Şimdi Ara

Şofben kablosu yanıyor! Napcam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Arzum AR 010 tipi şofben kullanıyorum banyoda. Geçenlerde elektrik çekiyor diye cihazın rezistantını değiştirdim. Bir süre sonra su ısıtmaya geçmiyordu, daldırma termostatın kablosu erimiş ve termostatta ayrılmış. Şimdi de daldırma termostatını değiştirdim fakat bu sefer de değiştirdiğim daldırma termostata gelen mavi kabloyu yaktı. Nedeni ne olabilir. Kabloyu yenileyince sorun düzelir mi? Değiştirdiğim parça bu, su haznesinin sağındaki termostat.
    Şofben kablosu yanıyor! Napcam!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şofben Kablonuz Yanıyor: Ne Yapmalısınız?

Elektrikli şofben kablo yanması, güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturan bir durumdur. Şofbendan duman çıkması veya kabloların ısınması gibi belirtiler fark ederseniz, derhal harekete geçmeniz gerekir.

Şofben Kablosu Neden Isınır?

• Aşırı akım: Kablo, şofbenin çektiğinden daha fazla akıma maruz kalıyorsa ısınabilir.
    • Gevşek bağlantılar: Kablo bağlantılarındaki gevşeklik, direnç yaratabilir ve ısı oluşumuna neden olabilir.
    • Yıpranmış yalıtım: Kablo yalıtımı zamanla yıpranabilir ve elektrik akımının kaçmasına neden olarak ısınmaya yol açabilir.

Şofbenden Duman Çıkması

Şofbendan duman çıkması, bir elektrik arızasının işareti olabilir. Bu durumda şunları yapmalısınız:

• Şofbeni kapatın.
    • Elektrik sigortasını kapatın.
    • Alanı boşaltın ve kapıları kapatın.
    • İtfaiye ekiplerini arayın.

Şofben Kablosu Yanması Durumunda Ne Yapmalısınız?

Şofben kablosunun yandığını fark ederseniz, hemen şu adımları izleyin:

• Elektrik sigortasını kapatın.
    • Şofbeni kapatın.
    • Gaz kaynağını (varsa) kapatın.
    • Alanı boşaltın ve kapıları kapatın.
    • İtfaiye ekiplerini arayın.

Önemli Hatırlatmalar:

• Elektrikli aletlerle ilgili bir arıza durumunda her zaman bir profesyonele başvurmalısınız.
    • Asla yanan kablolarla uğraşmayın.
    • Şofbeninizi ve kablolarını düzenli olarak kontrol edin ve herhangi bir hasar belirtisi fark ederseniz profesyonel yardım alın.
    • Elektrikli cihazları kullanırken güvenlik önlemlerine uymak, elektrikli şofben kablo yanması gibi tehlikeli durumların önlenmesine yardımcı olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgisi olan var mı acaba?
  • büyük ihtimale standart dışı malzeme kullanmışsın. yaptığın her değişiklik, başka bir parçanın bozulmasına neden olmuş. kendi başına iş yapacak olsan bile, malzemeyi teknik servisten edinmen en iyisi olurdu. garanti kapsamın olsa bile, bir bardak soğuk su iç.

amatör elektrikçiliğe devam edeceksen, elektrik devresindeki her elemanın, birbiriyle bağlantılı olduğunu unutma. yapacağın her değişiklik, olumlu veya olumsuz şekilde, diğer elemanları da etkileyecektir. senin durumunda ise, elektrik faturasında tasarruf edeyim derken, şofbenden oldun.
  • elektrik çekiyordan kastı herhalde suya elektrik veriyor olmalı. Çünkü sıcaklığı termostat ayarlayacağından küçük güçlü rezistansın durmadan çalışması ile zaten büyük güçlü ile aynı güç harcanır. Termostatın hiç devreye giremediği sistemler hariç.

Eğer sudaki elektrikten çekiniyorsan topraklaman lazım.

Bir kısadevre bunlara sebep olabilir. Rezistansın çoklu bağlantısı varsa yanlış uç bağlaman ortalığı karıştırablir.
  • Yüksek akım ileten kabloların çok iyi sabitlenmesi lazım, montaj gevşek olduysa oluşan ark ile kablo aşırı ısınıp yanıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://static.arzum.com.tr/Common/UserManuals/8693184961193.pdf
    Bu link de şeması var. bahsettiğin mavi kablo koparsa çarpılma tehlikesi oluşur.
    servisine götürüp tamir ettirmeyi dene istersen.
    Elektrik çekiyor diye rezistansı değiştirdim demişsin.doğrusu ben anlayamadım elektrik çekiyor ne demek.
    Ayrıca bu tür bir cihazı tamir etmeye kalkışmak cesaret doğrusu,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.