Şimdi Ara

Smart2Go Türkiye haritaları yayınlandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
0
Favori
68.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o zman biraz bekleyeceksin artık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: zolaxxx

Selam arkadaşlar uzun süredir takip ediyordum ama yorum yazmak bugüne nasipmiş:)
    Smart2go Türkiye haritaları yayınlanmadan önce smart2go yu telefona ( benim telefonum E60 ama smart2go nun sitesinde E60 yok ben N80 i yükledim sonra telefona format atmam gerekmişti tekrar yüklerken E70 i yükledim ikiside çalışıyor) yükledikten sonra gprs le bağlanıp istediğiniz bölgenin haritasını yüklüyordunuz.. Ama artık haritayı maploader ile telefona yüklüyorsunuz böylece tüm türkiye yüklü hale geliyor ve bir daha gprs bağlantısına ihtiyaç duymuyorsunuz.. Ben şu anda Antalya dayım daha önce gprs le baglanıp bu bölgenin haritasını yüklemiştim..zaten bir kere istediğiniz bölgeyi yükledikten sonra tekrar o yer için gprs bağlantısı istemiyor programdan çıkarken kayıdı kendi yapıyor.. hafta sonu Ankaradaydım ve imleci Ankara üzerine götürdüğümde daha önceden Ankara bölgesine harita üzerinde hiç bakmadığım için ve dolayısı ile bu telefonumda olmadığı için gprs le bağlanıp ankara haritasınıda telefona yüklemiş oldum( maploaderda türkiye haritasının yayınlandıgından haberim yoktu).. sanırım bu yüklemeyide biraz acmam lazım.. mesela ankara haritası üzerinde çankaya bölgesinde işiniz var ve imleci oraya götürüp yer arıyorsanız baglanıp o tarafı yüklüyor.. sonra diyelim ki hava alanı tarafına gideceksiniz o tarafa imleci getirince baglanıp orayı yüklüyor ve bir daha buralarda gezinirken artık gprs bağlantısı kurmuyor zaten yüklü olmuş oluyor çünkü..
    işte maploader ile Türkiye haritası telefona yüklenirse ne gprs e gerek var nede parça parça bölge yüklenmesine hepsi bedavadan telefona yüklenmiş oluyor..
    bu açıklamalar yeterli oldu sanıyorum hala anlaşılamadı ise sorun yine söylerim :))
    Şimdi bu programı yükleyip kullanmaya başlayan şehir rehberini soracaktır o konuda benimde bilgim yok çünkü türkiyenin şehirleri rehberde yok.. ama benim gibi gps lede baglanıp dolaşma eklemek isteyenler için söyleyeceklerim var çünkü bunu kullandım gps le baglanıp dolaşma ekle dersen ( dolaşma diye bir secenek var programda rota belirlkedikten sonra girince görürsünüz) satın al diyor hemen ve satın alacagınız paketlerde istanbul ankara ve ana yollar var.. ben bir aylık paket aldım iki gün gitmeme ragmen Antalya dada kulanırım diye düşünerek ve bu sabah işe gelirken denedim burdada çalışıyor ama güncellenmesi lazım haritaların.. neyse konumuza dönelim.. 1 aylık pakete 7.99 euro verdim.. bunun faydası şu oluyor; eğer gps aletinizde varsa( benimki holux 240 slim.. çok küçük güzel bir alet ) dolaşma ekledikten sonra araba giderken sizin anlık gidişinizi gösteriyor, eğer gitmek istediğiniz yere rota belirleyip gidecekseniz gps lede bağlayıp sizi yönlendiriyor.. ben kızılaydan Ankamall ( eski 5M migros)' a giderken kullandım.. biraz uğraştırdı ama sonunda beni getirdi:)) ama köprünün üstünden gec yada yan tarafından git altından sağa dön gibi şeyler söylemediği için ben köprünün üstündeyken sağa dön diyor tabi bir bakıyorsun sağa dönüş altta kalmış:)) ama sen o dönüşü kaçırınca en güzelide bu işte; hemen alternatif rota belirleyip seni başka bir yoldan hedefe götürüyor.. tüm bunları yapması için gps cihazına ve dolaşma ekle seceneğinden bunu satın almanız lazım.. ama derseniz ki gps im yok parada vermicem o zman haritayı yükleyin gideceğiniz rotayı belirleyin o size rota çiziyor onu takip edip hiç bir yolu kaçırmadan gidin.. ama bu Türkiyede en azından şu günlerde imkansız çünkü bu harita çizildiğinde sizin gittiğiniz ya yol değildi yada artık tek yön olmuş bir yol yada orda bir park inşaatı var:) buda başıma geldi alet sağa dön diyor ama artık oraya dönülmez işareti koymuşlar ben dönmeden geçiyorum hemen alternatif rota bulup onu tarif etmeye başlıyor.. gps aleti oldugu için ve dolaşma eklediğim için bunun faydasını gördüm.. bunlar yapılmadan kullanılır ama yol haritalarının güncel olması lazım.. gps olunca o andaki hızınızıda gösteriyor güzel oluyor onu izlemek ve sesli yönlendirmeyi dinlemek:)
    çok konuştum galiba ama umarım faydalı olmuşumdur.. yinede anlaşılmayan merak edilen bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım..
    Az kalsın unutuyordum bu smart2go ile yaklaşık 3 haftadır oynuyorum ve sadece joystikle idare edildiği için başparmağımı sürekli kullanmamdan dolayı baş parmağı idare eden kasın kemiğe bağlandıgı yerde (sağ el dirseğimde) tenisçi dirseği denen bir hastalık çıktı ve çok ağrıyor bundan da haberiniz olsun.. wayfinder diye bir navigasyon programı daha var onun demosunu kullanmıştım 3 gun.. onda 2- 4- 6- 8 tuşları ile de harita üzerinde geziliyordu bence dirsek açısından bu daha sağlıklı:)) ama haritası nasıl bilmiyorum ilerde onu de denerim o zman anlatırım..

güsel incelemissin kardeş saol
    eline saalık

• eyvallah
  • arkadaslar
    maploaderi calistirdigimda devamli

The connection to the map server has been interrupted. Please mak sure that your internet connection is working and retry. If you still cannot dowload, please try again later

diye bir hata veriyor ve program kapaniyor. Bu problemi yasayan oldu mu aranizda?
  • quote:

Selam arkadaşlar uzun süredir takip ediyordum ama yorum yazmak bugüne nasipmiş:)
    .................................

quote:

Orjinalden alıntı: laconf
    işlem sırası:
    http://www.smart2go.com/ adresinden
    ...............................................

@zolaxxx ve @laconf: Açıklamalarınız çok faydalı oldu.
    Emeklerinize sağlık.
    Saygılarımla.

Konuyu açan @pazarcik arkadaşımıza teşekkür etmemişim yaw
    @pazarcik : Teşekkürler, emeğine sağlık.

Edit : @pazarcik arkadaşa teşekkür eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 4 Nisan 2007; 0:43:06 >

• varya küfredecem şimdi olmuyor...
  • nokia n91e yukledim oldu..
  • arkadaşlar dün tomtom la ilgili başlıkta orda inceleyen ve telefona yükleyen arkadaşın dediklerini yapıp bende telefonuma ( E60 ) tomtom 6.01 i ve türkiye haritalarını içeren eastern europa paketini ( toplam 191 mb)yükledim.. dünden beri onu kurcalıyorum smart2go dan daha fazla seçenekleri olan menuleri var istediğiniz bölgenin hava durumunu vermek gibi..istediğiniz bölgeye daha hızlı ulaşıyorsunuz "bul" secenegi daha guzel ve gelişmiş.. ama ilk kullanmaya başlayınca biraz karışık gibi alışınca daha guzel oldugunu görüyorsunuz.. en önemliside smart2go daki gibi dolaşım satın almak zorunda değilsiniz.. gps alıcısı ile baglanıp kendisi rotayı size çiziyor.. gps iniz yoksa buda size demo şeklinde gösteriyor gideceğiniz yeri.. benim tavsiyem bu navigasyonu ciddi anlamda kullanacak arkadaşlar varsa mutlaka bir gps cihazı ile birlikte kullanmaları.. birde dikkatimi çeken bir şey oldu tam inceleyip karşılaştırma fırsatım olmadı ama sanırım smart2go ile tomtom daki türkiye haritaları aynı.. söylediğim gibi sadece kullanılan menuler ve secenekler farklı o kadar.. ikisindede haritaların guncellenmesi lazım.. ilerde belki sadece tomtom türkiye çıkarsa orada daha ayrıntılı olur diye düşünüyorum.. bu ikisini test ettim sayılır aşağı yukarı.. geriye bir tek wayfinder kaldı.. oda türkiye için özellikle daha iyi daha güncel haritalar olacağı söyleniyor.. bekleyip göreceğiz.. anladığım kadarı ile bu navigasyon olayında en iyisi en guncel haritaya sahip olan.. ikiside aynı haritaya sahipse menulerdeki seçenekler çok olan daha iyi bence.. şu durumda smart2go yu kullananlar hafıza kartlarında yer varsa tom tom uda yükleyip denesinler daha memnun kalacaklardır üstelik para ödemek zorunda değiller gpsle dolaşma için.. Bu gunlerde belki smart2go nun şu üstünlüğü olabilir eger şehir rehberleride olursa o zaman belki tomtomdan daha faydalı olur tabiki tom tom da aynı rehberleri eklemezse:)

• peki tom tom da navigasyon olmadan demo seklide kullanim nasil oluyor orayi biraz acarmisin zola
  • demek istediğim şu eger bir gps alıcınız yoksa sadece haritaları yükleyip kullanacaksanız eger, aynen smart2go da oldugu gibi gideceginiz yerleri işaretliyorsunuz ve iki mesafe arasını siz gidiyormuşsunuz gibi simulasyon olarak gösteriyor.. zaten smart2go da "simulasyonu başlat" diyerek bunu yapıyorsunuz tomtom da "demoyu göster" seceneginden buna ulaşıyorsunuz.. ayrıca tomtom da gideceğiniz süreyide varış saati olarak hesaplıyor, tercih ayarlarından bu özellikleri belirlemek mümkün..
  • anladim hic yoktan iyidir o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

anladim hic yoktan iyidir o zaman

evet gps hiç yoksa iyidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chino

varya küfredecem şimdi olmuyor...

foruma yansıtma da...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

foruma yansıtma da...

aman beyler sakin olun çözümler çok basit

forumda bir arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım ve bu tom tom ile ilgili deneyimlerimi burda da paylaşmak istiyorum.. yukarıda smart2go yu anlatmıştım aradaki farklara deyineyim biraz daha.. ilgilenen arkadaşlara yardımı olması umudu ile..
    önce tomtomu yükleyin.. başka bir başılk altında incelenmişti orda anlatıldıgı gibi haritalarıda mutlaka söylendiği gibi yükleyin.. sonra tomtomu açınca ilk başta bir sözleşme gibi bir şey çıkıyor ona kabul dedikten sonra yüklediğin harita bölümünün gelmesi lazım.. ordan haritayı ve bölgeyi secince direk oraya gidiyor.. şu anda benim çalıştıgım yerde hem gsm sinyali gelmiyor hemde gps cihazı çekmiyor.. yani telefone herhangi bir sinyal girişi yok.. ama haritayı açıp iki yer belirleyip demo olarak göster deyince bana dolaşım hızınıda soruyor ve onuda belirliyorum diyelim ki 120 km hız civarında belirledim sonra demo başlayınca ekrana harita çıkıyor ve gitmeye başlıyor iki hedef arasında 120 km hızla gidiyor ve bana varış saatini aradaki uzaklığı yaptıgı hızı ekranda gösteriyor.. virajlara geldiğinde yada kavşaklarda hız düşüyor aşağı yukarı gideceğin saati veriyor bana.. ama bunu deneyipte uzun yolculuk yapmadım gercekten o saattlerde gidilirmi diye.. bence aşağı yukarı dogru olur gibi.. istersen rotayı sen belirleyebiliyorsun da.. mesela ben alanyadayım istanbula gidecem eger konya üzerinden gideceksem belirtiyorum konyaya ugra ordan git diyorum yada antalya üzerinden gideceksem antalyaya ugra ordan git diyorum.. tekrar belirteyim tüm bunlar demo şeklinde yani simulasyon şeklinde oluyor ve ne gprs baglantısı istiyor nede gps.. şimdi yazarken aklıma geldi bir yerde okumuştum tomtom gps cihazı olmadan çalışmaz diye.. bu durumda benimki çalışıyor ama acaba ilk açılışta bir kereye mahsusda olsa gps cihazı ile bir konummu belirlemesi gerekiyor onu tam bilmiyorum.. çünkü anasayfa diye bir yer var her açılışta ordan başlıyor.. siz bunu araştırın, ilk açılışta gps cihazı gerekli mi.. eger öyle ise artık bir gps bulup bir yerden, ana yeri belirleyin sonra gps cihazına ihtiyacınız kalmayacak..
    hala olmazsa yardımcı olmaya çalışırım..

birde son bir şey söylemek istiyorum bu tomtomu ve smart2go veya diger navigasyonları tek bir başlık altında nasıl toplarız acaba.. "navigasyon ve gps çözümleri" gibi mesela..

• quote:

quote:

quote:

foruma yansıtma da...

forumda bir arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım ve bu tom tom ile ilgili deneyimlerimi burda da paylaşmak istiyorum.. yukarıda smart2go yu anlatmıştım aradaki farklara deyineyim biraz daha.. ilgilenen arkadaşlara yardımı olması umudu ile..
    önce tomtomu yükleyin.. başka bir başılk altında incelenmişti orda anlatıldıgı gibi haritalarıda mutlaka söylendiği gibi yükleyin.. sonra tomtomu açınca ilk başta bir sözleşme gibi bir şey çıkıyor ona kabul dedikten sonra yüklediğin harita bölümünün gelmesi lazım.. ordan haritayı ve bölgeyi secince direk oraya gidiyor.. şu anda benim çalıştıgım yerde hem gsm sinyali gelmiyor hemde gps cihazı çekmiyor.. yani telefone herhangi bir sinyal girişi yok.. ama haritayı açıp iki yer belirleyip demo olarak göster deyince bana dolaşım hızınıda soruyor ve onuda belirliyorum diyelim ki 120 km hız civarında belirledim sonra demo başlayınca ekrana harita çıkıyor ve gitmeye başlıyor iki hedef arasında 120 km hızla gidiyor ve bana varış saatini aradaki uzaklığı yaptıgı hızı ekranda gösteriyor.. virajlara geldiğinde yada kavşaklarda hız düşüyor aşağı yukarı gideceğin saati veriyor bana.. ama bunu deneyipte uzun yolculuk yapmadım gercekten o saattlerde gidilirmi diye.. bence aşağı yukarı dogru olur gibi.. istersen rotayı sen belirleyebiliyorsun da.. mesela ben alanyadayım istanbula gidecem eger konya üzerinden gideceksem belirtiyorum konyaya ugra ordan git diyorum yada antalya üzerinden gideceksem antalyaya ugra ordan git diyorum.. tekrar belirteyim tüm bunlar demo şeklinde yani simulasyon şeklinde oluyor ve ne gprs baglantısı istiyor nede gps.. şimdi yazarken aklıma geldi bir yerde okumuştum tomtom gps cihazı olmadan çalışmaz diye.. bu durumda benimki çalışıyor ama acaba ilk açılışta bir kereye mahsusda olsa gps cihazı ile bir konummu belirlemesi gerekiyor onu tam bilmiyorum.. çünkü anasayfa diye bir yer var her açılışta ordan başlıyor.. siz bunu araştırın, ilk açılışta gps cihazı gerekli mi.. eger öyle ise artık bir gps bulup bir yerden, ana yeri belirleyin sonra gps cihazına ihtiyacınız kalmayacak..

birde son bir şey söylemek istiyorum bu tomtomu ve smart2go veya diger navigasyonları tek bir başlık altında nasıl toplarız acaba.. "navigasyon ve gps çözümleri" gibi mesela..

Ilk olarak bir baslik altinda toplanmasini istedigin sekilde bir topic mevcut zaten
    http://forum.donanimhaber.com/m_5581592/mpage_1/key_tomtom%252Cmobile//tm.htm#12917637
    Ikincisi ister smart2go olsun ister Tom tom mobile veya Route66 vb gibi navigasyon programlari olsun hepsinde Gps alicisi sarttir.Diger turlu smart2go daki sehir rehberleri vs ek bilgilerin disinda gps siz kullanimda hicbir ise yaramaz.Gps siz acilan haritalarda cizilen rotalarda elbette guzargahini gorebilirsin fakat ozellikle herhangi bir aracla seyir halindeyken hem arac kullanip o anda haritada bulundugun caddenin veya yeri kavrayip nereye sapman gerektigini nasil bileceksin.Bunu yapabilmen icin yaninda bir tanede copilotun olmasi gerekir.Bu olmayacagina gore bu gorevi gps modulunun verdigi sinyallere bagli olarak programdaki ses gorsel yonlendirmelerle bunu yapabiliyorsun.Bu tur programlari Gps modulsuz kullanmak kagit haritalarda cizilen guzergahi takip etmekten farksiz olacaktir.
    Ayrica tomtom mobile dan ucretsiz diye bahsetmissin fakat tom tom mobile da lisansli ucretli bir navigasyon programidir.Crackli program ve haritalari bulup yukleyebilirsin fakat bir muddet sonra update etmen gerektigi zaman code ister.

• iki yildir kodsuz kullananlar varmis yahu nasil oluyor bu kafam iyice karisti
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

quote:

quote:

quote:

foruma yansıtma da...

Ilk olarak bir baslik altinda toplanmasini istedigin sekilde bir topic mevcut zaten
    http://forum.donanimhaber.com/m_5581592/mpage_1/key_tomtom%252Cmobile//tm.htm#12917637
    Ikincisi ister smart2go olsun ister Tom tom mobile veya Route66 vb gibi navigasyon programlari olsun hepsinde Gps alicisi sarttir.Diger turlu smart2go daki sehir rehberleri vs ek bilgilerin disinda gps siz kullanimda hicbir ise yaramaz.Gps siz acilan haritalarda cizilen rotalarda elbette guzargahini gorebilirsin fakat ozellikle herhangi bir aracla seyir halindeyken hem arac kullanip o anda haritada bulundugun caddenin veya yeri kavrayip nereye sapman gerektigini nasil bileceksin.Bunu yapabilmen icin yaninda bir tanede copilotun olmasi gerekir.Bu olmayacagina gore bu gorevi gps modulunun verdigi sinyallere bagli olarak programdaki ses gorsel yonlendirmelerle bunu yapabiliyorsun.Bu tur programlari Gps modulsuz kullanmak kagit haritalarda cizilen guzergahi takip etmekten farksiz olacaktir.
    Ayrica tomtom mobile dan ucretsiz diye bahsetmissin fakat tom tom mobile da lisansli ucretli bir navigasyon programidir.Crackli program ve haritalari bulup yukleyebilirsin fakat bir muddet sonra update etmen gerektigi zaman code ister.

söylediklerinde haklısın tabi ki.. daha önceki yazdıklarımı okursan bende aynı şeylerden bahsettim zaten.. yukardaki yazı bir arkadaşın sorusuna cevaptı sadece bunu burada da paylaşmak istedim.. özet olarak dediğim de benim aynı zaten gps iniz yoksa navigasyon işe yaramaz.. ama yok hem gps kullanmıcam hemde gprs diyor ve elinizde bir çeşit oyun gibi dursun bunun yanında iki şehir yada nokta arası uzaklık ölçümü yapayım derseniz o şekilde kullanabilirsiniz.. ayrıca demo yu başlatıp hızıda 70 km gibi tutarsan şehir içinde gps siz dolaşabiliyorsun çünkü demo sırasında sesli uyarıda var.. ama bunu yapmak deyim yerindeyse türk işi navigasyon olarak açıklanabilir:))) bunu yapıp yapmamakta size kalmış.. amacım bu konuda bilgi paylaşımı..
    eger tomtom un update zamanı gelirse o zmanda zaten son update in crackli dosyası çıkıyor dostum..
    ayrıca son bir ilave başlık için de teşekkürler daha önce öyle bir başlık oldugunu görmemişim.. pardon.. görsem onun altına yazardım..

• quote:

söylediklerinde haklısın tabi ki.. daha önceki yazdıklarımı okursan bende aynı şeylerden bahsettim zaten.. yukardaki yazı bir arkadaşın sorusuna cevaptı sadece bunu burada da paylaşmak istedim.. özet olarak dediğim de benim aynı zaten gps iniz yoksa navigasyon işe yaramaz.. ama yok hem gps kullanmıcam hemde gprs diyor ve elinizde bir çeşit oyun gibi dursun bunun yanında iki şehir yada nokta arası uzaklık ölçümü yapayım derseniz o şekilde kullanabilirsiniz.. ayrıca demo yu başlatıp hızıda 70 km gibi tutarsan şehir içinde gps siz dolaşabiliyorsun çünkü demo sırasında sesli uyarıda var.. ama bunu yapmak deyim yerindeyse türk işi navigasyon olarak açıklanabilir:))) bunu yapıp yapmamakta size kalmış.. amacım bu konuda bilgi paylaşımı..
    eger tomtom un update zamanı gelirse o zmanda zaten son update in crackli dosyası çıkıyor dostum..
    ayrıca son bir ilave başlık için de teşekkürler daha önce öyle bir başlık oldugunu görmemişim.. pardon.. görsem onun altına yazardım..

Zolaxxx Asagidaki linkte konuyla ilgili daha detayli bir topic daha mevcut

http://forum.donanimhaber.com/m_3549706/tm.htm

• Arkadaşlar biçok kişi istemiş bunu forumda ma kimse bir link vermemiş.
    Smart2go içi Map loader ile ne telefona nede kart okuyucu ile karta yükleyemiyorum türkiye haritasını ki benim gibi biçok arkadaşta yükleyememiş. Any device or card reader no fount diyor. yani ne telefonu nede kart okuyucu görüyor.Acaba biri Allah rızası için yaa şu türkiye haritasını upload edip linkini verebilir mi????
  • tamam anladik ya iyiki baska bir topik daha var durup durup ayni seyi tekrarliyorsun onu yazacagina yardim etde n 90 a nasil yukleyecimi goster
    quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

quote:

Zolaxxx Asagidaki linkte konuyla ilgili daha detayli bir topic daha mevcut

http://forum.donanimhaber.com/m_3549706/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.