Şimdi Ara

Sm Audio Sm 475 4 Kanal Amplifikatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, aracima bir takim component takim bir kabinli subwoofwer alip 4 kanalli bir anfi ile beslemeyi dusunuyorum.

Roadstar RDA-6040 veya Sm Audio Sm 475 4 Kanal Amplifikatör ( su an ikiside hepsiburadada 150 tl

JBL GTO-6508C 16 cm

subwoofer olarak onceden elimde olan tam detaylarini bilmedigim alpine kabinli subwoofer kullanacagim

amfi olarak tavsiyeniz nedir baska onerileriniz varmi

tesekkurler..

• woofer alpine SBE 12 br
  • yardım edebilecek yok mu
  • kerem03 kullanıcısına yanıt
    SM AUDİO sm475 işinizi görecektir. Roadstar aldım ve hiç memnun kalmadım ardından sm475 aldım şu anda gayet iyi subwofer ım ise 4+4 ohm 1200 w bir soundmagus kullanıyorum.
  • çok teşekkür ederim
  • Sm Audio Sm 475 4 Kanal Amplifikatör JBL GTO-6508C 16 cm alpine SBE 12 br cadence kablolar ile bağlantı yapıldı ses kalitesi oldukça iyi deck çevirici ile bağlantı yapmama rağmen, ilgilenenlere teşekkürler ana ünite cd 30
  • Pioner sampiyon srisi var 1400 wat 400 rms kaldirirmi bu anfi bide disariya dinletir degilmi basi acik yardim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bemrsaq B kullanıcısına yanıt
    hocam cevap olarak biraz geç kaldım. üzerine 4 yıl geçmiş lakin ben bugün bağladım 30cm pioneer 311d4 champion series ama hiç memnun kalmadım sadece bass bağladım mono anfi niyetine ama tatmin edici değil
  • akyolelektronik35 A kullanıcısına yanıt
    Çift bobin 2*200w , 2*4 ohm ,,,
    bende 25cm cadence var, düşük seviye anfinin sadece 1 tarafına köprü bağlı, içeri yetiyor fazlasıalyla. hatta anfiye iki adet oval bağlı, öndeki iki hoparlör teybe bağlı, wooferi iptal ettim. yokluğunu belli etmedi daha.

Belki bağlantıda hata vardır, bobinin birisi +/-- olarak bir kanala köprü,,, diğer bobin +/-- olarak diğer kanala köprü.
    iki kanalında ayarları mutlaka eşit olmalı. hem çapı benim wooferdan büyük, hemde anfinin tümünü kullanacaksınız, %100 beslemesede dımmmdımmmm futufutufutu dınndınnn dububububu,ddınnnn coşturması gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyolelektronik35

hocam cevap olarak biraz geç kaldım. üzerine 4 yıl geçmiş lakin ben bugün bağladım 30cm pioneer 311d4 champion series ama hiç memnun kalmadım sadece bass bağladım mono anfi niyetine ama tatmin edici değil
    SM AUDİO sm475 amfi ile Pioneer Ts-W311S4 subwooferı tam beslemeniz pek mümkün değildir. Amfi köprülü 200rms civarı güç üretebiliyor subwoofer 400rms güç istiyor ve tek bobin olduğu için bu gücü amfiyi köprüleyerek 4 kanala dağıtamıyorsunuz. Bütçeniz varsa subwoofer için mono amfi almanızı öneririm. Mono amfi olarak ben Planet audio pl1500.1m pulse kullanıyorum sizinde işinizi fazlasıyla görecektir güç olarak 4 ohm 563rms 2 ohm 1125rms güç değeri var ister tek subwoofer ister çift subwoofer istersenizde güçlü çift bobin tek subwooferı rahatlıkla besleyebilirsiniz fiyatı 560TL.

• hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    Siz daha iyi bilirsinizde, benmi yanlış baktım.
    Pioneer woofer 2*200w 4 ve 4 ohm.
    Anfiye aynı oranda ayarla ayrı ayrı köprü girince 2*200 w görmesede, tüm kollardan besleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Siz daha iyi bilirsinizde, benmi yanlış baktım.
    Pioneer woofer 2*200w 4 ve 4 ohm.
    Anfiye aynı oranda ayarla ayrı ayrı köprü girince 2*200 w görmesede, tüm kollardan besleniyor.
    Pioneer Ts-W311S4 modeli tek bobin 400rms 1400w güce sahiptir. Çift bobin olsa pek önermesemde amfinin kanallarını 2+2=2 olarak köprüleyerek bobin başı bir kanal olacak şekilde bağlanabilirdi fakat tek bobin olduğu için bu mümkün değil. Ancak amfinin kanallarını önce 2+2 sonra 1+1 olarak köprüleyebilir buda sağlıklı değil amfinin yanma ihtimali %90 gibi çok büyük ihtimal olur kesinlikle önermem. Mono amfi alıp güvenle tam performans kullanmak en mantıklısı.
    Anladım, arkadaşımız 311d4 yazmış , bir yerde karıştı , ben bulamadım 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Anladım, arkadaşımız 311d4 yazmış , bir yerde karıştı , ben bulamadım 😂
    D4 se çift bobindir 2+2 köprülenerek bağlanabilir ben S4 sandım ondan tek bobin dedim. Benim gözler biraz bozuk bazen net göremiyorum :D
    Dediğiniz gibi anfi ısınacaktır, iki bobin için anfinin iki tarafıda bass kullanılacak, anfi hem havadar yerde olmalı, hemde ses limitleri %80 leri geçmemeli. Yazda geldi

hakan hocam size birkaç sorum olacak.
    1)cift bobin subwooferi beslrmrk ivin daha cok rms ya da watt mı gereklidir? mesela roadstar 6040 2400 watt amfi ile tek bobin bass mi yoksa cift bobin bass mi daha verimli olur?
    2)Yeni sistem almayı dusunuyorum. 1sub 1adet 4 kanal amfi ve 2 adet oval hoparlor.Bana onerebileceginiz bir sistem var mi butcem max1000 tl ana ünitem pioneer DEH-X1760UB. Planet audio demissiniz fakat o sanirim mono.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gara0glann

hakan hocam size birkaç sorum olacak.
    1)cift bobin subwooferi beslrmrk ivin daha cok rms ya da watt mı gereklidir? mesela roadstar 6040 2400 watt amfi ile tek bobin bass mi yoksa cift bobin bass mi daha verimli olur?
    2)Yeni sistem almayı dusunuyorum. 1sub 1adet 4 kanal amfi ve 2 adet oval hoparlor.Bana onerebileceginiz bir sistem var mi butcem max1000 tl ana ünitem pioneer DEH-X1760UB. Planet audio demissiniz fakat o sanirim mono.
    Öncelikle merhabalar elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Öncelikle subwooferın tek bobin çift bobin olması farketmiyor önemli olan hoparlörün gücü. Çift bobin subwooferlarda güç 2 ye bölünüyor fakat empedansta ikiye bölünüyor. Çift bobin subwooferlar genelde güçlü sistemler için tercih ediliyor. Örnek vermek gerekirse 1 adet tek bobin 4ohm 500rms 2000w bir subwoofer ile 1 det çift bobin 2+2 4ohm 500rms 2000w subwooferı karşılaştıracak olursak 4ohmda 500rms 2000-2500w güç verebilen mono amfi ile 4 ohm beslendiğini düşünelim iki subwoofer arasında hiç bir fark olmaz fakat çift bobin subwooferın bobinlerini seri değilde paralel bağlarsak amfi 2 ohmda çalışır amfinin vereceği güç ortalama %30-%40 artar ses kalitesi düşer amfi zorlanabilir ve ısınabilir aşırı ısı ses kalitesini dahada düşürür. Tek bobin 4ohm subwooferı mono amfiye 2 ohm sürme gibi bir şansımız yok bu sebeple güç ve ses kalitesi sabit kalır düşmez.

Şimdi sizin amfinizi değerlendirecek olursak amfiniz 4ohmda 4x50rms yani kanalbaşı 50rms verebilen 4 kanal bir amfi. Köprü modunda verebileceği güç 150rms civarıdır. Tek bobin bir subwoofer kullanırsanız 150rms lik bir subwoofer besleyebilirsiniz. Çift bobin bir subwoofer kullanırsanız 2+2 köprü ile amfinin tüm kanallarını kullanarak 150+150rms yani 300rms gücü olan bir subwoofer kullanabilirsiniz. Amfiniz çok kaliteli bir amfi değil 2ohmda nasıl bir performans verir tam emin değilim.

Yeni sistem olarak bir kaç öneride bulanacağım bütçenize ve kafanıza göre değişiklik yapabilirsiniz.

Düşük bütçeli subwoofer olarak Jbl cs1214 modeline Clifford cf12 yada cfe12s modellerine Mobass mb121 modeline bakabilirsiniz sıfır kabinli fiyatları 400-550TL arasında değişiyor 2.el temiz bulabilirseniz 250-300TL civarına alabilirsiniz

Düşük bütçeli 4 kanal amfi olarak Mobass mb600.4 yada mb55.4 modellerine bakabilirsiniz sıfır fiyatları 500-600TL civarıdır. Planet audionun pl1600.4 modeline bakabilirsiniz fakat bu amfi güçlü ve piyasadaki bir çok amfiden daha iyi seviye bir amfidir fiyatı 700TL civarıdır. Planet audionun pl1500.1m pulse modeli mono amfidir fiyatı 550TL civarıdır sadece subwoofer beslemek için ideal ve güçlü bir amfidir.

Oval hoparlör pek önermiyorum çünkü ses bozulmaları erken oluyor. Oval yerine component takımlarına yada kapı hoparlör ölçülerinize uygun coaxial bakabilirsiniz. İlla oval hoparlör istiyorum dersenizde bütçenize uygun olarak pioneerın eski serilerine bakabilirsiniz bu konu hakkında forumda hali hazırda bir konu mevcut oradaki bilgilerden de yararlanabilirsiniz.

Kişisel tavsiyeme gelecek olursam 1000tl bütçe ile iyi bir sistem yapabilmeniz pek mümkün değil. Ses kalitesi olarak bir beklentiniz yoksa hazır paket sistemlere bakabilirsiniz fakat o sistemlerdeki amfiler hoparlörler ve subwoofer pek kaliteli değil çabuk bozulmalar meydana gelebilir veya beklentinizi karşılamayabilir. Nacizane tavsiyeme gelecek olursak 1 takım jbl cs760c 16cm component fiyatı 400-450TL civarıdır. Planet audio pl1600.4 (700TL) yada mobas 800.4 (600TL) 4 kanal amfi. Subwoofer olarakta sony xs nw1202e orjinal portsuz slim kabin ikinci el temizlerinin fiyatları 500TL civarıdır. Kablo seti ve montaj ücreti hariç yaklaşık 1500-1600TL ile güzel bir sistem yapabilirsiniz.

hocam öncelikle zamaninizi ayirip bu kadar ayrintili bilgi verdiginiz icin cok tesekkur ederim. dediginiz sistemi kurmayi deneyecegim cok tesekkur ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.