Şimdi Ara

Sogutma önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CPU: AMD FX-6300
    Anakart: MSI 970A-G43
    GPU: GTX 660
    RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600 Mhz
    SSD: Sandisk 120 GB
    KASA-PSU: Corsair 200R + 550W

Arkadaslar bu sistemin sogutmasini en iyi, nasil yaparim? islemciye su sogutma taksam cokmu gereksiz olur.
    Sirf cok özendirdikleri icin takmak istiyorum. OC kesinlikle yapicam. 4.5 Ghz stabil calismali.
    Kasanin icindeki kendi fanlari yeterli olur mu? Tahminime göre bi ön fan var bide egzoz fan var.
    islemciye hayvan gibi hava sogutma takarsam, kasanin 2 fani yetersiz kalicak.
    Yani ekstra fan alirsam nereye takmaliyim, hangi yöne üflemeli vs...

Sorunu özetlersek; bu sistem ile OC yapilcak. En iyi, en ucuz nasil soguturuz?
    bilen birisi işin inceliklerini izah etsin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UstaMuro -- 25 Aralık 2013; 1:17:03 >

• Sabaha anca yorum gelir artik. Gececiler ortalikta yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UstaMuro

Sabaha anca yorum gelir artik. Gececiler ortalikta yok.
    Son bi umut. Yok mu bu gece yorum atcak?
  • 4.5 icin sivi sogutma veya d14 gibi uc urunler almaniz lazim.Butce ne kadar ona gore yorum yapalim.Ekran karti yoksa dahili fanlar yeterlidir.
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Ekran karti olmazmi hic, yazdim oraya GTX 660. Önerebilceginiz sivi sogutmalar neler. Bide ekran kartinada sivi sogutma baglarsam cok mu pahali olur. Yani ses acisindan cok avantaji oluyo.
  • Pardon gormemisim,butce nerye kadar cikabilir eisberg onersek alabilecek misiniz?Custom sogutma kurulumu oldukca pahali ve zahmetli olacaktir eger iyi birsey yapilmak istenirse.
  • quote:

Ekran karti olmazmi hic, yazdim oraya GTX 660. Önerebilceginiz sivi sogutmalar neler. Bide ekran kartinada sivi sogutma baglarsam cok mu pahali olur. Yani ses acisindan cok avantaji oluyo.
    Yok internette baktim cok pahaliymis onlar :D ekran kartina su sogutmayi unutabilirim. Olsun bizde tek islemciye yapariz. islemci icin su sogutma önerirmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Pardon gormemisim,butce nerye kadar cikabilir eisberg onersek alabilecek misiniz?Custom sogutma kurulumu oldukca pahali ve zahmetli olacaktir eger iyi birsey yapilmak istenirse.

Almanyada yasiyorum. Ürünü almanyadan alicam. 60-70€ bütcem var.
  • UstaMuro U kullanıcısına yanıt
    Almanya ya türkiyeden tavsiyeler :) Yanlış anlamayın sakın ama insanoğlu kaşıntılı işte illa ki bir yerden birşeyler eklenecek :) Kendimden biliyorum. İşlemci çok fazla ısınmıyorsa, overclock yapmıyorsanız , ısısından dolayı kasmalar yaşamıyorsanız sıvı soğutma gereksiz olur bence.. Gtx 660 ı da doyurabilecek bir işlemci.
  • Alican Uver kullanıcısına yanıt
    OC herzaman yaptigim bise. Gönül istiyoki 4.5 GHZ falan yapalim havamiz olsun :D bide su sogutma süper. Borular parliyo falan, sessizce sogutuyo. Degisik bi havasi var. Bide saydam borulu su sogutmayi nerden bulucam. Corsair falan full siyah kaplamis, hic bi karizmasi yok.
  • quote:

OC herzaman yaptigim bise. Gönül istiyoki 4.5 GHZ falan yapalim havamiz olsun :D bide su sogutma süper. Borular parliyo falan, sessizce sogutuyo. Degisik bi havasi var. Bide saydam borulu su sogutmayi nerden bulucam. Corsair falan full siyah kaplamis, hic bi karizmasi yok.

İnan bana sadece dış görünüş için verdiğin paraya değmeyecek. Eğer ki sisteminde bir ssd ye sahip değilsen bunların yerine onu öneririm. Çok klişe gelecek belki bu cevap sana ama boş görüntüden öte Ssd diyorum.
    SSD zaten var. Ama su sogutma fantazisi kac para tutar bilmek istedim. Abarti pahali degilse ben raziyim. Sadece bilgisayari her baslattigimda suyun akisini görmek istiyorum :D

Diyelimki 200€ gibi ucuk bi rakam. Ozaman bu hava sogutucu nasil?

Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2
    http://www.cyberport.de/arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2-sockel-amd-intel-cpu-kuehler-2212-140_786.html

D14 gibi tipi var. 2 fan daha eklesem yanlara güclü olur mu? yani 4,5 GHZ stabil görürmüyüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UstaMuro -- 25 Aralık 2013; 4:09:47 >

Sanırım bu overclock işlerinde bayağı bir yolun başındasın. 4.5 ghz i sana kimse garanti edemez. Sadece işini kolaylaştırabilecek parçalar üretirler. Overclock işlemi için asıl önemli olan işlemcinin kendisidir. Gösterdiğiniz ürün eğer ki stock fan kullanıyorsanız (ki bu kadar hevesli olmanızdan birazcık bu belli oluyor gibi ) elbette ki daha iyi bir soğutma sağlayacaktır. Arctic cooling alanında gerçekten başarılı bir firma. Tavsiye edebilirim.
    stok fan zaten 4.1 becerebiliyo. Elalem baska fanlarla 4.7 GHZ yapiyo ayni islemciyle. Amatörlükle ne alakasi var. Hayvani bi sogutucuyla 4.5 ghz stabil, zor olmasa gerek.
  • quote:

stok fan zaten 4.1 becerebiliyo. Elalem baska fanlarla 4.7 GHZ yapiyo ayni islemciyle. Amatörlükle ne alakasi var. Hayvani bi sogutucuyla 4.5 ghz stabil, zor olmasa gerek.

Bende AMD Fx 6300 işlemci alıcam. Mesut Çevik'e sordum overclock yapacak olursam nasıl , kaçtane fan almalıyım diye. İşlemciye direk temas eden 12 cm'lik bi işlemci fanı işini görür dedi. Tabi en bilindik Hyper 212 Evo var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wix-n

quote:

Bende AMD Fx 6300 işlemci alıcam. Mesut Çevik'e sordum overclock yapacak olursam nasıl , kaçtane fan almalıyım diye. İşlemciye direk temas eden 12 cm'lik bi işlemci fanı işini görür dedi. Tabi en bilindik Hyper 212 Evo var.

Alıntıları Göster
    hava soğutma olarak U14S alabilirsin,memnun bırakır.Sıvı soğutma olarak h100i önerilenler içindedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadecebirdost

hava soğutma olarak U14S alabilirsin,memnun bırakır.Sıvı soğutma olarak h100i önerilenler içindedir.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar, 5 secenek var simdi. islemcinin fiyatina h100i almak bana mantikli gelmiyo.
    Fiyat/Performans olarak düsünürsek hangisi daha mantikli olur?
    Benim görüsüm en alttaki 29€'ya Arctic, 70 euroluk U14S performansi verebilir.
    ISI borularinin dizilimi U14S gibi. Arka arkaya dizmek yerine yan yana dizmisler.
    Bide herkezin agzinda bir Hyper 212 Evo var. Fiyatlari ikisininde ayni.
    Kiyaslayin, hyper 212 mi alim yoksa Arctic mi? yoksa 44€ ya en ucuz su sogutma mi?

Corsair H100i
    105€

NH-U14S
    70€

Cooler Master Seidon 120V (en ucuz su sogutma)
    44€

Hyper 212 Evo
    30€

Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2
    29€

bnce 60-70 tl lik bi ürün işini gorur cok cok 212x evo alırsın almanyadan madem bu işlemci icin fazlasına gerek yok
  • Kasa zaten kucuk hava sogutma ile devam etmeyin.Alabilirseniz h80i degilse h60 alin.
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    ama 1€ ucuza Arctic var. Tip olarak diyoki; ben U14S gibi soguturum, bana güven diyo.
    Herkez bana ezberden Hyper 212x öneriyo. Ama göz var nizam var. Arctic ilk bakista ben daha iyiyim diyo. Yanlismiyim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.