Şimdi Ara

SMMM 7 Kasım 2009 Staja Giriş Sınavı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
18.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar.. Dosyamı açtırdım ve kısmetse 7 Kasım'da sınava giriyorum.. Kader arkadaşlarımı her türlü soru ve tecrübeleri ve bilgi paylaşımı için bu başlık altına bekliyorum...

• Hayırlısı olsun abi umarım emeğizin karşılığını alırsınız.Bende ilerde smmm olmayı düşünüyorum ama benim yol biraz uzun 9 sene falan var daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otorite!

Hayırlısı olsun abi umarım emeğizin karşılığını alırsınız.Bende ilerde smmm olmayı düşünüyorum ama benim yol biraz uzun 9 sene falan var daha.
    kardeşim her sene zorlaşıyor diyorlar.. baraj her sınavda 2-3 soru artıyor.. ingilizce gelecekmiş..mülakat gelecekmiş diye rivayetler var.. 9 sene sonra nolur acaba! neyse ben 9 sene sonra sana tecrübelerimi aktarırım, yardımcı olmaya çalışırım.. şimdiden kolay gelsin sana da...

• quote:

Orijinalden alıntı: drummer_1907

kardeşim her sene zorlaşıyor diyorlar.. baraj her sınavda 2-3 soru artıyor.. ingilizce gelecekmiş..mülakat gelecekmiş diye rivayetler var.. 9 sene sonra nolur acaba! neyse ben 9 sene sonra sana tecrübelerimi aktarırım, yardımcı olmaya çalışırım.. şimdiden kolay gelsin sana da...

Alıntıları Göster
    DHcilerden bU sınava sadece ben giriyorum galiba

• quote:

DHcilerden bU sınava sadece ben giriyorum galiba

Alıntıları Göster
    yok mu SMMM aday adayı?
  • quote:

yok mu SMMM aday adayı?

Seneye belki girerim.6 ay muhasebe bürosunda çalışınca gelecek hakkında karamsar düşünmeye başladım.Devlet memurluğu için uğraşmak daha mantıklı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

yok mu SMMM aday adayı?

Seneye belki girerim.6 ay muhasebe bürosunda çalışınca gelecek hakkında karamsar düşünmeye başladım.Devlet memurluğu için uğraşmak daha mantıklı geliyor.

Alıntıları Göster
    Buradayım. Bende varım.
    Son sınavda barajda kaldım. 59,42 aldım. Bir daha hazırlanmak ölüm gibi geliyor. Şu sınavı kazansam kafam öyle bir rahatlayacak ki inanamazsın.

Peki sınava hazırlanıyormusun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Buradayım. Bende varım.
    Son sınavda barajda kaldım. 59,42 aldım. Bir daha hazırlanmak ölüm gibi geliyor. Şu sınavı kazansam kafam öyle bir rahatlayacak ki inanamazsın.

Peki sınava hazırlanıyormusun?

evet daha önceki başlıklarda takip ettim seni inşallah bu sefer beraber kazanırız.. valla daha başlamadım inşallah yarın sabah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

yok mu SMMM aday adayı?

müşavir kuzenim var büro falan herşey hazır..beraber çalışacağımızı söylüyor.. güvenilir adam lazımmış çevren yoksa işi de bilmiyorsan para yok bu işte diyorlar. yoksa ben de girmezdim de bu işe.. tabi ne olacağı belli olmaz ben her sonuca hazırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drummer_1907 -- 25 Eylül 2009; 23:56:16 >

• quote:

quote:

quote:

yok mu SMMM aday adayı?

müşavir kuzenim var büro falan herşey hazır..beraber çalışacağımızı söylüyor.. güvenilir adam lazımmış çünkü çevren yoksa işi de bilmiyorsan para yok bu işte diyorlar. yoksa ben de girmezdim de bu işe.. tabi ne olacağı belli olmaz ben her sonuca hazırım

Tanıdık biriyle çalışacaksan iyi.Ben sıfırdan bu işe girmiştim ilk 2 ay ne yapıyorlar diye büroda etrafıma bakındım.İşe girdiğim büro tanıdık değildi 6 ay boyunca içerde dışarıda her türlü işi yaptım.Tüm mükelleflere,vergi dairelerine ve ticaret siciline ben gidiyordum izmirde binmediğim belediye otobüsü kalmadı.
    Patron tanıdık değilse bürodaki eski çalışanların düşmanca tavırlarına maruz kalabilirsin.Bana sürekli gıcıklık yapıyorlardı ve hiçbirşey öğretmek istemiyorlardı onlardan laf işitmemek için okulun verdiği muhasebe kitapları açıp okuyordum bana faydası oldu ama dayanamadım işi bıraktım.Seneye sınavı kazanırsam tanıdık bir ymm staj için beni alacakmış denetimciliği bilmiyorum ama onu da öğreniriz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok mu SMMM aday adayı?

müşavir kuzenim var büro falan herşey hazır..beraber çalışacağımızı söylüyor.. güvenilir adam lazımmış çünkü çevren yoksa işi de bilmiyorsan para yok bu işte diyorlar. yoksa ben de girmezdim de bu işe.. tabi ne olacağı belli olmaz ben her sonuca hazırım

Tanıdık biriyle çalışacaksan iyi.Ben sıfırdan bu işe girmiştim ilk 2 ay ne yapıyorlar diye büroda etrafıma bakındım.İşe girdiğim büro tanıdık değildi 6 ay boyunca içerde dışarıda her türlü işi yaptım.Tüm mükelleflere,vergi dairelerine ve ticaret siciline ben gidiyordum izmirde binmediğim belediye otobüsü kalmadı.
    Patron tanıdık değilse bürodaki eski çalışanların düşmanca tavırlarına maruz kalabilirsin.Bana sürekli gıcıklık yapıyorlardı ve hiçbirşey öğretmek istemiyorlardı onlardan laf işitmemek için okulun verdiği muhasebe kitapları açıp okuyordum bana faydası oldu ama dayanamadım işi bıraktım.Seneye sınavı kazanırsam tanıdık bir ymm staj için beni alacakmış denetimciliği bilmiyorum ama onu da öğreniriz.

doğrudur kardeş.. hele bi de tahsilleri de senden düşükse onların üstü olacaksın, daha çok alacaksın diye gıcıklık yaparlar..tanıdık ymm olmasına sevindim..inşallah hepimiz kazanırız ve hakkımızda hayırlısı olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok mu SMMM aday adayı?

doğrudur kardeş.. hele bi de tahsilleri de senden düşükse onların üstü olacaksın, daha çok alacaksın diye gıcıklık yaparlar..tanıdık ymm olmasına sevindim..inşallah hepimiz kazanırız ve hakkımızda hayırlısı olur

Hepimiz için hayırlısı olsun.Bizim iş yerinde çalışanların hepsi açıköğretim fakültesi mezunu ve ticaret lisesi bitirmişlerdi.Ben anadolu lisesi bitirmiş biri olarak bende açıktan okuyordum nedense bana birşey öğretmemeye çalışıyorlardı.Matematik falan bilmediklerinden smmm sınavından korkuyorlardı sınava sen girme diyordu.İşte insanlar küçük hesaplar peşinde koşuyor sanki barajı ben yükseltecem.Zaten yeni nesil mali müşavirlerin çoğu açıktan mezun.Okurken çalıştıkları için iş bulma ve staj yapacak yer bulma şansları yüksek oluyor.Normal üniversite mezunu birisini muhasebe tecrübesi olmadığı için almak istemiyorlar bende tecrübe için büroya 6 ay dayandım.Art niyetleri olmasa şu an çalışıyor olacaktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok mu SMMM aday adayı?

Hepimiz için hayırlısı olsun.Bizim iş yerinde çalışanların hepsi açıköğretim fakültesi mezunu ve ticaret lisesi bitirmişlerdi.Ben anadolu lisesi bitirmiş biri olarak bende açıktan okuyordum nedense bana birşey öğretmemeye çalışıyorlardı.Matematik falan bilmediklerinden smmm sınavından korkuyorlardı sınava sen girme diyordu.İşte insanlar küçük hesaplar peşinde koşuyor sanki barajı ben yükseltecem.Zaten yeni nesil mali müşavirlerin çoğu açıktan mezun.Okurken çalıştıkları için iş bulma ve staj yapacak yer bulma şansları yüksek oluyor.Normal üniversite mezunu birisini muhasebe tecrübesi olmadığı için almak istemiyorlar bende tecrübe için büroya 6 ay dayandım.Art niyetleri olmasa şu an çalışıyor olacaktım.

Alıntıları Göster
    Bende yarın sabah başlayamayı düşünüyorum. Bir ay kadar kısa bir zaman dilimi kaldı. Bilgim olduğu için direkt sorulara girişeceğim. Son bir kaç günde işten izin alacağım artık. Sende bana muhit olarak yakınsın aslında.

Benimde muhasebe alanında tecrübem olmamasına rağmen zorla da olsa bir kaç ay önce muhasebe bürosunda başladım. İnanılmaz iyi davranıyorlar. Bir iki tane stajyer eleman olsa angarya işleri az çok onlar yapar diğer işleri öğrenmeye de fırsat bulurum. Neyse buna da şükür.

• quote:

Bende yarın sabah başlayamayı düşünüyorum. Bir ay kadar kısa bir zaman dilimi kaldı. Bilgim olduğu için direkt sorulara girişeceğim. Son bir kaç günde işten izin alacağım artık. Sende bana muhit olarak yakınsın aslında.

Benimde muhasebe alanında tecrübem olmamasına rağmen zorla da olsa bir kaç ay önce muhasebe bürosunda başladım. İnanılmaz iyi davranıyorlar. Bir iki tane stajyer eleman olsa angarya işleri az çok onlar yapar diğer işleri öğrenmeye de fırsat bulurum. Neyse buna da şükür.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar dosyayı kaça açtırdınız eğer sınavı kazanırsanız askerliği tecil ettirme şansınız varmı bide 2 -3 ay çalışmalan bu sınav kazanılırmı ben zor olduğunu biliyorum . bende mali müşavirlik için uğraşıyorum sınavı kazansam erzurmda büyük ihtimal ekşioğullarında stajı yapacam

• quote:

Orijinalden alıntı: eşruhum

arkadaşlar dosyayı kaça açtırdınız eğer sınavı kazanırsanız askerliği tecil ettirme şansınız varmı bide 2 -3 ay çalışmalan bu sınav kazanılırmı ben zor olduğunu biliyorum . bende mali müşavirlik için uğraşıyorum sınavı kazansam erzurmda büyük ihtimal ekşioğullarında stajı yapacam

Bu kasımdaki sınav için başvuru süresi Ağustosun sonunda bitti. Mart ayındaki sınav için Aralık ayının sonuna kadar dosya açtırmak zorundasın.
    Dosya açtırma bedeli biraz tuzlu oluyor.Net fiyatı bilmiyorum. Yeni başvuran arkadaş var. Onu görünce sorarım.
    Genellikle sınavı kazanınca hemen askere giderler ama sen tecil ettirme peşindesin. Anlamadım bu işi. Tesmere telefon açıp öğrenebilirsin. Tel: 0 212 315 84 00

Eğer bilgi birikimin yoksa fazla en az 3 ay öncesinden sıkı bir çalışmaya girmelisin. Sınavın bazı dersleri zorlayıcı.
    Son sınavda baraj 120 sorudan 85 soruydu. Stajını SMMM ya da YMM yanında göstermek zorunadasın bir de

• quote:

dosya açtırma - 880
    sınav bedeli - 150
    9 adet sınav hakkın var..mazallah kazanamadıkça her sınav için 150 liran uçar gider... 9. hakkında da kazanamazsan yeniden dosya açtırma parası bayılırsın sanırım en fazla 9. da kazanırız! bu arada dosya açtırmak için odaya gittiğinde yanında en az 100 lira bulunsun.. ben hiç para harcamadım ama bulunsun..

• quote:

Bende yarın sabah başlayamayı düşünüyorum.

ben de her sabah öyle diyorum ama artık başlamak lazım..sonra şu fiilde bulunmamak için:
  • quote:

kardeş ben de aralıkta askerim kısmetse... gitmeden bi şansımı deneyeyim dedim..kazanıp gidersem çok iyi olacak.. kardeş hele kazanırsan direk askere git bence.. ya da staja başla istediğin zaman dondurup askere gidebiliyorsun..askerlikten bir an önce özellikte yaş ilerlemeden kurtul derim
  • quote:

quote:

Bu kasımdaki sınav için başvuru süresi Ağustosun sonunda bitti. Mart ayındaki sınav için Aralık ayının sonuna kadar dosya açtırmak zorundasın.
    Dosya açtırma bedeli biraz tuzlu oluyor.Net fiyatı bilmiyorum. Yeni başvuran arkadaş var. Onu görünce sorarım.
    Genellikle sınavı kazanınca hemen askere giderler ama sen tecil ettirme peşindesin. Anlamadım bu işi. Tesmere telefon açıp öğrenebilirsin. Tel: 0 212 315 84 00

Eğer bilgi birikimin yoksa fazla en az 3 ay öncesinden sıkı bir çalışmaya girmelisin. Sınavın bazı dersleri zorlayıcı.
    Son sınavda baraj 120 sorudan 85 soruydu. Stajını SMMM ya da YMM yanında göstermek zorunadasın bir de

120 soruda 85 soru çok değilmi ya bunların 20si genel kültür sorusu bildiğimkadarıyla yani bunlara çalışmak gereksiz fazla puan vermiyolardiye biliyorum diğerinden 60 65 soru yapsam 60 puan çıkmazmı şimdi.

• quote:

quote:

quote:

120 soruda 85 soru çok değilmi ya bunların 20si genel kültür sorusu bildiğimkadarıyla yani bunlara çalışmak gereksiz fazla puan vermiyolardiye biliyorum diğerinden 60 65 soru yapsam 60 puan çıkmazmı şimdi.

Alıntıları Göster
    Merhabalar arkadaşlar.

2 MYO ve + 2 de AÖF den olmak üzere işletme mezunuyum. Kasım sınavına kısmetse ben de gireceğim.

Bakırköy Murat Dersanesinde profesyonel eğiticilerden çok sıkı dersle sınava hazırlanıyoruz. Şu an TESMER sınavlarından kat kat zor olan Murat Dersanesi deneme sınavlarında 75 civarında net yapıyorum. 2 gün önce 2009 Mart sınavını 1 saat 45 dakika da 93 doğruyla çözdüm. 4 tane de boşum ve gece yarısı testi çözerken yanlış işaretlediğim 3 şık vardı. Yani dikkat etseymişim 100 doğru çıkarabilir mişim.

Bu sınav bilginin yanında biraz da şans gerektiriyor maalesef. Bazı deneme sınavlarında 85 yapabilirken bazılarında ise 75 te takılabiliyorum. Çünkü bilip bilmediğimiz soruların gelmesi çok önemli. Konular çok geniş olduğu için tamamını bilme olasılığınız zaten az.

Kasım sınavlarının Mart ve Haziran sınavlarından daha zor olduğu söyleniyor. O bakımdan 7 Kasım'daki sınavlara oldukça ciddi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Ben, ders çalışmak için gece, gündüz, otobüs, ev hatta arkadaşın evi vs demeyip fasiküllerimi hep yanımda taşıyorum ve boş bulunduğumda bir kaç satır okumaya bakıyorum.

Sınava giren arkadaşlara başarılar, hazırlananlara ise Allah'tan sabır dilerim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.