< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 14 Kasım 2016; 21:34:50 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 14 Kasım 2016; 21:34:50 > |
Tekrar merhaba,
Geçen süre içinde konuyla ilgili bazı bilgiler edindim, faydası olur umarım. Öncelikle kullanmakta olduğum cihaz haricinde, aynı model hiç kullanılmamış ikinci bir cihazla da deneme şansı buldum. İki cihaz da aynı şekilde davrandı; sürekli şarj döngüsüne giriyordu. Hatta AGM haricinde normal araç aküsünde denedim ve onda da aynı sonucu aldım. Yurt dışı destek ilk başta cihazda problem olabileceğini söyleyip değişime yönlendirmişti. Destek ekibine, ikinci cihazın da aynı şekilde davrandığını ve mühendislik ekibine sorup soramayacaklarını ilettiğimde aşağıdaki cevabı aldım. Özetle; sabit %100 ışığına ulaşıldığında akünün sağlamlığına ilişkin ikinci bir analiz yapıldığı, kurtarılabilecek ilave bir hasar tespiti durumunda tekrar şarj işleminin kurtarma fazına girdiği ve bu döngünün uzun süreli %100 sabit ışığa ulaşana kadar devam edebileceği yönünde. Hala soru işaretleri var tabi; *cihazın ilk sabit %100 gösterimini çok çabuk yapması *eski-yeni, küçük-büyük, boş-dolu, agm-sulu akü farketmeden sürekli aynı semptomu göstermesi Yurt dışından aldığım cevap; -- I spoke with the engineers and they informed me that this light behavior is part of the Maintenance Plus phase of the charging cycle. When the 100% solid LED is reached the charger performs a secondary analysis of the batteries health, and if it determines that there is additional damage that might be recovered within the battery it automatically returns to the Recovery phase of the charging profile and continues to recondition the battery. The battery can be removed for use after the first solid 100% LED is reached but if left on the charger the charger will continue to repair and condition it until it is fully restored, at which point it will sit for a vast majority of the time on the charger in maintenance mode showing the solid 100% LED. This can happen no matter what mode you have the charger on. -- |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatli45 -- 30 Aralık 2018; 2:57:33 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 7 Ocak 2019; 3:32:56 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 7 Ocak 2019; 3:39:2 > |