Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EEE ben size ne diyim şimdi, çok güzel ve canlı renklerle çekimler yapmışsınız. Renkleri daha da abartmak ne getirir. Ha ! sulu boya veya yağlı boya çalışması gibi bir sonuç isterseniz zaten PS dahil bir yığın prg. emre amade, Çok güzel çalışmalar ve devam edin ne de olsa filim masrafımız yok. aynı kareyi defalarca çekin mutlaka 2-3' ü harika olacaktır. Fuji yine farklı makine olduğunu gösteriyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: deneme222

Bu arada s6500fd ile çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşayım. "@@@....Fujı S6500 ile çekilen Tüm resimler...@@@ " adlı başlığada koymuştum bu resimleri ama yorum yapan kimse olmayınca burayada koyayım dedim. Sizlerden yapıcı eleştiriler bekliyorum, fotoğraf konusundada yeni olduğumu belirtmek isterim. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar makineye polarize filtre almayı düşünüyorum. Daha dolgun renkler , daha mavi bir gökyüzü ve pamuk gibi bulutlar için. Siz ne marka bir polarize fitre tavsiye edersiniz. Filtre kullananlar filtrenizden memnunmusunuz. Benim düşündüğüm filtreye ait linki vereyim
    http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=03.014.5042.0018 Siz ne dersiniz bu filtre işine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartanesi37 -- 31 Aralık 2007; 21:53:37 >
  • Çok özür dileyerek muhtemelen daha önce defalarca belirtilmiş bişeyi soruyorum s6500fd de IS veya başka bir görüntü sabitleme özelliği bulunmaktamı?
  • Keşke olsaydı, sırf bu nedenle 2. makinemi almak üzereyim....
    quote:

Orjinalden alıntı: kutaykosem

Çok özür dileyerek muhtemelen daha önce defalarca belirtilmiş bişeyi soruyorum s6500fd de IS veya başka bir görüntü sabitleme özelliği bulunmaktamı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Keşke olsaydı, sırf bu nedenle 2. makinemi almak üzereyim....
    quote:

Çok özür dileyerek muhtemelen daha önce defalarca belirtilmiş bişeyi soruyorum s6500fd de IS veya başka bir görüntü sabitleme özelliği bulunmaktamı?

Peki ne alacaksınız? Karar verdinizmi?
  • Panasonic FZ-50
    quote:

quote:

quote:

• quote:

Panasonic FZ-50
    quote:

quote:

quote:

bipekkan hocam fz50 ile s6500fd nin boyutları arasında çok fark mı? canlı görmedim ama fz50 daha kaba, büyük gibi duruyor?? ayrıca ikisi arasında resim kalite farkına(?) ne dersiniz?

• quote:

Panasonic FZ-50
    quote:

quote:

quote:

s6500fd de bulunmayan sabitleme özelliği fz-50 de varmı?

• Elbette Mega Optical Image Stabilition adı verilen ( Mega OIS) 2 kademeli görüntü sabitleyici var. Kısaca bu makinenin s6000fd' den 2 kötü yönü var. ISO performansı 200 den sonra pek iyi değil. 2. sil enerji kaynağı olarak Paket batarya kullanıyor ve anormal pahalı.... Bunun dışında + ları çok çok fazla.....

quote:

s6500fd de bulunmayan sabitleme özelliği fz-50 de varmı?
  • @Hıdır,
    Evet çok az biraz daha büyük Tam bir dSLR gibi duruyor. Yakın ölçülerde S9600 var. Ağırlık olarak FZ50=668 gr. s6000fd=600 gr. Fakat bataryaları yerleştirince bir 10 gram kadar FZ50 daha fazla oluyor.(4 pil farkı 2500 mA Vartalar ile birlikte).
    Resim kalitesi olarak FZ-50 Açık ara daha iyi ki S6000fd de çok iyi. Fark zoomda ortaya çıkıyor. IS eksikliği ve FZ 50 'nin leica objektif farkı özellikle Chromatic Aberration ve Purple Fringing' te ortaya belirgin olarak çıkıyor. renk kalitesinde benim ilk olarak yazın çektiğim fotolarda s6000fd daha iyi görünüyor Ancak FZ-50 nin menüsünü çok iyi bilmediğim için s6000fd' de olduğu gibi bir Chorama seçeneğinin var olduğunu düşünüyorum Hele bir makine gelsin çözümleyeceğiz elbet...
    quote:

Orjinalden alıntı: Hıdır
    bipekkan hocam fz50 ile s6500fd nin boyutları arasında çok fark mı? canlı görmedim ama fz50 daha kaba, büyük gibi duruyor?? ayrıca ikisi arasında resim kalite farkına(?) ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Ocak 2008; 21:44:56 >

• quote:

@Hıdır,
    Evet çok az biraz daha büyük Tam bir dSLR gibi duruyor. Yakın ölçülerde S9600 var. Ağırlık olarak FZ50=668 gr. s6000fd=600 gr. Fakat bataryaları yerleştirince bir 10 gram kadar FZ50 daha fazla oluyor.(4 pil farkı 2500 mA Vartalar ile birlikte.
    quote:

teşekkürler zaten almadan önce canlı canlı bi boyutlarını, elime yakışmasını vs bakarım

• Walla hiç düşünmemiştim ele yakışma konusunu..@Hıdır, Ben daha çok elime tam oturup oturmadığına bakar ve kullanımda tuşlara, denklanşöre erişime ve her pozizyonda kolay çekim verebiliyor mu ? o na bakarım. Diğerleri ( Burada model vermiyeyim, Büyümüşte küçülmüş tabiri var ya !) bana ne yalan söyleyeyim hele hele o kartvisit gibi Compactlar çok çok uyduruk geliyor.
    Kısacası makine dediğin biraz Etli Butlu, ele avuca gelmeli yani....
    quote:

teşekkürler zaten almadan önce canlı canlı bi boyutlarını, elime yakışmasını vs bakarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 3 Ocak 2008; 21:52:02 >

• quote:

Walla hiç düşünmemiştim ele yakışma konusunu..@Hıdır, Ben daha çok elime tam oturup oturmadığına bakar ve kullanımda tuşlara, denklanşöre erişime ve her pozizyonda kolay çekim verebiliyor mu ? o na bakarım. Diğerleri ( Burada model vermiyeyim, Büyümüşte küçülmüş tabiri var ya !) bana ne yalan söyleyeyim hele hele o kartvisit gibi Compactlar çok çok uyduruk geliyor.
    Kısacası makine dediğin biraz Etli Butlu, ele avuca gelmeli yani....
    quote:

bipekkan evet bence de yemeğin salçalısı makinanın gövdelisi ama hobi olarak çekmenin yanında hatıra fotoları çekmek için de yanımda taşınabilir olsun istiyorum ayrıca dediğiniz gibi özellikler de muhakkak önemli

• hot pixel tam anlamıyla hotpixel arkadaşlar bu gece -8 derecede 30 sn enstantaneli 20-30 çekim yaptım artarda ve pırıl pırıl fotoğraflar yazın antalyada 4 snli 2. fotoğrafta bile hotpixel çıkabiliyordu..
  • bence altın standart b+w cpl

quote:

Orjinalden alıntı: deneme222

Arkadaşlar makineye polarize filtre almayı düşünüyorum. Daha dolgun renkler , daha mavi bir gökyüzü ve pamuk gibi bulutlar için. Siz ne marka bir polarize fitre tavsiye edersiniz. Filtre kullananlar filtrenizden memnunmusunuz. Benim düşündüğüm filtreye ait linki vereyim
    http://www.****.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=03.014.5042.0018 Siz ne dersiniz bu filtre işine.

• sevgili bipekkan,

fz50 ile ilgili yazdıklarınızı okudum ve yazmadan geçemedim. fz50 çekim kalitesi fuji6500 den daha iyi olan bir makina değil.ben her ikisini de denedim.hatta önceleri bir fz50 fanıydım arkadaşıma aldık ve detaylı inceleme fırsatı buldum.sonra piyasaya 6500 geldi ve bu forum sayesinde onu da takibe aldım.ve burdaki çoğu arkadaş gibi 6500 tercihim oldu. şimdi her fırsatta 6500 ve fz50 yi kıyaslama şansına sahibim.her ikisinide kullandım ve çevremdekilerin yorumu 6500 ün fotoğraf kalitesinin daha iyi olduğu yönünde..
  • quote:

quote:

s6500fd de is olmayışı gerçekten çok fark ediyormu eli titreyen birisini çok uğraştırır mı
  • bu görüşümü daha önce de söylemiştim bir daha söylemek istiyorum. TR den alacaksanız eğer SLR-like makina almayın. paranıza yazık olur. bu makinalar ülkemizde fiyatını hakeden türden değiller. en ucuz slr makina bile kat ve kat daha iyidir. ancak yurtdışından getirme imkanınız varsa o zaman iş değişir. orada oldukça ucuz fiyata bulunuyor bu aletler. ben fuji s6000fd yi 350 ytl ye almıştım. TR de 1000 ytl civarındaydı fiyatı.

fujinin titreme önleyici sistemi benim için çok gerekli birşey değil. hiç ihtiyaç duymadım desem yeridir. havalar güzelse sabah akşam tripot ile çekim yaparım zaten. elde çekimlerde de iso 400 de sorun yaşamazsınız. zaten oldukça seri bir makina. ama bu kişiden kişiye değişir.

10x yakınlaştırmada elde çektiğim bir foto, hava güzelse sorun yok sağ tıklayıp özelliklere bakabilirsiniz...

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

• HEMDE NASIL. Bende de S6000fd var ve gece çekimleri değil ama 4x zoom üstünde hava günlük güneşlide olsa özellikle polarize filtrede kullanmışsam gitti canım manzaralar. Sırf bu yüzden FZ 50 aldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

quote:

quote:

s6500fd de is olmayışı gerçekten çok fark ediyormu eli titreyen birisini çok uğraştırır mı

• Yoğun araştırmalar sonunda bende Fuji S6500FD makinamı Sirkeci'den garantili ve faturalı olarak satın aldım.

Uzun zamandır birşeye sahip olduğum için böle heyecan duymamıştım gerçekten. Doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.