Şimdi Ara

SMMM 7 Kasım 2009 Staja Giriş Sınavı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
18.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mahmutyildirim

Merhabalar arkadaşlar.

2 MYO ve + 2 de AÖF den olmak üzere işletme mezunuyum. Kasım sınavına kısmetse ben de gireceğim.

Bakırköy Murat Dersanesinde profesyonel eğiticilerden çok sıkı dersle sınava hazırlanıyoruz. Şu an TESMER sınavlarından kat kat zor olan Murat Dersanesi deneme sınavlarında 75 civarında net yapıyorum. 2 gün önce 2009 Mart sınavını 1 saat 45 dakika da 93 doğruyla çözdüm. 4 tane de boşum ve gece yarısı testi çözerken yanlış işaretlediğim 3 şık vardı. Yani dikkat etseymişim 100 doğru çıkarabilir mişim.

Bu sınav bilginin yanında biraz da şans gerektiriyor maalesef. Bazı deneme sınavlarında 85 yapabilirken bazılarında ise 75 te takılabiliyorum. Çünkü bilip bilmediğimiz soruların gelmesi çok önemli. Konular çok geniş olduğu için tamamını bilme olasılığınız zaten az.

Kasım sınavlarının Mart ve Haziran sınavlarından daha zor olduğu söyleniyor. O bakımdan 7 Kasım'daki sınavlara oldukça ciddi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Ben, ders çalışmak için gece, gündüz, otobüs, ev hatta arkadaşın evi vs demeyip fasiküllerimi hep yanımda taşıyorum ve boş bulunduğumda bir kaç satır okumaya bakıyorum.

Sınava giren arkadaşlara başarılar, hazırlananlara ise Allah'tan sabır dilerim.

saol kardeş.. çok güzel moral verdin

• quote:

eşruhum

Hayır çok değil. Kendimden misal vereyim.
    Mart sınavında 64+12 yaptım 56,xx aldım. Sınav çok kolaydı ve kazanacaktım. Kaydırma yaptım galiba.

Haziran sınavında 70+14 yaptım. 59,42 aldım. Her sınavda baraj enaz iki soru yükseliyor. Ayriyetten Haziran sınavı daha zordu ve daha az hazırlandım. Nedense netlerim ve puanım arttı.

Arkadaşlar tavsiyem en az 90 net hedeflemeniz.

Hatta mahmutyıldırım isimli arkadaş kursa gidiyormuş. Hocalar genellikle bilgilendirir. Bende Murata gitmiştim. Ondan öğrenebiliriz bu sınavki olabilecek barajı
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

quote:

eşruhum

Hayır çok değil. Kendimden misal vereyim.
    Mart sınavında 64+12 yaptım 56,xx aldım. Sınav çok kolaydı ve kazanacaktım. Kaydırma yaptım galiba.

Haziran sınavında 70+14 yaptım. 59,42 aldım. Her sınavda baraj enaz iki soru yükseliyor. Ayriyetten Haziran sınavı daha zordu ve daha az hazırlandım. Nedense netlerim ve puanım arttı.

Arkadaşlar tavsiyem en az 90 net hedeflemeniz.

Hatta mahmutyıldırım isimli arkadaş kursa gidiyormuş. Hocalar genellikle bilgilendirir. Bende Murata gitmiştim. Ondan öğrenebiliriz bu sınavki olabilecek barajı

eyvallah hocam.. bir de hangi derslere,hangi ünitelere hatta hangi konulara ağırlık vermeliyiz.. galiba eleme soruları oluyormuş..artık katsayısı mı yüksek nasıl oluyor bilmiyorum.. bu doğru mudur? bu sorular hangi konulardan gelir?

• Benim bildiğim çan eğrisi sistemi uygulanıyor. Bir soruyu ne kadar çok kişi doğru yaparsa değer düşer, ne kadar az kişi doğru yaparsa o derece yükselir diye biliyorum. Tesmer kendi sitesinde puanlama ölçütünü anlatmış.

Hakikaten bazen çok kolay bazen de çok zor sorular gelebiliyor. Bana göre muhasebe standartları sorusu belirleyici olur. Çoğu kişi bakmıyor ve sorusu gerçekten zor gelebiliyor.
  • quote:

Benim bildiğim çan eğrisi sistemi uygulanıyor. Bir soruyu ne kadar çok kişi doğru yaparsa değer düşer, ne kadar az kişi doğru yaparsa o derece yükselir diye biliyorum. Tesmer kendi sitesinde puanlama ölçütünü anlatmış.

Hakikaten bazen çok kolay bazen de çok zor sorular gelebiliyor. Bana göre muhasebe standartları sorusu belirleyici olur. Çoğu kişi bakmıyor ve sorusu gerçekten zor gelebiliyor.

anladım hocam çok sağol.. ben de şu an itibariyle başladım çalışmaya matematiğe bakmıştım biraz ramazanda ama şimdi bi daha baktım da direk finansal muhasebeden başlayayım dedim

• bu sınava nasıl ve nereye başvuruluyor? sınav ücreti v.s detaylı bilgi verirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deluxe1

bu sınava nasıl ve nereye başvuruluyor? sınav ücreti v.s detaylı bilgi verirseniz sevinirim

Sınav için ilinin bağlı olduğu odaya başvurmalısın. İlk önce dosya açtırmalısın. Bunun içinde net bilgiyi yarın yazarım 1000 TL civarında. Profilinden anladığım kadarıyla Hatay dasın.
    Bu bilgiler işini görür

Adres:Atatürk Mah.Lazkiye Cad.15.Sok.Dursunlu HATAY
    Tel : (326) 223 99 45 Faks: 223 99 45
    http://www.hatay.smmmo.org.tr

Kasım ayında sınav var ama başvuru tarihi Ağustos sonuydu. Bir sonraki sınav ise 2010 Mart ayında. Bu sınava başvuru tarihi Aralık ayında arkadaşım. Dosya açtırırken fotoğraf, ikametgah gibi şeyler istiyorlar. Sitede ayrıntılı şekilde bulabilirsin.

Bu adreste ayrıntılı bilgiler mevcut:http://www.tesmer.org.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=140

Sınav ciddi bir çalışma gerektiriyor. İyi bir çalışmayla inş. hepimiz kazanırız kardeşler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caiz2005 -- 29 Eylül 2009; 21:18:06 >

• bilgiler için tşk ederim. Tanıdık bir SMMM ile görüştüm çok zorlaştığını söyledi sınava çok iyi hazırlanman lazım dedi

neyse kısmet
  • Bence 90'ı hedeflemek çok riskli arkadaşlar. En azından 95-100 arası hedeflemelisiniz. Geçmiş yıllar sorularında en az 95 yapmalısınız ki bu önümüzdeki sınavı kazanmak için garanti olsun. Çan eğrisi çok nankör bir sistem. 88 soru yapmışsınızdır belki ama herkesin çözdüğü sorular denkgelmiştir sizin doğrularınız. İşte o zaman yanarsınız.

Murat Dersaneleri bu sene için en az doğru sayısını 85 ya da 86 olarak kabul ediyorlar. Çan eğrisinde kıymetli soruları kimse bilemez tabi, bu da ayrı bir konu.

Bütün derslerden hiç eksiğiniz kalmayasıya hazırlanmalısınız. Şahsen şu derslerde kendimi artık bitirmiş, sınava hazır görüyorum:

Analiz
    Denetim
    Vergi Hukuku
    İktisat
    Maliyet Muhasebesi
    Finansal Muh
    Türkçe
    Matematik

Eksiğim olan dersler de

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
    Meslek Hukuku
    Muhasebe Standartları
    Türk Ticaret Hukuku
    Borçlar Hukuku

Bugünkü deneme sınavında 87 doğru yaptım. Ama inanıyorum ki gittiğim kursun deneme sınavları orjinal sınavdan daha zor.

Eksiklerimi tamamlamam içinse 1 ay kaldı. Günde en az 5 saat ders çalışarak eksiklerimi tamamlamaya çalışacağım.

Muhasebe Standartları bu derslerin tartışmasız en zoru diyebilirim. Çünkü adamlar keyiflerine göre: 1500 sayfa civarındaki Türkiye Muhasebe Standartlarının istedikleri yerinden soru sorabiliyorlar. Elinizdeki kitaptan çalışarak ortalama 3 doğru yapabileceğinizi düşünüyorum. Daha fazlası ancak tesadüf eseri olur. Yani bildiğiniz soruların denk gelmesiyle. İktisat dersinin de kapsamı çok geniş olduğu için bu da bir belirleyici faktördür. Yani adamlar iktisadın kıyıda köşede kalmış bir tarafından soru sorup işleri zora sokabiliyorlar.

Bunun yanında çoğu arkadaşımın genel muhasebe sorularında zorlandığını da biliyorum. Genel muhasebede çok kaynaktan, çok emek harcayarak çalışmazsanız 15 sorunun hepsini yapma şansımız olmuyor maalesef.

Sizlere çıkacak soruların adedini vereyim:

Türkçe = 7
    Matematik = 8
    Tarih = 5
    Finansal Muh: 15
    Muh Standartları: 5
    Mali Analiz: 10
    Denetim: 15
    Meslek Hukuku: 5
    Vergi Hukuku : 10
    Borçlar Hukuku: 5
    İktisat: 10
    Maliye: 5
    İş ve Sosyal G. Hukuku: 5
    Ticaret Hukuku : 5
    Maliyet Muhasebesi: 10

Çan eğrisindeki en kıymetli bölümün İktisat olduğu hocalarımız tarafından söyleniyor. Bunun yanında Genel Kültür bölümünden şimdiye kadar kazananların 10 ve daha üstü sorular yapanlar olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutyildirim -- 2 Ekim 2009; 19:58:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutyildirim

Bence 90'ı hedeflemek çok riskli arkadaşlar. En azından 95-100 arası hedeflemelisiniz. Geçmiş yıllar sorularında en az 95 yapmalısınız ki bu önümüzdeki sınavı kazanmak için garanti olsun. Çan eğrisi çok nankör bir sistem. 88 soru yapmışsınızdır belki ama herkesin çözdüğü sorular denkgelmiştir sizin doğrularınız. İşte o zaman yanarsınız.

Murat Dersaneleri bu sene için en az doğru sayısını 85 ya da 86 olarak kabul ediyorlar. Çan eğrisinde kıymetli soruları kimse bilemez tabi, bu da ayrı bir konu.

Bütün derslerden hiç eksiğiniz kalmayasıya hazırlanmalısınız. Şahsen şu derslerde kendimi artık bitirmiş, sınava hazır görüyorum:

Analiz
    Denetim
    Vergi Hukuku
    İktisat
    Maliyet Muhasebesi
    Finansal Muh
    Türkçe
    Matematik

Eksiğim olan dersler de

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
    Meslek Hukuku
    Muhasebe Standartları
    Türk Ticaret Hukuku
    Borçlar Hukuku

Bugünkü deneme sınavında 87 doğru yaptım. Ama inanıyorum ki gittiğim kursun deneme sınavları orjinal sınavdan daha zor.

Eksiklerimi tamamlamam içinse 1 ay kaldı. Günde en az 5 saat ders çalışarak eksiklerimi tamamlamaya çalışacağım.

Muhasebe Standartları bu derslerin tartışmasız en zoru diyebilirim. Çünkü adamlar keyiflerine göre: 1500 sayfa civarındaki Türkiye Muhasebe Standartlarının istedikleri yerinden soru sorabiliyorlar. Elinizdeki kitaptan çalışarak ortalama 3 doğru yapabileceğinizi düşünüyorum. Daha fazlası ancak tesadüf eseri olur. Yani bildiğiniz soruların denk gelmesiyle. İktisat dersinin de kapsamı çok geniş olduğu için bu da bir belirleyici faktördür. Yani adamlar iktisadın kıyıda köşede kalmış bir tarafından soru sorup işleri zora sokabiliyorlar.

Bunun yanında çoğu arkadaşımın genel muhasebe sorularında zorlandığını da biliyorum. Genel muhasebede çok kaynaktan, çok emek harcayarak çalışmazsanız 15 sorunun hepsini yapma şansımız olmuyor maalesef.

Sizlere çıkacak soruların adedini vereyim:

Türkçe = 7
    Matematik = 8
    Tarih = 5
    Finansal Muh: 15
    Muh Standartları: 5
    Mali Analiz: 10
    Denetim: 15
    Meslek Hukuku: 5
    Vergi Hukuku : 10
    Borçlar Hukuku: 5
    İktisat: 10
    Maliye: 5
    İş ve Sosyal G. Hukuku: 5
    Ticaret Hukuku : 5
    Maliyet Muhasebesi: 10

Çan eğrisindeki en kıymetli bölümün İktisat olduğu hocalarımız tarafından söyleniyor. Bunun yanında Genel Kültür bölümünden şimdiye kadar kazananların 10 ve daha üstü sorular yapanlar olduğu söyleniyor.

bu kadar zor mu gerçekten! benim hala oğlu 6 kere girdi.. ilk 5 inde kitap yüzü açmadı.. 50 küsür netler yaptı. 6. sınava 1-2 hafta çalıştı kazandı

• Ben iktisat 2.sınıf öğrencisiyim.SMMM düşünüyorum.
    Tavsiyeleriniz ,önerileriniz nelerdir?Şimdiden önüme bir hedef koyup o yolda ilerlemek istiyorum.Hangi derslere özellikle ağırlık vermeliyim?Kendimi geliştirmek için neler yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4190fth

Ben iktisat 2.sınıf öğrencisiyim.SMMM düşünüyorum.
    Tavsiyeleriniz ,önerileriniz nelerdir?Şimdiden önüme bir hedef koyup o yolda ilerlemek istiyorum.Hangi derslere özellikle ağırlık vermeliyim?Kendimi geliştirmek için neler yapabilirim?

Öncelikle bir bilgisayarlı muhasebe kursuna git muhasebe programlarını ve fatura işlemeyi öğren.Sonra bir muhasebe bürosu bul okul zamanı part time yazları tam gün çalış.Okulda öğrendiğin teorik bilgiler pek bir işe yaramıyor yarıyorda ancak temel oluşturuyor.Tecrübe olmazsa smmm sınavını kazansan bile staj yapacak yer bulmakta zorlanırsın.
  • Arkadaşlar. bu sınava 7 kez girdim.ama kazanamadım maalesef.
    kasımda 8. kez gireceğim.

İlk kez girecek arkadaşlara tavsiyem. her sene mutlaka fiks aynı çıkan sorular var.
    ilk girdiğim senelerde sınav soru ve cevapları internette yayınlanmıyordu :=))
    ama artık oradan eski soru ve cevaplarına bakabilirsiniz.
    çok faydasını göreceksiniz.
    İmkanı olan arkadaşlar dershane yardımı mutlaka aldınlar.zira tek başına halledilecek bir konu değil.

2007 de Dershaneye gittim. Rehberlik hocamızın sözünü siz aday arkadaşlara ileyetim.
    Ticaret Lisesi okuyup SMMM olmayı düşünmeyen arkadaşlar. bu işin hep hamallığını (kabaca) yapacaklardır.
    Devir, yetki devri...

Arkadaşlar ufkunuz geniş tutunuz ve 3 ay diş sıkıp ders çalışınız. göreceksiniz sonuç bu sefer iyi olacak, inş benim de...:=)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: drummer_1907
    bu kadar zor mu gerçekten! benim hala oğlu 6 kere girdi.. ilk 5 inde kitap yüzü açmadı.. 50 küsür netler yaptı. 6. sınava 1-2 hafta çalıştı kazandı

Zor tabi ki. Konular çok geniş. 3 ayda çalışılıp kazanmak içn mutlaka daha önceden bilgi birikiminiz olmalı. Sınavı hafife alanlar habire girip girip duruyorlar. Bizim dersanede bir abimiz 6.sına girecek.

İlk girişte kazanmak için çok çaba gerekiyor.
  • Bende 5. sınavıma giricem. İlk ikiyi çalışmadan girdim. Sonra kursa gittim. En son sınavda sınırdan döndüm. İşkence bu ya. Hem de mars işkencesi offfff

Çalışasımda gelmiyor. Teşvik gerek.
  • quote:

Bende 5. sınavıma giricem. İlk ikiyi çalışmadan girdim. Sonra kursa gittim. En son sınavda sınırdan döndüm. İşkence bu ya. Hem de mars işkencesi offfff

Çalışasımda gelmiyor. Teşvik gerek.

benim de hiç çalışasım yok.. bir de aklımda şimdi askerlik var..bahane tabi.. gidip geleyim de öyle çalışırım diyorum ama daha da zorlaşıyor her sınav
    finansal muhasebede neredeyse yolu yarıladım..bakalım en azından çok soru çıkan derslere bir göz gezdireyim diyorum attıklarımız da tutarsa kılpayı kazanırız

• Yarım yamalak bir hazırlıkla bu sınavı kazanma şansınız çok zor arkadaşlar.

Çok ciddi ve eksiksiz süreç isteyen bir sınav. Murat dersanesinin herhangi bir şubesine gidip ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti alabilirsiniz sınav hakkında.

Hele hele attıklarım da tutarsa gibi ümitlerle girerseniz işiniz daha da zor :(
  • sadece askerden önce ilk deneme için söyledim ben onu.. askerde çalışmaya başlayacağım zaten vakit bulabilirsem.. bu arada sınav yerlerinizi öğrenin arkadaşlar.. ben bakırköydeyim kadıköye vermişler
  • quote:

sadece askerden önce ilk deneme için söyledim ben onu.. askerde çalışmaya başlayacağım zaten vakit bulabilirsem.. bu arada sınav yerlerinizi öğrenin arkadaşlar.. ben bakırköydeyim kadıköye vermişler

Zaten sınav için okullar karşıya verirler. Kızmana gerek yok. Hatta Kadıköy yakın bile sana. Beni Erenköy kız lisesine vermişler...
  • quote:

quote:

sadece askerden önce ilk deneme için söyledim ben onu.. askerde çalışmaya başlayacağım zaten vakit bulabilirsem.. bu arada sınav yerlerinizi öğrenin arkadaşlar.. ben bakırköydeyim kadıköye vermişler

Zaten sınav için okullar karşıya verirler. Kızmana gerek yok. Hatta Kadıköy yakın bile sana. Beni Erenköy kız lisesine vermişler...

illa 3 vesaite bindirecekler yani.. kadıköyden de otobüse bineceğim.. neyse...
    o formu çıkartıp kimliğimizle beraber gideceğiz değil mi? başka birşey gerekmiyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.