Şimdi Ara

smps'ın 'current sense' .47ohm'dan .33ohm'a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar elimdeki smps'ın ( pc power supply ) "current sense" resistansının değerini .47ohm'dan .33ohm'a düşürmek istiyorum..Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz..

devre çalıştığında ilk dört beş saniye 10 amper kadar akım çekiyor daha sonra yavaş yavaş azalıyor, toplam 10 saniye sonra 3.2 ampere kadar düşüp bu şekilde devam ediyor Şimdi ilk birkaç saniye için aletin içine 10 amperlik bir güç kaynağı koymak saçma oluyor. koymak istediğim kaynak ise ilk on saniye tırtlıyor. ilk akımı karşılaması için 40.000 mikro farad'lık kondansatör koydum ama oda işe yaramadı. napacağım bilemiyorum. fikirlerinizi bekliyorum.

Bir xenon lamba sürüyorum bu power la.. 35W 12V

yukarıda ki çözümü ise ( 47 ohmdan 33 ohma ) bu lambayı daha evvel çalıştırmış ve ilk on saniye tırtlama problemini çözmüş birinden duydum.. Ama nasıl yapılcağını öğrenemeden bağlamtım kopmuştu..

SAYGILAR

• çok merak ettim.lambanın markasını modelini yazarmısın.belki bir lamba başlatma devreside tasarlanabilir.
  • Guc kaynaginin varsa soft start suresi uzatilirsa sorun cozulebilir. Guc kaynaginin smps cipinin adini verirseniz daha detayli konusabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12v u 5v a düşürmek
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.