Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün hepsiburada'dan s6500fd siparşini verdim. IS özelliği olmamasına karşın, burada okuduklarım ve gördüğüm fotoğraflar beni bu makina için ikna etti.

şimdi size sorum şu; bu makina ile hangi pili ve şarz aletini alırsam verimli kullanabilirim ?
  • Makinanın yanında verilen çanta baya dandik ve küçük yanlız. Bana çanta önerebilecek arkadaş var mıdır acaba?

muratt45 arkadaşım eğer istanbulda isen Sirkeci'den al makinayı. Aradaki farka tripod, filtre, şarj aleti pil falan alırsın ;)
  • Makineleriniz hayırlı olsun arkadaşlar. 2008 e iyi bir başlangıç bu.
  • @zizim;

malesef ki g. doğu anadolunun bir ilinde çalışıyorum. ve internet haricinde pek seçeneğim yok ( bir te teknosa var ki fiyatları pek uygun değil) o yüzden internetten aldım.

@AKINLASINN

teşekkür ederim. ixus 40'tan sonra bu makina bana ilaç gibi gelecek

ve yine sorayım. siz 6500fd ile hangi pilleri kullanıyorsunuz ve pilin özellikleri ne olmalı? pil konusunda çok cahilim. önceki makinamın bataryası vardı.
  • Anladım kardeş neyse güzel fotoğraflar çekmen dileğiyle.

Forumda pillerle ilgili bir başlık var ama özetleyecek olursak pil olarak VARTA, şarj cihazı olarak ATABA 908 tavsiye edilmiş.

Siz de inceleyebilirsiniz.
  • Kaç ytl ye aldın makineyi "muratt45" . Pil olarak ben S8000fd de GP nin 2700 mah lik pillerini kullanıyorum. Bu pilleri 1 sene önceden kullanıyordum Fuji S5600 üm de . Hala sorunu yok erken bitme gibi.
  • teknosa da vipow diye bir marka onlardan kullanıyorum bir set iki sette GP var. vipowlardan daha çok memnunum açıkçası...

quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

@zizim;

malesef ki g. doğu anadolunun bir ilinde çalışıyorum. ve internet haricinde pek seçeneğim yok ( bir te teknosa var ki fiyatları pek uygun değil) o yüzden internetten aldım.

@AKINLASINN

teşekkür ederim. ixus 40'tan sonra bu makina bana ilaç gibi gelecek

ve yine sorayım. siz 6500fd ile hangi pilleri kullanıyorsunuz ve pilin özellikleri ne olmalı? pil konusunda çok cahilim. önceki makinamın bataryası vardı.
  • bu makineyi sıfır garantili en ucuz nerden bulabilirim
    s3 s5 in fiyatı düşmüş ama bu hala pahalı
  • Ben 730'a aldım Cumartesi günü Sirkeci'den. Faturalı ve garantili.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKINLASINN

Kaç ytl ye aldın makineyi "muratt45" . Pil olarak ben S8000fd de GP nin 2700 mah lik pillerini kullanıyorum. Bu pilleri 1 sene önceden kullanıyordum Fuji S5600 üm de . Hala sorunu yok erken bitme gibi.

792 ytl aldım.

makina + çanta + 2GB xD kart ile birlikte. belki istanbul'da daha uygun fiyatlara bulunabiliyordur ancak burada fazla seçneğim olmadığı için hepsiburda'yı tercih ettim.
  • ben aldıktan hemen onra s6500fd hepsiburada'da kalmadı. geçici olarak temin edilemiyor yazıyor. iyi mi ettik kötü mü anlamadım.
  • İyi ettiniz hiç tereddüte düşmeyin. İyi günlerde kullanın...
    quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

ben aldıktan hemen onra s6500fd hepsiburada'da kalmadı. geçici olarak temin edilemiyor yazıyor. iyi mi ettik kötü mü anlamadım.
  • ne makinedir hiçbir yerde bulunmuyor
    bi alalım dedik spot satanlarda bile kalmamış yok mu bir bilen?
  • Biliyorsunuz zannedim. İmalatı duralı 6 ay kadar oldu, Ancak yurdışında USA' da ve Almanyada tek tük bulunuyor diye duydum.
    quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

ne makinedir hiçbir yerde bulunmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Biliyorsunuz zannedim. İmalatı duralı 6 ay kadar oldu, Ancak yurdışında USA' da ve Almanyada tek tük bulunuyor diye duydum.
    quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

ne makinedir hiçbir yerde bulunmuyor

eve biliyorum üretimin durduğunu, bulduğum 1-2 sitede üretim durduğu halde bu kadar pahalı satılmasını anlamadım
    bu arada bipekkan hocam sen de s6500 kullanıyordun değilmi?Fz50 den memnunsan ve s6500 satmak istiyorsan talibim

• Almak isteyene benim aldığım yerin irtibat bilgilerini verebilirim. Faturalı ve garantili olarak satıyorlar.
  • quote:

HEMDE NASIL. Bende de S6000fd var ve gece çekimleri değil ama 4x zoom üstünde hava günlük güneşlide olsa özellikle polarize filtrede kullanmışsam gitti canım manzaralar. Sırf bu yüzden FZ 50 aldım.
    quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

quote:

Keşke olsaydı, sırf bu nedenle 2. makinemi almak üzereyim....
    quote:

Orjinalden alıntı: kutaykosem

Çok özür dileyerek muhtemelen daha önce defalarca belirtilmiş bişeyi soruyorum s6500fd de IS veya başka bir görüntü sabitleme özelliği bulunmaktamı?

s6500fd de is olmayışı gerçekten çok fark ediyormu eli titreyen birisini çok uğraştırır mı

selamlar uzun bir aradan sonra yine döndüm..
    yazıları okuyordumve aklıma takıldı, günlük güneşlik havada görüntüde nasıl sorun oluyor anlamadım?
    300mmde hatta manzara fotografı olmasından dolayı diyaframı kapalı bile tutsam, , iso400 e bile gerek yok,iso 200 de güneş sayesinde shutter speedi çok hızlı tutabiliyorum,, ki blur olması imkansız oluyor.

diğer modellerin iso400 ündeki noise bizim S6500'ün iso 800ündeki gibi neredeyse,
    bu da gece elle ev ışığı ortamında çekim yaparken diğer modellerin 2 katı shut.speed kullanmamı sağlıyor ki, IS olan makinelere kafa tutuyor.
    ama tabii bi de IS olsaydı... deymeyin keyfime..

En başarılı IS hangi markanın geliştirdiği? "Mega is" dediğinizin cannonın IS'ından veya sony nin başarılı steadyshotundan daha mı iyi?
    (bu forumdadaha önce sony H5 ve S6500 karşılaştırmaları yapmıştım- steadyshotu çok beğenmiştim)

• Asıl sormak istediğimi unuttum, vaktim de çok olmadıpından :)
    bana tam adı markasıyla önerebileceğiniz polarize filtre var mıdır? ve polarize filterelerin avantajı nedir kısaca belirtirseniz.. forumda atamak için hiç vaktim yok..
    arkadaşım hongkonga gidecek ve ona söyliyeceğim porize filtre alsın diye... nasıl söyleyebilirse artık orda bilmiyorummm
    kaç mm lazım bana? bunu söylesem yeter orda herhalde..

bu arada sayın pekkan,
    ALTIN PARK’ ın sakinleri - sudaki yansımalar çok ilginç olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Ocak 2008; 21:59:28 >
  • Eğer almak isteyen olursa bende 2 hafta içinde 6ay önce aldığım s6500fd mi satmayı düşünüyorum..
  • @gimmeluck,
    Çok teşekkürler,
    Mega OIS Mega Optical Image Stabilition. Bu sistem Panasonic' in geliştirdiği bir sistem ve Objektiften 2 ayrı kademede manuel olarak devreye sokabiliyorsunuz. Benim görebildiğim 1/4 sn kadar son derece başarılı el titremesine karşı sponuç alınıyor ama hiç bilmediğim için Sony' nin SSS (Super Steady Shot) sistemi ile mukayese edemiyeğim, aslında benim bildiğim SSS aslında Sony' nin sensörden sarsıntı önleyici olarak geliştirdiği başarılı bir sistemdi sonradan Objektifede uygulanmış ne derece başarılı açıkçası bilmiyorum. Ama MOIS, ASR' den de Canon' un IS' sinden daha başarılı. Bunlarda benim el titremesi neredeyse 1/20 de de belli oluyor. Benim FZ50 de 1/5 hatta 1/4 sn.de dahi net fotograflar alabiliyorum....
    quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck
    .....................
    ....................
    bu arada sayın pekkan,
    ALTIN PARK’ ın sakinleri - sudaki yansımalar çok ilginç olmuş..

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.