekeler yapabilse

Bu arada aynı durumlar Canon S2' de de var. Zaman aydınlıkta sebep yokken ısrarcı oluyor, odaklamıyor bir türlü. Kadrajı hafif değiştiriyorum, bi kaç denemeden sonra odaklıyor. Zaten AF assist lamb den de hiç memnun değilim

Bipekkan' ın dedikleri doğru olabilir. Zira mesela düz duvara odaklama yapmaya çalıştığımda çok sıkıntı veriyor. Anlamıyorum nedendir ama öyle oluyor. Özellikle duvara dikine odaklanmaya çalışırsam daha fazla oluyor bu sıkıntı. Deneme-yanılma yaparak öğrendim.

Edit : Harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 11 Mart 2007; 13:17:12 >

• fujilerde asist lamb ı çok iyi buldum.
    yeşil ışık veriyor. ve çok uzağa etki ediyor. menzili 7-10 metre arası diyebilirim.
    şahsen memnunum..

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Zaten AF assist lamb den de hiç memnun değilim

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Böyle lekeye can kurban. Keşke hepimizin makinası böyle güzel ve estetik lekeler yapabilse

Bu arada aynı durumlar Canon S2' de de var. Zaman aydınlıkta sebep yokken ısrarcı oluyor, odaklamıyor bir türlü. Kadrajı hafif değiştiriyorum, bi kaç denemeden sonra odaklıyor. Zaten AF assist lamb den de hiç memnun değilim

Bipekkan' ın dedikleri doğru olabilir. Zira mesela düz duvara odaklama yapmaya çalıştığımda çok sıkıntı veriyor. Anlamıyorum nedendir ama öyle oluyor. Özellikle duvara dikine odaklanmaya çalışırsam daha fazla oluyor bu sıkıntı. Deneme-yanılma yaparak öğrendim.

Edit : Harf hatası.

iyi ama o leke sadece bir kere başıma geldi, zaten enteresan bulduğum için onu örnek verdim
    genellikle abuk subuk lekeler oluşuyor..

hatta ışık kaynağı objektife direkt bakmasa bile GECE zoomlu çekim yapıyorsam MUTLAKA leke oluyor..
    her güzelin bir kusuru olurmuş, sanırım s6000fd nin en önemli kusuru bu

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.