Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi kaç aydır max leopard ve snow leo deniyorum hacintosh sistem imzada yazılı ve şunu diyebilirim mac kullanmak zor ama farklı ve güzel

bu arada kesinlikle win 7den daha iyi ve hızlı kuruluyor eline saglık iatkosssss

yeterki anakartın uyumlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 16 Aralık 2010; 23:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Mac ı zaten oyun oynamak için alacaksanız hiç almayın, yaşınız büyüdüğünde oyun çağından çıktığınızda alırsınız.

Bu arada;

en.wikipedia.org
    List of Macintosh games - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Macintosh_games

Biraz geçti sanki 2 elin parmağını

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ?

• Bilişim dünyasının bazı geyikleri asla bitecek gibi değil

İntel'mi Amd mi?

Ati mi Nvidia mı?

Windowsmu Mac os x mi

böyle sürer gider... Birbirine rakip firmalar ve onların kullanıcıları oldukça bu tarz konular devam eder gider ...
  • 1 sene kadar once dell notebookuma snow leopard kurdum. 1 sene sonunda sunu kesin soyleyebilirim " bir daha windows pc kullanmak zorunda kalmam insallah"

Oyunla zaten isim olmaz.. Windows kullanmak icin hicbir sebep goremiyorum aetik kendim icin..

Sonraki notebookum da macbook pro olur sanirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac ile kıyas yapmadan bir yorum yapmak gerekirse Windows 7 kesinlikle harika olmuş
    özellikle Vista kabusundan sonra doğru düzgün kulanabiliyoruz...Adam gibi bir sisteme kavuştuk.
    Mac için ise söylenebilecek fazla söz yok zaten, gücü yeten alır kullanır tek kelimeyle
    mükemmel.
  • valla coğu oyunu port ediyorlar zaten performansını bilmiyorum ama cider denilen bir olayla baya bi çözmüşler youtube baya bi videosu var

öte yandan mac için yapılan call of duty modern warfare oynuyorum bitmek üzere hiçte fena degil windows un alternatifi en azından, bana göre oyun firmalarında problem mac kullanıcısı windows a göre düşük o yüzden üstelemiyorlar

yapan yapmış işte

ilk sayfada yapılan 5 fps lik düşüşte driverlardan her dakika win için driver cıkıyor

+ olarak gpu hızlandırma(overclok) win üstünden yapılıyor bios mod hariç
  • Öncelikle şunu söyleyim son 3 yıldır mac kullandım geçen ay satdım..

Microsoft'un çok büyük hatası oldu geçen şu 6 senede xpden sonra bir türlü güncel işletim sistemi sunamadılar.
    Vista istenileni veremedi derken Windows 7 ile çok iyi bir iş yaptılar..
    Şimdi ben bu kıyaslamaya baktım çok taraflı bir kere snow leopard pclerde yok olanı var ama hackintosh onu saymayalım doğru bir kıyaslama olmaz.
    Gelelim hangisini seçerdiniz sorusuna
    Ben kesinlikle windows 7'i seçerdim bir çok sebebi var çünkü geniş yazılım desteği,
    geçmişe dönük yazılımları çalıştırması, oyunlar, işlevsellik vs.. Performans konusunda snow leopard win7'nin çokda önünde değil aslında.
    Oyun performanslarında win 7 leopardı eziyor.

Gelelim fiyat meselesine artık apple'in fiyat politikası resmen kapitalist sadece zengin insanların sahib olacağı bir sistemde ve bu halde
    kimse mac kullanamaz hale geldi.

Ayrıca insan windows 7'den snow leoparda geçtikte ciddi bir eksiklik hiss ediyor bunun farkına varmayan yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 1 Nisan 2011; 13:37:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia
    Ayrıca insan windows 7'den snow leoparda geçtikte ciddi bir eksiklik hiss ediyor bunun farkına varmayan yoktur

Bende tam tersi oldu.. Win7'den Snow'a geçince yuh amma kısıtlı özellikler kullanmışız yıllarca dedim..
    Mac'deki spaces, expose ve dashboard'u doğru dürüst kullanmaya başladıktan sonra aynı işi neredeyse yarı sürede yapmaya başladım..

Geçen benim sistemden çok daha üstün konfigurasyonlu yeni bir notebook aldık kardeşime win7 tabi..
    Uzun süre sonra o zaman oturdum windows önüne ve boğulacak gibi oldum ben..

Büyük konuşmayayım.. Bir daha windows zor olur benim için.. Çok gereken program varsa(misal DHL online proforma yazılımı vs.) onlar için de parallels ile win7 çalıştırıyorum zaten sorunsuz snow içinden :)

Oyun mu???

Konsollar çıktığından beri zaten windows makinamda da elimi sürmemiştim.. Konsollar yaygınlaştıkça(ki kabul etmesenizde süratle yaygınlaşıyor) PC'de oyun önemi azalacak.. Azaldıkça Bill Gates amcanın canı daha çok sıkılacak

• Snow Leopard kullanmadım fakat en iyi işletim sistemi Windows 7'dir. Çünkü globaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

Bende tam tersi oldu.. Win7'den Snow'a geçince yuh amma kısıtlı özellikler kullanmışız yıllarca dedim..
    Mac'deki spaces, expose ve dashboard'u doğru dürüst kullanmaya başladıktan sonra aynı işi neredeyse yarı sürede yapmaya başladım..

Geçen benim sistemden çok daha üstün konfigurasyonlu yeni bir notebook aldık kardeşime win7 tabi..
    Uzun süre sonra o zaman oturdum windows önüne ve boğulacak gibi oldum ben..

Büyük konuşmayayım.. Bir daha windows zor olur benim için.. Çok gereken program varsa(misal DHL online proforma yazılımı vs.) onlar için de parallels ile win7 çalıştırıyorum zaten sorunsuz snow içinden :)

Oyun mu???

Konsollar çıktığından beri zaten windows makinamda da elimi sürmemiştim.. Konsollar yaygınlaştıkça(ki kabul etmesenizde süratle yaygınlaşıyor) PC'de oyun önemi azalacak.. Azaldıkça Bill Gates amcanın canı daha çok sıkılacak

anlamıyorum macın oyunlarda bu kadar geri kalmasını nasılda teselli ede biliyorsunuz, yahu konsol nedir işletim sistemi nedir ?
    burda pc ve konsollar kıyaslanmıyor işletim sistemleri kıyaslanıyor, ayrıca xbox 360 bir Ms ürünüdür ve ps3'ü tarihin en derinliklerine gömmüştür....

• Hız konusunda açılış kapanış vb. yönlerden mac daha hızlı W7 artısı ise program oyun vs daha yaygın.
    RafiQ_Shia xbox ps3'ü gömmüş demesi kolay biraz araştır sonra yaz.Sadece satış rakamlarına baksan yeter buda sana bir örnek
    www.bolumsonucanavari.com
    Rapor: Toplam PS3 Satışları, Xbox 360'ı Geçti!
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Rapor_Toplam_PS3_Satislari_Xbox_360i_Gecti-14551.htm

• MacOsx Artıları
    Stabilite de kıyas kabul edilmez
    Bire bir uyumlu donanım ve ileri dönük uyumluluk
    Hızlı açılış ve kapanma süreleri
    Uyku moduna 1 sn de girme ve aynı şekilde hızlı açılma süresi
    Çok daha uzun pil süresi
    Productivity yazılımlarında çok daha verimli
    Gizlilik te daha iyi noktada; virus, malware lerden daha az etkilenme neredeyse yüzde sıfır

Win7 Artıları
    Daha universal
    Yazılım desteği nerdeyse sınırsız
    3D grafik desteği daha gelişmiş
    Oyunlarda çeşitlilik ve performans (yavaş yavaş bu durum değişiyor. Misal Win7 de kurulu FM10 cpu yu deli gibısıtıp fanı çıldırtırken macos de aynı oyunda fan çalıştığını duyamıyorsunuz.)

Macos için onlarca neden söylenebilir ancak trackpad demosunu izlemenizi tavsiye ederim.
    http://www.youtube.com/watch?v=-OIwcMWA2oI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 2 Nisan 2011; 11:07:48 >

• Akli fikri oyun olan adam isletim sistemini ne etsin yahu..
    Oyun haric snow daha iyi demisim adam buna cevap olarak oyundan bahsetmis..

Ha bi de nasil bi MS fanatikse, nasil bi hayal dunyasina sokmussa kendisini xbox'u da lider ilan etmis :)

Ben 2 yildir hackintosh kullaniyorum. Daha tam bir mac kullanmamis olmama ragmen bu kadar memnunum diyorum.. Gerekcelerini yazmisim bu konuya defalarca..

Kimi cikar mac pahali der.. ozentiler hava atmaya aliyor der..
    Kimi alamadigi ya da pc kuramadigi icin tukaka der..
    Kimi cikar israrla hala oyun oynanmiyor der..
    Kimi de hala donanim/yazilim destegi der..

Bilgisayari atari degil de is yapmak, nette dolasmak icin kullanan birisi hala neden MS die inat eder anlamak zor..
  • biglisayar oyuncularına oldum olası sinir oluyorum cs dışında bence oyun oynamak pek zevkli değil.. Kaç kere oyunlar yükledim oynadım ama bir türlü zevk alamadım En iyisi oyunları konsoldan oynamak.. Birde bu sene win7 ye geçtim yeni sistemle inanın pişman oldum tamam gördüğüm en iyi windows sistemi ama apple kadar iyi değil.. Apple alıp yalnız başına kullanacaksanız almayın hem pc niz olun hem mac iniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: _HollowMan_

Hız konusunda açılış kapanış vb. yönlerden mac daha hızlı W7 artısı ise program oyun vs daha yaygın.
    RafiQ_Shia xbox ps3'ü gömmüş demesi kolay biraz araştır sonra yaz.Sadece satış rakamlarına baksan yeter buda sana bir örnek
    www.bolumsonucanavari.com
    Rapor: Toplam PS3 Satışları, Xbox 360'ı Geçti!
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Rapor_Toplam_PS3_Satislari_Xbox_360i_Gecti-14551.htm

Arkadaşım Ms'in hedefi 15 milyon xbox 360 satmaktı ayrıca senin verdiğin haber tamamen taraflı Ms resmi açıklamayı yaptı Dünya
    üzerinde 55 Milyon xbox 360 satılmış yani hala gerisinde ps3 ayrıca benim kıyasım şuydu xbox 360 grafik ve online anlamında
    ps3'ü ezdi.nasıl ki dünya üzerinde pclerde %90 windows varsa ki, bu doğru o zaman mac osx snow leopard çok kötü bir sistem demek doğru mu olur ?;
    Hayır tabii ki, bak avrupada ekmekten çok prezarvatif satılıyor karıştırmayalım bunları lütfen sadete gelirsem win 7 daha iyi bu kadar

• mac programları windowsda denenmiş ama windowsun programları mac de denenmemiş ki mac programları tabiki mac de hızlı çalışır adamlar kendi işletim sistemlerine özel program yapıyor ne alaka ki asıl 2 firmanın kendi yapdıları programları kullanmican başka özel firmaların yaptığı programları kullanıcaksın ki o zman anlaşılır hız testi bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr...daredevil
    mac programları windowsda denenmiş ama windowsun programları mac de denenmemiş ki mac programları tabiki mac de hızlı çalışır adamlar kendi işletim sistemlerine özel program yapıyor ne alaka ki asıl 2 firmanın kendi yapdıları programları kullanmican başka özel firmaların yaptığı programları kullanıcaksın ki o zman anlaşılır hız testi bence

Hem mac'de hem win'de adobe photoshop'la bi calisin bakalim.. Ayni olsun configurasyonlari..acin bakalim soyle bol layerli bi psd..
    Ya da video ripleyin mesela..

MS'ni kendi cikarttigi ofis2011 for mac ile pc'deki office arasinda bile fark oluyor Mac lehine
    Acilis kapanis hizlari, stabilite, hdd doldukca sistemin yavaslamamasi ve hep ilk gunku performansda kalmasi, virus spyware falan.. Firewall mu o ne? Safari browser oncesi firefox'a tapardim mesela..Bunlari saymiyorum bile.. Hala pc'de oyun oynayacam diyen alsin pc.. Ama parasi oldugu halde ve oyun oynamayacaksa bi zahmet once bi snow leopard denesin millet.. Denemeden konusmayiniz... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

quote:

Orijinalden alıntı: dr...daredevil
    mac programları windowsda denenmiş ama windowsun programları mac de denenmemiş ki mac programları tabiki mac de hızlı çalışır adamlar kendi işletim sistemlerine özel program yapıyor ne alaka ki asıl 2 firmanın kendi yapdıları programları kullanmican başka özel firmaların yaptığı programları kullanıcaksın ki o zman anlaşılır hız testi bence

Hem mac'de hem win'de adobe photoshop'la bi calisin bakalim.. Ayni olsun configurasyonlari..acin bakalim soyle bol layerli bi psd..
    Ya da video ripleyin mesela..

MS'ni kendi cikarttigi ofis2011 for mac ile pc'deki office arasinda bile fark oluyor Mac lehine
    Acilis kapanis hizlari, stabilite, hdd doldukca sistemin yavaslamamasi ve hep ilk gunku performansda kalmasi, virus spyware falan.. Firewall mu o ne? Safari browser oncesi firefox'a tapardim mesela..Bunlari saymiyorum bile.. Hala pc'de oyun oynayacam diyen alsin pc.. Ama parasi oldugu halde ve oyun oynamayacaksa bi zahmet once bi snow leopard denesin millet.. Denemeden konusmayiniz... :)

güzel cevap saolun tatmin edici :)

• Oyun için windows 7 diyenler haklı mac da oyun oynansa da windows gibi
    değil sonuçta yardımcı programlar ile oynanılıyor (hepsi olmasa da bazıları)
    ama diğer konularda stabilite konusunda vs windows la mac bir tutulmaz
    register mantığı olmadığı için mac da istediğiniz kadar program yükleyin yavaşlama olmuyor
    Hdd defrag derdi yok bu bir sorun olmuyor
    açılış kapanış süresi o kadar da önemli değil en azından benim için
    Hız konusunda bana göre SL daha hızlı hackintosh kullanmama rağmen
    Programlara erişim açılma süreleri
    Yukarıda @ Muhendis78
    arkadasında dediği gibi photoshop,dreamweaver vs programlar mac da daha perfomanslı çalışıyor
    Program desteği konusunda windows daha gelişmiş olabilir ama aynı işleri yapan
    programlarında mac versiyonları var bunu da belirtmek gerekir
    aynı işi yapan windows için 100 program var mac için 3 prog
    bu windows u üstün çıkarmaz bence..
    Windows un üstünlüğü sadece oyun onun haricinde bana göre bi üstünlüğü yok

Ayrıca mac ler pahalı değil Apple pahalı satmıyor
    ama Türkiye de vergiler + Bilkom un payı
    ortaya uçuk bi fiyat çıkıyor
    ilerde almam gerekirse öncelik mac olur ama alamazsam
    mac ile uyumlu donanımlardan oluşan bi pc toplamaya çalışırım
    Ayrıca işletim sistemlerinin fiyatlarına da bakılmalı
    arada dağlar kadar fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulocanxxx -- 2 Nisan 2011; 20:45:34 >

• Aslında esas galip ubuntu (linux). Ama maalesef bu çok bilinmiyor.

www.phoronix.com
    Ubuntu 10.10 vs. Mac OS X 10.6.5: A Competitive Race - Phoronix
    http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=apple_mbp_ubuntu&num=1

Not: İsteyen istediğini kullanmakta özgür.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.