Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Amerikadan bi yakınım geliyor. Gelirken Fuji istedim ama hangisi ona karar veremedim

S6000(6500) mi yada S9100(9600) mü.

S6000 yaklaışık 300-350$ arasında.

S9100 ise yaklaşık 350-400$ arasında.

Almışken S9100 mü alayım fikri olan varmı.

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fujifilm/fuji_finepixs9100.asp

Yada S6000 yeterlimi aradaki farka gerek yokmu.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Saygılarla...

• @ Ebu Computer,
    Benim edindiğim kanaat şöyle:
    S6000fd/s6500fd de sensör, mpx ve zoom uyumu S9100/s9600' e göre daha başarılı, ve s6000fd' de face dedection özelliği var, ama bugün karar verseydim s9600' e kayardım, sebebine gelince, daha profesyonele yakınbir makine, çok sıkıştığında sdüdyo çekimleri bile yapabilirsin Hotflash, telli denklanşör kontr. vb. gibi hususlar.....ile xD dışında da kart kullanabilme....vb...vb....Yumuşak resim prb. mi Photoshop ve vb. Yazılımlarla halletmek mümkün....
    quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

Arkadaşlar Amerikadan bi yakınım geliyor. Gelirken Fuji istedim ama hangisi ona karar veremedim

S6000(6500) mi yada S9100(9600) mü.

S6000 yaklaışık 300-350$ arasında.

S9100 ise yaklaşık 350-400$ arasında.

Almışken S9100 mü alayım fikri olan varmı.

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fujifilm/fuji_finepixs9100.asp

Yada S6000 yeterlimi aradaki farka gerek yokmu.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms6000fd/

Vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

Saygılarla...

• Ey...... FUJİ'CİLER.......
    Hadi ben 6 gündür Edirne ve İstanbul' daydım......Sizler neredesiniz? Sesiniz soluğunuz kesilmiş......
    Hanıma bugün Canon A-620 aldım........
  • @bipekkan
    hayırlı olsun. bayan için biraz büyük ama..
    ben bile a610 ve a620 gördüğümde iyiki almadım dedim..
    fakat performansı gayet iyi.
  • Topiği açtığımda bir başka arkadaşın tavsiyesini de dinledim. Bir anlamda egoistlik edip kendimi de düşündüm Kafayı da taktık sensör olayına 1/1.8 olması baştan beni kazandı....
    quote:

Orjinalden alıntı: radiko

@bipekkan
    hayırlı olsun. bayan için biraz büyük ama..
    ben bile a610 ve a620 gördüğümde iyiki almadım dedim..
    fakat performansı gayet iyi.

• s6500 deki face dedection neye yarar biri bana açıklayabilir mi?
  • Face dedection=Yüz algılama,
    İnsan yüzünü tanıma özelliği ve buna göre makine o yüze veya yüzlere otomatik odaklama yapıyor. Ancak portre' nin makineye bakması ve 2 gözün açık olması (Şart) yoksa tanıma yapamıyor Bu arada gözde gözlükte olmaması gerekiyor..... Bana göre çokta önemli bir özellik değil onun yerine bir flaş bağlantısı olsaydı veya LCD ekran kenarında ışık şiddetini gösteren bir pozometre olsaydı çok daha iyi olurdu....
    quote:

Orjinalden alıntı: armored

s6500 deki face dedection neye yarar biri bana açıklayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Mart 2007; 11:48:26 >
  • yani 9500 daha mantıklı geliyor bana hem 9mp olması hem xd nin yanında cf desteklemesi,sadece fd si iso3200 ü ve 0,5inch lik ekranı eksik s6500 den değil mi... yani neden 9500 değilde 6500 birini açıklayabilir mi?
  • s9500 değil , artık s9600 alınmalı. sorunlu zoom tekerleği de düzeltilmiş. s6500fd, tekrar yazıyorum daha uyumlu sensör-pixel ve objektif uyumu vardır ve daha keskin görüntü elde edersiniz. Color aberation olayı daha düşüktür, ancak s9600 özellikleri ile stüdyo çekimi bile çok sıkıştığınızda yapabileceğiniz ek özellikleri vardır. 9 mpx bence çok ta önemli olay değil, çoğu amaç için 3 mpx'in yeterli olduğunu düşünürseniz. 1/1.6 sensörde keşke 6 mpx kullansalardı sonuç çok daha mükemmel olacaktı bundan kesinlikle eminim....2 makinedeki ISO aralığına bakmanız, neden 6 mpx'in daha başarılı olacağını düşündüğümü size daha kolay anlatır.Çoğu kaliteli dSLR'nin pixeline bakarsanız ne anlatmak istediğimi daha da kolay anlarsınız....
    quote:

Orjinalden alıntı: armored

yani 9500 daha mantıklı geliyor bana hem 9mp olması hem xd nin yanında cf desteklemesi,sadece fd si iso3200 ü ve 0,5inch lik ekranı eksik s6500 den değil mi... yani neden 9500 değilde 6500 birini açıklayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 18 Mart 2007; 22:22:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

s9500 değil , artık s9600 alınmalı. sorunlu zoom tekerleği de düzeltilmiş. s6500fd, tekrar yazıyorum daha uyumlu sensör-pixel ve objektif uyumu vardır ve daha keskin görüntü elde edersiniz. Color aberation olayı daha düşüktür, ancak s9600 özellikleri ile stüdyo çekimi bile çok sıkıştığınızda yapabileceğiniz ek özellikleri vardır. 9 mpx bence çok ta önemli olay değil, çoğu amaç için 3 mpx'in yeterli olduğunu düşünürseniz. 1/1.6 sensörde keşke 6 mpx kullansalardı sonuç çok daha mükemmel olacaktı bundan kesinlikle eminim....2 makinedeki ISO aralığına bakmanız, neden 6 mpx'in daha başarılı olacağını düşündüğümü size daha kolay anlatır.Çoğu kaliteli dSLR'nin pixeline bakarsanız ne anlatmak istediğimi daha da kolay anlarsınız....

Bende katılıyorum. 6 mp noise yarışına teorik olarak zaten önde başlıyor. Üstelik çok çok crop yapan birisi değilseniz, 6-9 arası fark olmayacaktır bana göre. Daha önce kullandığım makinalarda MP ve sensör boyutu değişikliklerini ciddi manada hissettim (o zamanlar konu ile çok haşır neşir değildim ancak fark görsel olarak ortadaydı)

• antique bende güneş lekes sorununu araştırıyorum ama bi cevap bulamadım kimseden,nasıl yani akşam güneşide olsa o güneşin fotoğrafını çekemeyecekmiyim?içinde güneş olmayan bir fotoğrafım olmayak mı benim
  • Arkadaşlar ben de S6500fd alıp aranıza katılmak istiyorum.
    Bi arkadaşım kısa bi süreliğine macaristana gidecek. Ona aldırmayı düşünüyorum.
    Ordaki fiyatlara baktım 600ytl ye geliyo çevirirsek.
    Yalnız yanında xd kart çanta falan vermiyolar sanırım.
    Sizce yurtdışından almaya değer mi?
    Teknik servis olayı falan nasıl olur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark-knight

Arkadaşlar ben de S6500fd alıp aranıza katılmak istiyorum.
    Bi arkadaşım kısa bi süreliğine macaristana gidecek. Ona aldırmayı düşünüyorum.
    Ordaki fiyatlara baktım 600ytl ye geliyo çevirirsek.
    Yalnız yanında xd kart çanta falan vermiyolar sanırım.
    Sizce yurtdışından almaya değer mi?
    Teknik servis olayı falan nasıl olur ?

yurtdısından 600 e alıcagına zatı o fıyata sadece body alıyorsun

ben sana s6500fd+ 58mm UV + 1 gb H ytpe xd kard + 5 yıl uluslararası garantı paketını 700 ytl ye vereyım,
    daha ucuza gelmıs olur, sırf 5 yıllık garantı paketınıne 50$+kdv odedım
  • Arkadaşım ii güzel de her şeyi
    Bu 2. el mi yoksa sen yurtdışından getirtip açmadın mı hiç?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark-knight

Arkadaşım ii güzel de her şeyi
    Bu 2. el mi yoksa sen yurtdışından getirtip açmadın mı hiç?

pm
  • merhaba

bugün bir hata yapıp makinedeki tüm fotoları sildim. aktarmadığım epey bir fotom kayboldu. bu tip durumlarda veri kurtarabileceğim bir program bilen varmı? iki tane buldum fakat direct fotoğraf makinasını disk olarak dörmüyorlar.

var mıdır bir yolu. xd kart okuyucu mu gerekir.
  • bugun tavsiyem le arkadaşa 6500 fd aldık.
    inceledim gayet güzel el ile zoom çok güzel
    bazı eksiklikleri var sanki. yada compact kullandığım için olabilir.
    bunlar :

1-çekilen fotoyu seyretmek için illede yukardaki açma düğmesini seyretme bölümüne getirmek mi gerekiyor.
    2-ekranda (zoom lu bırak / tam ekran bırak / 1,5 sn / 3 sn )gibi ayarları var ama bu seferde bunlarda büyütme yapılamıyor veya küçültmede iken büyüttüğümüzde yavaş büyüyor. birde bu şekilde foto silinemiyor.

3- silme tuşu yok menu ye girmek gerekiyor bunun başka yolu var menusunu tam karıştırmadım ama bulamadım.
    4- bir de iso sürekli elle mi ayarlanıyor. auto modda iso ayrlanmıyor otomatik ama diğer PSAM modlarında
    da otomatik veya otomatik (400 ) otomatik (1600 ) seçenekleri yok .
    keşke olsaydı ben bunları çok kulanıyordum.

• xd kart okuyucu ve " easy recovery professional "

quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

merhaba

bugün bir hata yapıp makinedeki tüm fotoları sildim. aktarmadığım epey bir fotom kayboldu. bu tip durumlarda veri kurtarabileceğim bir program bilen varmı? iki tane buldum fakat direct fotoğraf makinasını disk olarak dörmüyorlar.

• Bir sürü iş desene. teşekkrüler..

xd kart okuyucu bulmak lazım şimdi...

quote:

xd kart okuyucu ve " easy recovery professional "

quote:

merhaba

• 12 YTL "rain" marka alın, hiç problem çıkartmıyor. Her cins kartıda okuyor....
    quote:

Bir sürü iş desene. teşekkrüler..

xd kart okuyucu bulmak lazım şimdi...

quote:

xd kart okuyucu ve " easy recovery professional "

quote:

merhaba

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.