Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknosada satılıyormu fuji yarin gidip bakiyim hemen sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

Arkadaşlar. Teknosa'dan, FUJİFİLM TÜRKİYE/Sinfo A.Ş tarafından resmi olarak ithal edilmiş, s6500fd aldım.
    Makinanın altımda, seri no sunun olduğu yerde --MADE IN CHINA / FABRIOUE EN CHINE yazıyor...

Herkesin 6500fd si CHINE malı mı acaba, merak ettim.

Ayrıca , elle çevrilen, objektifin üstündeki, netleştirme halkasını foto çekmeden döndürüyorum,hiç bir fark olmuyor. Bu netleştirme halkasının ne işe yaradığını ve nasıl kullanacağımı kullanan bir arkadaş açıklıyabilirmi acaba?

Öncelikle makineniz hayırlı olsun "@erdenbay".
    Ürünü bende internet üzerinden aldım. Sinfo A.Ş tarafından getirtilmiş. Bendeki üründe Çin malı. Ancak bu durumda hayıflanacak birşey yok. Çünkü artık bir çok firma Çin de üretimini yaptırıyor. Ürün üretim standartları büyük firmalarda öyle çoçuk oyuncağı gibi değişmez. Çin malı olmasında endişelenmenize gerekecek hiçbir şey yok. İçiniz rahat olsun.

Ayrıca asıl sorunuza dönecek olursam:
    Netleştirme halkasını kullanabilmek için Makinenin sol yüzünde bulunan AF ayar düğmesini M (Manuel) konumuna getirmen gerekli. O moddayken netlestirme halkasını kullanabilirsin. Tabi bir özellik daha var orda, istersen M modundayken direk AF ayar halkası üzerinde bulunan düğmeye basarak Netlemeyi tekrar otomatik olarak yaptırabilir. Sonrada netestirme halkasını kullanarak istedigin netleme şekline getirerek fotoğrafını çekebilirsin.

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
    Saygılar..

• @fuattanrikulu .. çok teşekkür ederim, içim rahatladı. Türkiyede distribitörün getirdikleri ,demek genelde Chine deki fabrikasından gelenler..... Ayrıca netleştirme halkasının da özelliğini sayende tam anlamış oldum,sağolasın.... İşlerimin yoğunluğundan ,inanın Türkçe klavuzunu okumaya bile zaman bulamıyorum...

@emrcan... Teknosa da uzun zamandır Fuji 6500fd ve 9600 satılıyor. (s6500fd 1008 lira 12 taksitti Mayıs ayında) (1gb Kart ve Çantası ile)

Spotta ve yurt dışından gelenlerde, sırf makina 625lira. Fakat Türkiye garantisi yok,TR kitap yok ve peşin,çoğunda Türkçe menüde yok biliyorum. TR garantili ve taksitli,isterseniz üzerine bi 300 lira farkı daha vermeniz gerekli... (12 taksitle tabii ki)

Hepsiburada.com da , TR garantili + 2GB kart+ çanta = 879 Lira--12 Taksitle. Türkiye garantili isterseniz, şu an en uygun burası görünüyor.. Fakat İnternet üzerinden alış veriş yapmadan,stoklarında olduğunu öğrenmek için telefon açıp sorun ve sonra internetten alın derim... Ben bu prosedürlerle uğraşmamak için ve hemen beklemeden görüp almak için 120 lira daha fazla verip,Bursa Teknosadan 1008 lira 12 taksitle aldım..

Makinadan çok memnunum. Mp ve sensör uyumundan (6Mp-1.7 sensör) ,foto kalitesi keskin ve güzel. Video,hem gece hem gündüz,zoomlu çekimi ve kalitesi,inanın harika ve şaşırttı beni. Sony video kamera aramazsınız. 28mm geniş açı foto ve video çekimi mükemmel. Makrosu 1cm . Zoomu gayet başarılı ve yeterli. 3200 lere çıkan ISO başarımı çok başarılı. Body sağlam,ele oturuşu ve havası DSLR görünümünde ve güvenli. Bir tek IS(Titreşim önleme yok),fakat şimdiye kadar,çektiğim zoomlu foto ve videolarda,o kadar da çok yokluğunu hissetmedim... Ayrıca aldığım,2500 Mah şarjlı pillerin çekim ve dayanma süresi çok başarılı. Fakat bir 4 tanede yedek bulundurmanızı tavsiye ederim..
    Şahsen ilk izlenimlerim , uzun incelemelerim sonucu ,doğru bir karar verdiğimi şu ana kadar makina bana ispatladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 5 Haziran 2007; 22:28:39 >

• Bende eldem almak istiyorum ankaradan ama çok pahalı 900 ytl kart hediye yok çanta yok 2 gb kart 100 ytl den başlıyor
  • Arkadaşlar bende 6500 almayı düşünüyorum.
    Makro mesafesi ve performansı hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Örnek foto. koyarsanız sevinirim
  • ARKADAŞLAR S6500 LE CANON G7 ARASINDA KALDIM..AMA KARARSIZMIŞIM BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM..
  • arkadaslar kisa bir sure icin bu makinayi 575 ytl ye getiriyorum bilginiz olsun direk adresinize teslim elinize gecincede parasini transfer edersiniz banka havelsi ile,
  • Bugün teknosada inceledim süper bir makine içerisinde pilde vardı kurcaladım biraz 999 ytl yanında çanta ile hafıza kartı hediye teknosadan alıcam işallah bende 1,2 hafta içinde alıcam işallah
  • Arkadaşlar internette biraz araştırıyorum 6500 ile 9600 arasında kaldım sizce hangisi daha iyidir kağıt üzerinde 9600 iyi ama performans kullabilirlik kalite?
  • @emrcan,

teknosayı boşver, ben sirkecide yuvam fotodan almıştım 890ytl'ye oraya bi bak istersen.çok ilgililer gerçekten.hatta web üzerinden de satış yapıyorlar diye biliyorumwww.yuvamfoto.com
  • Ankaradayım hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Ankaradayım hocam

Arkadaşım sen hala almadın mı..

İnternet üzerinden düşünürsen en ucuz fiyat ;
    http://www.estore.com.tr/EStore/Products.aspx?catalog=FotoKamera&productid=EK06875(43000000)
    burda mevcut sanırım.
    Ancak bir uyarıda bulunayım cok geç yolluyorlar. 10 gun bekledim ürün için.
    Yinede aklında olsun.
    Bunun harıcinde hepsiburuda biraz daha iyidir diye düsünüyorum..
    Karar senin.Kolay gelsin.
    Saygılar.

• Hepsiburadan alıcaktım fakat internetten almak istemiyorum gidip alime almak istiyorum
  • s6500fd kullanan arkadaşlar........

Foto çekimde LCD ekranın sağında, (!) ünlem işaretli el şeklinde beyaz renkte bir ikon çıkıyor. (SALLANMA İKAZI)
    Bu işaret ,makinayı sabit biryere koysam bile (M -A -S -P) modlarında çıkıyor,diğer modlarda çıkmıyor.

Öğrenmek istediğim şu: Makinayı sabit bir yere koyup,hiç titretmesem bile-- LCD ekranın sağındaki,beyaz renkteki bu el şeklindeki (SALLANMA İKAZI) neden çıkıyor? Veya bunun başka bir kullanma amacı mı var da,ben bilmiyorum.

Ayrıca , makinada IS olmadığı için ,elimizin titremesini en aza düşürecek(tripot dışında) önerileriniz nelerdir?
    Ve kaç mm çaplı ve ne marka UV ve POLARİZE FİLTRE önerirsiniz?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdenbay -- 12 Haziran 2007; 17:15:17 >

• Arkadaşlar elimde 1-2 haftalık s6500 var, elimdeki 350D'ye alternatif olması için getirtmiştim, ancak yine de 350D'ye devam etmeye karar kıldım. Topu topu 20 kare felan çekilmiştir. Kutusu, tüm aksesuarları ve 2 gb xd kartı ile birlikte satıyorum. Ankaradayım. ilanlarda 750 YTL'e çıktım ancak ilgilenen PM'den ulaşsın bana, uygun fiyattan bırakıcağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdenbay

s6500fd kullanan arkadaşlar........

Foto çekimde LCD ekranın sağında, (!) ünlem işaretli el şeklinde beyaz renkte bir ikon çıkıyor. (SALLANMA İKAZI)
    Bu işaret ,makinayı sabit biryere koysam bile (M -A -S -P) modlarında çıkıyor,diğer modlarda çıkmıyor.

Öğrenmek istediğim şu: Makinayı sabit bir yere koyup,hiç titretmesem bile-- LCD ekranın sağındaki,beyaz renkteki bu el şeklindeki (SALLANMA İKAZI) neden çıkıyor? Veya bunun başka bir kullanma amacı mı var da,ben bilmiyorum.

Ayrıca , makinada IS olmadığı için ,elimizin titremesini en aza düşürecek(tripot dışında) önerileriniz nelerdir?
    Ve kaç mm çaplı ve ne marka UV ve POLARİZE FİLTRE önerirsiniz?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler ederim...

1/60 enstantane veya daha yavaş enstantane hızlarında çekim yaparken eldeki titreme mutlaka fotoğrafa yansır..
    o uyarı buna istinaden konmuştur..
    makina senin elde mi çektiğini tripod ile mi çektiğini bilmez, sadece hatırlatma amaçlı bir uyarıdır o gördüğün..

seri çekim (top-3) özelliğini kullanarak elde çekim yaparsan, 3kareden biri mutlaka çok net çıkacaktır..
    bilgisayara attıgın zaman bakarsın ve net olmayanları silersin..

polarize filtreler pahalı oluyor, hiç tavsiye etmem, ne de olsa PS ile düzenleme yapma imkanımız var artık..
    ama UV filtre kesinlikle tavsiye ederim.. en azından objektifin camını korumuş olursun, fiyatları da çok uygun (10-15ytl olsa gerek)

• @ antique..teşekkürler

seri çekim (top-3) derken..... deklanşörün sol arkasındaki,küçük buttondan ayarladığımız--DEVAMLI--Bölümdeki, (İLK 3 KARE) çekiminden bahsetmek istediniz galiba...
  • Bende verdim s6500fd siparişi.Bakalım sabırsızlanıyo insan.Netten bir problem cıkmaz umarım.HH den sipariş verdim .
  • HH ne ki? HepsiHorada... :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

HH ne ki? HepsiHorada... :))

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.