Şimdi Ara

Smartnet Wireless Router'ın sinyal gücünden memnun kalmadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün bir SMARTNET CHLW4BR WIRELESS 4 PORT BROABDAND ROUTER BASIC EDITION satın aldım. Herkesin de bildiği gibi çok ama çok ucuz bir fiyatı var ve -işin doğrusu- ben de fiyatına tav oldum. Hem bu ürün hakkında web sayfalarında negatif bir görüşe de rastlamamıştım.

Cihaz, Kont Bilgisayar'ın kendisi için Çin'de fason yaptırdığı bir cihaz. Öyle uluslararası bir marka filan değil. Ne yalan söyleyeyim, marka budalası değilimdir ancak markasız ürünlerin kalitesine de hep şüphe ile yaklaşırım.

Neyse, uzun lafın kısası, dün gece kurdum ve mesafe denemesi yaptım. Smartnet salonda kurulu ve laptopum (client) 20 metre ötedeki odada, arada duvar yok, koridor var. Laptop, odaya girince hemen solda duvarın yanında, yani "tam olarak direkt birbirini görüyorlar" diyemem. Sinyale gelince 5 kademenin ya biri yanıyor, ya ikisi ve ya da bağlantı sık sık da kopuyor. Yani sinyal oldukça zayıf. Birçok kere de bağlanamıyor.

Bu cihaz benim ilk Wireless Router'ım. Diğer cihazlarda sinyal gücü nasıl olur bilmiyorum. Smartnet'i satın almadan önce aklımda US Robotics MAXg modeli vardı. Ama iki katından daha pahalı olunca gittim Smartnet aldım.

Smartnet hakkındaki görüşünüz nedir? Sinyali kuvvetlendirmek için ne yapabilirim? Ürünü iade etmem mümkün değil herhalde (hepsiburada)? Yeni bir router mı almalıyım?

Cihazın hemen yanında aldığım performanstan da bahsedeyim. Dosya transferi sırasında 2.25MByte/s gibi bir hıza ulaştım. Bu da pek iyi sayılmasa gerek, ne dersiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• iade etmeniz mümkün. ben getirttiğimin ertesi günü hemen kargoyla iade ettim. hepsiburada sağolsun hiçibir sorun çıkarmadan iadeyi gerçekleştirdi. yalnız hepsiburadanın sitesinde yazılan iade prosedürünü gerçekleştirmeniz gerekiyor.
  • Dosya transfer hızı çok çok düşük yapabileceğiniz birşey yok bilindik bir marka almalıydınız.Ama olan olmuş usr iyidir 20 metreyide duvar yoksa rahatlıkla çeker.
  • Arkadaşlar aynı router'a bende sahibim.

Anteni değişebilir olduğundan başka bir anten takmayı denediniz mi ? Kendi anteni pek iyi değil
  • anten değil o cihaz güzel değil kullancaksanız sadece router özellğiğini kullanın. wi-fi yi kullanamyın.
  • Merhaba, cevaplarınız için teşekkür ederim. Alet içime sinmedi. Madem hepsiburada "iade" kabul ediyor, hemen iade için dilekçe yazmaya başlıyorum. "Kapsama mesafesi ve veri aktarım hızından memnun kalmadım" diyeceğim. Daha sonra da US Robotics MAXg almayı düşünüyorum.
  • Dediğim gibi, yeni bir US Robotics MAXg Wireless Router satınaldım. Mesafe açısından aldığım sonuç çok olumlu. Artık o bahsettiğim odada 5 sinyal çentiğinden 3'ü yanar vaziyette, ve hiç "bağlanamama" sorunu olmuyor. Bu açıdan "istediğim oldu" diyebilirim. Herkese teşekkürler.

Smarnet'i de bir güzel kutuladım, kutunun içine faturayı ve iade gerekçelerini içeren dilekçemi de ekleyip kargoya verdim. Bakalım iademi kabul edecekler mi?
  • Yan yana iki ürünüm var. Biri USR 5451 MAXg Access Point. Diğeri Netmaster CBW500 kablosuz kablo modem. Aşağıdaki ekran görüntüsünü şu anda aldım. 15 metre mesafe var ve bir duvar. Kapı da kapalı.

Smartnet Wireless Router'ın sinyal gücünden memnun kalmadım

Netmaster'da çok kopma yaşıyorum. MAXg'de kopma sıfıra yakın. Çok nadir. Evin ölü noktalarında kablo yok oluyor, MAXg iki çubuk da olsa çekiyor ve veri aktarımı kesintisiz devam edebiliyor...
  • Arkadaşlar Smartnet Router takılı iken Msn'e ve Hotmail'e giremiyorum ve Rapid'e upload yapamıyorum.
    Fakat Router'i çıkarttığım zaman bu sorunlar kendiliğinden kayboluyor.

Tak çalıştır bir alet olduğu için herhangi bir sürücü falan da kurmadım(zaten sürücüleri gelmiyor)

Aynı problemi yaşayan arkadaşlarımız var mı acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.