Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayara "ATARİ" gözüyle bakan zihniyet için elbette Mac cazip değil.
    Pahalı olduğu için "gıcık" olan bir zihniyet daha var bunlara ilave olarak :)

Evet pahalı.. Ben mesala şu an Dell Inspiron 6400 (4 senelik cihaz) notebookumda kullanıyorum snow'u.. Hackintosh olarak. Bir de yama olmadan direk kullansam nasıl bi hız olacak merak ediyorum.

Sonuç olarak:

1- Ben oyun oynarım alette, oyun olmazsa olmaz diyorsanız Mac'den uzak durun. Ha birçok oyun var ama son çıkan direct x isteyen bir oyunu oynayamıyorum diye kızacaksanız hiç bulaşmayın.

2- Photoshop, flash, indesign, final cut(windowsda zaten yok bu, dünyanın bir numaralı video edit programı, hemen hemen tüm yönetmenler bunu kullanır) falan kullanan, bilgisayarında "İŞ" yapan biriyseniz bi zahmet Snow Leopard'ı bi deneyin.

3- Bilgisayardan anlamıyorsanız. Zırt pırt virüs bulaşıyorsa. 3 ayda bir format atmadan pc hızlanmıyorsa bi zahmet bi snow leopard kullanın. 3 yıl boyunca yüzlerce program kurup silin ama sisteminiz şişmesin. Hep ilk günkü performans olsun. Virüs neymiş unutun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RealKiss

quote:

Orijinalden alıntı: FlouriousGlory

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Mac ı zaten oyun oynamak için alacaksanız hiç almayın, yaşınız büyüdüğünde oyun çağından çıktığınızda alırsınız.

Bu arada;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Macintosh_games

Biraz geçti sanki 2 elin parmağını

mac i ne için alalım peki,pc nin yapamadığı macin yaptığı neler var. Mac almak için bi sebep söyle.

Mac almak için bir sebep mi? Daha performanslı bir cihaz. 512MB ekran kartı, 2GB ram, Core2Duo işlemci kullanan bir leopard sistemli mac os, bugün 4 GB ramlı, 1 Gb ekran kartı ve Core i5 yada Phenom X6 işlemci kullanan bir bilgisayardan, adobe programlarında(Photoshop, Premiere, InDesing, Flash vs. vs.) kat kat fazla performans veriyorsa mac os alınır. Mac os çalışma bilgisayarıdır. Oyun bilgisayarı değil ki bu meret. Bilgisayar alıcam oyun oynayacam diyen adam zaten almasın.

Buna cidden inanıyormusun? Fresh install Windows 7 de ,fresh install snow leopardı katlar. Üstüne antivirüs vb kurulursa,ve aero kapatılırsa, gene windows 7 geçer. Performansları hemen hemen aynı. 64 bitte snow leopard ve Windows 7 kullandım performansları hemen hemen aynıydı.1 sn kadar fark oluyordu snow leopardda,onu da yeni kurduğum için olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Mac almak için bir sebep mi? Daha performanslı bir cihaz. 512MB ekran kartı, 2GB ram, Core2Duo işlemci kullanan bir leopard sistemli mac os, bugün 4 GB ramlı, 1 Gb ekran kartı ve Core i5 yada Phenom X6 işlemci kullanan bir bilgisayardan, adobe programlarında(Photoshop, Premiere, InDesing, Flash vs. vs.) kat kat fazla performans veriyorsa mac os alınır. Mac os çalışma bilgisayarıdır.

o dediğin programlarda kat kat hızlı performans verdiği falan yok. render performansı winde ne is macde de o. çalışma performansı da yine aynı. sadece photoshop mac de biraz daha hızlı açılıyor. tamam anladık güzel işletim sistemi ama uydurmayın ve abartmayın. Dediğin programların hiçbiri windows üzerinde performans sorunu yaşatmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

3- Bilgisayardan anlamıyorsanız. Zırt pırt virüs bulaşıyorsa. 3 ayda bir format atmadan pc hızlanmıyorsa bi zahmet bi snow leopard kullanın. 3 yıl boyunca yüzlerce program kurup silin ama sisteminiz şişmesin. Hep ilk günkü performans olsun. Virüs neymiş unutun :)

tamamen yanlış. mac de uninstall etme yok. application klasörü kullanılıyor ve bazı programlar buranın haricinde başka yerlere de zibilyon tane dosya bırakıyor. final cut, ilife veya adobe programlarını sistemden kaldır bakalım kurmadan önce ve kaldırdıktan sonra diskte aynı miktarda mı boş alan var? sistemin şişmemesi diye bişey söz konusu bile değil yoksa oynx cleanmymac gibi yazılımlara ihtiyaç olmazdı. virüs konusunda ise dediklerine katılıyorum ama bir antivirüs bu işi çözmeye yetiyor. ayrıca mac in faresi manyak gibi harekt ediyor. kullanmak için resmen kendinizi kasıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Mac almak için bir sebep mi? Daha performanslı bir cihaz. 512MB ekran kartı, 2GB ram, Core2Duo işlemci kullanan bir leopard sistemli mac os, bugün 4 GB ramlı, 1 Gb ekran kartı ve Core i5 yada Phenom X6 işlemci kullanan bir bilgisayardan, adobe programlarında(Photoshop, Premiere, InDesing, Flash vs. vs.) kat kat fazla performans veriyorsa mac os alınır. Mac os çalışma bilgisayarıdır.

o dediğin programlarda kat kat hızlı performans verdiği falan yok. render performansı winde ne is macde de o. çalışma performansı da yine aynı. sadece photoshop mac de biraz daha hızlı açılıyor. tamam anladık güzel işletim sistemi ama uydurmayın ve abartmayın. Dediğin programların hiçbiri windows üzerinde performans sorunu yaşatmaz.

Hayır daha performanslı çalışıyor.Özelliklede PS'de. Kendim denedim bunu. 2 GB Ramlı, 512MB Ekran kartlı pc de win 7 de PS üzerinde Text e tıkladığımızda kum saati 10 saniye bekletirken Mac üzerinde 0 bekleme. 50 tane panoromik psd fon cekiyorum ps ye, mac osta yarı yarıya daha hızlı acıyor bu psdleri..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78

tamamen yanlış. mac de uninstall etme yok. application klasörü kullanılıyor ve bazı programlar buranın haricinde başka yerlere de zibilyon tane dosya bırakıyor. final cut, ilife veya adobe programlarını sistemden kaldır bakalım kurmadan önce ve kaldırdıktan sonra diskte aynı miktarda mı boş alan var? sistemin şişmemesi diye bişey söz konusu bile değil yoksa oynx cleanmymac gibi yazılımlara ihtiyaç olmazdı. virüs konusunda ise dediklerine katılıyorum ama bir antivirüs bu işi çözmeye yetiyor. ayrıca mac in faresi manyak gibi harekt ediyor. kullanmak için resmen kendinizi kasıyorsunuz.

Hocam hem haklısın hem haksızsın.
    Evet program kaldırırken sadece folder siliniyor. Ancak sağda solda bırakılan parçacıklar(oda bazı programlarda) bildiğin log ve cache dosyaları. Windowsdaki gibi registry, dll falan değil. Yani onların kalmış olması sistemi yavaşlatmaz. Sistemi şişirmez. Sadece hard diskde yer tutar. O tutan yerde en fazla 3-5 mb olur. Ha ona da gıcık olursan yukarıda bahsettiğin programlarla onları da bulup silersin. Ben sistem şişmesin derken bundan bahsediyordum.
    Antivirüsler virüs sorununu aşsa da yeterli değil asla. Ayrıca performansını da düşürür. Evet belki yeni nesil antivirüsler artık sadece 10-15mb ram kullanıyor ama yapılan her işlemin disk erişim hızlarını vs. felaket yavaşlatıyor.

Yepyeni kurulmuş, gıpgıcır windows 7 işletim sitemine, antivirüs kurmadan snow leo ile yanyana karşılaştırdım. Yok abicim. Windows 7 daha önceki windowslara göre gerçekten manyak hızlı. Ama sadece daha önceki windowslara göre hızlı.. Snow Leo kullanmamış birisi için tabi ki win 7 sanki felaket hızlı gibi gelir. Çünkü XP, Vista falan tam bir felaketti..

• burda konu yazılımlar deil iki os arasındaki yapı os x win den bu yönü ile çok ilerde apple nin avukatı deilim ama haksızlık yapılmasın os x i bilen kullanan biri birdaha zor win kullanır apple pc leri pahalı satıyor buna katılıyorum ama bu demek deilki hackintosh kullanılmicak zaten apple el altından hackintosh a destek veriyor 10.6.5 ile grafik sürücüleri geliyor ati 5... serisi ve nvidia 4... serisi ekran kartlarına
  • arkadaşlar ben mac hakkında birşeyler sormak istiyorm işletim sistemi kafama uyarsa bilgisayarıma kurabilrm acil olucak pm gönderemiyorm burdan msn vereym rude.boy91@hotmail.com
  • Arkadaşlar uzun lafın kısasını söylemek gerekirse şu anda kullandığım makina macbook ve windows 7 x64 çalışıyor üstünde.
    macbook un kendi işletim sistemi olan os x snow leopard gerçekten açılış ve kapanış olarak çok seri fakat yeni kullanmaya başladığım için os x windows a çok uzak bir işletim sistemi . uzaklığın yanısıra cihazın kullanımı çok rahat ve ergonomik. amacı oyun olan arkadaşlar pc (notebook) multimedia amacı olan arkadaslar macintosh (macbook) kullansın derim
  • Mac Book Pro 2.53 Ghz 4 GB Ram'li cihazımın üzerinde windows'u iş bilgisayarı olarak kullanıyorum, 2 GB ve tek core ayırdım. Her türlü Ofis işlerini Windows'dan yapıyorum, Word/Excel, Outlook, vs. Ayrıca işim gereği kullanmam gereken bazı yazılımların da Mac'te muadilleri yok. 2 Aylık deneyimimden edindiğim, Mac gibi bir donanımı, halen donanm üreticilerin doğru düzgün üretmediği.

Ancak mac'in de garip noktaları yok değil, mac'e geçtim herşey halloldu gibi bir düşünce içinde olacaksanız bu düşüncenizden hemen vazgeçin. Üstünlerinini zaten saymışlar, ben benim yaşadığım acayipleri sayayım:

1.) Wireless ağ yönetimi bir garip. Garipten kastım şu, mesela bazen sebepsiz yere ağ şifresini unutuyor. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Ancak kesinlikle windows'a göre daha hızlı ağa bağlanıyor.
    2.) Windows 7'deki gibi internet bağlantısının algılanması olayı yok. Dolayısıyla Internet çıkışsız bir wireless'la birlikte 3G connect kartla internet'e bağlanmam gerektiğinde default gateway ayarlarını otomatik yapamıyor, wireless'ı disable etmek zorunda kalıyorum, yani çoklu ağ yönetimi kesinlikle windows'dan geri.
    3.) Mini display porttan projektöre bağladığım zaman wireless bağlantım gidiyor :) Bunun sırrını çözemedim, araştırmadım da eminim bişiler vardır. Bağlantımın gitmesinden kastım, wireless network'lere bağlanmaya çalıştığım zaman girdiğim şifreyi kabul etmiyor, yaklaşık yarım saat beni deli ettikten sonra olayın projektöre bağlamaktan kaynaklandığını farkettim.
    4.) Hibernate diye bir olay yok, en azından default'ta yok. Steve Jobs amcam kendi karar verir diyor Mac için. Yaw sana ne, belki ben önemli bir şey yapıyorum, pilin de bitmesini istemiyorum, uzunca bir süre kapalı kalıp açmam gerekecek. Yok, illa shutdown edicem ya da cihaz kendi karar vericek hibernate yapmaya. Bunun için belki bi gizli şey felan vardır ama araştırmadım. eminim ki vardır.

Şimdilik bu kadar. Bunun haricinde bir sürü basit taskların için windows'da basitçe bulunan bazı yazılımlar için kıvranmanız gerekse de çoğunun karşılığı bulunuyor artık.

• ikisini de kullandim snow her turlu daha hizli ufak tefek eksikleri var ama zamanla giderirler diye dusunuyorum... yapilacak ise gore de degisir tutup fotograf-video-grafik fln la ugrasmayan biri icin gerek yok mac kullanmaya..pahali alet :S
  • Tartıştığınız pc vs mac os x herhalde.Burda windowsmu mac os x mi diyoruz. herkes PC den bahsetmiş.Yok pc böyle yok mac böyle.Apple maclar iyidir lafım yok ama iyi olmasının sebebi sadece işletim sistemidir.Apple belli bir donanım üzerine üretiyor.Microsoft tüm donanımlar üzerine bir işletim sistemi üretiyor.Haliyle mac os daha performanslı çalışıcaktır.Yok buna rağman windowslar kötümü tabikide değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: net_katil
    Ben arada sırada bilgisayar oyunu oynuyorum. Şimdi ben oyun çağından çıkmamış çocukmuyum?
    Bu yorumunla kim çocuk kim yetişkin oldukça belli etmişsin sen.

Cevabını kendin verdiğin şeye benden cevap beklemene gerek yok.
  • Valla ne demişler;

Bir tane Genie Effect' im olsun 100 tane win 7 borcum olsun
  • snow leopard dvd sinden (direk orjinalin kopyası) doğrudan pc ye hiçbir şey gerekmeden kurulum yapabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

snow leopard dvd sinden (direk orjinalin kopyası) doğrudan pc ye hiçbir şey gerekmeden kurulum yapabiliyor muyuz?

hayır
  • arkadaşlar apple firması da microsoft firmasıda aşırı derecede acımasız tekelci kapitalist birer amerikan firması.

çoğumuz bu ürünleri kullanmak zorunda bırakıldığımız için pişman olmamız gereken yere hangisi daha iyi diye birbirimizi yiyoruz. lanet olsun kullanın birini işte sanki buradakilerin %90 ını mühendis bilimadamı... veya hata payı sıfır olan işlerde kullanıyorsunuz sanki bilgisayarı.çok mu önemli programının hata vermesi. ben inşaat mühendisiyim autocad çizimlerime sürekli kaydederek devam ederim. param olsa mac alırdım ama o zamanda bazı sebeplerden dolayı maliyetim çok artıyor. ve evet oyun da oynuyorum company of heroes oynuyorum. ama çocuk değilim 28 yaşındayım ve tanıyan bilir olgun biriyim.

neymiş mac 1 saniye daha hızlıymış. 1 saniyen yokmu? bekle daha az öde bilgisayara. ha bir saniyen bile yoksa öde daha fazla al mac kullan. burada neden kendini tatmin etmeye çalışıyorsunki. biride yukarıda laf arasında demiş bmw 3-5-10 kullandığım da var. allah allah tipe bak...

• @ tibitermo

Ayakta alkışlıyorum sizi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

arkadaşlar apple firması da microsoft firmasıda aşırı derecede acımasız tekelci kapitalist birer amerikan firması.

çoğumuz bu ürünleri kullanmak zorunda bırakıldığımız için pişman olmamız gereken yere hangisi daha iyi diye birbirimizi yiyoruz. lanet olsun kullanın birini işte sanki buradakilerin %90 ını mühendis bilimadamı... veya hata payı sıfır olan işlerde kullanıyorsunuz sanki bilgisayarı.çok mu önemli programının hata vermesi. ben inşaat mühendisiyim autocad çizimlerime sürekli kaydederek devam ederim. param olsa mac alırdım ama o zamanda bazı sebeplerden dolayı maliyetim çok artıyor. ve evet oyun da oynuyorum company of heroes oynuyorum. ama çocuk değilim 28 yaşındayım ve tanıyan bilir olgun biriyim.

neymiş mac 1 saniye daha hızlıymış. 1 saniyen yokmu? bekle daha az öde bilgisayara. ha bir saniyen bile yoksa öde daha fazla al mac kullan. burada neden kendini tatmin etmeye çalışıyorsunki. biride yukarıda laf arasında demiş bmw 3-5-10 kullandığım da var. allah allah tipe bak...

Bu yüzden, yaşasın özgür yazılım!

• http://hansv.com/cs3/

Photoshop programı Macbook üzerinde çalışan Mac OSX ve Windows işletim sistemleri üzerinde test edilmiş. İlk test daha ayrıntılı. Ben anlatıldığı kadar bir fark göremedim.

Bir de şöyle birşey var bir işlemcinin çalışma performansını sınırlayan fiziksel kısıtlar var. Yazılım üzerinden hız değerlendirmesi yapmak, aynı donanımı kullanan farklı programların dijital zoom performanslarını değerlendirmeye benziyor. Fiziksel sınırlar belliyken yazılımla yaratılan farklar malesef iddia edildiği kadar çok olmuyor.

Mac OSX yakın zamana kadar kendi donanıma göre üretilen bir işletim sistemiydi. Windows daha generic bir işletim sistemi ama genelde İntel üzerine oynuyor. İki işletim sisteminin intel üzerinden buluşması henüz oldu, olgunlasması zaman alacaktır. Hangi işletim sistemi mevcut işlemci mimarisini daha iyi kullanıyor ancak o zaman daha iyi anlaşılacaktır.

Tüm bu negatif şeylere rağmen aynı donanım üzerinde farklı işletim sistemlerini ancak aynı programları kullanarak test edebiliriz. Şuan için en sağlıklısı bu. Bu mantıkla yapılmış iki test sonucu yukarıdaki linklerde mevcut, inceleyebilirsiniz.

Bir de şu bilgisayarların açılma kapanma süresi bencmark olarak artık değerlendirilmesin. Hangi İşletim sisteminin ne gibi başlangıç uygulamasına ihtiyacı var, arka planda gerekli gereksiz neler çalışıyor bilemeyiz. Gereksiz uygulamaları başlangıçtan kaldırırsın, geç açılan işletim sistemi bir bakarsın diğerinden daha hızlı olur. En sağlıklı test dediğim gibi aynı donanım üzerinden çalışan farklı işletim sistemlerindeki aynı programların çalıştırılmasıyla olabilir. Benim kanaatim böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 16 Aralık 2010; 23:17:32 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.