Şimdi Ara

Soğuk pres yapılmış yayı açtırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
22.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese hayırlı bayramlar dilerim. bende 2006 model honda accord var. benden önceki sahibi helezon yaylara soğuk pres yaptırmış ve altını alçaltmış. bu nedenle arabanın altını birkaç kez sürttüm. arabayı orjinal yüksekliğine çevirtmek istiyorum. amortisör işiyle uğraşan bir ustayla konuştum. soğuk pres yapılmış yayları geri açarız dedi. fakat ne kadar sağlıklı olur karar veremedim. sanki pres yapılmış yay özelliğini zaten kaybetmiş, geri açınca hepten bozulacak gibi bir hissim var. siz bu konuda ne dersiniz? sizce pres yapılmış yayları mı açtırmalıyım, yoksa başka yay mı satın almalıyım? yorumlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.

• accord emin ellerde görünüyor ☺
    ironi değil orjinaline sadik kalmanizi destekliyorum 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nam amortisöre gidin muhtemelen orda yapılmıştır soğuk press onlar gereken şekilde düzeltir yine.
  • Hocam yapılır da sağlıklı olmaz kanısındayım, zaten soğuk press ile yayın özellikleri bozuluyor. Birdaha geri açarsanız esneklik özelliği biraz daha aza inebilir ve yay bir tümsekte kırılabilir. Yeni yay takılabilirse daha sağlıklı olur kanısındayım.
  • Soğuk pres,pres,yay kesme zaten araç için çok sağlıksız işlemler..Siz üstüne çektirme ile geri açtırmak istiyorsunuz.

Ankaradaysanız Ayanlar yapar mı bir sorun derim ama bence direk eibach,vogtland,h&r takıp geçin yada çıkma yay arayın..Şuanda f30'umda eibach yay kullanıyorum..Kesinlikle tavsiye ederim.Konfor olarak çok absürt farklarda olmuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

nam amortisöre gidin muhtemelen orda yapılmıştır soğuk press onlar gereken şekilde düzeltir yine.

Sen ankaradamisin?

Valla bulup ozenle inceleyecem seni

• işin içine vakıf değilim ama presslenen bir yayın tekrar açılmasının çok sağlıklı olmayacağı kanısındayım ben olsam sıfır yay bakardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de sizlerle aynı fikirdeyim. Sizin de görüşünüzü almak istedim. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Preslenmiş yayı açtırma işlemi, hem konfor açısından hem de tehlikesi bakımından bana pek doğru gelmiyor. En iyisi çıkma veya yeni yay alıp taktırmak. Spor yay düşünmüyorum. Aracı orjinal yüksekliğine çevirteceğim.
  • Soğuk olarak preslenmiş ve zaten fazla gergin bir hal almış ve sertleşmiştir, tekrardan ısıtılarak açılabilir yada yada soğuk olarak çektirilir ama bunda kırılgan bir yapıya bürünür.

• Ticari aracin arka tarafi cok sert. Zaten boşken arkasi yuksek duruyor one gore. Sizce ağırlık koymali miyiz arkaya ? Agirlik varken daha yumusak oluyor zip zip gezmiyoruz ama bosken cok zip zip bi araba oluyor :) baska bisey onerir misiniz ?

• O yaydan daha hayır gelmez

• zaten preslenen yay özelliğini kaybeder bide onu açtırarak iyicene tuz biber limon sıkma olur siz en iyisi yeni yay takımı alın
  • O yayları atın ve varsa sıfır yoksa çıkma ama orijinal yay alın. Yaylarla lastik gibi oynanmaz.

• Sopuk pres yapılmış yayın amortisörünüdr değiştirmek zorunda mıyız ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.