arkadaşlar x2 4400 işlemciyle yüksüz 48 derecenin altına inemiyorum yükte de 58-59 u goruyor ve çoğunlukla kilitleniyor sulu sogutma alacagım ama hangisini almalıyım ?En performanslısı hangisi fiyat önemli değil tavsiyenizi bekliyorum . Tesekkürler....
Stok soğutma da olsa yükte 60'a vurup kitlenen bir AMD için hiç suyla falan uğraşma derim. Git garantiye ver. Alalı çok olmadıysa hemen değiştirmelerini de isteyebilirsin. Tabi varsa ellerinde. IHS'si sorunlu olanlardandır belki sendeki de. Kolay gelsin...
Belki başka bir stabilite sorunun vardır.
İşlemci soğutucusu tam oturmamış, aradaki pastada sorun olabilir. Öncelikle onları kontrol et derim.
Su soğutmayı her zaman tavsiye ederim. İşlemcin değişsin değişmesin her halükarda hem sessizlik hem performans artışı yaşayacaksın...
Eğer sisteminin diğer bileşenlerinin stabilitesinden eminsen, öncelikle bir su soğutma al (Tabi aklında böyle birşey var diye bunu söylüyorum) Şimdiki sistemini su soğutma ile test et. Eğer yine problemliyse işlemci değişimini düşün derim...
Benim PC sürekli sorun çıkarıyordu, kafayı yiyecektim bir türlü çözüm bulamamıştım. Sonunda Güç kaynağının fanının sorun çıkardığını fark ettim. Fanı çıkardım baktım. Sanki gereğinden çok daha yavaş çalışıyordu. Güç kaynağının soğutucuları da çok fazla ısınıyordu. Güç kaynağının arkasına geçici bir fan daha taktım, bütün sorunlar gitti...
quote:
Orjinalden alıntı: sertdemiry
Belki başka bir stabilite sorunun vardır.
İşlemci soğutucusu tam oturmamış, aradaki pastada sorun olabilir. Öncelikle onları kontrol et derim.
Su soğutmayı her zaman tavsiye ederim. İşlemcin değişsin değişmesin her halükarda hem sessizlik hem performans artışı yaşayacaksın...
Eğer sisteminin diğer bileşenlerinin stabilitesinden eminsen, öncelikle bir su soğutma al (Tabi aklında böyle birşey var diye bunu söylüyorum) Şimdiki sistemini su soğutma ile test et. Eğer yine problemliyse işlemci değişimini düşün derim...
Benim PC sürekli sorun çıkarıyordu, kafayı yiyecektim bir türlü çözüm bulamamıştım. Sonunda Güç kaynağının fanının sorun çıkardığını fark ettim. Fanı çıkardım baktım. Sanki gereğinden çok daha yavaş çalışıyordu. Güç kaynağının soğutucuları da çok fazla ısınıyordu. Güç kaynağının arkasına geçici bir fan daha taktım, bütün sorunlar gitti...
bence sogutucu veya pasta ile alakası yok....Çünkü 59C de kitleniyor diyor...Burdaki sorun o sıcaklıkta kitlenmesi.... AMD nin 59Cde kitleneceğini sanmam.... @Cavus78 arkadaşında dediği gibi garantiye ver derim
Sana tekrar söyleyeyim..O işlemci overclock düşmanı.. Sen 2600Mhz' e çıkardım demişsin ama bence senin asıl sorunun işlemcinin o hızda stabil olmamasından kaynaklanıyor.. Sıcaklıktan değil bence.. Zaten 2600mhz'de stabil X2 4400+ ben pek duymadım.. Ben 2530mhz'e çıkarabmiştim ama o da oyunalrda falan kasıyordu.. Bence işlemciyi default hale getir.. Bak bakalım yükye kaç C olacak ve de sistem kitlenecek mi bakalım.. Ayrıca default halde Cool Quiet'ı çalıştır bakalım.. İdle sıcaklığın kaça düşecek...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme