Şimdi Ara

Smaç basmak için kaç cm zıplamak gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
25.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 15 yaşındayım , 1.77 boy var , 63 kilo (59-60 düşürmeye çalışıyorum 68 dim) . Kol boyum 65 cm. Kaç cm zıpladığımı hesaplayamıyorum 70 cm gerekiyor potaya değmek için. Ortalama zıplama değerleri ne olmalı acaba? Zıplamayı arttırmak için Air Alert programları var diye biliyorum fakat boy uzamasına engel olabileceğini duymuştum bunun için hiç riske girmek istemiyorum. 17-18 yaşına kadar hedefim 1.85 i hatta 1.90 bulabilirsem (Bu yaz tek başına 5 cm uzadım) o zaman yaparım bu programı . Ama dediğim gibi bir fiziğim var bununla panyaya falan değmem gerekir mi normalde , kaç olması gerekir ? 2 yıl basketbolu bırakınca klüp olarak biraz hantallaştım ama okulda her tenefüs oynarım yani sitede de fundemental geliştirmeye çalışırım sürekli. Neyse soruyu sordum sanırım karışık olsa da. Teşekkürler

EDİT : Düz mantık kurmuşum , kafa-omuz boyu arası 25 cm gibi birşey Yani 87-88 cm kadar fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 13 Eylül 2013; 21:00:20 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Smaç Basmak İçin Kaç Cm Zıplamak Gerekir?

Bir smaç, bir basketbolcunun topu çembere soktuğu etkileyici bir harekettir. Bu hareketi gerçekleştirmek için önemli bir dikey sıçrama yeteneği gerekir.

Smaç Yüksekliği Nasıl Ölçülür?

Smaç yüksekliği, oyuncunun yerden pota kenarına kadar atladığı yüksekliği ifade eder. Bu ölçüm, oyuncunun ayaklarının yerden kesildiği noktadan pota kenarına kadar olan dikey mesafedir.

Smaç Basmak İçin Kaç Cm Zıplamak Gerekir?

Smaç basmak için gereken sıçrama yüksekliği, oyuncunun boyuna ve kol uzunluğuna bağlıdır. Ortalama olarak, bir smaç için erkek oyuncuların en az 30 cm, kadın oyuncuların ise en az 25 cm zıplaması gerekir.

Smac Basmak Icin Kac Cm

Profesyonel basketbolcular, 60 cm'den fazla zıplayabilirler. NBA'de oynanan smaç yarışmasında, Arda Alpur 122 cm'lik bir smaç yüksekliği kaydederek rekor kırmıştır.

Smaç Basmak İçin Ne Kadar Zıplamak Gerekir?

Bir smaç basmak için sadece yüksek zıplamak yetmez. Aynı zamanda iyi bir zamanlama ve koordinasyona sahip olmak gerekir. Topun çembere gelmesiyle aynı anda zıplamak ve kolunu uzatarak topu smaçlamak önemlidir.

Basketbolcular Kaç Cm Zıplıyor?

Profesyonel basketbolcuların dikey sıçrama yükseklikleri genellikle 30 ile 45 cm arasında değişir. Ancak bazı oyuncular 60 cm'den fazla zıplayabilir.

Voleybolcular Kaç Cm Zıplar?

Voleybolcular da yüksek zıplamalarıyla bilinirler. Profesyonel voleybolcuların dikey sıçrama yükseklikleri genellikle 30 ile 35 cm arasında değişir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu arada sanırım 43cm zıplayabiliyorum olduğum yerden . ( Tavan 260 , 217 Kol boyumla 43 cm , metre 2 cm eksik ölçüyor 45 cm oluyor Çok düşük sanırım . 3.05 e 45 cm var , boyum 1.85 olsa , zıplamayı 45 ten 65 e çekebilir miyim?

EDİT 2 : Kolu kaldırınca 2.24 oluyor düz mantıkla olmuyormuş Mesela bir yerde gördüm adam Ben 15 yaşındayım 176 boyum var kolları kaldırınca 2.27 oluyor normal potaya deyebiliyorum yani 78 cm falan sıçrayabiliyorum demiş. Yaklaşık aynı boydayız kolları biraz uzun fakat 30-33 cm zıplama farkı sizce kolpa mı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 13 Eylül 2013; 21:35:57 >

• Şu smaç vurma sevdasını anlayamıyorum. Tamam ben de zamanında istiyordum da, smacı rahat vurabilsen bile ki çok zor senin için bu ihtimal, pratiğe dökmek imkansıza yakındır maç sırasında, özellikle de tek potadaki maçlarda. Daha düzgün şeylere zaman harcamalısın bence. Ben liseye başladığımda 1.70 boyum yoktu, şu an son sınıfa geçtim 1.88 boyum var. Smaç yapmayı çok istiyordum ve şu an smaç basabiliyorum. Ancak, smaç vurmaya başladıktan sonra çok manasız gelmeye başladı bunu istemem. Air alert ü bile denedim. Ama bana basketbol konusundaki en yararlı çalışma bu boş olan smaç vurma isteği değildi. Kendimden uzunlara karşı bolca çalıştığım sırtı dönük oyunum beni çok geliştirdi. Şu an hem nispeten uzunum, hem de ince yapıma rağmen sırtım dönük oynayabiliyorum ve en kolay oyun bu geliyor bana. İnce yapım dolayısıyla hızlı bileklerimle de ayak oyunlarını iyi yapıyorum. Bence sen kendi fiziki yapına uygun daha düzgün oyunlara çalış, eminim çok çok daha faydasını göreceksindir. Çünkü smaç diye tutturursan ve çalışırsan yeterince (zıplama egzersizleri falan) ve hedefine ulaşsan bile bunun sana getirdiği karizma dışında bi faydası olmayacaktır. Ne biliyim, sırtı dönük oyun çalış, crossover çalış yada hareketliyken şut atmayı dene. Bunlar seni iyi bir hale getirecektir. Uzarsan zaten smacı rahat vurursun ama şu dönemde bunları çalışman senin için çok daha faydalı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: JiraiGumo

Şu smaç vurma sevdasını anlayamıyorum. Tamam ben de zamanında istiyordum da, smacı rahat vurabilsen bile ki çok zor senin için bu ihtimal, pratiğe dökmek imkansıza yakındır maç sırasında, özellikle de tek potadaki maçlarda. Daha düzgün şeylere zaman harcamalısın bence. Ben liseye başladığımda 1.70 boyum yoktu, şu an son sınıfa geçtim 1.88 boyum var. Smaç yapmayı çok istiyordum ve şu an smaç basabiliyorum. Ancak, smaç vurmaya başladıktan sonra çok manasız gelmeye başladı bunu istemem. Air alert ü bile denedim. Ama bana basketbol konusundaki en yararlı çalışma bu boş olan smaç vurma isteği değildi. Kendimden uzunlara karşı bolca çalıştığım sırtı dönük oyunum beni çok geliştirdi. Şu an hem nispeten uzunum, hem de ince yapıma rağmen sırtım dönük oynayabiliyorum ve en kolay oyun bu geliyor bana. İnce yapım dolayısıyla hızlı bileklerimle de ayak oyunlarını iyi yapıyorum. Bence sen kendi fiziki yapına uygun daha düzgün oyunlara çalış, eminim çok çok daha faydasını göreceksindir. Çünkü smaç diye tutturursan ve çalışırsan yeterince (zıplama egzersizleri falan) ve hedefine ulaşsan bile bunun sana getirdiği karizma dışında bi faydası olmayacaktır. Ne biliyim, sırtı dönük oyun çalış, crossover çalış yada hareketliyken şut atmayı dene. Bunlar seni iyi bir hale getirecektir. Uzarsan zaten smacı rahat vurursun ama şu dönemde bunları çalışman senin için çok daha faydalı bence.

Olay okulda benden kısa adamın potaya değip benim fileye dokunmam aslında Smaç basmaya çalışmak istemiyorum tam olarak , zıplamamı geliştirmem gerek. 3 numara oynuyorum ribaund eksikliği var ayrıyetten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofarah -- 14 Eylül 2013; 1:40:55 >

• Ziplamadan ziyade stratejik yerlerde durursan ribaund alman kolaylaşır, sürekli çok yükseklere zıplama yorar adamı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JiraiGumo

Şu smaç vurma sevdasını anlayamıyorum. Tamam ben de zamanında istiyordum da, smacı rahat vurabilsen bile ki çok zor senin için bu ihtimal, pratiğe dökmek imkansıza yakındır maç sırasında, özellikle de tek potadaki maçlarda. Daha düzgün şeylere zaman harcamalısın bence. Ben liseye başladığımda 1.70 boyum yoktu, şu an son sınıfa geçtim 1.88 boyum var. Smaç yapmayı çok istiyordum ve şu an smaç basabiliyorum. Ancak, smaç vurmaya başladıktan sonra çok manasız gelmeye başladı bunu istemem. Air alert ü bile denedim. Ama bana basketbol konusundaki en yararlı çalışma bu boş olan smaç vurma isteği değildi. Kendimden uzunlara karşı bolca çalıştığım sırtı dönük oyunum beni çok geliştirdi. Şu an hem nispeten uzunum, hem de ince yapıma rağmen sırtım dönük oynayabiliyorum ve en kolay oyun bu geliyor bana. İnce yapım dolayısıyla hızlı bileklerimle de ayak oyunlarını iyi yapıyorum. Bence sen kendi fiziki yapına uygun daha düzgün oyunlara çalış, eminim çok çok daha faydasını göreceksindir. Çünkü smaç diye tutturursan ve çalışırsan yeterince (zıplama egzersizleri falan) ve hedefine ulaşsan bile bunun sana getirdiği karizma dışında bi faydası olmayacaktır. Ne biliyim, sırtı dönük oyun çalış, crossover çalış yada hareketliyken şut atmayı dene. Bunlar seni iyi bir hale getirecektir. Uzarsan zaten smacı rahat vurursun ama şu dönemde bunları çalışman senin için çok daha faydalı bence.

Yeni bir Semih Erden mi geliyor yoksa

• 70+ cm ler çok açık kolpa. Ronaldonun efsane bir golü var kafayla orada bile 79 cm zıplamış , 15 yaşındaki çocuk gelip 1.75 im 78 cm zıplıyorum olayı tamamen yalan.
  • TikDiyenTüleyman kullanıcısına yanıt
    http://www.ntvspor.net/video-galeri/semih-erdenden-mukemmel-smac

Tek ortak noktamız
  • bn 50cm zipliom

• ben 14 yaşındayım boyum 1.67- 65 cm zıplıyorum
  • iyi güzel 70+ cm zıplayanlara kolpa diyosun abi de bak şöyle diyim ben 1.81im tamam mı kol uzunluğum 71cm kafam 30 cm. :D 1.81 +41=2.22 oluyo kardeşim. Basket ayakkabılarında da 3 cm desen abi 2.25 :D pota 3.05 ve ben asılıyorum. Anormal mi ne demek istiyosun :DD
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.