Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garantisi türkiye de yok. Amerika da var. O da çok çok uğraştıran iş. Ama şu var. Garantili makine aldığında her sorun garanti kapsamında değil. Yine cebinden para ödüyorsun tamire. Makine amerika dan gelme olduğu için üzerinde S6500fd değil, S6000fd yazmakta. Elimde 2 adet vardı. Dün Bolu'dan "egzodia" arkadaşımıza sattım bir tanesini. Son 1 adet kaldı.
    quote:

Orjinalden alıntı: _ANuBiS_

AKINLASINN garantisi var mı senin sattığın 6500 ün.yani sorunla karşılaşırsak muhattap olacağımız bi firma?almaya niyetim var onun için soruyorum
  • Bu anlatılan yontemle HDR yapmak cok kolay olacak.Simdi evde denedim basarılı.Acık havada cok işime yarayacak.Paylasım için teşekkür etmek istedim.
  • arkadaşlar hepsiburada da bi sürü model war ayrıca bi model gözüme çarptı s6500 ile aynı fiyatta

FUJIFILM FINEPIX S8000FD 8.0MP DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ+2GB HAFIZA KART+ÇANTA HEDİYELİ !!!

787 ytl ne diyosunuz
  • S8000fd ile 6500fd arasında gidip geliyorum sizce hangisi?
  • ileride DSLR kullanmak gibi bir niyetin varsa ve bana f8 degil f11 gerekli, 4sn yerine 30sn çekim yapabiliyim diyorsan s6500fd

quote:

S8000fd ile 6500fd arasında gidip geliyorum sizce hangisi?
  • Benim fotoğraf makinesi raw formatında çekilmiş fotoğrafları bilgisayara attığımda raf uzantılı bir dosya olarak gözüküyor ve photoshoplada açılmıyor.
    Bu niye böyle oluyor. Raw formatında resim çekemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 26 Aralık 2007; 17:52:11 >
  • ilk olarak microsoftun raw viewer diye bir programı var. tweak tool raw diye aratırsan bulursun MS istesinde.

ikinci olarak adobun raw update i var onu yuklemeni tavsiye ederim.

üçüncü olarak adobe lightroom kullanmak daha kolay

raf dosyasını finepix in kendi yazılı ile açıp jpeg kaydetebiliyorsun. RAF biraz kıl bir uzuntı. en güzeli lightroom. tavsiye ederim..

quote:

Orjinalden alıntı: deneme222

Benim fotoğraf makinesi raw formatında çekilmiş fotoğrafları bilgisayara attığımda raf uzantılı bir dosya olarak gözüküyor ve photoshoplada açılmıyor.
    Bu niye böyle oluyor. Raw formatında resim çekemiyorum...
  • Sağol dostum yorumun için.Şimdi 6500 ün + ları:
    zumu objektiften manuel(hoş bi duygu verio kullanırken)
    sensorü daha iyi
    diyafram açığı daha iyi
    shutter süreleri daha iyi
    ele daha iyi oturuo
    fiyat 200 ytl daha iyi

Şimdi gelelim 8000 in + larına:
    18x optik zum
    IS özelliği
    8mpixel olması
    daha yeni olduğu için daha değerli(!)

8000in de sensoru 1/2,35 inch aslında oldukça iyi ama çok kararsız kaldım iki makine arasında?

Sen hangi makineyi kullanıyosun bu arada?

quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

ileride DSLR kullanmak gibi bir niyetin varsa ve bana f8 degil f11 gerekli, 4sn yerine 30sn çekim yapabiliyim diyorsan s6500fd

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANuBiS_ -- 26 Aralık 2007; 18:25:30 >

• Araya girmiş gibi olmayayım ama s8000fd'yi herşeye rağmen s6500fd ile mukayese etmeye kalkmak baştan yanlış olur. S8000fd' nin Objektif, zoom'un motorlu olması çok küçük sensör, shutter'ın kısıtlılığı Max zoom' daki anormal derecede yüksek Renk sapmaları ve mor saçaklar (Choromatic (Color) Aberration& Purple Fringing) kesinlikle bu mukayeseye engeldir. Yeni olması kıymetli olmasını gerektirmez Sadece YENİDİR !
    quote:

Sağol dostum yorumun için.Şimdi 6500 ün + ları:
    zumu objektiften manuel(hoş bi duygu verio kullanırken)
    sensorü daha iyi
    diyafram açığı daha iyi
    shutter süreleri daha iyi
    ele daha iyi oturuo
    fiyat 200 ytl daha iyi

Şimdi gelelim 8000 in + larına:
    18x optik zum
    IS özelliği
    8mpixel olması
    daha yeni olduğu için daha değerli(!)

8000in de sensoru 1/2,35 inch aslında oldukça iyi ama çok kararsız kaldım iki makine arasında?

Sen hangi makineyi kullanıyosun bu arada?

quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

ileride DSLR kullanmak gibi bir niyetin varsa ve bana f8 degil f11 gerekli, 4sn yerine 30sn çekim yapabiliyim diyorsan s6500fd

quote:

• S8000fd nin titreşim önleyicisi çok müthiş. Bir mağazada görebilirsen bi incelemeni tavsiye ederim. Bu ccd kaydırma yöntemi harika. S8000fd nin ele oturuşu çok iyi. Ben ikisinden de sattığım için makinelere bakmıştım. Benim ellerim fazla titrek, ve bu makine ile yüksek zumda resim çekebilmek gerçekten çok iyi. Fiyatta uygun piyasa da. Ben sadece yüz tanıma sistemini beğenmedim. Pek başarılı değil gibi. F50fd nin yüz tanıma sistemi kat kat daha iyi.
    quote:

• s8000'in artısı sadece IS.
    Ama s6500'ün... yukarıdaki mesajlarda sayılmışlar zaten....
    Fotoğraftan zevk almamı sağlayacak olan özellikler 6500'de var ama 8000'de yok... Tabi bu kişisine göre de değişir.
    Sıfır s8000 vercez deseler s6500'ümü verip değişmem... (Cidden samimiyim)
  • Araya girmiş gibi olmadınız zaten ben size Pm yollamıştım uzun uzun anlatmıştım,sağlıklı bi şekilde gittiğine de emindim Pm in ama neyse zaten aynı şeyi sordum size de.pil şarj cihazı konusundaki tavsiyeniz gerçekten iyiydi bununda da öyle olacağını tahmin ediyorum.Zaten benim kafamı kurcalayan tek şey 18x optik zum yoksa objektif ring i hiçbişeye değişmem biraz da olsa DSLR tadı veriyor en azından peki o zaman geriye tek sorun kalıyo nerden alacağım,gittigidiyorda uygun fiyatlar var ama güvenilir mi bilmiyorum.Bide fotozeynep in şubesine bizzat giderek sorucam ,web adresinde stokta yok yazıyor ama bilmiorm.Aslında temiz bi ikinci el bulsam en iyisi ama yardımlar için teşekkürler.
    Bu arada purple fringing sorunu 6500 de de var mı acaba biliyomusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANuBiS_ -- 26 Aralık 2007; 23:24:22 >
  • AKINLASINN ve pirekare çok teşekkürler arkadaşlar yorumlar için,şu 6500 de IS olsa zaten çok kral makine ama,dediğim gibi 8000fd nin 18x ile IS si aklımı çeliyo ama şu an 6500e daha yakınım sanırım
  • @_ANuBiS_,
    Bu gün biraz daha iyiyim. Başta da yazdım. Bu 2 makineyi kıyaslamaya kalkmayın. Fuji, kişisel görüşümdür, Sensör piyasasına çok iddialı girdiği bir sensörde belkide hiç beklemediği bir darbe aldı ve bu da hiç umulmadık bir makinede oldu. HOT PIXEL konusu ve S6000fd/S6500fd nin çok kısa zamanda imalatının durdurulmasında kanımca neden bu. Dikkat edin Yeni çıkartılan tüm modellerde max çekim hızı S8000fd' de 4 sn. s5800 de 4 sn., F5700 de 4 sn. F50fd de 8 sn. gibi diğerlerine göre (S6500fd=30 sn, S9600 de 30 sn.) ki bu son modelde Hot pixel sorunu yok, ama yine benim kişisel görüşümdür, piyasada arka sıralarda kalmama telaşının getirdiği yeni modellerdir s8000fd ve s5800 . Ve en önemlisi hiç bir yeni modelde Super CCD IV HR veya Super CCD petek dokulu kendi buluşları olan sensörler kullanılmamış bunu yerine 1/2.5" CCD veya şimdi hatırlayamadığım bir markada da rastladığım 1/2.35" CCD gibi absürt bir ölçekte sensör kullanılmış ve shutter değerleri de mantıksız bir şekilde sınırlandırılmış. Bu sınırlandırmada kuşkusuz hot pixel probleminin göz önünde bulundurulduğu şüphe götürmez.
    Bu kadar tantanadan sonra Bence tek dikkate alacağınız konu IS ve AKINLASINN' da dediği gibi sensörden kaydırmalı ve objektiften lens kaydırmalı sisteme göre çok daha başarılı olan görüntü sabitleme sistemidir. Bunun dışında kesinlikle 18X' e kafayı takmayın sonuçta DÜRBÜN almıyorsunuz ve bu kadar zoom'un geticeği extra problemleri de dikkate alın. Benim tercihim Bu 2 makine ile sınırlı kalsaydı her halukârda s6500fd veya s6000fd olurdu. Amma illa dSLR/like denseydi , Kişisel tercihim, berbat ISO performansına rağmen FZ 50 olurdu.
    Bu 3 makinadan FZ 50+Mega OIS (60 sn. Çekim hızı ve Fuji 10.7 X' e nazaran 7 Misli Büyütme ! ! ), en az mor saçaklanmalar ve renk sapmaları olan objektife sahiptir (LEICA DC VARIO-ELMARIT+ Daha iyi Video çekim kalitesi. 16:9 Görüntü Formatı: 848 x 480 piksel, 30 fps / 10 fps, 4:3 Görüntü Formatı: 640 x 480 piksel, 30 fps. Bu hiç bir makinede yok sanırım). 2. sırada s6000fd/S6500fd gelir. 3. sırada aynı objektif grubunu kullanmalarına rağmen sensör/objektif uyumsuzluğundan olsa gerek S9000/s9500 ve S9100/S9600 -S1 grubu ve en son sırada da F8000fd gelir.
    Bu arada, Mesaj attığınızı söylemişsiniz. Malesef, mesaj kutum dolmuş şimdi temizledim bu nedenle gelmemiş görünüyor. Özel Mesajlara kısa veya uzun kesinlikle cevap veririm.
    quote:

AKINLASINN ve pirekare çok teşekkürler arkadaşlar yorumlar için,şu 6500 de IS olsa zaten çok kral makine ama,dediğim gibi 8000fd nin 18x ile IS si aklımı çeliyo ama şu an 6500e daha yakınım sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Aralık 2007; 11:40:33 >

• Valla bu kadar aciklama ve ilgiden sonra Türkiyede olsaydim kesin senden bi makine almistim
  • Çok teşekkürler bilgiler için bipekkan,dpreview daki iki makinenin de 16 sayfa incelemelerini tek tek okudum(6500vs8000) ve 6500'ün ordaki expertler tarafından da farkla daha iyi olduğunu gördüm,çekim hızı olsun sensor olsun 6500 daha iyi tabiiki,şimdi gerçekten şu IS özelliği tek kafama takılan konu ama zaten tripod da kullanıcam artık sağa sola dayayarak da sabitlemeye çalışırım.FZ50 konusuna gelince gerçekten bi çok bakımdan-buna lens de dahil- müthiş bi alet ama fiyatı da gerçekten çok yüksek(1000ytl üzeri) ikinci el bulabilirsem olur belki ama o da çok zor görünüyo nerden bulcam?bilmiyorum siz neyi tavsiye edersiniz ikinci el bi fz50 mi sıfır 6500mü?
    @kingss
    bipekkan bu makineleri satmıyo maalesef, yani ondan alamam ama bu kadar ilgi ve açıklama normal bu üye için çünkü şarjlı pil konusu var biliyosundur belki orda sayfalarca şarj aleti ve şarjlı pil konusunda yazıları var,gerçekten artık bu kullanıcılar sayesinde kazık yemiyoruz biraz geç olsa da maymun gözünü açtı.sen düşün artık 10 liralık şarj aleti için bile araştırma yapıyorum çünkü millet olarak görünüşe aldanıyoruz hemen.

• _ANuBiS_ ;
    Özelden yazdığım cevap ulaştı mı?
    Giden kutumda görünmüyor da...
    Yazdıklarım boşa gitmemiştir umarım...
  • pirekare,
    Hocam gelmedi bana sizden pm,burdan bahsedin isterseniz maalesef gelmedi mesaj kutum dolu falan da değildi ama hata verdi sanırım bilmiyorum.
  • Tüh ya... Senden kaynaklı diildir gelmemesi, bi sorun olduunu anladım zaten, mesaj yollandı demedi... Neyse...

Benim aldığım makinede hiç bi sorun çıkmadı... Fotozeynepte tükenmese iyiymiş, neredeyse yurtdışı ile aynı fiyata garantili makina almış olacaktın...

Ben aldıım makineden pişman diilim. Ölü pixel yok sanırım ama varsa bile farkında diilimdir belki. Ne biliim ben öyle objektifi kapatıp 30 sn pozlama yapıp falan lcd'de nokta oluşuyo mu diye bakmam yani. Olsa ne olur olmasa ne olur... (ama lcd'de sürekli duran bi nokta (ölü piksel) yok)
    Ama bir prblem olursa da garanti işi zor biraz yurtdışı makinede...

Yani sözün kısası:
    pininfarina kullanıcısından makine almam son derece sorunsuzdu... Makine 8-9 gün sonra DHL kargo ile elime ulaştı ve ben daha sonra arkadaşa havale yaptım...

Makine olarak ise s6500 son derece yerinde bir seçim.

(4 sn ens. özellikli makineleri diğer özellikleri nolursa olsun almayı tercih etmem ben)
    (İnsanın canı bazen geceleyin dışarı çıkıp tripodu kurup uzun enstanteneli gece çekimleri yapmak ister)

• Valla sen de benim kafadansın hocam,gece çekimi benim için de önemli.fotozeynep eskişehir'de olduğu için bizzat şubeye sorucam büyük umudum var inş ordan bulurum olmazsa ben de pininfarina dan alıcam,aslında FK nın ikinci elinden bi canon 350d kit +2 gb sandisk extreme+tripod u 850 ye buldum bugün pazarlık yapmaya kalmadan adam bugün birine satmış 750 ye :( neyse bi 6500'ü alalım da bi iki yıl sonra geçeriz slr ye olmasa

quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

Tüh ya... Senden kaynaklı diildir gelmemesi, bi sorun olduunu anladım zaten, mesaj yollandı demedi... Neyse...

Benim aldığım makinede hiç bi sorun çıkmadı... Fotozeynepte tükenmese iyiymiş, neredeyse yurtdışı ile aynı fiyata garantili makina almış olacaktın...

Ben aldıım makineden pişman diilim. Ölü pixel yok sanırım ama varsa bile farkında diilimdir belki. Ne biliim ben öyle objektifi kapatıp 30 sn pozlama yapıp falan lcd'de nokta oluşuyo mu diye bakmam yani. Olsa ne olur olmasa ne olur... (ama lcd'de sürekli duran bi nokta (ölü piksel) yok)
    Ama bir prblem olursa da garanti işi zor biraz yurtdışı makinede...

Yani sözün kısası:
    pininfarina kullanıcısından makine almam son derece sorunsuzdu... Makine 8-9 gün sonra DHL kargo ile elime ulaştı ve ben daha sonra arkadaşa havale yaptım...

Makine olarak ise s6500 son derece yerinde bir seçim.

(4 sn ens. özellikli makineleri diğer özellikleri nolursa olsun almayı tercih etmem ben)
    (İnsanın canı bazen geceleyin dışarı çıkıp tripodu kurup uzun enstanteneli gece çekimleri yapmak ister)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANuBiS_ -- 28 Aralık 2007; 2:55:13 >

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.