Şimdi Ara

SMMM 7 Kasım 2009 Staja Giriş Sınavı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
18.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimli kimlik veya sürücü belgesi, sınava giriş kağıdı.
    Ekstradan yanında iki de kalem götürürsen iyi olur. Silgi lazım olur. Su almayı unutma. Enerji içeceği içmiştim sınavdan önce zor olmasına rağmen netlerim artmıştı. Bende pek bir bağlantı kuramamıştım.

Yalnız ciddi olarak tavsiyem sınav öncesi soğuk birşeyler içmeyin yoksa tuvalete gitmek için yarışırsınız.

Matematik ve matematiksel işlem sorularını eğer zorluyorsa sınavın sonuna bırakın. Hem stres yapmazsınız hem de geri dönüşte bol vaktiniz olur. Geçen sınavda bir buçuk saatte sınavı bitirmiştim geri kalan kısmını da yayıla yayıla matematikleri cevapladım hem de tüm soruları kontrol ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: caiz2005

Resimli kimlik veya sürücü belgesi, sınava giriş kağıdı.
    Ekstradan yanında iki de kalem götürürsen iyi olur. Silgi lazım olur. Su almayı unutma. Enerji içeceği içmiştim sınavdan önce zor olmasına rağmen netlerim artmıştı. Bende pek bir bağlantı kuramamıştım.

Yalnız ciddi olarak tavsiyem sınav öncesi soğuk birşeyler içmeyin yoksa tuvalete gitmek için yarışırsınız.

Matematik ve matematiksel işlem sorularını eğer zorluyorsa sınavın sonuna bırakın. Hem stres yapmazsınız hem de geri dönüşte bol vaktiniz olur. Geçen sınavda bir buçuk saatte sınavı bitirmiştim geri kalan kısmını da yayıla yayıla matematikleri cevapladım hem de tüm soruları kontrol ettim.

çok teşekkürler öneriler için... umarım hepimiz kazanırız... kalan zamanda çıkmış soruları çözeceğim.. ama bazıları açılmıyor hata veriyor
    şimdiden başarılar herkese

• Dehaonline sitesinden çözebilirsin. Dene bakalım...
  • Şu an itibariyle sınavımıza sayılı saatler kaldı. Bu mübarek sınava giren herkese başarı ve sabır diliyorum. Yarın saat 14:00 gibi bol bol terleyeceğiz :)

Tekrardan başarılar dilerim.
  • Teşekkkürler Mahmutyıldırım.

Arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ona inanın güvenin ve sonucunda hayırlısını isteyin. İnşallah bu kez olur. Herkese başarılar. Allah muvaffak eylesin.
  • Amin.. Cümlemizi inşallah..
    Son sınavı çözdüm 65 yaptım.. Demek ki biraz çalışsak olacak
    Bu arada cep tel götürebiliyor muyuz acaba tecrübeli arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drummer_1907

Amin.. Cümlemizi inşallah..
    Son sınavı çözdüm 65 yaptım.. Demek ki biraz çalışsak olacak
    Bu arada cep tel götürebiliyor muyuz acaba tecrübeli arkadaşlar?

Götürmek yasak ama götürebilirsin. Kapalı tutman şart. Eğer çok ısrar ederlerse öğretmen masasının üstüne koyarsın, onların gözünün önünde olur.

Şu ana kadar bende problem olmadı
  • umarım sınavınız başarılı geçmiştir dileklerimle başlamak isterim.ben stajı tamamladım ve bitirme sınavlarına hazırlanıyorum şu an aralık ta sınavlar ve 7 dersten gircem.staj başlatma sınavını ilk girdiğimde kazanmıştım ama zor bir sınavdı ve kazanacığımı da düşünmüyordum.eğer bu bölümü daha önce okumuş olsaydım nasıl çalışmanız gerektiği hakkında bişiler söyleyebilirdim.ama benim esas bahsetmek istediğim şimdiki aklım o zaman olsaydı hiç smmm sınavları stajları ile uğraşmazdım.hele şimdi daha da kötü,staj süresi 3 yıla çıktı.allahtan bize vurmadı.sınava girip kazanaya çalışmak sonra 3 yıl bedavalara çalışmak,sonra yine sınavlara girmek,sonrasında ise size verilen koskaca bir hiç açıkcası,yanında muhasebedeb dolayı yaşadığınız stress de cabası..hele de kendiniz bir büro açmayı düşünüyosanız 40 yaşından önce para yüzü görmeyi ummayın.Staj sınavını kazanın ca aranan elaman olmadığınızı hatırlatırım.bu sektördeki tek ümidim yeni türk ticaret kanunu ile gelecek olan denetim zorunluluğu ve bu denetimi yapabilmek için smmm olmanız gerekmesi.ben im bu dönemim size bahsettiğim kadar kötü geçmedi ama çevremde bunları yaşayan stajer bir çok arkadaşım var.bence gidip bir kaç smm bürosunu gezin.onarı dinleyin.Bu kadar süre ve zahmete değceğine inanıyosanız sonuna kadar gidin.tekrar sizlere başarılar dilerim.

• inşallah hepiniz adına başarılı bir sınav olur. banada 3-4 yıl sonra gözüküyor bu sınav, sınavınız bitsin size danışacağım bir kaç nokta var. dualarım sizlerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the ekonomist

umarım sınavınız başarılı geçmiştir dileklerimle başlamak isterim.ben stajı tamamladım ve bitirme sınavlarına hazırlanıyorum şu an aralık ta sınavlar ve 7 dersten gircem.staj başlatma sınavını ilk girdiğimde kazanmıştım ama zor bir sınavdı ve kazanacığımı da düşünmüyordum.eğer bu bölümü daha önce okumuş olsaydım nasıl çalışmanız gerektiği hakkında bişiler söyleyebilirdim.ama benim esas bahsetmek istediğim şimdiki aklım o zaman olsaydı hiç smmm sınavları stajları ile uğraşmazdım.hele şimdi daha da kötü,staj süresi 3 yıla çıktı.allahtan bize vurmadı.sınava girip kazanaya çalışmak sonra 3 yıl bedavalara çalışmak,sonra yine sınavlara girmek,sonrasında ise size verilen koskaca bir hiç açıkcası,yanında muhasebedeb dolayı yaşadığınız stress de cabası..hele de kendiniz bir büro açmayı düşünüyosanız 40 yaşından önce para yüzü görmeyi ummayın.Staj sınavını kazanın ca aranan elaman olmadığınızı hatırlatırım.bu sektördeki tek ümidim yeni türk ticaret kanunu ile gelecek olan denetim zorunluluğu ve bu denetimi yapabilmek için smmm olmanız gerekmesi.ben im bu dönemim size bahsettiğim kadar kötü geçmedi ama çevremde bunları yaşayan stajer bir çok arkadaşım var.bence gidip bir kaç smm bürosunu gezin.onarı dinleyin.Bu kadar süre ve zahmete değceğine inanıyosanız sonuna kadar gidin.tekrar sizlere başarılar dilerim.

+1
    Senin yaşadıklarının büroda çalışırken görmüştüm.Staj başlatma sınavını kazanmak aslında hiçbir şey.Staj süresi boyunca üç kuruşa 3 yıl boyunca çalışıp sonra smmm olduktan sonra elinde yine hiçbir şey yok.Smmm olmak için odaya,kurslara verilen paraların haddi hesabı yok.Bizim büroda biri staj başlatma için 4000 lira harcamıştı.Yıllarca çekilen çileye verilen emeğin karşılığında birşey kazanılmadığı için muhasebeyi bırakmıştım.

• Sınavdan az önce geldim arkadaşlar.

Nasıl mı geçti? Çok sıkı çalışmama rağmen yine de kötü geçti.

Sebepleri:

- Türmob, artık daha fazla SMMM istemediğini bu sınavda iyice hissettirdi. Çünkü, geçmiş yıllardaki sınavlarla da kıyaslanırsa bu sınav, zorluk derecesi açısından inanılmaz ve eşsiz bir sınavdı. Çünkü sınav çıkışı dersane arkadaşlarımla yaptığımız değerlendirme neticesinde hepsinin benimle aynı durumda olduğunu öğrendim ki normalde bu insanlar denemelerde 90 ve üzeri yapan ve geçmiş yıllar sorularını 100 den aşağı netle çözmeyen insanlardı. Bu sınavın ekonomi ve hukuk bölümleri inanılmaz zor geldi bize. Ekonomiden bir sürü yanlış yaptığıma inanıyorum. F.Muhasebeden, maliyet muhasebesinden, analiz, denetim, meslek hukuku, borçlar hukuku, iş hukuku gibi derslerden çok az yanlışım çıkar. Ama eminim ki vergi hukuku ve ekonomi-maliye dersleri bana bu sınavda çok kötü çelme taktı. Gerçekten hiç beklemediğimiz konulardan sorular geldi.

80 net garanti ama üzeri biraz şans işi olur benim için.

Örnek vereyim:

Laiklik ne zaman anayasaya girmiştir sorunun cevabını internetten ve kitaptan aramama rağmen bulamadım.

1924 işaretledim ama halen ne zaman anayasaya girdiğini bilmiyorum.

Maliyet Muhasebesindeki bir soruda asal maliyet yöntemine göre dönem maliyetlerini bulun demişler. Normalde asal maliyet yöntemine göre sadece direk giderleri dikkate alıyoruz. yani 710 ve 720 yi topluyoruz ama soruda öyle kafa karıştırıcı bir veri var ki: direk işçilik giderlerinin yanında tamamı değişkendir diyor. şimdi tamamı değişken olması sonucu değiştiriyor mu? Acaba direk işçiliği dikkate almayacak mıyız diye bayağı bir tartıştık ama sonuca ulaşamadık dersanedeki arkadaşlarla. İktisatta gelire bağlı olmayan tüketim nedir demiş. Şıklarda otonom tüketim yok, ben de negatif tüketim dedim. İnşallah bu gibi sorularda doğrularım çıkarsa sınavı geçerim. Yoksa Mart 2010 sınavına hazırlanmaya şimdiden başlamam gerekecek.

Uzun lafın kısası: Bu sınav bence TESMER in düzenlediği en zor SMMM staj başlatma sınavıydı. Her iddiasına da varım bu konuda.

Yine de umarım başarılı geçmiştir sınavınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutyildirim -- 7 Kasım 2009; 21:35:12 >

• Sınav hakikaten çok zordu. Eleme yapmalarına gerek kalmayacak gibi. Çok az 80 barajını aşabilir. Hesaplamalarıma göre iyimser bir tabloyla 79 net bekliyorum. Emin olmadıklarımdan ve salladıklarımdan tutarsa kazanırım diye düşünüyorum. Sınava 3. kez ciddi olarak girişim. Mart çok kolaydı, Haziran biraz zorlayıcıydı bunda ise resmen adamlar kasma hünerlerini göstermişler.

Maliyet ve Analizde matematiksel işlemleri zorlamışlar ve açıkçası bir iki soruda salladım. Soru tipini değiştirmişler çünkü. Eko-Maliye de ben dahil arkadaşlarımda senin gibi düşünüyoruz. Eğer 8 tane gelirse mükemmel olur. Düşün 13 Sorudan 8 beklemek büyük rezillik.

Matematik ÖSS matematiği gibiydi. Bir tanesini yaptım ve diğerleri çok zorlayıcı olduğu için direkt salladım. İnş. iyi bir sonuç alırız. Bu sınav ölüm sınavdı. Rezil ettiler yeterince.

Hukuklar şaşırtıcıydı. Ben şu ana kadar çok iyi geçti diyeni duymadım. Hepsi bizim yakındığımız derslerden yakınıyorlar.

Mahmut kardeşim., samimi olarak 80 Net yaptığına inanıyorsan bence sınavı kazanmışın demektir. Herkese geçmiş olsun diyorum. Mevlam neyler neylerse güzel eyler!

• Teşekkür ederim caiz2005 kardeşim. Çünkü yazdıkların bana moral oldu. Sınavda mı anormallik var bende mi tam emin değildim. :)

Ben emin olmamakla birlikte en kötü ihtimal 83-84 net bekliyorum. Eğer şansım yaver giderse bu 86-87 de olabilir. İnsallah şansım yaver gider, çünkü 4 aydır gece gündüz demeden çalıştım. İktisattan ve vergi hukukundan çok fena bir çelme yedim. İnsallah bunlara ayağım takılıp da düşmem.

Yukarıdaki bir arkadaş yazmış ki: 2009 Haziran sınavında kendini deneme amaçlı 65 net çıkarmış :) Ben 2009 haziran sınavını 3 gün önce 109 netle çözdüm. :) İnanın bana bu sınav aşırı zordu diğer sınavlara göre.
  • ben zordu veya kolaydı diyemeyeceğim. çünkü ilk kez giriyorum ve sadece son sınavın sorularına baktım girmeden önce.. evet 65 yaptım ama hiç çalışmadım sadece biraz okudum.. doğal olarak ben de umutlu değilim.. askere bir gidip gelelim de hayırlısıyla.. zaten yukarıda yazılanlar da moral katsayımı düşürdü.. belki de gelince direk kpss neyse.. emek veren arkadaşlar.. sizler inşallah kazanmışsınızdır...
  • En az 15 kişiyle konuştum sadece bir kisi iyi gecti dedi oda sanırım ne yaptignin farkinda değil. Ben dershane denemesinde sınavdan iki gün önce 89 yaptm tamam dedim sınav daha kolay olur. Ancak;
    ekonomi
    vergi
    matematik
    ve hukuk bu kadar kasilmaz. Benim maliyetm ve muhasebemden sıkıntım yok ama buna rağmen ikisinden bes yanlışım var. Sorular çok gelgitliydi. Özellikle sozel soruların şıkları beni sınavda çok zor duruma düşürdü. Deha 82 tane soruyu yayınlamış onlara baktım 82 de 62 doğru yanıtım var. Geri kalandan en az 25 yapmam lazım ama bilemiyorum sıkıntıdan çatlamak uzereyim.
  • Mali müşavir olmak çok zorlaştı bende işletme mezunuyum stajerliğin 3 yıla çıkması beni mali müşavirlikten soğuttu hele hele sınavın çan eğrisi olması gerekse ağır bir sınav olması duyduğuma göre Tus(tıpta uzmanlık sınavı)dan bile zormuş giden paraları hiç girmiyorum bile.Kpss de şansımı deniycem B grubu memurluk,kpss hazırlanın atanırsınız alırsınız 1500-2000 tl arası sıkıntısı olmaz her ayın 15 inde yatar paranız hesabınıza
  • Müjdemi isterim arkadaşlar.

Murat Dersanesi soruların tamamının cevaplarını çıkarmış ve benim en kötü ihtimalle 91 netim çıkıyor. İşe iyi tarafından bakarsak 96 civarında netim çıkıyor.

Çok sevinçliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutyildirim -- 8 Kasım 2009; 22:16:24 >
  • Senin adına sevindim Mahmut kardeşim. İnşallah muvaffak olursun. Bende Mart ayında Murat a gitmiştim. Sınav sonrası kontrol ettiğimde en kötü ihtimalle 90 net bekliyordum. 76 net geldi. Sebebini belki de hiç bilemeyeceğim belkide. Kaydırma yaptığımı düşünüyorum. Düşün sınav sonucuna itiraz bile ettim.

Yanlış anlama sevincini kursağında bırakmak istemem. Olursa gerçekten çok sevinirim

Ben herkese diyorum zaten. Doktor olmak daha kolay. TUS sınavın bitsin rahatsın. Bunda stajyer olmak için bile aylarda yırtınıyorsun, sınava giriyorsun. Şayet ki kazanırsan 3 yıl stajyer olarak sürünüyorsun. Sonra yeterlilik. Bunları saymak bile yeterince sıkıntıya sokuyor insanı.

• İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Caiz2005 kardeş. ,

Allah izin verir de kazanırız inşallah hep beraber. Çok zor bir sınavdı gerçekten. Şimdiye kadar Türmob tarafından Tesmer aracılığıyla yapılmış en zor sınav olduğunu iddia ederim.
  • baraj düşecekmi? duyumu olan varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.