Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Muhendis78

quote:

Orijinalden alıntı: dr...daredevil
    mac programları windowsda denenmiş ama windowsun programları mac de denenmemiş ki mac programları tabiki mac de hızlı çalışır adamlar kendi işletim sistemlerine özel program yapıyor ne alaka ki asıl 2 firmanın kendi yapdıları programları kullanmican başka özel firmaların yaptığı programları kullanıcaksın ki o zman anlaşılır hız testi bence

Hem mac'de hem win'de adobe photoshop'la bi calisin bakalim.. Ayni olsun configurasyonlari..acin bakalim soyle bol layerli bi psd..
    Ya da video ripleyin mesela..

MS'ni kendi cikarttigi ofis2011 for mac ile pc'deki office arasinda bile fark oluyor Mac lehine
    Acilis kapanis hizlari, stabilite, hdd doldukca sistemin yavaslamamasi ve hep ilk gunku performansda kalmasi, virus spyware falan.. Firewall mu o ne? Safari browser oncesi firefox'a tapardim mesela..Bunlari saymiyorum bile.. Hala pc'de oyun oynayacam diyen alsin pc.. Ama parasi oldugu halde ve oyun oynamayacaksa bi zahmet once bi snow leopard denesin millet.. Denemeden konusmayiniz... :)

sistemimde şu an ikisi de kurulu yok öyle bişey. hatta şu an win7 yi ssd diske kurdum. win daha hızlı ssd kullanmadan önce de açılış kapanışın hızlı olması dışında fark yoktu. adobenin yazılımlarında kullanım ve render farklarını inceledim bir fark yok. office programlarını da niye yazdın anlamadım. yahu office programı bu en kalas pc de bil

maclerin daha hızlı olduğu hurafeden başka bişey değil. ikisini de test ettim. windows 7 şu an ssd de kurulu olduğundan win7 daha hızlı hatta. ssd ye geçmeden önce de aralarında açılış kapanış hızı ve applen kendi itunesi dışında fark yok. office programı zaten en kalas pc de bile sorunsuz çalışıyor. 2010 sürümü ssd diskte yarım saniyede normal harddiskte 2 saniye geçmeden açılıyor. adobenin nerdeyse tüm programlarını kullanıyorum fark yok. render yaptırdım hiçbişey farketmedi. sistem olarak farklıdır iyidir kötüdür bişey demiyorum ama hız farkı yok. Safari de o kadar da iyi bir tarayıcı değil. ie9 n safariden hiç de aşağı kalır yanı yok.

ben böyle diyince sen mac kullandın mı da diyorlar? sisteme kurdum diyorum. o senin hackintoshdan kaynaklanıyordur diyorlar. peki sen hackintosh kullandın mı diyorum. yok diyor geçen gün bir tane macboy macbook air 15 saniyede açılıyor diyordu. lan o ssd den öyle benim pc de ssd var benimki de açılıyor diyorum. niye yalan söylüyorsun diyor video koydum bişey demedi. bir tanesi de full hd video windowsda takılıyor diyordu. 4 tane aynı anda riplenmemiş blue ray açtım o da sustu. bu konuda daha birsürü şey yazabilirim.

mac alırsın. sırf arkasındaki ışıklı elma logosu için, tasarımı için, daha pahalı olduğu için alırsın.
    mac osu kullanırsın. sırf garageband veya final cut için kullanırsın. ama daha hızlı falan olduğu yok.

maclerin avantajı virüslerin windeki gibi sorun olmaması onu da bedava securty essentials yükleyerek halledebiliyorsunuz. ayrıca sistemde virüs olmasa bile tam olarak güvende olmuyorsunuz. intenet üzerinden olta atıp insanlar dolandırılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Nisan 2011; 21:05:57 >

• bu tartışmayı dinlere benzetiyorum ben. neden müslümanız ailemiz müslüman diye. aramızda dini sorgulayıp mülüman olan sayısı %10 dur. windows kullanmakta buna benziyor. çevremizde herkes windows kullanıyor bu yüzden başlangıçta başka bir işletim sisteminden haberimiz yoktu onu geçtim işletim sistemi ne ondan haberimiz yoktu. bu nedenle windows bu kadar popüler burda. eğer apple microsoft dan daha önce bu pazara girmiş olsaydı şu an %95imiz windows değil de mac kullanır olabilirdik.

ama şu bir gerçek ki linux akar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 2 Nisan 2011; 21:13:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

bu tartışmayı dinlere benzetiyorum ben. neden müslümanın ailemiz müslüman diye. aramızda dini sorgulayıp mülüman olan sayısı %10 dur. windows kullanmakta buna benziyor. çevremizde herkes windows kullanıyor bu yüzden başlangıçta başka bir işletim sisteminden haberimiz yoktu onu geçtim işletim sistemi ne ondan haberimiz yoktu. bu nedenle windows bu kadar popüler burda. eğer apple microsoft dan daha önce bu pazara girmiş olsaydı şu an %95imiz windows değil de mac kullanır olabilirdik.

ama şu bir gerçek ki linux akar.

mac i görünce bu ne biçim windows diyenler oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar
    quote:

quote:

mac programları windowsda denenmiş ama windowsun programları mac de denenmemiş ki mac programları tabiki mac de hızlı çalışır adamlar kendi işletim sistemlerine özel program yapıyor ne alaka ki asıl 2 firmanın kendi yapdıları programları kullanmican başka özel firmaların yaptığı programları kullanıcaksın ki o zman anlaşılır hız testi bence

Hem mac'de hem win'de adobe photoshop'la bi calisin bakalim.. Ayni olsun configurasyonlari..acin bakalim soyle bol layerli bi psd..

MS'ni kendi cikarttigi ofis2011 for mac ile pc'deki office arasinda bile fark oluyor Mac lehine
    Acilis kapanis hizlari, stabilite, hdd doldukca sistemin yavaslamamasi ve hep ilk gunku performansda kalmasi, virus spyware falan.. Firewall mu o ne? Safari browser oncesi firefox'a tapardim mesela..Bunlari saymiyorum bile.. Hala pc'de oyun oynayacam diyen alsin pc.. Ama parasi oldugu halde ve oyun oynamayacaksa bi zahmet once bi snow leopard denesin millet.. Denemeden konusmayiniz... :)

sistemimde şu an ikisi de kurulu yok öyle bişey. hatta şu an win7 yi ssd diske kurdum. win daha hızlı ssd kullanmadan önce de açılış kapanışın hızlı olması dışında fark yoktu. adobenin yazılımlarında kullanım ve render farklarını inceledim bir fark yok. office programlarını da niye yazdın anlamadım. yahu office programı bu en kalas pc de bil

maclerin daha hızlı olduğu hurafeden başka bişey değil. ikisini de test ettim. windows 7 şu an ssd de kurulu olduğundan win7 daha hızlı hatta. ssd ye geçmeden önce de aralarında açılış kapanış hızı ve applen kendi itunesi dışında fark yok. office programı zaten en kalas pc de bile sorunsuz çalışıyor. 2010 sürümü ssd diskte yarım saniyede normal harddiskte 2 saniye geçmeden açılıyor. adobenin nerdeyse tüm programlarını kullanıyorum fark yok. render yaptırdım hiçbişey farketmedi. sistem olarak farklıdır iyidir kötüdür bişey demiyorum ama hız farkı yok. Safari de o kadar da iyi bir tarayıcı değil. ie9 n safariden hiç de aşağı kalır yanı yok.

ben böyle diyince sen mac kullandın mı da diyorlar? sisteme kurdum diyorum. o senin hackintoshdan kaynaklanıyordur diyorlar. peki sen hackintosh kullandın mı diyorum. yok diyor geçen gün bir tane macboy macbook air 15 saniyede açılıyor diyordu. lan o ssd den öyle benim pc de ssd var benimki de açılıyor diyorum. niye yalan söylüyorsun diyor video koydum bişey demedi. bir tanesi de full hd video windowsda takılıyor diyordu. 4 tane aynı anda riplenmemiş blue ray açtım o da sustu. bu konuda daha birsürü şey yazabilirim.

mac alırsın. sırf arkasındaki ışıklı elma logosu için, tasarımı için, daha pahalı olduğu için alırsın.
    mac osu kullanırsın. sırf garageband veya final cut için kullanırsın. ama daha hızlı falan olduğu yok.

maclerin avantajı virüslerin windeki gibi sorun olmaması onu da bedava securty essentials yükleyerek halledebiliyorsunuz. ayrıca sistemde virüs olmasa bile tam olarak güvende olmuyorsunuz. intenet üzerinden olta atıp insanlar dolandırılabiliyor.

Hobar..
    Sorunlu bir hackintosh kurmussun.. Hatta buyuk ihtimal ekran karti kext'lerin uyumsuz olmus..
    Ben de hackintosh kullaniyorum, ATİ kext olayini halledene kadar da performans yari yariya asagidaydi.. Ayrica ofisde bir arkadasdada SSD'li win7 var.. Benim 7200rpm hackintosh ssd'li win'den hizli aciliyor kapaniyor..

Zaten SSD'li bir mac hic kullanmadim, onun performansini hayal bile edemiyorum su an :)

Zaten burada konustugumuz isletim sistemi, hardware degil.. Snow leopard cpu ve ram yonetiminde win'den daha basarili.. Olusan farkin da sebebi o.. Yoksa isletim sistemi de bir yere kadar fark yapar hardware'e gore..

Expose, spaces, dashboard.. Bu uc ozellik ve inanilmaz hizli calisan spotlight/arama fonksiyonu benim icin artik snow'u vazgecilmez yapmistir..
    7200rpm hdd kullanan win7 ve snow uzerinde esit sartlarda bakarsan photoshop'da da snow'un cok daha randimanli olduunu goreceksin.. İkisi de ssd oldu mu aradaki fark ortadan kalkabilir elbette.. Ama pc icine ssd disk koydunmu zaten macbook fiyatina cikiyor o da :)

• quote:

Bilgisayari atari degil de is yapmak, nette dolasmak icin kullanan birisi hala neden MS die inat eder anlamak zor..

.net framework ile çalıştığı için, c# ile mvc uygulamaları yaptığı için mesela windows ile takılıyor olabilir, işi gücü nette gezinmek olan anlamaz tabi böyle şeyleri nerden bilecek apple ın kıt bir geliştirme ortamı sunduğunu, sanki sürekli 5-6gb lık psd dosyası ile işlem yapıyor gibi, sabah akşam render yapıyor gibi mac şöyle iyi böyle iyi diyenler ne için inat ediyor onu da anlamak daha zor mesela

ayrıca safari kadar gerizekalı bir browser görmedim hayatımda, boş yere hdd aktivitesi yaratıyor hiçbir iş yapmadan sürekli seek oluyor kafa ütülüyor o da tabi wdc caviar black gibi birşeyle, dandik internet explorer bile o kadar verimsiz değil ne yazık ki, firefox opera ie vs. kaç zaman önceden verirken popup blocker, phishing filter gibi özellikleri safari o desteği 2009 yılının ilk çeyreğinde anca almıştı, güvenlik açıklarını nolacak ya diyerek uzun süre kapamadığı falan da bilinen şeyler, o zamanları da biliyoruz yani fanatik olarak atlamayın gelip de, adam gibi sistem kurmayı bilgisayar kullanmayı bilmeyen adam gelir aa windows çöktü windows dandik mac olsa çökmezdi der sonra, son zamanlarda iki kez çöktü pc onun da chrome yüzünden olduğunu farkettim sonradan, aynı ayarlarda chrome olmadan sistem duruyor mis gibi tertemiz sorunsuz, daha ne olacak yani

ayrıca şu konu hortlatmaya bayılan arkadaşlara da çok özeniyorum, nasıl bir zevk alıyorsunuz anlamıyorum ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 2 Nisan 2011; 21:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

Bilgisayari atari degil de is yapmak, nette dolasmak icin kullanan birisi hala neden MS die inat eder anlamak zor..

.net framework ile çalıştığı için, c# ile mvc uygulamaları yaptığı için mesela windows ile takılıyor olabilir, işi gücü nette gezinmek olan anlamaz tabi böyle şeyleri nerden bilecek apple ın kıt bir geliştirme ortamı sunduğunu, sanki sürekli 5-6gb lık psd dosyası ile işlem yapıyor gibi, sabah akşam render yapıyor gibi mac şöyle iyi böyle iyi diyenler ne için inat ediyor onu da anlamak daha zor mesela

Ah be dostum sen OSX ın sadece bu yazdıklarını mı yaptığını sanıyorsun ? c# dediğinin kralı var OSX te, c# var c++ var objectif c var, carbon+cocoa var, perl var, phyton var, java var, php var standart olarak, apachi server var standart olarak, varda var. Geri kalan dediğin şeyler de zaten MS e özel şeyler. Şu yazdığını görende OS X i anca dediklerinden başka bişey yapmayan bir işletim sistemi falan sanır. Onuda geç örneğin sen programcı isen, aynı şekilde bir grafikçi içinde senin yazdığın programlama dilleri hiç bişey ifade etmez, o sabahtan akşama kadar render alır vs.vs. bunu böyle düşünmek lazım.

Sonra dikkat edin, konu, aynı işler baz alındığında görülen hız farkı.

Ne yapmışlar, film riplemişler, büyük dosyalar açmışlar, vs.vs..

-------------
    @Hobar eğer senin AMD Hacintosh Windows ile aynı hızda çalışıyor ise o AMD kernelinin çakma kernel olmasındandır, Vanilla kernel ile arada %60 hız farkı var diğer tüm legacy kernellerin. Dolayısı ile sen hız farkı göremediysen yapan iyi yapmış demekki kerneli, aski takdirde senin PC ile tamamen aynı frekansta bir intel hacintosh yada orjinal macintosh %60 fark atacaktır sana.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hobar..
    Sorunlu bir hackintosh kurmussun.. Hatta buyuk ihtimal ekran karti kext'lerin uyumsuz olmus..
    Ben de hackintosh kullaniyorum, ATİ kext olayini halledene kadar da performans yari yariya asagidaydi.. Ayrica ofisde bir arkadasdada SSD'li win7 var.. Benim 7200rpm hackintosh ssd'li win'den hizli aciliyor kapaniyor..

Zaten SSD'li bir mac hic kullanmadim, onun performansini hayal bile edemiyorum su an :)

Zaten burada konustugumuz isletim sistemi, hardware degil.. Snow leopard cpu ve ram yonetiminde win'den daha basarili.. Olusan farkin da sebebi o.. Yoksa isletim sistemi de bir yere kadar fark yapar hardware'e gore..

Expose, spaces, dashboard.. Bu uc ozellik ve inanilmaz hizli calisan spotlight/arama fonksiyonu benim icin artik snow'u vazgecilmez yapmistir..
    7200rpm hdd kullanan win7 ve snow uzerinde esit sartlarda bakarsan photoshop'da da snow'un cok daha randimanli olduunu goreceksin.. İkisi de ssd oldu mu aradaki fark ortadan kalkabilir elbette.. Ama pc icine ssd disk koydunmu zaten macbook fiyatina cikiyor o da :)

gerçek mac de kullandım. fazla zorlamadım ama günlük kullanımda iki sistemde de öyle kasılmaya falan rastlamadım. expose macin açık pencereleri gösteren bir görev çubuğu olmadığından bu konudaki açığını kapatmak için yapılmış birşey. bu konuda ben exploerı daha başarılı buluyorum. mac için bu konuda çok kullanışlı bir program vardı. simgelerin üzerine geldikçe o programın açık olan pencerelerini gösteriyordu. size onu tavsiye edebilirim ama şu an adını unuttum

dashboard ın yerine windowsda da masaüstü araçları var. masaüstünde durması bazen daha iyi olsa da eğer çok fazla araç kullanıyorsanız daha kötü olabiliyor. space de güzel bir uygulama açık ama ben hiç kullanmıyorum mesela. olmazsa olmaz bişey değil. çok gerekli ise windowsda o işi görecek yazılımlar da var.

şunu da belirteyim. ssd diskler sadece programların ve sistemin açılış hızlına etki eder. programlar açıldıktan sonra bir etkisi kalmıyor. 64gb ssd için verdiğim ücret de 200 lira. yani öyle mac fiyatına gelmiyor. ayrıca ssdli win7 normal hddli macden daha iyidir bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Ah be dostum sen OSX ın sadece bu yazdıklarını mı yaptığını sanıyorsun ? c# dediğinin kralı var OSX te, c# var c++ var objectif c var, carbon+cocoa var, perl var, phyton var, java var, php var standart olarak, apachi server var standart olarak, varda var. Geri kalan dediğin şeyler de zaten MS e özel şeyler. Şu yazdığını görende OS X i anca dediklerinden başka bişey yapmayan bir işletim sistemi falan sanır. Onuda geç örneğin sen programcı isen, aynı şekilde bir grafikçi içinde senin yazdığın programlama dilleri hiç bişey ifade etmez, o sabahtan akşama kadar render alır vs.vs. bunu böyle düşünmek lazım.

-------------
    @Hobar eğer senin AMD Hacintosh Windows ile aynı hızda çalışıyor ise o AMD kernelinin çakma kernel olmasındandır, Vanilla kernel ile arada %60 hız farkı var diğer tüm legacy kernellerin. Dolayısı ile sen hız farkı göremediysen yapan iyi yapmış demekki kerneli, aski takdirde senin PC ile tamamen aynı frekansta bir intel hacintosh yada orjinal macintosh %60 fark atacaktır sana.

iyi de tüm benchmarklar vs sistemde bir sorun olmadığını gösteriyor. kaldı ki ben orjinal mac de denedim intel hackintosh da. sistemin amd olmasından dolayı bir performans sorunu yaşamadım. %60 ı tamamen sallıyorsunuz. siz bunu test edip de mi söylediniz. bana istediğiniz boyutta psd dosyası atın göstereyim size. ayrıca java çok iyi bir dil ama objective C uyduruk bir dildir.

MAC OSUN DAHA HIZLI OLDUĞU TAMAMEN UYDURMADIR bunu her şekilde ispat edebilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

-------------

iyi de tüm benchmarklar vs sistemde bir sorun olmadığını gösteriyor. kaldı ki ben orjinal mac de denedim intel hackintosh da. sistemin amd olmasından dolayı bir performans sorunu yaşamadım. %60 ı tamamen sallıyorsunuz. siz bunu test edip de mi söylediniz. bana istediğiniz boyutta psd dosyası atın göstereyim size. ayrıca java çok iyi bir dil ama objective C uyduruk bir dildir.

MAC OSUN DAHA HIZLI OLDUĞU TAMAMEN UYDURMADIR bunu her şekilde ispat edebilirim.

objective c, apple ın kompleksli tavırlarıyla c den doğan çakma bir dildir zaten onu bilmeyen yok, garbage collector ekledin olay bitti diye birşey yok yani, c kesinlikle çok daha güçlü bir dil, çok doğru uyduruk olduğu yani

psd dosyalarında gerçekten farkettiriyor, özellikle render konusunda hdr rendering farkettiriyor fakat öyle bariz 10dk fark falan atmıyor sonuçta ama video ve imaj konusunda cidden biraz daha iyi mac os

@2smoke

Visual Studio ortamında yapılan bir c# projesi ile diğerlerini kıyaslamak hata olur, yapmayalım yani çok deneyen oldu da hep patladılar .net framework için hele hiçbir alternatif yok windows tan başka, ha söz konusu sadece java, c, c++ gibi diller olursa kesinlikle opensuse veya ubuntu derim yani windows haricinde bir ortam gerekirse, özellikle ubuntuda çok sağlıklı çalışılabiliyor arada opensuse kde yüzünden hantallaşsa da ubuntuda hiçbir sıkıntı yok perl, php gibi betik dillerden bahsedersek de alışkanlığım kesinlikle asp.net ve javascript üzerine olduğu için yine mac karşıtı olurum, ben ayrıca bunları iş yapmak ve nette gezmek olarak dile getirince arkadaş söyledim, yoksa elbette aynı ekipte bile tasarımcı ile programcının sistem ihtiyaçları çok farklı oluyor, biri mac de biri pc de çalışıyor yani mac konusunda tek takdir ettiğim yanı batarya ömrü, yani sistem kaynaklarını verimli kullanması, ki gerçekten kimi durumlarda hayat kurtarıcı oluyor, bootcamp le windows kurulduğu anda direk bataryayı tırpanlıyor windows malum onun haricinde bana göre aşırı bir artısı yok, sadece saçma sapan hatalar olmuyor bazen windows ta gereksiz programlarda gözüken o kadar, diğer türlü ikisi de aynı

• quote:

O kadar şeyden yazdığım bir tek şeyi çekip çıkarıyorsunuz. Dracos'un yazdığı üzre illa grafik değil program da yazılabilir demek istedim. İyi yazılır kötü yazılır o programcıda biter, adam qbasicte program yazar senin c++ da yazdığına on basar bunlar ayrı konular.

%60 fark olayına gelince, tabiki elime cetvel alıp ölçmedim 60 mı 70 mi, araştırıp okuduğum bu. Şöyle bir mantık yürüt, AMD ile hiç işi olmayan bir firmanın X dosyasını AMD ye uyarlamak için içinde native olarak çalışan kaç tane kodu fake leri ile değiştirmen gerekir ? Fake kodlar orjinali gibi randıman verebilirmi ?, mesela senin işlemcide ssse desteği varmı yoksa emülatör ile mi açılıyor. (sse değil !) Yanlış anlama AMD kullanmadım varmı yokmu bilmiyorum ondan sordum. Ama şu var intelde olup AMD de olmayan bir instruction set varsa o kernel %100 emüle ediyordur olmayan bişeyi. Kesinliklen de vardır. Buyur burdan kendin çıkar sonucu. Örneğin eski sse2 pc lere (p4) leopard kuruluyordu, sse3 ü emüle ederek açılış yapıyordu kernel. Şimdi bu gerçek sse3 desteği olan bir sistemle aynı işi yaparmı sence iş bu komut setini kullanmaya geldiğinde.

Sonra bu kapıştıma işi de çocuk işi kardeşim, komiğime gidiyor. Sen neden PC kullanıyorsan bir başkası da o yüzden MAC kullanıyor, ne onun sana ne senin ona laf söylemeye hakkın olmaz, burda birbirimizi türlü türlü şeylerlen itham edip duruyoruz, yok onu kullanan şöyledir, bunu kullanan böyledir. Bırakalım bu işleri arkadaşlar. Siz kendi kullandığınızlan ne kazandırdınız bu camiaya onu konuşalım, yoksa aylak aylak nette gezip face takılıyorsanız zaten sizlere ne desek boş.. Birisi ancak koskoca OS X in expose sini över, diğeri Windows un oyun oynamasını..

• arada devasa farklar yok ayrıca windows taki yapılan microsoftun kendi programımı
  • Arkadaşlar 4 yıldır Profesyonel olarak Grafik Tasarımla ilgileniyorum şunu bir kere çok iyi ayırmak gerek
    Mac os x grafik programlarında windows7'den daha iyi buna kimsenin itirazı yok zaten.
    ama işlevsellik, yazılım desteği her pc ile uyum bunlar çok önemli nasıl ki, nokia bugün dünyada en çok tercih edilen
    cep telefonu ise altında bu sebeper yatıyor geniş servis ağı, ulaşılabilir programlar vs...

İki işletim sistemi ikiside çok şık gerçekten, yeni nesil işletim sistemi havası veriyorlar ikiside bu çok güzel.

Windows 7 genel bilgisayar kullanıcıları için en iyi işletim sistemidir.
    Mac os x ise profesyonel çizim yapan masaüstü yayıncılık yapan yerler için en iyi bilgisayardır.
    Hatta windows 7 bu alanda yazılım olarak mac osx den çok daha önde.

Program yazılımcılığında ise yine windows 7 çok daha iyi aynı şekilde web tasarımda..

Ya'ni iki işletim sistemini kıyasladıkta aman mac osx şöyle performanslıymış dersek genel anlamda yanılırız
    nasıl ki, windows 7 oyunlarda çok çok daha hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia
    Program yazılımcılığında ise yine windows 7 çok daha iyi aynı şekilde web tasarımda..

Arkadaşım grafik tasarım ile uğraşıyorum demişiniz lakin web tasarımında Windows demişiniz.!! Web tasarımı için grafikten başka bişey mi bilmek gerekiyor ? Yoksa tasarım kavramını mı karıştırıyoruz. Yok karıştırmıyorsak zaten web tasarımı direk grafik tasarıma girer ki, bu durum verdiğiniz bilgide çelişkiye yol açar. Web programlama derseniz o da kişiye göre değişir.

Program açısından ben MAC ın Windows tan eksik kaldığına da katılmıyorum. Bu da yazılımcılık la alakalı bir durum. Sonuç ta kimse windows üzerinde osx için yazılım geliştiremiyor, aynı şekilde tam tersi de geçerli. Neticede program olarak aradığımız şeyi iki platfrom da da buluyorsak demekki birileri yazıyor. Bunun dışında windows için yazılmış milyonlarca ne olduğu belirsiz yazılım var, onları yazılımdan saymadığım için kıyaslama bile yapmıyorum. Ek olarak tabiki windows kullanıcısı çok daha fazla olduğu için yazılım bulmak daha kolay, çünkü yazılımcı da bununla doğru orantılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

@ tibitermo

Ayakta alkışlıyorum sizi...
    oturarak alkışla kardeş yorulma. hey gidi hey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

oturarak alkışla kardeş yorulma. hey gidi hey

Alıntıları Göster
    Bu nasıl hort arkadaş? Nostalji yaptım sayende.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yıllık Mac Kullanıcısıyım 4 tane Mac bilgisayarım oldu. 2 imac 2 macbook. hackintosh kullanmayın. 3. parti kextlerin içine ne kod yazdıklarını bilemezsiniz. Sisteminizde güvenlik problemleri oluşur ve pc donanımda stabilite garanti değildir. Ama bazıları var ki bilgisayarı sadece Facebook a girmekte kullanıyor bunları hacklesen de eline alacağın birşey yok işte birkaç fanilalı mangal fotosu dışında bir de en fazla adamın ininal kartını ele geçirirsin ahaha o yüzden karşıma geçip de ne olacak cia de mi çalışıyoruz diyecek bir takım tipitiplerin ortaya çıkma ihtimali her zaman vardır ya da milyon çeşit farklı pc varken sadece kendi pc sini örnek vererek bön yöklödöm çök sötöböl de diyebilirler

Mac OS e gelince en son yosemite ile birlikte bıraktım. Aşırı makyajlı, ram canavarı ve özelleştirme sınırlı. Üstelik son zamanlarda apple sattığı donanımlardaki ramleri de anakarta falan lehimlemeye başlamıştı. Kısacası ne mac donanımı ne de mac os advanced bir kullanıcıya göre değil. Mac OS den elde ettiğim stabilite güvenlik ve daha fazlasını PC de Unix like işletim sistemleriyle elde edebiliyorum

Mac kullanmama lüzum yok he eskiden neden kullanıyordum? Param var zevkine ve donanımın malzeme kalitesi için şeklinde özetleyebilirim

Yine de klasik bir toplama masaüstü bilgisayar apple'ın tüm bilgisayar modellerinden daha dayanıklı diyebilirim fakat bir imac gibi de görünmüyor tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UsturaNiyazi -- 9 Aralık 2019; 20:37:54 >

• 2009 foruma girmediğim fakat Mac ve S.Leopard kullandığım dönem. SL tek başına son derece iyi bir sistemdir ve Apple'ın 64bit kernel prosese geçtiği sistemdir. Bence kernel'i en az RAM le en başarılı çalışan sistemdir cunku sonradan çıkan Lion ile birlikte kernel prosesi yüksek RAM harcamaya başlamıştır. Aynı 2 Mac'n birinde SL, dgerinde Lion veya yukarısı bir sistem çalıştırın, SL her zaman daha az RAM le daha seri çalışır ve RAM, CPU ve anart daha az ısınır ki bu özellikle uygulamaların cok çok yoğun çalışmadığı anlarda örneğin 7x24 çalışan sunucularda yoğun trafik olmadığı zamanlarda bu fark daha belirgindir.

Win7 de kendi başına oldukça başarılı bir sistemdir. Windows XP + Vista daki görsel zenginlik ve sistem proseslerinde bazı modernleştirmelerin ürünü olan Win7'den sonra Microsoft gereksiz yazılımlar ve donanıma yüklenen, yüksek donanım isteyen şeyler eklemeye başladı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: UsturaNiyazi

12 yıllık Mac Kullanıcısıyım 4 tane Mac bilgisayarım oldu. 2 imac 2 macbook. hackintosh kullanmayın. 3. parti kextlerin içine ne kod yazdıklarını bilemezsiniz. Sisteminizde güvenlik problemleri oluşur ve pc donanımda stabilite garanti değildir. Ama bazıları var ki bilgisayarı sadece Facebook a girmekte kullanıyor bunları hacklesen de eline alacağın birşey yok işte birkaç fanilalı mangal fotosu dışında bir de en fazla adamın ininal kartını ele geçirirsin ahaha o yüzden karşıma geçip de ne olacak cia de mi çalışıyoruz diyecek bir takım tipitiplerin ortaya çıkma ihtimali her zaman vardır ya da milyon çeşit farklı pc varken sadece kendi pc sini örnek vererek bön yöklödöm çök sötöböl de diyebilirler

Mac OS e gelince en son yosemite ile birlikte bıraktım. Aşırı makyajlı, ram canavarı ve özelleştirme sınırlı. Üstelik son zamanlarda apple sattığı donanımlardaki ramleri de anakarta falan lehimlemeye başlamıştı. Kısacası ne mac donanımı ne de mac os advanced bir kullanıcıya göre değil. Mac OS den elde ettiğim stabilite güvenlik ve daha fazlasını PC de Unix like işletim sistemleriyle elde edebiliyorum

Mac kullanmama lüzum yok he eskiden neden kullanıyordum? Param var zevkine ve donanımın malzeme kalitesi için şeklinde özetleyebilirim

Yine de klasik bir toplama masaüstü bilgisayar apple'ın tüm bilgisayar modellerinden daha dayanıklı diyebilirim fakat bir imac gibi de görünmüyor tabii
    yazdiklariniza katilmakla birlikte benim icin bardagi tasiran damla dongle olayidir. su an thinkpad kullaniyorum kasasi saglam ama macbook kadar guzel gorunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodyMonday

yazdiklariniza katilmakla birlikte benim icin bardagi tasiran damla dongle olayidir. su an thinkpad kullaniyorum kasasi saglam ama macbook kadar guzel gorunmuyor.

Alıntıları Göster
    Thinkpad bence alınabilecek en iyi laptop bilgisayardır. ben Thinkpad'i macbook'a tercih ederim. Macbook'u uygun ikinci el düşürmüştüm ondan aldım zamanında yoksa Thinkpad alacaktım. PC leri dandik winzort işletim sistemi mac den aşağıymış gibi hissettiriyor. Thinkpad'e FreeBSD yakışır eğer desteklenmeyen donanım olursa Debian stable yakışır. MacOS zaten FreeBSD'den büyük oranda çekirdek kodu almış bir sistem benim şu an macbook late 2011'im var ama masaüstü bilgisayarımda FreeBSD kullanmayı daha çok seviyorum çünkü güvenlik ve stabilitenin nirvanasıdır yukardaki arkadaşa da katılıyorum

ve FreeBSD diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pgrep -- 14 Aralık 2019; 19:1:52 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.